Hyrbilar i Tallinn, Harju län

Vill du hyra en bil billigt i Tallinn, Harju län? Sök och jämför priser här!

Tallinn, Estland
11 dec — 18 dec
Tallinn, Estland
mån 11/12
12:00
mån 18/12
12:00
Förarens ålder:

Erbjudanden från hyrbilsfirmor på över 70 000 platser.

Trender och insikter om att hyra bil i Tallinn

Användbara insikter som hjälper dig att boka den perfekta hyrbilen i Tallinn

Vilken är den billigaste hyrbilsfirman i Tallinn?

De billigaste hyrbilarna i Tallinn hittas generellt genom GREEN MOTION . När du bokar med GREEN MOTION kan du ha chansen att hitta hyrbilspriser så låga som 115 kr/dag. Det genomsnittliga priset för att hyra en bil i Tallinn är 127 kr/dag.

Vilken hyrbilsfirma har flest kontor i Tallinn?

ADDCAR RENTAL har flest uthyrningskontor i Tallinn med 8 komtor.

Vilken bil väljer flest att hyra i Tallinn?

Bilmodellen Volkswagen Golf är den mest populära bilen att hyra i Tallinn enligt våra uppgifter. Våra användare har hittat priser för Volkswagen Golf för så lite som 117 kr/dag i Tallinn, men generellt kan du vänta dig priser på runt 457 kr/dag. En annan populär bil att hyra i Tallinn är modellen Kia Cee'd SW för ett genomsnittspris på 387 kr/dag, och för erbjudanden så låga som 300 kr/dag.

Viktig information om hyrbilar i Tallinn

Hur gammal ska man vara för att hyra bil i Tallinn?

Då det kommer till åldersgränser för att hyra bil i Tallinn är det i regel 21 år som gäller, men kan variera från företag till företag. Du behöver ha haft ditt körkort i minst ett år, och är du under 25 tillkommer ofta en extra avgift. Då det gäller maxålder kan även denna variera från bolag till bolag, men ofta läggs en avgift till om du är över 70 år.

Viktigt att veta om trafikregler i Tallinn

Fartgränsen i Tallinn och andra tätorter ligger överlag på 50 km/h. Håll dock koll på vilka regler som gäller när du kör i staden då de kan variera beroende på distrikt. Promillegränsen är precis som i Sverige 0,2 och det råder högertrafik. Det är förbjudet att prata i handhållen mobil och alla barn under 12 år måste sitta i baksätet. Det finns ännu inga vägavgifter i Tallinn och halvljuset ska precis som här hemma vara påslaget under hela dygnet.

Parkering

De flesta delarna av Tallinns historiska centrum är bilfriazoner, men i de områden du kan parkera varierar avgifterna beroende på zon. Dyrast är gamla stan Vanalinn och downtown Südalinn. Här varierar avgifterna mellan cirka 1,5 EUR (16,2 SEK) i timmen för Vanalinn och upp till 4,8 EUR (51,9 SEK) i Südalinn. Parkeringsbiljetter kan köpas på gatan i automater, men för korta stopp i parkeringszoner är de första 15 minuterna kostnadsfria. Tallinn har dessutom billigare parkeringshus runt om i staden, till exempel Admiral, Freedom Square och Viru Centre.

Utflyktsmål i och omkring Tallinn

Det finns en mängd utflyktsmål att bege sig till med hyrbil i Tallinn. Den vackra kusten är perfekt för en dagsutflykt. Kör den korta sträckan till stränderna och prova på surfing eller bara koppla av på stranden. Du kan även promenera längs de natursköna vandringslederna utmed vattnet. Vill du uppleva mer natur är ett annat tips att besöka nationalparken Lahemaas med fantastisk natur och herrgårdar med imponerande arkitektur. Du kan också köra till nordvästra Estland och staden Paldiski. Här kan du besöka en före detta sovjetisk flottbas och vandra bland branta kalkstensklippor. Reser du med barn och är sugen på ett svalkande äventyr passande för hela familjen är Vembu-Tembumaa sommarland ett perfekt alternativ. Vattenlandet är beläget cirka 30 kilometer söder om Tallinn i staden Kurtna. Här kan du roa dig med allt från pooler och rutschkanor till fyrhjulingar och spelhallar.

