Flyg till Montpellier

Tur & retur
Ekonomi
Washington, D.C. (WAS)
Montpellier (MPL)
sön 18/4
sön 25/4
Alla månader
Jämför momondo med |
Varning om resebegränsningar

Utbrottet av COVID-19 (coronaviruset) kan påverka resor till Montpellier. Nuvarande restriktioner för Montpellier baseras på reserestriktioner för Frankrike.

Visa nuvarande reserestriktioner för Frankrike

Billigaste flygen till flygplatser i Montpellier

Hitta de billigaste flygen till dessa flygplatser i Montpellier från din närmsta stad eller flygplats
Stockholm Arlanda flygplats
Montpellier

BILLIGASTE RUTTEN FRÅN Stockholm TILL Montpellier

Stockholm (STO) till Marseille (MRS)

Vanligtvis är flyg till Montpellier från Stockholm billigare än att flyga från Stockholm till Marseille, vilket i genomsnitt kostar 1 861 kr

DEN BILLIGASTE MÅNADEN ATT FLYGA FRÅN MONTPELLIER TILL STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSfebruari34% billigareAtt flyga från Stockholm Arlanda flygplats till Montpellier kostar i genomsnitt bara 1 604 kr i februari
DEN DYRASTE MÅNADEN ATT FLYGA TILL MONTPELLIER FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSoktober35% dyrareDet kostar omkring 3 275 kr för flyg till Montpellier från Stockholm Arlanda flygplats i oktober
DEN MEST POPULÄRA MÅNADEN ATT FLYGA TILL MONTPELLIER FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSseptember227% fler användare besökteFler momondo-användare sökte efter flyg till Montpellier från Stockholm Arlanda flygplats i september än någon annan månad

När är den bästa tiden att resa till Montpellier?

Den bästa tiden att resa till Montpellier är på sommaren samt hösten. Sommaren är fylld med turister och priserna på flyg till Montpellier kan vara något högre då. Hösten är en populär tid tack vare det mildare klimatet då temperaturerna ligger på cirka 20-25 °C medan sommaren har temperaturer på cirka 27-30 °C.

När är det billigast att boka flyg till Montpellier?

För att boka billiga flyg till Montpellier bör du boka flyg när högsäsongen är över eller innan den börjar. September är en bra månad att hitta billiga flygbiljetter till Montpellier och en flygstol kostar cirka 1500 SEK per person, tur och retur, från Stockholm med en restid på cirka 6 h. Från Göteborg kan du boka flyg till Montpellier för samma pris med en restid på cirka 4-5 h. Om du vill ha den kortaste flygtiden, som är på cirka 4 h och 30 min, kostar flyget cirka 3500 SEK per peson.

Vilket är det absolut billigaste flyget till Montpellier?

165 kr är det billigaste erbjudandet som hittats för ett flyg till Montpellier på momondo under de senaste två veckorna. Detta flyg avgår från Toulouse och är 94 % billigare än de flesta andra flyg till Montpellier. För att hitta det billigaste priset till Montpellier från din plats kan du använda momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.

Vilken är den billigaste månaden att flyga till Montpellier?

Den billigaste månaden att flyga till Montpellier från Sverige är mars. Flygpriserna som tenderar att ligga kring 1 680 kr, är ofta lägre under denna tid eftersom det är lågsäsong. Om du inte har möjlighet att flyga till Montpellier i mars är september ditt näst bästa alternativ. Flygpriserna från Sverige till Montpellier under september ligger i genomsnitt på 1 899 kr.

Hur långt i förväg bör jag boka mitt flyg till Montpellier?

Generellt upplever de flesta resenärer att det är billigast att boka flyg till Montpellier ungefär 60 dagar innan avgång då biljettpriserna ligger på runt 2 285 kr. Kom ihåg att du fortfarande kan hitta billiga biljetter till Montpellier även utanför denna tidsram. Faktum är att momondo-användare nyligen hittat flyg från Sverige till Montpellier för 1 038 kr.

