Hotell i Filipstad

Hitta de bästa erbjudandena för 27 hotell i Filipstad, Sverige

Incheckning
Utcheckning
Jämför momondo med |
-
1
Incheckning
Utcheckning

Bästa hotell i Filipstad

Det finns många mysiga hotell i Filipstad, vad sägs om en övernattning på ett av dessa?


Saker att göra i Filipstad

Wasa Knackebrods Museum
Filipstads Church
Klinten House

Hur mycket kostar hotell i närheten av Wasa Knackebrods Museum?

Om du planerar att bo på något av momondos rekommenderade hotell i området kring Filipstad närmst Wasa Knackebrods Museum kan du vänta dig priser på 1 165 kr/natt. Detta pris fluktuerar beroende på årstid. Generellt är ett pris på 1 165 kr/natt ett bra erbjudande för momondo-användare som bor i närheten av Wasa Knackebrods Museum. Hotell i närheten av Wasa Knackebrods Museum är vanligtvis 11 % billigare än genomsnittshotellet i Filipstad, som ligger på 1 313 kr.

Hotell nära Wasa Knackebrods Museum

Hur mycket kostar hotell i närheten av Filipstads Church?

Nedan visas de 4 hotellen som rekommenderas av användare i området kring Filipstad som ligger närmst Filipstads Church. Genomsnittspriset i närheten av Filipstads Church är 1 139 kr/natt, med priser som varierar till följd av en mängd faktorer, däribland årstid. Hotell i närheten av Filipstads Church är vanligtvis 13 % billigare än genomsnittshotellet i Filipstad, som ligger på 1 313 kr.

Hotell nära Filipstads Church

Hur mycket kostar hotell i närheten av Klinten House?

Hotell i närheten av Klinten House är vanligtvis 60 % billigare än genomsnittshotellet i Filipstad, som ligger på 1 313 kr.

Hotell nära Klinten House

När är det bra timing att boka ett hotell i Filipstad?

Kolla in informationen nedan för att hitta det bästa erbjudandet på ett hotellrum i Filipstad
Lågsäsong
november
Högsäsong
augusti

är den billigaste månaden att bo här

29 %

förväntad prisnedgång

är den dyraste månaden att bo här

23 %

förväntad prisökning

Pris
874 kr - 1 565 kr
Dyraste veckodag
fredag
Billigaste veckodag
lördag

snittpris de senaste 2 veckorna

Genomsnittspris (vardagsnatt)

1 557 kr

snittpris de senaste 2 veckorna

snittpris de senaste 2 veckorna

Genomsnittspris (helgnatt)

865 kr

snittpris de senaste 2 veckorna


Filipstad resetips

Vi har dom bästa tipsen & resetips för Filipstad

Vad kostar ett hotell i Filipstad?

Ett hotell i Filipstads centrum kostar ungefär 1600 SEK per natt. Det finns även billigt boende som är centralt beläget om du kan tänka dig att bo på vandrarhem eller i stuga. Priserna för dessa boendealternativ ligger på ungefär 400 SEK per natt. Mysiga hotell som är naturnära eller herrgårdsboenden på landsbygden kostar mellan 1000 och 1800 SEK per natt beroende på vilka bekvämligheter som ingår. Tips på hotell får du hos momondo där du kan filtrera sökningen både på pris och bekvämligheter.

När är bästa tidpunkten att bo på hotell i Filipstad?

Filipstad är som trevligast att besöka under sommaren. Bo på hotell under de varmaste månaderna under året för att kunna njuta av både bad i vattendragen och utflykter i den härliga värmländska naturen. Priserna på boenden är dock som högst under sommarens högsäsong.

Kan man resa till Filipstad med låg budget?

Det går bra att besöka Filipstad även med en liten budget. Undvik sommarens högsäsong och res under sen vår eller tidig höst för bättre priser. Sök hos momondo för att hitta bra hotell i området med billigt pris. Hotell med gratis frukost, faciliteter som spa och familjerum eller bekvämligheter som tidig incheckning och parkering har ofta högre priser.

De bästa transportmedlen i Filipstad

Riksväg 63 och 26 möts i Filipstad vilket gör det lätt att ta sig både till och från orten med bil. Du kan även ta SJ:s tåg till närliggande Karlstad eller Kristinehamn och därifrån ta buss till Filipstad. Bussar i området drivs av Värmlandstrafik. Biljetter köper du antingen i biljettautomater, ombord på bussen eller med mobilen. Bussarna kan ta dig både till närliggande orter och runt om Filipstad. Lättast är dock om du har egen bil om du ska ta dig runt längre sträckor.

Parkering i Filipstad

I Filipstad hittar du flera avgiftsfria parkeringsplatser, även inne i centrum. Vid parkeringen som finns vid centrala Galleria Näktergalen gäller dock avgiftsparkering men det går också att ställa bilen längre perioder vid gallerian. Om du använder dig av gatuparkering är det gratis att ställa bilen men det är kortare tidsbestämmelser som gäller då många vill parkera i centrum.


Hur mycket kostar ett hotell i Filipstad per natt?