Vilka försäkringar ska man ha?

De flesta hyrbilsföretagen i Tallinn erbjuder försäkringar. Det kan också vara bra att överväga självriskeliminering då du bestämmer dig för att hyra bil i Tallinn då detta helt täcker skador som kan uppkomma på bilen. Många svenska banker erbjuder detta om du använder ditt kredit- eller bankkort när du hyr. Kolla gärna upp detta innan för att undvika onödiga kostnader. Många stora, svenska försäkringsbolag har dessutom olika tilläggsalternativ som kan vara användbara vid biluthyrning, till exempel Länsförsäkringar för hyrbil utomlands.

Kan man använda sitt svenska körkort i Tallinn, eller ska man ha ett internationellt körkort?

Då Estland är ett av EU:s medlemsländer räcker det bra med ditt svenska körkort i Tallinn, och du behöver alltså inte inneha ett internationellt körkort.

Var i Tallinn kan man hämta och lämna sin hyrbil?

Då det kommer till biluthyrning i Tallinn har de flesta stora biluthyrningsföretag sina kontor på Tallinns internationella flygplats, lättillgängliga i terminalen för kollektivtrafik. Du kan även hyra bil i Tallinns centrala delar, vid tågstationen, busstationen samt hamnen. Enklast är att förboka bilen hemifrån Sverige och hämta upp den när du anländer. Vill du lämna in din bil på en annan avlämningsplats kan du använda filtret som finns tillgängligt för detta när du söker på momondo.


Erbjudanden på hyrbilar i Tallinn, Harju län

Hitta rätt hyrbil för dig i Tallinn

Liten cars

225 kr - 567 kr

Alla biltyper

306 kr - 3 343 kr

Genomsnittspriset för en bil av typen liten car i Tallinn, Estland är 359 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen liten car i Tallinn, Estland är november. Då är priset 38% lägre än under resten året och ligger på bara 225 kr per dag. En hyrbil av typen liten car är typiskt 55 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Tallinn. Genomsnittspriset för en hyrbil i Tallinn kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.

Genomsnittspriset för en bil av typen medel car i Tallinn, Estland är 725 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen medel car i Tallinn, Estland är november. Då är priset 53% lägre än under resten året och ligger på bara 343 kr per dag. En hyrbil av typen medel car är typiskt 9 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Tallinn. Genomsnittspriset för en hyrbil i Tallinn kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.

Genomsnittspriset för en bil av typen stor car i Tallinn, Estland är 1 078 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen stor car i Tallinn, Estland är september. Då är priset 38% lägre än under resten året och ligger på bara 674 kr per dag. En hyrbil av typen stor car är typiskt 27% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Tallinn. Genomsnittspriset för en hyrbil i Tallinn kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.

Genomsnittspriset för en bil av typen SUV i Tallinn, Estland är 288 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen SUV i Tallinn, Estland är december. Då är priset 5% lägre än under resten året och ligger på bara 276 kr per dag. En hyrbil av typen SUV är typiskt 64 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Tallinn. Genomsnittspriset för en hyrbil i Tallinn kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.

Genomsnittspriset för en bil av typen skåpbil i Tallinn, Estland är 603 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen skåpbil i Tallinn, Estland är december. Då är priset 16% lägre än under resten året och ligger på bara 705 kr per dag. En hyrbil av typen skåpbil är typiskt 25 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Tallinn. Genomsnittspriset för en hyrbil i Tallinn kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.