Vilken är den billigaste dagen för flygavgångar till Montpellier?

Generellt är den billigaste veckodagen att flyga till Montpellier från Sverige en tisdag. momondo-användare har hittat biljetter för tisdagsavgångar för så lite som 1 735 kr. Detta pris kan dock variera beroende på flygbolag, säsonger och högtider. Om dina resplaner är flexibla gör du bäst i att undvika avgångar en fredag eftersom biljettpriserna då i genomsnitt ligger runt 2 389 kr. Dessa priser kan dock ändras så se till att ställa in prisuppdateringar för flyg till Montpellier.

Vilken är den billigaste tiden på dygnet för avgående flyg till Montpellier?

Den billigaste tiden på dygnet att resa till Montpellier är på eftermiddagen då man kan köpa flyg för så lite som 1 692 kr. Flyg till Montpellier är dyrare mitt på dagen med ett genomsnittligt biljettpris på 2 409 kr. Avgångar mitt på dagen är mest efterfrågade vilket gör att dessa biljetter kan vara dyrare.

Finns det en alternativ flygplats i närheten av Montpellier?

De som flyger till Montpellier kan potentiellt hitta bättre priser för Nîmes Garons flygplats(46 km från stadskärnan i Montpellier), Beziers Vias flygplats(53 km från stadskärnan i Montpellier), Avignon Avignon-Caum flygplats(89 km från stadskärnan i Montpellier), Marseille flygplats(109 km från stadskärnan i Montpellier) eller Perpignan Rivesaltes flygplats(127 km från stadskärnan i Montpellier) beroende på månad och avgångsflygplats.

Finns det ett billigare alternativ för att flyga till Montpellier?

Du kan hitta erbjudanden för Nîmes Garons flygplats för i genomsnitt 1 819 kr per person, men detta pris kan ändras beroende på din avreseflygplats. För att spara pengar kan du prova momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.


Vilka är de rådande reserestriktionerna för Montpellier?

För närvarande inkluderar reserestriktioner för Frankrike resor till Montpellier. Inreserestriktioner

Frankrike har begränsat all internationellt resande från länder utanför EU, Andorra, Vatikanstaten, Island, Liechtenstein, Monaco, Norge, San Marino och Schweiz. Utländska resenärer som inte är medborgare i ovannämnda länder eller anländer från något av ovan nämnda länder måste visa att deras resa är väsentlig och att de som resenärer har en tvingande anledning att resa. Brittiska resenärer/medborgare utanför EU och EES som är bosatta i Storbritannien får inte resa till Frankrike för icke-väsentliga ändamål. Viktiga resor är fortfarande tillåtna. Dessa begränsningar gäller inte brittiska medborgare som är lagligen bosatta i Frankrike. De kommer att få återvända in i landet, men kan behöva visa bevis på bosättning. Undantag görs för makar och barn till franska medborgare, varaktigt bosatta med franska uppehållstillstånd och deras makar och barn, varaktigt bosatta i EU, Andorra, Vatikanstaten, Island, Liechtenstein, Monaco, Norge, San Marino och Schweiz samt deras makar och barn på väg hem, samt sjukvårdspersonal. Flygbesättning, personal vid diplomatiska och konsulära inrättningar och internationella organisationer med kontor i Frankrike samt deras makar och barn samt handelssjömän får också fortfarande komma in i landet. Mask är obligatoriskt för alla resenärer över 11 år.

