Hotell i Karlstad

Hitta de bästa erbjudandena för 46 hotell i Karlstad, Sverige

Incheckning
Utcheckning
Jämför momondo med |
-
1
Incheckning
Utcheckning

Bästa hotell i Karlstad

Det finns många mysiga hotell i Karlstad, vad sägs om en övernattning på ett av dessa?


Saker att göra i Karlstad

Karlstad Cathedral
Varmlands Museum
Löfbergs Lila Arena

Finns det tillgängliga hotell i närheten av Karlstad Cathedral?

Användare på momondo har rekommenderat 12 hotell för andra användare som vill bo i närheten av Karlstad Cathedral. Hotell i detta område har ett genomsnittspris på 792 kr per natt. Dessa priser kan komma att ändras beroende på en rad faktorer, bland annat årstid. Hotell i närheten av Karlstad Cathedral är vanligtvis 12 % billigare än genomsnittshotellet i Karlstad, som ligger på 902 kr.

Hotell nära Karlstad Cathedral

Finns det tillgängliga hotell i närheten av Varmlands Museum?

Hotell i närheten av Varmlands Museum är vanligtvis 12 % billigare än genomsnittshotellet i Karlstad, som ligger på 902 kr.

Hotell nära Varmlands Museum

Finns det tillgängliga hotell i närheten av Löfbergs Lila Arena?

Om du planerar att bo på något av momondos rekommenderade hotell i området kring Karlstad närmst Löfbergs Lila Arena kan du vänta dig priser på 1 876 kr/natt. Detta pris fluktuerar beroende på årstid. Generellt är ett pris på 1 876 kr/natt ett bra erbjudande för momondo-användare som bor i närheten av Löfbergs Lila Arena. Hotell i närheten av Löfbergs Lila Arena är vanligtvis 51 % dyrare än genomsnittshotellet i Karlstad, som ligger på 902 kr.

Hotell nära Löfbergs Lila Arena

När är det bra timing att boka ett hotell i Karlstad?

Kolla in informationen nedan för att hitta det bästa erbjudandet på ett hotellrum i Karlstad
Lågsäsong
december
Högsäsong
juli

är den billigaste månaden att bo här

57 %

förväntad prisnedgång

är den dyraste månaden att bo här

39 %

förväntad prisökning

Pris
464 kr - 1 714 kr
Dyraste veckodag
lördag
Billigaste veckodag
fredag

snittpris de senaste 2 veckorna

Genomsnittspris (vardagsnatt)

891 kr

snittpris de senaste 2 veckorna

snittpris de senaste 2 veckorna

Genomsnittspris (helgnatt)

961 kr

snittpris de senaste 2 veckorna

Billigaste tiden att boka på
Den billigaste tiden att boka hotell i Karlstad är: För boende med antalet stjärnor= 1-2, 21 dagar i förväg. För boende med antalet stjärnor= 3, 76 dagar i förväg. För boende med antalet stjärnor= 4-5, 88 dagar i förväg.
1-2-stjärnigt
699 kr - 970 kr
3-stjärnigt
804 kr - 935 kr
4-5-stjärnigt
988 kr - 1 250 kr

Karlstad resetips

Vi har dom bästa tipsen & resetips för Karlstad

Hur hittar man billiga hotell i Karlstad?

Hos momondo kan du jämföra priser online mellan olika hotell i Karlstad. Filtrera din sökning på nätet efter områden, stjärnbetyg och gästomdömen för att hitta ett alternativ som passar för din resa. Tänk på att boenden med spa eller gym och hotell med frukost och WiFi inkluderat i priset ofta har högre avgifter. Om du vill ha ett så billigt pris som möjligt kan det därför vara smart att utesluta vissa kriterier i din sökning. Det genomsnittliga priset för en hotellnatt i Karlstad är ungefär 1 100 kronor. För att få din resa till ett bra pris bör du boka din vistelse med god framförhållning, istället för att vänta till sista minuten.

Karlstad på liten budget?