Genomsnittspriset för en bil av typen lyxigt car i Tallinn, Estland är 2 129 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen lyxigt car i Tallinn, Estland är maj. Då är priset 74% lägre än under resten året och ligger på bara 574 kr per dag. En hyrbil av typen lyxigt car är typiskt 63% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Tallinn. Genomsnittspriset för en hyrbil i Tallinn kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.


Hyrbilsleverantörer i Tallinn

Alla större biluthyrningsfirmor i Tallinn, Harju län

GREEN MOTION

8 platser
Översikt

Renlighet

10,0

Comfort

10,0

Övergripande

10,0

Upphämtning/avlämning

10,0

Bäst

10,0

Hertz

3 platser
Översikt

Renlighet

10,0

Comfort

10,0

Övergripande

10,0

Upphämtning/avlämning

9,0

Bäst

8,0

Sixt

5 platser
Översikt

Renlighet

8,0

Comfort

8,0

Övergripande

8,0

Upphämtning/avlämning

8,0

Bäst

8,0

Budget

2 platser
Översikt

Renlighet

9,5

Comfort

8,9

Övergripande

7,9

Upphämtning/avlämning

8,2

Bäst

7,2

NU Car

2 platser
Översikt

Renlighet

7,5

Comfort

7,0

Övergripande

7,5

Upphämtning/avlämning

8,0

Bäst

7,5

Dollar

2 platser
Översikt

Renlighet

5,9

Comfort

5,9

Övergripande

5,9

Upphämtning/avlämning

5,9

Bäst

5,9

Right Cars

2 platser
Översikt

Renlighet

6,0

Comfort

6,0

Övergripande

6,0

Upphämtning/avlämning

4,0

Bäst

6,0

Payless

3 platser

Bra att veta om hyrbilar i Tallinn

Få en överblick över bra hyrbilserbjudanden, populära biluthyrningsföretag och de bästa hyrbilstyperna för ditt besök i Tallinn.

Populära biltyper

Compact, Economy, Intermediate

Billigaste hyrbilen

115 kr

Mest populära modellen

Volkswagen Golf
Följande biltyper har erbjudits hos hyrbilsföretag i Tallinn under de senaste 72 timmarna: Compact, Economy, Intermediate.
Det lägsta priset för en hyrbil i Tallinn är 115 kr/dag. För det här området kan du förvänta dig genomsnittliga priser från 127 kr/dag.
Den mest populära biltypen att hyra i Tallinn under de senaste 7 dagarna är av modellen Volkswagen Golf. Våra användare föredrar också Class Special Car som ett alternativ.

Hyr en bil nära ett av dessa populära hotell i Tallinn

Nedan visas de mest populära hotellen i Tallinn

Att köra med hyrbil i Tallinn – Vanliga frågor & svar

Ta reda på allt du behöver veta om att hyra bil i Tallinn och förbered dig ordentligt inför din nästa resa

Finns det en avgift om jag avbokar min hyrbil i Tallinn, Estland?

Varje biluthyrningsföretag i Tallinn har olika avbokningspolicyer. På momondo finns det alltid information tillgänglig när du gör din sökning om huruvida en hyrfilma har en avbokningsavgift eller inte. Några av de mest populära biluthyrarna i Tallinn är Hertz, Budget och Right Cars, så se till att dubbelkolla om de erbjuder gratis avbokning.

Vilken biltyp är det bäst att hyra i Tallinn under januari månad?

Tallinn får överlag en medeltemperatur på −5 °C och omkring 34 mm i nederbörd under januari månad. För att kunna vara så väl förberedd som möjligt inför din resa till Tallinn gör du bäst i att hyra en stadsjeep. Detta gör att du säkert kan ta dig fram på de snöiga och isiga gatorna i Tallinn. Att hyra en SUV i Tallinn kommer i genomsnitt kosta dig 481 kr per dag.

Vad är hastighetsgränsen i Tallinn, Estland?