Inträdeskrav

Resenärer måste fylla i en ”edsvuren förklaring”, (déclaration sur l’honneur) för att själva intyga att de inte lider av symptom som är förknippade med COVID-19 och inte har varit i kontakt med bekräftade fall under de föregående två veckorna. Resenärer måste uppvisa ett läkarintyg med ett negativt COVID-19 PCR-testresultat utfärdat inom 72 timmar före avresan. Barn under 11 år är undantagna från kravet på att presentera ett COVID-19 testresultat. Utländska resenärer som inte är medborgare i ovannämnda länder eller som inte anländer från ett av ovanstående länder förbjuds fortfarande från att resa in i Frankrike. Resenärer som anländer utanför de ovan nämnda länderna måste ha ett Exempted International Travel Certificate Certificate för att resa in i och transitera i Frankrike, som visar att deras resa är av "väsentlig" karaktär.

Karantänskrav

Resenärer måste genomgå en 7-dagars isoleringsperiod och ta ytterligare ett COVID-19 PCR-test i slutet av denna period.

Transiteringsregler

Det finns särskilda regler för resande som passerar genom Frankrike för att återvända till sitt hemland. Endast direkt transitering till ditt hemland är tillåten. Resenärer som reser i transit får inte lämna den internationella zonen och får inte vistas i Frankrike. Bagage måste kontrolleras till slutdestinationen, och resenärer får inte lämna den internationella zonen för att hämta och återigen checka in sitt bagage. Transiteringen måste vara kortare än 24 timmar.

All övrig information

För resor till franska utomeuropeiska territorier, kontrollera restriktionerna för det territorium du är intresserad av att besöka.

Om du planerarar att resa till Montpellier inom en snar framtid rekommenderas det att du håller dig uppdaterad gällande rådande restriktioner och följer lämpliga säkerhetsåtgärder när du vistas på offentliga platser.


Hitta billiga flygbiljetter till Montpellier Méditerranée

Spana in några av de bästa priserna som momondo-användare nyligen hittat för flygplatser i Sverige till Montpellier Méditerranée
Transavia France
25 juni
10:15Stockholm Arlanda
3t 00m
13:15Montpellier Méditerranée
23 juli
08:10Montpellier Méditerranée
3t 00m
11:10Stockholm Arlanda
1 038 kr
Hitta liknande
Flera flygbolag
25 juni
10:15Stockholm Arlanda
3t 00m
13:15Montpellier Méditerranée
22 juli
13:10Montpellier Méditerranée
5t 45m
1 stopp
18:55Stockholm Arlanda
2 102 kr
Hitta liknande
Flera flygbolag
25 juni
10:15Stockholm Arlanda
3t 00m
13:15Montpellier Méditerranée
23 juli
12:40Montpellier Méditerranée
6t 50m
1 stopp
19:30Stockholm Arlanda
1 831 kr
Hitta liknande
KLM
25 juni
05:35Stockholm Arlanda
6t 50m
1 stopp
12:25Montpellier Méditerranée
31 juli
13:10Montpellier Méditerranée
5t 45m
1 stopp
18:55Stockholm Arlanda
1 772 kr
Hitta liknande
KLM
24 juni
02:30Stockholm Arlanda
8t 05m
2 stopp
10:35Montpellier Méditerranée
31 juli
13:10Montpellier Méditerranée
5t 45m
1 stopp
18:55Stockholm Arlanda
2 659 kr
Hitta liknande
KLM
25 juni
09:25Stockholm Arlanda
9t 00m
2 stopp
18:25Montpellier Méditerranée
24 juli
13:10Montpellier Méditerranée
5t 45m
1 stopp
18:55Stockholm Arlanda
3 891 kr
Hitta liknande

Hitta de billigaste enkelbiljetterna till Montpellier Méditerranée

Om du letar efter enkelbiljetter till Montpellier, visa några av våra erbjudanden nedan av Transavia France
Transavia France
25 juni
10:15Stockholm Arlanda
3t 00m
13:15Montpellier Méditerranée
Transavia France
18 juni
10:15Stockholm Arlanda
3t 00m
13:15Montpellier Méditerranée
Transavia France
11 juni
10:15Stockholm Arlanda
3t 00m
13:15Montpellier Méditerranée

Vilka flygbolag flyger till Montpellier?