Eftersom Karlstad är en universitetsstad är det inte svårt att resa på en budget. Kring universitetet hittar du prisvärda boenden och restauranger samt flera studentpubar. Att utforska omgivningarna på cykel istället för att hyra en bil är ett gott tips för dig som reser på liten budget. Det finns flera billiga cykeluthyrningar och staden är mycket cykelvänlig.

Hur tar man sig runt i Karlstad?

Inom stadskärnan ligger det mesta inom promenadavstånd. Att ta sig fram med cykel är annars ett bra transportsätt. Stadens kollektivtrafik består av bussar som trafikeras av Karlstadsbuss. Du kan ladda ner deras app till mobilen för att se busslinjerna, köpa biljetter och planera din resa. Du kan även köpa din biljett i automater vid stationerna eller hos någon av stadens återförsäljare.

Kan man boka hotell i Karlstad utan kreditkort?

De flesta hotell i Karlstad ser gärna att du lämnar ett kredit- eller kontokort som garanti vid bokningstillfället, alternativt att du betalar din vistelse i förväg.

Hur gammal måste man vara för att checka in på hotell i Karlstad?

Om du vill checka in på hotell i Karlstad utan målsman måste du vara minst 18 år fyllda.

Deposition på hotell?

Du behöver inte lämna någon deposition om du uppger ett kreditkort vid bokningstillfället. Om du lämnar ett kontokort kan hotellet reservera och låsa ett belopp på kortet tills du checkar ut. Om du inte uppger något betalkort kan hotellet dock kräva att du lämnar en kontant deposition.

Parkering i Karlstad

Karlstad har över 4 000 parkeringsplatser samt flera parkeringsgarage nära centrum. På stadens hemsida kan du se en karta över parkeringsplatserna och planera din resa. Om du behöver parkera din bil under en längre period är parkeringshusen att rekommendera då parkering på gatan vanligtvis tillåts i max 24 timmar.


Hur mycket kostar ett hotell i Karlstad per natt?

Använd informationen nedan för att hitta hotellrum med hög standard i Karlstad till låga priser.

De bästa priserna hittade av momondo-användare de senaste 24 timmarna.

Vandrarhem och billiga hotell i Karlstad

Dessa hotell och vandrarhem erbjuder ofta billiga vistelser i Karlstad
Solsta Hotell

Solsta Hotell

7,3

472 kr

Visa erbjudanden för hotell
First Camp Karlstad-Skutberget

First Camp Karlstad-Skutberget

7,5

638 kr

Visa erbjudanden för hotell
Stf Vandrarhem Karlstad

Stf Vandrarhem Karlstad

7,8

481 kr

Visa erbjudanden för hotell
Best Western Gustaf Fröding

Best Western Gustaf Fröding

7,7

682 kr

Visa erbjudanden för hotell
Karlstad Swecamp Bomstadbaden

Karlstad Swecamp Bomstadbaden

8,5

595 kr

Visa erbjudanden för hotell
Ibis Karlstad City

Ibis Karlstad City

6,8

734 kr

Visa erbjudanden för hotell
Hitta populära vandrarhem i Karlstad

Hitta hotellen som ger dig bäst valuta för pengarna i Karlstad

Dessa hotell har de bästa priserna för sina betyg
Stf Vandrarhem Karlstad

Stf Vandrarhem Karlstad

7,8

481 kr

Visa erbjudanden för hotell
Solsta Hotell

Solsta Hotell

7,3

472 kr

Visa erbjudanden för hotell
Best Western Gustaf Fröding

Best Western Gustaf Fröding

7,7

682 kr

Visa erbjudanden för hotell
Scandic Karlstad City

Scandic Karlstad City

8,0

909 kr

Visa erbjudanden för hotell
Scandic Winn

Scandic Winn

8,2

752 kr

Visa erbjudanden för hotell
Clarion Hotel Plaza

Clarion Hotel Plaza

7,9

996 kr

Visa erbjudanden för hotell

Vart är det bra att bo i Karlstad?

Karlstad ligger vackert till i Värmland, vid Vänerns norra strand. Orten, som varit en viktig handelsplats sedan vikingatiden, är i dag främst känd som en universitetsstad. Beroende på vilket område du väljer att bo i kan du få allt från ett mysigt hus på landsbygden till ett centralt boende inne i staden.

