Hitta billig biluthyrning i Tallinn

Vill du hyra en bil billigt i Tallinn? Sök och jämför priser här

mån 19/8
12:00
tis 20/8
12:00
Jämför momondo med |

Bästa biluthyrning i Tallinn

Bra priser som hittades på momondo de senaste 24 timmarna
Ekonomi-bil i Tallinn greenmotion
Ekonomi
2 Vuxna, 2 Väskor
Kompakt-bil i Tallinn greenmotion
Kompakt
4 Vuxna, 2 Väskor
Medelstor-bil i Tallinn greenmotion
Medelstor
5 Vuxna, 3 Väskor
Standard-bil i Tallinn greenmotion
Standard
5 Vuxna, 3 Väskor
Stor bil-bil i Tallinn hertz
Stor bil
5 Vuxna, 2 Väskor
SUV-bil i Tallinn thrifty
Suv
5 Vuxna, 3 Väskor

Bästa företagen för biluthyrning i Tallinn

Vill du veta vart du kan hitta billig biluthyrning? Det här är de bästa leverantörerna
autoeurope Billigast AutoEurope AutoEurope erbjuder de billigaste priserna på 1 plats i staden
hertz Mest populära Hertz Hertz erbjuder de billigaste priserna på 3 platser i staden
addcarrental Flest platser ADDCAR RENTAL ADDCAR RENTAL erbjuder dig högkvalitativa och lyxiga bilmodeller som du kan hämta på en av deras 7 platser

Leverantörer av hyrbilar i Tallinn

Alla större biluthyrningsfirmor i Tallinn
$self.agencySymbol
Sixt
Suveränt - 9,1 (3 omdömen)
3 platser
$self.agencySymbol
Alamo
Suveränt - 8,7 (43 498 omdömen)
1 plats
$self.agencySymbol
RENTIS
Suveränt - 8,5 (3 omdömen)
1 plats
$self.agencySymbol
Enterprise
Suveränt - 8,4 (58 598 omdömen)
1 plats
$self.agencySymbol
keddy by Europcar
Suveränt - 8,2 (98 omdömen)
2 platser
$self.agencySymbol
National
Suveränt - 8,2 (3 763 omdömen)
1 plats
$self.agencySymbol
Budget
Suveränt - 8,1 (10 omdömen)
2 platser
$self.agencySymbol
Carsrent
Suveränt - 8,0 (2 omdömen)
5 platser

Flygplatser med biluthyrning i Tallinn

Hitta en hyrbil på denna flygplats
HYRBILAR I
Tallinn Ulemiste flygplats
TLL

Hyrbil i Tallinn

Hur gammal ska man vara för att hyra bil i Tallinn?

Då det kommer till åldersgränser för att hyra bil i Tallinn är det i regel 21 år som gäller, men kan variera från företag till företag. Du behöver ha haft ditt körkort i minst ett år, och är du under 25 tillkommer ofta en extra avgift. Då det gäller maxålder kan även denna variera från bolag till bolag, men ofta läggs en avgift till om du är över 70 år.

Viktigt att veta om trafikregler i Tallinn

Fartgränsen i Tallinn och andra tätorter ligger överlag på 50 km/h. Håll dock koll på vilka regler som gäller när du kör i staden då de kan variera beroende på distrikt. Promillegränsen är precis som i Sverige 0,2 och det råder högertrafik. Det är förbjudet att prata i handhållen mobil och alla barn under 12 år måste sitta i baksätet. Det finns ännu inga vägavgifter i Tallinn och halvljuset ska precis som här hemma vara påslaget under hela dygnet.

Parkering

De flesta delarna av Tallinns historiska centrum är bilfriazoner, men i de områden du kan parkera varierar avgifterna beroende på zon. Dyrast är gamla stan Vanalinn och downtown Südalinn. Här varierar avgifterna mellan cirka 1,5 EUR (16,2 SEK) i timmen för Vanalinn och upp till 4,8 EUR (51,9 SEK) i Südalinn. Parkeringsbiljetter kan köpas på gatan i automater, men för korta stopp i parkeringszoner är de första 15 minuterna kostnadsfria. Tallinn har dessutom billigare parkeringshus runt om i staden, till exempel Admiral, Freedom Square och Viru Centre.

Utflyktsmål i och omkring Tallinn

Det finns en mängd utflyktsmål att bege sig till med hyrbil i Tallinn. Den vackra kusten är perfekt för en dagsutflykt. Kör den korta sträckan till stränderna och prova på surfing eller bara koppla av på stranden. Du kan även promenera längs de natursköna vandringslederna utmed vattnet. Vill du uppleva mer natur är ett annat tips att besöka nationalparken Lahemaas med fantastisk natur och herrgårdar med imponerande arkitektur. Du kan också köra till nordvästra Estland och staden Paldiski. Här kan du besöka en före detta sovjetisk flottbas och vandra bland branta kalkstensklippor. Reser du med barn och är sugen på ett svalkande äventyr passande för hela familjen är Vembu-Tembumaa sommarland ett perfekt alternativ. Vattenlandet är beläget cirka 30 kilometer söder om Tallinn i staden Kurtna. Här kan du roa dig med allt från pooler och rutschkanor till fyrhjulingar och spelhallar.

Vilka försäkringar ska man ha?

De flesta hyrbilsföretagen i Tallinn erbjuder försäkringar. Det kan också vara bra att överväga självriskeliminering då du bestämmer dig för att hyra bil i Tallinn då detta helt täcker skador som kan uppkomma på bilen. Många svenska banker erbjuder detta om du använder ditt kredit- eller bankkort när du hyr. Kolla gärna upp detta innan för att undvika onödiga kostnader. Många stora, svenska försäkringsbolag har dessutom olika tilläggsalternativ som kan vara användbara vid biluthyrning, till exempel Länsförsäkringar för hyrbil utomlands.

Kan man använda sitt svenska körkort i Tallinn, eller ska man ha ett internationellt körkort?

Då Estland är ett av EU:s medlemsländer räcker det bra med ditt svenska körkort i Tallinn, och du behöver alltså inte inneha ett internationellt körkort.

Var i Tallinn kan man hämta och lämna sin hyrbil?

Då det kommer till biluthyrning i Tallinn har de flesta stora biluthyrningsföretag sina kontor på Tallinns internationella flygplats, lättillgängliga i terminalen för kollektivtrafik. Du kan även hyra bil i Tallinns centrala delar, vid tågstationen, busstationen samt hamnen. Enklast är att förboka bilen hemifrån Sverige och hämta upp den när du anländer. Vill du lämna in din bil på en annan avlämningsplats kan du använda filtret som finns tillgängligt för detta när du söker på momondo. (Information kontrollerad: 13/05/2019).


Hyra bil i andra städer i Estland

Planera din resa till Tallinn