Här kan du se ett urval av de mest populära och billigaste flygbolagen för flyg till Montpellier

Du bokar bäst flyg till Montpellier med KLM och Air France. Du hittar bra flygresor från både Stockholm och Göteborg då dessa flygbolag erbjuder flest snabba och billiga flyg. Det går inga direktflyg till Montpellier men du hittar ofta en relativt kort restid med endast en mellanlandning. Du kan behöva lägga till bagage så kolla vad som gäller för just din flygresa.


Hur tar man sig från flygplatsen i Montpellier till centrum?

Här hittar du alla flygplatser i Montpellier plus avståndet till centrum

Från Montpelliers flygplats, Montpellier-Mediterranee Airport, är det cirka 11 km in till centrum. Du kan ta dig in till stan med taxi, spårvagn och buss. Det billigaste och bästa sättet är med buss och spårvagn. Du tar då Airport Shuttle, buss nummer 120, som tar dig till Place de l’Europe och resan tar cirka 15 min. Därifrån kan du antingen ta spårvagnen eller promenera in till stan som tar ungefär 10 min. Du köper biljett ombord på bussen och en enkelbiljett kostar cirka 1,60 EUR (cirka 16 SEK). Om du ska åka med buss och sedan spårvagn kan du köpa en biljett för cirka 2,60 EUR (cirka 26 SEK) som du kan använda för hela resan. Det snabbaste sättet att ta dig in till stan är med taxi som kostar cirka 26 EUR (cirka 260 SEK) och resan tar ungefär 15 minuter in till centrum. Det finns taxibilar utanför flygplatsen och du kan även boka en taxi i förväg.


Populära flygresor till Montpellier

De snabbaste rutterna och de billigaste flygen till Montpellier som hittats av användare
Flyg från Stockholm till Montpellier
Snabbaste flygtid
3t 00m
Billigast pris
1 039 kr

Hur tar man sig runt i Montpellier?

Du kan ta dig runt på många sätt i Montpellier. Du kan promenera, ta spårvagnen, åka buss, ta taxi, hyra en bil eller hyra en cykel. Montpellier har ett väldigt bra transportsystem som tar dig runt i centrum samt till de olika sevärdheterna i staden. Du kan antingen köpa en enkelbiljett för cirka 1,60 EUR (cirka 16 SEK) eller köpa ett heldagspass för cirka 4,60 EUR (cirka 46 SEK) som låter dig använda buss och spårvagn hur mycket du vill under en dag. Montpellier är väldigt cykelvänligt och därför är det även populärt att hyra cykel. Du kan bland annat hyra cykel via TAM, som också har hand om stadens bussar och spårvagnar.


Kan man resa till Montpellier utan pass eller visum?

Du behöver inget visum till Montpellier och du kan resa med antingen ett giltigt pass eller nationellt id-kort. Detta gäller för alla medborgare i ett EU-land. Du kan dock inte resa med endast körkort eller vanligt id-kort och tänk på att det ibland kan behövas pass när du ska hyra bil.


Tips och råd om Montpellier

Att se i Montpellier

Det finns ett par sevärdheter i Montpellier som är ett måste när du besöker staden. Några av dessa är Place de la Comédie som är ett av de största områden i Europa att promenera runt i, och Place du Peyrou med det berömda vattentornet Chateau d’Eau. Vidare bör du även besöka Opera Comedie samt Operahuset.

Aktiviteter med barn

Om du reser med barn kan ni besöka Aquarium Mare Nostrum samt parken Au Pays de Carrioles som är en djurpark och har massor med roliga aktiviteter för barnen.

Var ska man shoppa?

För shopping i Montpellier bör du besöka bland annat söndagsmarknaden i Peyrou, Odysseum shoppingcenter samt Marche du Lez som har lokala varor. (Priser kontrollerade 21/05/2019).


 • Tur & retur
 • Enkelresa
 • Flera städer
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
 • Flera
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass