Flyg till Azerbaijan

Tur & retur
1 vuxen
Ekonomi
Från?
Till?
mån 24/1
mån 31/1

Tillgängliga erbjudanden från över 900 resesidor.

Varning om resebegränsningar

Utbrottet av COVID-19 (coronaviruset) kan påverka resor från Sverige till Azerbaijan.
Visa nuvarande reserestriktioner för Azerbaijan

De billigaste flygen till städer i Azerbaijan

Klicka på städerna nedan för att ta reda på när det är billigast att flyga till Azerbaijan från Sverige
Baku
Baku

Användbar information om ditt flyg till Azerbaijan

Få uppdaterade svar på några av de vanligaste frågorna om att flyga till Azerbaijan
 • Vilka är de populäraste städerna att besöka i Azerbaijan?

  Some of the world’s most well-traveled cities are in Azerbaijan. The most popular city to travel to in Azerbaijan is Baku, which momondo users choose as their landing destination 296% more often than other cities. The next most popular cities in Azerbaijan are Naxçıvan and Gändzjä.

 • What is the cheapest flight to Azerbaijan?

  The best prices found on momondo for flights to Azerbaijan are:
  1 243 kr per person with Azerbaijan Airlines
  1 296 kr per person with Turkish Airlines
  1 407 kr per person with Ukraine International Airlines

 • Vilka flygbolag flyger till Azerbaijan?

  Det finns totalt 8 flygbolag som flyger till och från Azerbaijan, av vilka Ukraine International Airlines är det mest populära alternativet. Uppskattningsvis väljer 45% av de som flyger till Azerbaijan att flyga med Ukraine International Airlines. Om du inte lyckas hitta biljetter med Ukraine International Airlines, ta då en titt på Turkish Airlines och Aeroflot som också är populära flygbolag att flyga med.

 • Hur långt är flyget från Sverige till Azerbaijan?

  Den genomsnittliga flygtiden från Sverige till Azerbaijan beror på vilken flygplats du flyger från och var du landar. Att flyga från Stockholm Arlanda till Baku Heydar Aliyev Intl tar i genomsnitt 8t 40m, medan att flyga från Göteborg Landvetter till Baku Heydar Aliyev Intl i genomsnitt ligger på 8t 10m. Baku Heydar Aliyev Intl är den mest populära flygplatsen i Azerbaijan.

 • Vilken är det mest populära flygplatsen att flyga till i Azerbaijan?

  Den mest populära flygplatsen i Azerbaijan att flyga till är enligt våra data Baku Heydar Aliyev Intl. Under de senaste 12 månaderna har 97% av alla användare på momondo som rest till Azerbaijan valt att flyga till flygplatsen Baku Heydar Aliyev Intl, vilken ligger i Baku.

 • Hur mycket kostar flyg till Azerbaijan?

  Du kan förvänta dig priser på omkring 3 726 kr för ett flyg till Azerbaijan. Dock hittade våra användare flyg till Azerbaijan för 1 143 kr, vilket är det billigaste priset vi sett för veckan som gått. Det dyraste priset per biljett tenderar att vara 17 909 kr för ett flyg till Azerbaijan medan allt för 3 487 kr eller mindre kan ses som ett bra erbjudande.


Kan jag flyga till Azerbaijan från Sverige i nuläget?

Informationen baseras på reserestriktioner från Sverige till Azerbaijan

De flesta besökare från Sverige måste kunna uppvisa ett negativt COVID-19 testresultat och/eller sitta i karantän vid ankomst till Azerbaijan.

Testkrav för COVID-19
Besökare från Sverige måste uppvisa ett negativt RT-PCR (NAAT)-test taget inom 72 timmar innan avgången till Azerbaijan.

Karantänskrav
Besökare från Sverige behöver inte sitta i karantän vid ankomst till Azerbaijan.

Kan jag flyga tillbaka till Sverige från Azerbaijan?

Returresa till Sverige från Azerbaijan

Testkrav för COVID-19
Besökare från Azerbaijan måste uppvisa ett negativt RT-PCR (NAAT)-test taget inom 48 timmar innan avgången till Sverige.

Karantänskrav
Besökare från Azerbaijan behöver inte sitta i karantän vid ankomst till Sverige.

Om du redan planerar att resa till Azerbaijan inom en snar framtid rekommenderas det att du håller dig uppdaterad gällande rådande restriktioner och följer lämpliga säkerhetsåtgärder när du vistas på offentliga platser.

De senaste flygen hittade till populära städer i Azerbaijan

Hitta flyg till dessa populära städer i Azerbaijan, från din närmsta flygplats.

