Flyg Asien Azerbaijan

Flyg till Azerbaijan

mån 17/2
mån 24/2
Alla månader
Jämför momondo med |

De billigaste flygen till städer i Azerbaijan

Klicka på städerna nedan för att ta reda på när det är billigast att flyga till Azerbaijan

Populära städer och sevärdheter

Planerar du att besöka Azerbaijan? Kolla in dessa städer och ägna dig åt att se några av de mest populära sevärdheterna i landet
Baku
Gobustan National Park
Maiden Tower
Dockteater
Yanar Dag
Museumhistoria

Billiga flyg till Azerbaijan

Se de billigaste flygresorna till Azerbaijan som hittats av momondos användare
Avgår Destination Bästa pris
Stockholm Baku 2 699 kr

Flyg till Azerbajdzjan

Resor till Azerbajdzjan bjuder på världsarvsmonument, hänförande landskap och myllrande städer. Huvudstaden Baku är en av de mest populära destinationerna och även den plats dit internationella flyg ankommer. Staden ligger vackert beläget vid havet och har en enastående arkitektur. Den gamla stadskärnan är med på UNESCO:s världsarvslista och du hittar även byggnader från Sovjettiden och breda boulevarder. Bara ett par timmar utanför huvudstaden möts du av lantliga byar och dramatiska bergstoppar. I bergen finns bland annat exklusiva skidorter och vackra vyer från någon av de många vandringslederna som du kan ge dig ut på.

Flyg till Azerbajdzjan avgår för det mesta från Arlanda flygplats i Stockholm och landar på Heydar Aliyev International Airport i huvudstaden Baku. Priserna på flygresor till Azerbajdzjan varierar under året beroende på när det är som mest populärt att besöka landet. Om du letar efter flygbiljetter till Azerbajdzjan till ett billigt pris ska du resa mellan januari och mars då det är som svalast i landet och minst besökare. Hos momondo kan du jämföra priser mellan olika delar av året för att hitta bra priser. Du söker enkelt på nätet och kan filtrera ditt resultat online efter billigast eller snabbast flygresa. Du kan även jämföra inrikesflyg om du ska resa till andra städer än Baku samt jämföra priser på resor med hotell. Tänk på att det är som allra dyrast att boka flyg till Azerbajdzjan i sista minuten. Försök istället att boka din resa ungefär en månad i förväg för att få så bra pris som möjligt.

Vilka flygbolag flyger direkt till Azerbajdzjan?

Det går inte att flyga direkt till Azerbajdzjan utan du behöver mellanlanda under resans gång. Flyg till Azerbajdzjan avgår för det mesta från Arlanda flygplats norr om Stockholm och landar på Heydar Aliyev International Airport i Baku. Flyg till Azerbajdzjan finns bland annat med Lufthansa, Air Baltic och Turkish Airlines som mellanlandar i Frankfurt, Riga respektive Istanbul under resan. Jämför olika flygrutter hos momondo för att hitta en resa som passar dig.

När är bästa tiden att åka till Azerbajdzjan?

Azerbajdzjan har varma somrar och milda vintrar. Generellt är klimatet ganska torrt, men perioden mellan oktober och december är som allra regnigast vilket gör att det är mindre populärt att besöka landet under denna tid. Juli och augusti har mycket höga temperaturer på över 30 °C så det är bäst att resa innan eller efter den allra varmaste perioden. Mellan april och juni samt mellan september och oktober ligger temperaturerna på behagliga 20 °C.

Hur många timmar tar det att flyga till Azerbajdzjan?

En flygresa till Azerbajdzjan tar ungefär 8 timmar om du har en snabb mellanlandning under flygningen. Om du gör flera stopp under vägen eller längre mellanlandningar kan du räkna med en resa som tar upp emot 18 timmar. Restiden kan vara ännu längre om du reser till andra destinationer eller städer än Baku.

Kan man resa till Azerbajdzjan utan pass eller visum?

För att resa till Azerbajdzjan behöver du ett visum. Det går att ansöka om detta visum på nätet och turistvisumet som är möjligt att erhålla gäller för en vistelse på upp till 30 dager. Du behöver ansöka om det elektroniska visumet minst tre dagar innan din avresa. Du ska sedan själv skriva ut dokumentet för att kunna visa upp detta vid gränskontrollen när du reser in i landet. Om du är i landet i mer än 10 dagar behöver du anmäla detta och registrera dig hos landets migrationsmyndigheter. Även detta görs online och är nödvändigt för att undvika böter när du lämnar landet. När du reser från Sverige till Azerbajdzjan måste du också kunna visa upp ditt pass som ska vara giltigt i sex månader från och med det datum du planerar att lämna landet. Kontrollera alltid vad de aktuella reglerna är som gäller för inresa i landet då dessa kan ändras med kort varsel.


Hitta flygbiljetter till populära städer i Azerbaijan

Upptäck städer som momondos användare älskar i Azerbaijan

Internationella flygrutter till Azerbaijan

Jämför flyg till och från närmaste flygplatser för att hitta de bästa priserna och dom bästa avgångstider
Flyg från Stockholm till Baku
Snabbaste flygtid
8t 30m
Billigast pris
2 699 kr
Flyg Asien Azerbaijan