Hastighetsgränsen i Tallinn är 50 km/t inne i staden. Detsamma kan gälla för närliggande städer och bostadsområden. Hastighetsgränsen i förorterna till Tallinn är 90 km/t och för motorvägen går gränsen vid 110 km/t. Håll dock uppsikt efter vägskyltar då hastighetsbestämmelserna kan ändras.

Hur är vädret i Tallinn, Estland i december?

I december får Tallinn vanligtvis en nederbörd på 61 mm och har en medeltemperatur på −2 °C. Denna information kan vara till stor hjälp när du letar efter en hyrbil för Tallinn då det kan göra det enklare för dig att fatta rätt beslut.

Är vädret i Tallinn representativt för resten av Harju län?

Klimatet i Harju län under december månad har vanligtvis en temperatur på −2 °C med en förväntad nederbörd på 61 mm under hela månaden. Den som vill hyra en bil och ta en roadtrip från Tallinn till omgivande områden kan ha nytta av denna information.

När uppdaterade momondo senast priserna för bilar i Tallinn?

Priserna för bilar i Tallinn uppdaterades senast idag.

Hur många bolag söker momondo efter bilar i Tallinn?

Det finns 78 bolag tillgängliga för bilar i Tallinn från och med december. 2023.

Hur gammal måste du vara för att hyra en bil i Tallinn?

Bland olika länder, inklusive Tallinn, varierar minimiåldern för förare. I flera EU-länder måste föraren vara minst 18 år. För att hyra en bil utomlands måste du i allmänhet vara minst 21 år, och om du är under 25 kan en avgift för unga förare tillkomma. Det rekommenderas att du granskar policyn för det uthyrningsföretag du överväger innan du bokar.

Vilken dokumentation eller vilket ID-kort behöver du för att hyra en bil i Tallinn?

Alla förare måste ha ett giltigt fullständigt körkort för att hyra en bil i Tallinn. Om körkortet är skrivet på ett annat språk än det i uthyrningslandet kan ett internationellt körtillstånd krävas för att undvika risken för eventuella böter. Om du hyr en bil utomlands kan du också behöva uppvisa bevis på returresa och boendeinformation under din vistelse. Det är alltid lämpligt att kontrollera vad som gäller med det enskilda uthyrningsföretaget du bokar med.


Varför använda momondo?

Varför ska jag använda momondo för att boka en hyrbil i Tallinn?

Du kan använda momondo för att boka en hyrbil i Tallinn om du vill spara tid och pengar. momondo hämtar och låter dig jämföra priser och policys för hyrbilar från tusentals webbplatser för biluthyrning.

Hur hjälper momondo mig att hitta det bästa hyrbilserbjudandet i Tallinn?

Genom att använda filter gör momondo det enklare att hitta en bra hyrbil i Tallinn. Oavsett om det gäller pris, biltyp, bekvämligheter eller policys låter momondo dig förfina din sökning med olika filter så att du kan hitta det bästa erbjudandet för dig.

Visar momondo hyrbilserbjudanden i Tallinn med gratis avbokning?

Ja, du kan filtrera specifikt efter biluthyrningsföretag i Tallinn som erbjuder gratis avbokning på momondo.

Kan jag hyra en bil med rättvis bränslepolicy i Tallinn på momondo?

Du kan specifikt välja rättvisa bränslepolicyer på momondo, så att du kan filtrera din sökning efter hyrbilar i Tallinn.

Kan jag hitta ett ställe för biluthyrning i Tallinn som erbjuder förhöjd rengöring på momondo?

Du kan specifikt filtrera efter förhöjd rengöring av hyrbilar i Tallinn på momondo.

Kan jag söka efter hyrbilar i Tallinn med obegränsat kilometertal på momondo?

Hyrbilar med obegränsat kilometertal är ett alternativ som momondo erbjuder för hyrbilar i Tallinn.


Ett enklare sätt att hantera din resa till Tallinn

Vi gör det superenkelt att schemalägga, organisera och resa med vänner och familj. Trips är gratis – och tillgängligt för dig oavsett var du bokar.