Hitta billig biluthyrning i Tallinn

Vill du hyra en bil billigt i Tallinn? Sök och jämför priser här

Tallinn, Estland
28 jan — 4 feb
Samma avlämingsplats
Tallinn, Estland
tor 28/1
12:00
tor 4/2
12:00

Leverantörer av hyrbilar i Tallinn

Alla större biluthyrningsfirmor i Tallinn
Betyg för uthyrningsfirma: Fantastiskt 10.0

Betyg baserat på 1 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Fantastiskt 8.8

Betyg baserat på 4 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Bra 7.8

Betyg baserat på 11 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Medelmåttigt 2.0

Betyg baserat på 1 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Medelmåttigt 2.0

Betyg baserat på 1 recensioner


Information om din resa till Tallinn

Hur gammal ska man vara för att hyra bil i Tallinn?

Då det kommer till åldersgränser för att hyra bil i Tallinn är det i regel 21 år som gäller, men kan variera från företag till företag. Du behöver ha haft ditt körkort i minst ett år, och är du under 25 tillkommer ofta en extra avgift. Då det gäller maxålder kan även denna variera från bolag till bolag, men ofta läggs en avgift till om du är över 70 år.

Viktigt att veta om trafikregler i Tallinn

Fartgränsen i Tallinn och andra tätorter ligger överlag på 50 km/h. Håll dock koll på vilka regler som gäller när du kör i staden då de kan variera beroende på distrikt. Promillegränsen är precis som i Sverige 0,2 och det råder högertrafik. Det är förbjudet att prata i handhållen mobil och alla barn under 12 år måste sitta i baksätet. Det finns ännu inga vägavgifter i Tallinn och halvljuset ska precis som här hemma vara påslaget under hela dygnet.

Parkering

De flesta delarna av Tallinns historiska centrum är bilfriazoner, men i de områden du kan parkera varierar avgifterna beroende på zon. Dyrast är gamla stan Vanalinn och downtown Südalinn. Här varierar avgifterna mellan cirka 1,5 EUR (16,2 SEK) i timmen för Vanalinn och upp till 4,8 EUR (51,9 SEK) i Südalinn. Parkeringsbiljetter kan köpas på gatan i automater, men för korta stopp i parkeringszoner är de första 15 minuterna kostnadsfria. Tallinn har dessutom billigare parkeringshus runt om i staden, till exempel Admiral, Freedom Square och Viru Centre.

Utflyktsmål i och omkring Tallinn

Det finns en mängd utflyktsmål att bege sig till med hyrbil i Tallinn. Den vackra kusten är perfekt för en dagsutflykt. Kör den korta sträckan till stränderna och prova på surfing eller bara koppla av på stranden. Du kan även promenera längs de natursköna vandringslederna utmed vattnet. Vill du uppleva mer natur är ett annat tips att besöka nationalparken Lahemaas med fantastisk natur och herrgårdar med imponerande arkitektur. Du kan också köra till nordvästra Estland och staden Paldiski. Här kan du besöka en före detta sovjetisk flottbas och vandra bland branta kalkstensklippor. Reser du med barn och är sugen på ett svalkande äventyr passande för hela familjen är Vembu-Tembumaa sommarland ett perfekt alternativ. Vattenlandet är beläget cirka 30 kilometer söder om Tallinn i staden Kurtna. Här kan du roa dig med allt från pooler och rutschkanor till fyrhjulingar och spelhallar.

Vilka försäkringar ska man ha?

De flesta hyrbilsföretagen i Tallinn erbjuder försäkringar. Det kan också vara bra att överväga självriskeliminering då du bestämmer dig för att hyra bil i Tallinn då detta helt täcker skador som kan uppkomma på bilen. Många svenska banker erbjuder detta om du använder ditt kredit- eller bankkort när du hyr. Kolla gärna upp detta innan för att undvika onödiga kostnader. Många stora, svenska försäkringsbolag har dessutom olika tilläggsalternativ som kan vara användbara vid biluthyrning, till exempel Länsförsäkringar för hyrbil utomlands.

Kan man använda sitt svenska körkort i Tallinn, eller ska man ha ett internationellt körkort?

Då Estland är ett av EU:s medlemsländer räcker det bra med ditt svenska körkort i Tallinn, och du behöver alltså inte inneha ett internationellt körkort.

Var i Tallinn kan man hämta och lämna sin hyrbil?

Då det kommer till biluthyrning i Tallinn har de flesta stora biluthyrningsföretag sina kontor på Tallinns internationella flygplats, lättillgängliga i terminalen för kollektivtrafik. Du kan även hyra bil i Tallinns centrala delar, vid tågstationen, busstationen samt hamnen. Enklast är att förboka bilen hemifrån Sverige och hämta upp den när du anländer. Vill du lämna in din bil på en annan avlämningsplats kan du använda filtret som finns tillgängligt för detta när du söker på momondo. (Information kontrollerad: 13/05/2019).