Billiga flyg till Azerbaijan

Dessa rutter har de billigaste flygen till Azerbaijan som hittats av momondos användare i Sverige
AvgårDestinationBäst tidBästa pris
StockholmBaku8t 40m1 815 kr
GöteborgBaku8t 10m3 411 kr

De bästa sakerna att se och göra i Azerbaijan

Resor till Azerbajdzjan bjuder på världsarvsmonument, hänförande landskap och myllrande städer. Huvudstaden Baku är en av de mest populära destinationerna och även den plats dit internationella flyg ankommer. Staden ligger vackert beläget vid havet och har en enastående arkitektur. Den gamla stadskärnan är med på UNESCO:s världsarvslista och du hittar även byggnader från Sovjettiden och breda boulevarder. Bara ett par timmar utanför huvudstaden möts du av lantliga byar och dramatiska bergstoppar. I bergen finns bland annat exklusiva skidorter och vackra vyer från någon av de många vandringslederna som du kan ge dig ut på.

Flyg till Azerbajdzjan avgår för det mesta från Arlanda flygplats i Stockholm och landar på Heydar Aliyev International Airport i huvudstaden Baku. Priserna på flygresor till Azerbajdzjan varierar under året beroende på när det är som mest populärt att besöka landet. Om du letar efter flygbiljetter till Azerbajdzjan till ett billigt pris ska du resa mellan januari och mars då det är som svalast i landet och minst besökare. Hos momondo kan du jämföra priser mellan olika delar av året för att hitta bra priser. Du söker enkelt på nätet och kan filtrera ditt resultat online efter billigast eller snabbast flygresa. Du kan även jämföra inrikesflyg om du ska resa till andra städer än Baku samt jämföra priser på resor med hotell. Tänk på att det är som allra dyrast att boka flyg till Azerbajdzjan i sista minuten. Försök istället att boka din resa ungefär en månad i förväg för att få så bra pris som möjligt.

Vilka flygbolag flyger direkt till Azerbajdzjan?

Det går inte att flyga direkt till Azerbajdzjan utan du behöver mellanlanda under resans gång. Flyg till Azerbajdzjan avgår för det mesta från Arlanda flygplats norr om Stockholm och landar på Heydar Aliyev International Airport i Baku. Flyg till Azerbajdzjan finns bland annat med Lufthansa, Air Baltic och Turkish Airlines som mellanlandar i Frankfurt, Riga respektive Istanbul under resan. Jämför olika flygrutter hos momondo för att hitta en resa som passar dig.

När är bästa tiden att åka till Azerbajdzjan?

Azerbajdzjan har varma somrar och milda vintrar. Generellt är klimatet ganska torrt, men perioden mellan oktober och december är som allra regnigast vilket gör att det är mindre populärt att besöka landet under denna tid. Juli och augusti har mycket höga temperaturer på över 30 °C så det är bäst att resa innan eller efter den allra varmaste perioden. Mellan april och juni samt mellan september och oktober ligger temperaturerna på behagliga 20 °C.

Hur många timmar tar det att flyga till Azerbajdzjan?

En flygresa till Azerbajdzjan tar ungefär 8 timmar om du har en snabb mellanlandning under flygningen. Om du gör flera stopp under vägen eller längre mellanlandningar kan du räkna med en resa som tar upp emot 18 timmar. Restiden kan vara ännu längre om du reser till andra destinationer eller städer än Baku.

Kan man resa till Azerbajdzjan utan pass eller visum?

För att resa till Azerbajdzjan behöver du ett visum. Det går att ansöka om detta visum på nätet och turistvisumet som är möjligt att erhålla gäller för en vistelse på upp till 30 dager. Du behöver ansöka om det elektroniska visumet minst tre dagar innan din avresa. Du ska sedan själv skriva ut dokumentet för att kunna visa upp detta vid gränskontrollen när du reser in i landet. Om du är i landet i mer än 10 dagar behöver du anmäla detta och registrera dig hos landets migrationsmyndigheter. Även detta görs online och är nödvändigt för att undvika böter när du lämnar landet. När du reser från Sverige till Azerbajdzjan måste du också kunna visa upp ditt pass som ska vara giltigt i sex månader från och med det datum du planerar att lämna landet. Kontrollera alltid vad de aktuella reglerna är som gäller för inresa i landet då dessa kan ändras med kort varsel.


Internationella flygrutter till Azerbaijan

Jämför flyg till och från närmaste flygplatser för att hitta billiga flygbiljetter och passande avresetider
Flyg från Stockholm till Baku
Snabbast flygtid8t 40m
Billigaste pris1 815 kr
Flyg från Göteborg till Baku
Snabbast flygtid8t 10m
Billigaste pris3 411 kr

Hitta flyg till Azerbaijan

Välj en flygdestination nedan

Börja planera din resa till Azerbaijan