Använd informationen nedan för att hitta hotellrum med hög standard i Filipstad till låga priser.
2 stjärnor eller mindre
Hotell Hertig Karl
Bäst värde

Hotell Hertig Karl

8,3

1 107 kr

Visa erbjudanden för hotell
3 stjärnor
Hennickehammars Herrgård
Bäst värde

Hennickehammars Herrgård

8,2

1 289 kr

Visa erbjudanden för hotell

De bästa priserna hittade av momondo-användare de senaste 24 timmarna.

Vandrarhem och billiga hotell i Filipstad

Dessa hotell och vandrarhem erbjuder ofta billiga vistelser i Filipstad
Hotell Hertig Karl

Hotell Hertig Karl

8,3

1 108 kr

Visa erbjudanden för hotell
Hennickehammars Herrgård

Hennickehammars Herrgård

8,2

1 289 kr

Visa erbjudanden för hotell
Hellefors Herrgård

Hellefors Herrgård

8,8

1 627 kr

Visa erbjudanden för hotell

Hitta hotellen som ger dig bäst valuta för pengarna i Filipstad

Dessa hotell har de bästa priserna för sina betyg
Hellefors Herrgård

Hellefors Herrgård

8,8

1 627 kr

Visa erbjudanden för hotell
Hennickehammars Herrgård

Hennickehammars Herrgård

8,2

1 289 kr

Visa erbjudanden för hotell
Hotell Hertig Karl

Hotell Hertig Karl

8,3

1 108 kr

Visa erbjudanden för hotell

Vart är det bra att bo i Filipstad?

Filipstad ligger vackert beläget mellan Lersjön och Daglösen. Inne i centrum kan du bo på hotell med utsikt över någon av dessa vattendrag. Om du bor på hotell i Filipstads centrum får du gångavstånd till sevärdheter som Filipstads kyrka men även till bekvämligheter som affärer och restauranger. Inne i centrum hittar du både bra hotell och billiga hotell i Filipstad. Att bo i centrum passar bäst om du söker en småstadsatmosfär eller om du endast spenderar en weekend i orten. Centrumområdet erbjuder både mysiga hotell och alternativ för konferensvistelser. Om du hellre spenderar din tid i orten på ett naturnära boende ska du leta efter hotell i Filipstad som ligger strax utanför centrum. Det finns även annorlunda boenden i Filipstad att välja mellan. Bland annat kan du bo på Herrgård eller spendera en romantisk semester på gård eller i lantlig stuga. Det finns även campingplatser i området för härliga friluftssemestrar med hela familjen.


Läs mer om attraktioner, nöjen och sevärdheter i Filipstad

Filipstad ligger i dalgången mellan sjöarna Lersjön och Daglösen. Mellan de två sjöarna, och genom Filipstad, rinner Skillerälven där du hittar en av ortens mest populära sevärdheter: Ferlinstatyn. Poeten Nils Ferlin växte upp i Filipstad och bronsstatyn av K.G. Bejemark är en av de mest fotograferade statyerna i Sverige. Filipstad var länge en populär kurort i Sverige och hälsoaktiviteter finns än idag i orten. Du kan bland annat ta en promenad längs med Hälsans Stig. Promenadslingan tar dig genom centrum men även till naturnära områden längs en sträcka på ungefär fem kilometer. En populär aktivitet i Filipstad är fiske. Det finns 46 olika sjöar och vattendrag i kommunen och du köper ett fiskekort på ortens turistinformation för att kunna ge dig ut på vattnet. Bland annat finns det goda förutsättningar för att fiska lax, öring och gös i området. Du kan även ge dig ut på Bergslagskanalen med kanot för en härlig aktivitet på vattnet. Kanalen är 64 kilometer lång och tar dig bland annat förbi Bjurbäckens slussar. (Pris kontrollerat 02/04/2019).


Reseinformation om Filipstad

Hur länge stannar besökare i Filipstad?

Under besök i Filipstad är bokningen i genomsnitt 1 natt.

Hur mycket kostar ett hotell i Filipstad?

Hotell i Filipstad visar en rad olika priser för sina rum. Dessa bestäms av faktorer som tillgänglighet, läge och bekvämligheter. I genomsnitt kommer rummen att kosta runt 1 136 kr per natt.

När är den bästa tidpunkten att boka ett hotell i Filipstad?

Det är mest ekonomiskt att boka hotell i Filipstad i november. Priserna du betalar då kan vara 251 kr% lägre än under högsäsong. Det här är en bra period att boka för att få ett fantastiskt erbjudande.

Vilken dag är det billigast att bo i Filipstad?

Hotellrum i Filipstad är oftast billigare fredag och dyrare torsdag.

Hur mycket kostar ett vandrarhem i Filipstad?

I genomsnitt kostar ett vandrarhem i Filipstad kring 1 107 kr. Detta pris är per person, per natt och gäller för vandrarhem och hotell med 2 stjärnor eller mindre. Det är 29 kr billigare än ett genomsnittligt hotell i Filipstad.


momondos favorithotell

Ta reda på mer om hotellen som användare föredrar i Filipstad