Avstånd till populära hotell från Tallinn

Parkera din bil och dig själv på något av dessa hotell, inte långt ifrån Tallinn Ulemiste flygplatss biluthyrningsdisk

Biluthyrning i Tallinn

45 användare har letat efter hyrbilar i Tallinn med momondo i januari.

Vilka rengöringsåtgärder tas av biluthyrningsföretag i Tallinn för att motverka spridningen av COVID-19?

Förhöjd rengöring är en av alla fördelar du kan ta del av när du hyr bil i Tallinn. Använd vårt sökfilter för att se alla företag som erbjuder förhöjd rengöring för din resa. I takt med att saker och ting förändras så ändras även policys. Vi kommer att göra vårt bästa för att hålla dig uppdaterad, men se alltid till att dubbelkolla direkt med leverantören.

Hur mycket kostar det att hyra en bil i Tallinn i februari?

För att hyra en bil en weekend i Tallinn i februari, var genomsnittspriset 179 kr, med billigare erbjudanden från 159 kr. Om perioden som du hyr bil sträcker sig över sju dagar ligger priserna kring 291 kr till 291 kr.

Vilka hyrbilsfirmor i Tallinn har lägst priser för hyrbilar?

Den billigaste biluthyraren i Tallinn är GREEN MOTION med en daglig genomsnittlig uthyrningsavgift på 529 kr från dess 8 uthyrningskontor i Tallinn. Det absolut billigaste erbjudandet användare på momondo hittat är GREEN MOTION i Tallinn för 129 kr.

Finns det en avgift om jag avbokar min hyrbil i Tallinn?

Varje biluthyrningsföretag i Tallinn har olika avbokningspolicyer. På momondo finns det alltid information tillgänglig när du gör din sökning om huruvida en hyrfilma har en avbokningsavgift eller inte. Några av de mest populära biluthyrarna i Tallinn är Alamo, Enterprise och National, så se till att dubbelkolla om de erbjuder gratis avbokning.

Vilken biltyp är det bäst att hyra i Tallinn under februari månad?

Tallinn får överlag en medeltemperatur på −1 °C och omkring 35 mm i nederbörd under februari månad. För att kunna vara så väl förberedd som möjligt inför din resa till Tallinn gör du bäst i att hyra en stadsjeep. Detta gör att du säkert kan ta dig fram på de snöiga och isiga gatorna i Tallinn. Att hyra en SUV i Tallinn kommer i genomsnitt kosta dig 688 kr per dag.

Hur många uthyrningskontor har GREEN MOTION i Tallinn?

GREEN MOTION är den biluthyrningsfirma med flest uthyrningskontor i Tallinn. Med 8 uthyrningskontor i Tallinn kan du förvänta dig få betala ett uthyrningspris på 529 kr per dag.

Vad är hastighetsgränsen i Tallinn?

Hastighetsgränsen i Tallinn är 50 km/t inne i staden. Detsamma kan gälla för närliggande städer och bostadsområden. Hastighetsgränsen i förorterna till Tallinn är 90 km/t och för motorvägen går gränsen vid 110 km/t. Håll dock uppsikt efter vägskyltar då hastighetsbestämmelserna kan ändras.

Hur är vädret i Tallinn, Estland i januari?

I januari får Tallinn vanligtvis en nederbörd på 51 mm och har en medeltemperatur på −4 °C. Denna information kan vara till stor hjälp när du letar efter en hyrbil för Tallinn då det kan göra det enklare för dig att fatta rätt beslut.

Vilken bil skulle momondo rekommendera baserat på vädret i januari?

För månader som januari kan det bästa alternativet vara att hyra en SUV med fyrhjulsdrift för din resa till Tallinn. Temperaturerna ligger oftast under nollan och chansen för snö och is är högre.

Är vädret i Tallinn representativt för resten av Harju län?

Klimatet i Harju län under januari månad har vanligtvis en temperatur på −4 °C med en förväntad nederbörd på 51 mm under hela månaden. Den som vill hyra en bil och ta en roadtrip från Tallinn till omgivande områden kan ha nytta av denna information.


Hyra bil i andra städer i Estland


Planera din resa till Tallinn

 • Få de senaste insikterna gällande flyg till Tallinn

  Hitta den bästa tiden att resa, de billigaste priserna och populäraste flygbolagen.

  Hitta flyg till Tallinn
 • Börja planera din resa idag

  Få en överblick över de bästa hotellen i de mest populära stadsdelarna i Tallinn

  Hitta hotell i Tallinn
 • Bo på ett semesterboende

  Njut av alla bekvämligheter som hör ett hem till på semestern. Läs mer om semesterboenden här.

  Hitta semesterboenden i Tallinn