Hitta billig biluthyrning i Santa Cruz de Teneriffa

Vill du hyra en bil billigt i Santa Cruz de Teneriffa? Sök och jämför priser här

Santa Cruz de Teneriffa, Spanien
4 mar — 11 mar
Samma avlämingsplats
Santa Cruz de Teneriffa, Spanien
tors 4/3
12:00
tors 11/3
12:00

Leverantörer av hyrbilar i Santa Cruz de Teneriffa

Alla större biluthyrningsfirmor i Santa Cruz de Teneriffa
Betyg för uthyrningsfirma: Fantastiskt 10.0

Betyg baserat på 1 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Fantastiskt 8.5

Betyg baserat på 8 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Bra 7.3

Betyg baserat på 5 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Bra 6.4

Betyg baserat på 1 recensioner


Information om din resa till Santa Cruz de Teneriffa

Hur gammal ska man vara för att hyra bil i Santa Cruz de Tenerife?

Det gäller samma regler och åldersgräns för biluthyrning i Santa Cruz de Tenerife som i resten av Spanien. Som en extra säkerhet för uthyrningsföretaget ligger gränsen oftast på 21 år med en tilläggsavgift för dig som är under 25 år.

Viktigt att veta om trafikregler i Santa Cruz de Tenerife

Kanarieöarna, inklusive Teneriffa, har samma trafikregler som Spanien och de är i stort sett samma som i Sverige, vilket underlättar mycket när du ska hyra bil i Santa Cruz de Tenerife. På motorvägar och övriga tvåfiliga vägar får du oftast köra i 120 km/h, men kontrollera lokala skyltar. Vanligtvis behöver du inte ha halvljuset påslaget under dagtid, men var särskilt uppmärksam på att det är obligatoriskt att ha ljuset tänt när du kör igenom en tunnel – även om det bara tar dig fem sekunder att passera. Det tas inte ut någon vägavgift för att köra på Teneriffas motorväg.

Parkering

Du kommer troligtvis inte ha särskilt stora problem att hitta parkering åt din hyrbil i Santa Cruz de Tenerife, men ibland kan du få promenera en extra bit för att hitta billig parkering. Några tips på parkeringsplatser är utanför Auditorium Adán Martín, parkeringsgaraget vid operahuset, CC Meridiano shoppingcenter eller El Corte Inglés shoppingcenter i närheten av busstationen. I de mindre strandorterna är det vanligt med gatuparkering och det finns dessutom ofta tillgång till ett parkeringsgarage i anslutning till stranden där du kan parkera mot en mindre avgift.

Utflyktsmål i och omkring Santa Cruz de Tenerife

När du har hyrbil på Teneriffa får du såklart inte missa ett besök på vulkanen El Teide. Du kan köra genom nationalparken Parque Nacional de las Cañadas del Teide och uppleva vulkanens månlandskap på nära håll. Vill du åka ända upp till toppen av vulkanen får du parkera bilen och ta linbana. Mindre än två kilometer från linbanans parkering hittar du även Roque Cinchado som är en samling populära stenformationer som är förbundna med en kortare promenadväg. När du är ute och kör kan du även passa på att besöka någon av de mer traditionella byarna på Teneriffa som till exempel La Orotava och Masca. Du kan också besöka några av de undangömda stränderna som fåtalet turister faktiskt tar sig till, ett bra exempel är Charco de La Laja. Med sitt bergiga landskap bjuder Teneriffa på dramatiska vyer var du än väljer att köra.

Vilka försäkringar ska man ha?

När du ska hyra bil i Santa Cruz de Tenerife är det viktigt att du har ett ordentligt försäkringsskydd – du vill inte råka ut för höga extrakostnader under semestern! I princip alla uthyrningsföretag har en basförsäkring inkluderad i priset. Du kan nöja dig med den, men kontrollera då noga vad som ingår och hur hög självrisk du kan komma att få betala. Om du vill ha extra trygghet i form av en heltäckande försäkring samt självriskeliminering kan du köpa till det, men då stiger hyrespriset markant.

Kan man använda sitt svenska körkort i Santa Cruz de Tenerife, eller ska man ha ett internationellt körkort?

