Hitta billig biluthyrning i Santa Cruz de Teneriffa

Vill du hyra en bil billigt i Santa Cruz de Teneriffa? Sök och jämför priser här

tors 19/9
12:00
fre 20/9
12:00
Jämför momondo med |

Bästa biluthyrning i Santa Cruz de Teneriffa

Bra priser som hittades på momondo de senaste 24 timmarna
Ekonomi-bil i Santa Cruz de Teneriffa goldcar
Ekonomi
2 Vuxna, 2 Väskor
Kompakt-bil i Santa Cruz de Teneriffa interrent
Kompakt
4 Vuxna, 2 Väskor
Medelstor-bil i Santa Cruz de Teneriffa topcarcanary
Medelstor
5 Vuxna, 3 Väskor
Standard-bil i Santa Cruz de Teneriffa keddy
Standard
5 Vuxna, 3 Väskor
Stor bil-bil i Santa Cruz de Teneriffa sixt
Stor bil
5 Vuxna, 2 Väskor
SUV-bil i Santa Cruz de Teneriffa goldcar
Suv
4 Vuxna, 2 Väskor

Bästa företagen för biluthyrning i Santa Cruz de Teneriffa

Vill du veta vart du kan hitta billig biluthyrning? Det här är de bästa leverantörerna
cicar Mest populära Cicar Cicar erbjuder de billigaste priserna på 1 plats i staden
sunnycars Flest platser Sunnycars Sunnycars erbjuder dig högkvalitativa och lyxiga bilmodeller som du kan hämta på en av deras 5 platser

Leverantörer av hyrbilar i Santa Cruz de Teneriffa

Alla större biluthyrningsfirmor i Santa Cruz de Teneriffa
$self.agencySymbol
Top Car Canary
Suveränt - 10,0 (1 omdöme)
1 plats
$self.agencySymbol
FLIZZR
Suveränt - 8,4 (22 omdömen)
1 plats
$self.agencySymbol
Avis
Bra - 7,6 (2 246 omdömen)
3 platser
$self.agencySymbol
Sixt
Bra - 7,6 (13 409 omdömen)
1 plats
$self.agencySymbol
SURPRICE CAR RENTAL
Bra - 7,2 (13 omdömen)
1 plats
$self.agencySymbol
Thrifty
Bra - 7,1 (2 730 omdömen)
1 plats
$self.agencySymbol
Enterprise
Bra - 6,5 (5 omdömen)
2 platser
$self.agencySymbol
Atesa
1 plats

Flygplatser med biluthyrning i Santa Cruz de Teneriffa

Hitta en hyrbil på denna flygplats
HYRBILAR I
Santa Cruz de Teneriffa Teneriffas norra flygplats
TFN

Hyrbil i Santa Cruz de Tenerife

Hur gammal ska man vara för att hyra bil i Santa Cruz de Tenerife?

Det gäller samma regler och åldersgräns för biluthyrning i Santa Cruz de Tenerife som i resten av Spanien. Som en extra säkerhet för uthyrningsföretaget ligger gränsen oftast på 21 år med en tilläggsavgift för dig som är under 25 år.

Viktigt att veta om trafikregler i Santa Cruz de Tenerife

Kanarieöarna, inklusive Teneriffa, har samma trafikregler som Spanien och de är i stort sett samma som i Sverige, vilket underlättar mycket när du ska hyra bil i Santa Cruz de Tenerife. På motorvägar och övriga tvåfiliga vägar får du oftast köra i 120 km/h, men kontrollera lokala skyltar. Vanligtvis behöver du inte ha halvljuset påslaget under dagtid, men var särskilt uppmärksam på att det är obligatoriskt att ha ljuset tänt när du kör igenom en tunnel – även om det bara tar dig fem sekunder att passera. Det tas inte ut någon vägavgift för att köra på Teneriffas motorväg.

Parkering

Du kommer troligtvis inte ha särskilt stora problem att hitta parkering åt din hyrbil i Santa Cruz de Tenerife, men ibland kan du få promenera en extra bit för att hitta billig parkering. Några tips på parkeringsplatser är utanför Auditorium Adán Martín, parkeringsgaraget vid operahuset, CC Meridiano shoppingcenter eller El Corte Inglés shoppingcenter i närheten av busstationen. I de mindre strandorterna är det vanligt med gatuparkering och det finns dessutom ofta tillgång till ett parkeringsgarage i anslutning till stranden där du kan parkera mot en mindre avgift.

Utflyktsmål i och omkring Santa Cruz de Tenerife

När du har hyrbil på Teneriffa får du såklart inte missa ett besök på vulkanen El Teide. Du kan köra genom nationalparken Parque Nacional de las Cañadas del Teide och uppleva vulkanens månlandskap på nära håll. Vill du åka ända upp till toppen av vulkanen får du parkera bilen och ta linbana. Mindre än två kilometer från linbanans parkering hittar du även Roque Cinchado som är en samling populära stenformationer som är förbundna med en kortare promenadväg. När du är ute och kör kan du även passa på att besöka någon av de mer traditionella byarna på Teneriffa som till exempel La Orotava och Masca. Du kan också besöka några av de undangömda stränderna som fåtalet turister faktiskt tar sig till, ett bra exempel är Charco de La Laja. Med sitt bergiga landskap bjuder Teneriffa på dramatiska vyer var du än väljer att köra.

Vilka försäkringar ska man ha?

När du ska hyra bil i Santa Cruz de Tenerife är det viktigt att du har ett ordentligt försäkringsskydd – du vill inte råka ut för höga extrakostnader under semestern! I princip alla uthyrningsföretag har en basförsäkring inkluderad i priset. Du kan nöja dig med den, men kontrollera då noga vad som ingår och hur hög självrisk du kan komma att få betala. Om du vill ha extra trygghet i form av en heltäckande försäkring samt självriskeliminering kan du köpa till det, men då stiger hyrespriset markant.

Kan man använda sitt svenska körkort i Santa Cruz de Tenerife, eller ska man ha ett internationellt körkort?

Du behöver inget internationellt körkort för att hyra bil i Santa Cruz de Tenerife. Ett svenskt körkort är giltigt även i Spanien.

Var i Santa Cruz de Tenerife kan man hämta och lämna sin hyrbil?

Det vanligaste är att du hämtar upp din hyrbil direkt på flygplatsen när du anländer och lämnar tillbaka den när du åker hem igen. Du kan hyra din bil både från Teneriffas norra och södra flygplats. Om du endast vill ha hyrbil för en dag eller två så har de flesta uthyrningsföretag även kontor i centrum av Santa Cruz de Tenerife där du kan hämta upp din hyrbil. (Information kontrollerad: 16/06/2019).


Planera din resa till Santa Cruz de Teneriffa