Flyg Asien Bangladesh

Flyg till Bangladesh

fre 28/2
fre 6/3
Alla månader
Jämför momondo med |

De billigaste flygen till städer i Bangladesh

Klicka på städerna nedan för att ta reda på när det är billigast att flyga till Bangladesh

Populära städer och sevärdheter

Planerar du att besöka Bangladesh? Kolla in dessa städer och ägna dig åt att se några av de mest populära sevärdheterna i landet
Dacca
1857 Memorial
Lalbagh-Fort
Curzon Hall
Bangabandhu National Stadium
Katabon Mosque
Chittagong
Jamyiatul Falah
AnderKilla Mosque
Wali Khan Mosque
Shrine of Baizid Bostami
Shishu Park
Cox's Bazar
Inani Beach
Laboni Beach
Sylhet
Shrine of Hazrat Shah Jalal
Dream Land
Adventure World
Shahi Eidgah
Rajshahi
Shrine of Hazrat Shah Mokhdum
Bagha Mosque
Central Park and Zoo
Puthia Palace
Shabash Bangladesh
Saidpur
Kantaji Temple

Billiga flyg till Bangladesh

Se de billigaste flygresorna till Bangladesh som hittats av momondos användare
Avgår Destination Bästa pris
Stockholm Dacca 5 788 kr
Göteborg Dacca 7 714 kr

Flyg till Bangladesh

Resor till Bangladesh har blivit mycket populära under senare år och landet bjuder på en grönskande natur och avkopplande semesterorter. Här finns allt från naturupplevelser till historiska världsarv. De flesta flyg till Bangladesh går till huvudstaden Dacca som är hem till över 17 miljoner invånare. Staden kan vara överväldigande men här hittar du hjärtat av den bengaliska kulturen med en enorm konst- och restaurangscen. Besök bland annat nationalmuseet och Dhakeswari-templet. En annan populär stad att besöka är Chittagong som är landets näst största stad. Staden är framförallt ett populärt resmål tack vare närheten till den vackra naturen i Chittagong Hill Tract. För den som letar efter en sol- och badsemester är det istället ön St Martin eller Cox Bazar som gäller. Cox Bazar kan skryta med världens längsta strand som är hela 125 km lång.

Priserna på flygresor till Bangladesh varierar i pris under året. December och juli är de två dyraste månaderna att resa under medan januari har allra lägst pris. De flesta flyg till Bangladesh avgår från Arlanda flygplats norr om Stockholm och landar på Dacca Zia International Airport i Dacca. Jämför priser mellan olika datum och månader direkt på nätet via momondo för att hitta ett billigt pris på din flygstol. Tänk på att om du bokar dina flygbiljetter till Bangladesh i sista minuten är priserna som allra högst medan de är som lägst ungefär två månader innan avresa. Från Dacca kan du resa vidare med inrikesflyg till andra orter och städer i Bangladesh. Du kan jämföra inrikesflyg online hos momondo såväl som resor med hotell för att få en fullständig bild av vad din resa kommer att kosta.

Vilka flygbolag flyger direkt till Bangladesh?

Från Sverige till Bangladesh gör flygbolagen minst ett stopp då det inte går några direktflyg mellan länderna. Flyg till Bangladesh avgår från Arlanda flygplats och landar på Dacca Zia International Airport. Du kan exempelvis resa med Turkish Airlines som mellanlandar i Istanbul samt med Qatar Airways som mellanlandar i Doha. Lägst pris får du om du reser med Air India eller Etihad Airways. För att resa till Chittagong får du göra två mellanlandningar för att ta dig till Patenga Airport.

När är bästa tiden att åka till Bangladesh?

Res till Bangladesh mellan november och mars då landet har allra mest behagligt och torrt klimat. Under denna period ligger temperaturerna mellan 20 °C-25 °C. Sommaren har allra högst temperaturer som sträcker sig över 30 °C, och det är även mycket regnigt och fuktigt under sommaren. Vinterhalvåret är den mest populära tiden att besöka Bangladesh vilket kan medföra högre priser i populära områden.

Hur många timmar tar det att flyga till Bangladesh?

Flygresor till Bangladesh tar ungefär 14 timmar om du gör en smidig mellanlandning längs vägen. Om du reser till andra städer eller destinationer än huvudstaden Dacca kan du räkna med upp emot 20 timmars restid då du måste göra minst två mellanlandningar under vägen. För längre resor från Sverige har de flesta flygbolag både underhållningssystem och måltider på flygningen. Jämför olika flygbolags rutter och flygtider hos momondo för att hitta ett bra alternativ.

Kan man resa till Bangladesh utan pass eller visum?

Du behöver en visering för att besöka Bangladesh och vanligtvis är detta något du erhåller vid ankomsten till landet. Kostnaden för viseringen är ungefär 500 SEK och gäller för en månads turistbesök i landet. När du kommer till Bangladesh måste du kunna uppvisa en returbiljett för att komma in i landet och du ska också kunna bevisa att du har minst 5000 SEK med dig i kontanter för att bevilja inträde. När du reser till Bangladesh ska du ha med dig ditt pass och detta ska vara giltigt i minst sex månader från och med din planerade avresa från landet. Kontrollera alltid vad de senaste inresereglerna innebär då dessa kan förändras med kort varsel. (Priser kontrollerade 13/05/2019).


Hitta flygbiljetter till populära städer i Bangladesh

Upptäck städer som momondos användare älskar i Bangladesh

Internationella flygrutter till Bangladesh

Jämför flyg till och från närmaste flygplatser för att hitta de bästa priserna och dom bästa avgångstider
Flyg från Stockholm till Dacca
Snabbaste flygtid
12t 50m
Billigast pris
5 788 kr
Flyg från Göteborg till Dacca
Snabbaste flygtid
12t 35m
Billigast pris
7 714 kr
Flyg Asien Bangladesh