Du behöver inget internationellt körkort för att hyra bil i Santa Cruz de Tenerife. Ett svenskt körkort är giltigt även i Spanien.

Var i Santa Cruz de Tenerife kan man hämta och lämna sin hyrbil?

Det vanligaste är att du hämtar upp din hyrbil direkt på flygplatsen när du anländer och lämnar tillbaka den när du åker hem igen. Du kan hyra din bil både från Teneriffas norra och södra flygplats. Om du endast vill ha hyrbil för en dag eller två så har de flesta uthyrningsföretag även kontor i centrum av Santa Cruz de Tenerife där du kan hämta upp din hyrbil. (Information kontrollerad: 16/06/2019).


Avstånd till populära hotell från Santa Cruz de Teneriffa

Parkera din bil och dig själv på något av dessa hotell, inte långt ifrån Granadilla Teneriffas Södra flygplatss biluthyrningsdisk

Biluthyrning i Santa Cruz de Teneriffa

15 personer har letat efter hyrbilar i Santa Cruz de Teneriffa i februari.

Vilka rengöringsåtgärder tas av biluthyrningsföretag i Santa Cruz de Teneriffa för att motverka spridningen av COVID-19?

Rena fordon har alltid varit en prioritet för biluthyrningsföretag. Avis, Sixt och Thrifty är några av företagen som implementerar nya säkerhetsrutiner för att se till att ditt fordon är desinficerat. Sök igenom vår sajt för att se efter om det finns ett alternativ som erbjuder förhöjd rengöring av ditt fordon i Santa Cruz de Teneriffa. I takt med att saker och ting förändras så ändras även policys. Vi kommer att göra vårt bästa för att hålla dig uppdaterad, men se alltid till att dubbelkolla direkt med leverantören.

Finns det en avgift om jag avbokar min hyrbil i Santa Cruz de Teneriffa?

Oftast finns det inga avgifter om du bestämmer dig för att avboka din hyrbil i Santa Cruz de Teneriffa. Du kan dubbelkolla om ditt hyrbilsföretag erbjuder gratis avbokning eller ej i Santa Cruz de Teneriffa när du gör din bokning med momondo.

Vilken biltyp är det bäst att hyra i Santa Cruz de Teneriffa under mars månad?

Med genomsnittstemperaturer på 18 °C och en nederbörd på 10 mm är en cabriolet det bästa alternativet att hyra i mars månad. Att hyra en cabriolet i Santa Cruz de Teneriffa är ett spännande sätt att uppleva omgivningarna utan att behöva oroa sig för dåligt väder. Det är dock smart att dubbelkolla väderprognosen innan din resa utifall du skulle behöva justera ditt val av bil. Att hyra en Cabriolet i Santa Cruz de Teneriffa kommer i genomsnitt kosta dig 296 kr per dag.

Vad är hastighetsgränsen i Santa Cruz de Teneriffa?

Hastighetsgränsen i Santa Cruz de Teneriffa är 50 km/t om inget annat anges. Santa Cruz de Teneriffa har en hastighetsgräns på 100 km/t för förorterna, vilket starkt efterföljs. Om du kör på motorvägen i Santa Cruz de Teneriffa ligger hastighetsgränsen generellt på 120 km/t.

Hur är vädret i Santa Cruz de Teneriffa, Spanien i februari?

Vanligtvis ligger temperaturen i Santa Cruz de Teneriffa under februari månad på 17 °C och den förväntade nederbörden är 30 mm. Detta är viktig information att tänka på när du hyr en bil så att du kan vara säker på att hitta den perfekta bilen för väderleken.

Vilken bil skulle momondo rekommendera baserat på vädret i februari?

Temperaturerna i Santa Cruz de Teneriffa är oftast höga under februari, och därför rekommenderar momondo dig att hyra en cabriolet så att du kan njuta så mycket av möjligt av vädret.


Upptäck fler biluthyrningsfirmor i

Ta en titt på hyrbilserbjudanden i städer som Grand-Case, Gustavia och Luqa inom

Planera din resa till Santa Cruz de Teneriffa