Om du bor nära centralen har du gångavstånd till flera av stadens sevärdheter då stadskärnan är mycket kompakt. Centrum kallas för Tingvallastaden och är byggt på en ö mitt i Klarälven. Bebyggelsen består av äldre stenhus och här hittar du affärer, restauranger och barer. Du bor även nära domkyrkan och flera av stadens attraktioner som bland annat kulturdestinationerna Värmlands Museum och Lars Lerins konsthall.

I stadsdelen Haga, som är centralt belägen, bor du bland vackra stenhus och har nära till flera trevliga restauranger och butiker. Straxt norr om centrum, i stadsdelen Klara, bor du nära Sockerslottet, ett känt sekelskifteshus som är en av stadens sevärdheter.

Att bo i de centrala stadsdelarna är mycket praktiskt, men i jämförelse med områden utanför staden är priserna också högre. Om du söker en naturnära semester i Karlstads omgivningar kan du hitta bra priser på boenden belägna i områden som Kasernhöjden, Kvarnberget, Randviken och Bärstad.


Läs mer om attraktioner, nöjen och sevärdheter i Karlstad

Inne i den kompakta stadskärnan hittar du de kulturella sevärdheterna medan omgivningarna bjuder på friluftsaktiviteter. Gör ett besök till Värmlands Museum med prisbelönta utställningar. I den permanenta multimediautställningen kan du lära dig mer om områdets historia, ända från stenåldern fram till modern tid. Utställningen täcker allt från musik och skogsbruk till textil och konst. Det anordnas även flera trevliga aktiviteter för barn och vid museets informationsdisk kan du få ytterligare information. När du är inne i centrum ska du även passa på att kika in i domkyrkan från 1700-talet.

För ett centralt beläget grönområde kan du ta dig till Mariebergsskogen som är perfekt för picknick och promenader. Här hittar du även ett mysigt kafé och en djurpark. Annars är omgivningarna lite längre ut från staden perfekta för friluftsaktiviteter. Det finns ett trettiotal vandringsleder i området, till exempel den nio mil långa Klarälvsleden som passar bra för både vandring och cykling. Leden var från början en järnvägsled som under 1800-talet sträckte sig mellan Skoghall och Filipstad. Längs med leden hittar du flera vackra naturområden. Karlstads kommun har även flera trevliga badplatser, bland annat de barnvänliga och långgrunda Blomstadbaden som även kallas Värmlands Riviera. För bad från klippor ska du ta dig till Alsters strandbad och för stora gräsytor är Graningebadet att rekommendera.


Reseinformation om Karlstad

Hur länge stannar besökare i Karlstad?

I genomsnitt stannar besökare i Karlstad totalt 1 natt.

Hur mycket kostar ett hotell i Karlstad?

För bokning av ett hotell i Karlstad kommer i genomsnitt priset för ett rum att ligga runt 784 kr per natt; priset för rummet varierar dock en hel del, beroende på säsong, läge och faciliteter.

När är den bästa tidpunkten att boka ett hotell i Karlstad?

december är den billigaste månaden att boka hotell i Karlstad. Priser kan vara 498 kr% lägre än jämfört med högsäsong, så det här är en bra period att boka för att få ett lågt pris.

Vilken dag är det billigast att bo i Karlstad?

Kostnaden för hotellrum i Karlstad varierar från dag till dag, men generellt är torsdag den mest förmånliga dagen, och fredag den minst förmånliga.

Hur mycket kostar ett vandrarhem i Karlstad?

Ett vandrarhem (eller hotell med 2 stjärnor eller mindre) kostar cirka 476 kr i Karlstad per natt. Att boka ett vandrarhem kan spara dig cirka 307 kr, jämfört med genomsnittspriset för hotell i Karlstad.

Vika sevärdheter är populära under oktober månad med tanke på vädret i Karlstad?

Med en genomsnittstemperatur på 6 °C och en förväntad nederbörd på 60 mm är oktober en perfekt månad för att utforska omgivningarna kring Karlstad.