Hitta billig biluthyrning i Bukarest

Vill du hyra en bil billigt i Bukarest? Sök och jämför priser här

tors 19/9
12:00
fre 20/9
12:00
Jämför momondo med |

Bästa företagen för biluthyrning i Bukarest

Vill du veta vart du kan hitta billig biluthyrning? Det här är de bästa leverantörerna
thrifty Mest populära Thrifty Thrifty erbjuder de billigaste priserna på 3 platser i staden
autoboca Flest platser Autoboca Autoboca erbjuder dig högkvalitativa och lyxiga bilmodeller som du kan hämta på en av deras 4 platser

Leverantörer av hyrbilar i Bukarest

Alla större biluthyrningsfirmor i Bukarest
$self.agencySymbol
Autonom
Suveränt - 9,8 (2 omdömen)
4 platser
$self.agencySymbol
AutoEurope
Suveränt - 8,9 (3 omdömen)
1 plats
$self.agencySymbol
Klass Wagen
Suveränt - 8,5 (11 omdömen)
1 plats
$self.agencySymbol
keddy by Europcar
Suveränt - 8,2 (98 omdömen)
1 plats
$self.agencySymbol
Right Cars
Bra - 7,9 (7 omdömen)
1 plats
$self.agencySymbol
Autoclick Rent A Car
Bra - 7,7 (24 omdömen)
1 plats
$self.agencySymbol
Avis
Bra - 7,6 (2 257 omdömen)
2 platser
$self.agencySymbol
Sixt
Bra - 7,5 (1 068 omdömen)
2 platser

Flygplatser med biluthyrning i Bukarest

Hitta en hyrbil på någon av dessa flygplatser
HYRBILAR I
Bukarest Baneasa flygplats
BBU
HYRBILAR I
Bukarest Otopeni Intl flygplats
OTP

Hyrbil i Bukarest

Hur gammal ska man vara för att hyra bil i Bukarest?

Olika uthyrningsföretag har olika regler för hur gammal man ska vara för att hyra bil i Bukarest. De allra flesta har en åldersgräns på 21 år, men det finns undantag. Många kräver att du ska ha haft ditt körkort i minst ett år och ibland läggs en extra avgift på hyran om hyrbilens förare är under 25 år.

Viktigt att veta om trafikregler i Bukarest

I Rumänien gäller generellt en hastighetsbegränsning på 50 km/h i tätort, 90 km/h på landsväg och 120 km/h på motorväg. Halvljuset ska vara påslaget när du kör utanför belysta områden. Var uppmärksam på att det i Rumänien gäller nolltolerans mot alkohol i förbindelse med bilkörning och promillegränsen är 0,0. Det tas ut en vägavgift i Rumänien som registreras elektroniskt genom bilens registreringsskylt. Oftast är avgiften redan betald för hyrbilar men det kan vara värt att kontrollera med uthyrningsföretaget. Kom ihåg att antingen ta med eller hyra en barnstol om du har barn under 135 cm med på resan.

Parkering

Att hitta gatuparkering för din hyrbil i Bukarest kan vara en utmaning. Stora parkeringar där du har god chans att hitta en plats är till exempel parkeringsgaraget under Universitatii Square och i anslutning till Unirea Shopping Center. Ett annat alternativ om du övernattar i Bukarest är att välja ett hotell som kan erbjuda parkering. Staden är numera uppdelad i parkeringszoner där zon 0 täcker de mest centrala delarna. I zon 0 kostar parkering 10 RON (22,60 SEK) per timme. Var uppmärksam på att vissa parkeringsplatser är reserverade för boende under nattetid, så kontrollera skyltningen noga innan du lämnar din bil.

Utflyktsmål i och omkring Bukarest

En klassisk utflykt från Bukarest är såklart Draculas slott i Transsylvanien. Slottet heter även Bran Castle och ligger utanför staden Bran, cirka tre timmars bilresa från Bukarest. Två andra stopp på vägen är slottet Peles och fortet Rasnov – särskilt slottet Peles är värt lite extra tid med många tinnar och torn att utforska och en storslagen utsikt över Karpaterna. Från Bran kan du fortsätta mot Sighisoara som sägs vara Draculas födelsestad. Sighisoara finns med på UNESCO:s världsarvslista och är en av de mest välbevarade medeltidsstäderna i Europa. Från Sighisoara kan du ta Transfagarasan Road tillbaka till Bukarest. Transfagarasan Road slingrar sig genom Karpaternas mäktiga landskap och har blivit utsedd till världens vackraste väg. Om du funderar på att hyra bil i Bukarest och kanske ta en weekend utanför staden så kan det vara en bra idé att ta med eller hyra en GPS.

Vilka försäkringar ska man ha?

Det är bra att se till så att du har ett försäkringsskydd när du ska hyra bil i Bukarest. Det mest grundläggande skyddet brukar ingå i hyran i form av en vagnskadeförsäkring (även kallad CDW). Tänk på att en sådan försäkring inte täcker skador på till exempel vindrutor och däck, eller skador som uppstår genom vandalisering eller stöld. Med en grundläggande försäkring får du betala en självrisk om det skulle uppstå några skador på bilen. Om du inte känner dig trygg med att riskera extra utgifter finns det möjlighet att lägga till extra försäkringar eller självriskeliminering.

Kan man använda sitt svenska körkort i Bukarest, eller ska man ha ett internationellt körkort?

Det är inget krav att du ska ha internationellt körkort vid biluthyrning i Bukarest. Ett svenskt körkort är giltigt inom hela EU.

Var i Bukarest kan man hämta och lämna sin hyrbil?

Du har flera möjligheter att både hämta och lämna din hyrbil i Bukarest beroende på vad som passar bäst för just din semester. Det finns flera kontor i centrum och i de norra stadsdelarna där du kan hämta upp din hyrbil eller så kan du hämta upp den direkt på flygplatsen. (Information kontrollerad: 12/06/2019).


Planera din resa till Bukarest