Hitta billiga flyg till Lugano

Tur & retur
1 vuxen
Ekonomi
0 väskor
Från?
Till?
tis 6/12
tis 13/12

Tillgängliga erbjudanden från över 900 resesidor.

Trender för flygresor till Lugano

Utforska inblicksdata för ditt flyg till Lugano och lägg upp den ultimata resplanen

Vilket är det absolut billigaste flyget till Lugano?

Under de senaste två veckorna har användare bokat erbjudanden till Lugano för 1 243 kr/person, vilket är 59 % billigare än för genomsnittsflyget till Lugano. För att hitta de billigaste priserna till Lugano från din plats kan du använda momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.
Se priser från:


Vanliga frågor om att flyga till Lugano

Det går inget direktflyg från någon av Sveriges städer till Lugano och det finns heller ingen flygplats nära staden. Du behöver i stället flyga till Zürich och ta dig vidare med tåg, buss eller bil. Från Arlanda flygplats tar det ungefär två timmar att flyga till Zürich, men du slipper byta flyg och krångla med mellanlandningar i andra europeiska städer. Om du har turen att hinna med ett tåg i Zürich kan du vara framme på två timmar. Ibland tajmar inte tåget på bästa sätt och då kan du vara framme nästa dag i Lugano. Du kan också hitta flygningar från Göteborg Landvetter med Swiss Air och den flygresan tar ungefär två timmar.

Det går inga direktflyg till Lugano och faktum är att det inte går några flyg alls till den schweiziska staden. I stället får du flyga direkt till Zürich från Arlanda flygplats eller Landvetter i Göteborg. Det vanligaste flygbolaget är då Swiss Airlines. Många andra flygerbjudanden innebär i stället mellanlandningar och dessa är SAS, Vueling och KLM. Det brukar kosta lite mer att flyga direkt och därför kan det vara en god idé att se om du göra en mellanlandning i en annan stad. En del väljer också att stanna en extra dag på ett annat resmål.

juni är generellt den billigaste månaden att flyga till Lugano från Sverige med priser runt 1 013 kr. Om du inte har möjlighet att resa till Lugano i juni är det också billigt att flyga i mars. För den här månaden kan du hitta prser på momondo runt 1 118 kr.

De som flyger till Lugano kan potentiellt hitta bättre priser för Belp flygplats(150 km från stadskärnan i Lugano) beroende på månad och avgångsflygplats.

Med ett genomsnittspris på 3 012 kr per person, är Lugano flygplats den billigaste flygplatsen att flyga till när du planerar din resa till Lugano. Detta pris fluktuerar beroende på vart du flyger från. momondos Flygplats-till-flygplats prisguide kan hjälpa dig hitta de bästa priserna.


Andra kabinklasser för flyg till Lugano

Utforska andra premiumkabinalternativ för ditt flyg till Lugano

Vilka bolag flyger till Lugano?

Här kan du se ett urval av de mest populära och billigaste flygbolagen för flyg till Lugano

Vilka bolag flyger till Lugano?

SWISS är det flygbolag som flest momondo-användare i Sverige väljer för att boka flyg till Lugano. Lufthansa är även det ett populärt val för att flyga till Lugano från Sverige. De flesta större flygbolag flyger från Sverige till Lugano med dagliga flygerbjudanden, även om dina alternativ kan variera beroende på vilken flygplats du flyger från.


Flygplatser nära Lugano

Nedan hittar du alla flygplatser i Lugano tillsammans med avståndet från stadens centrum

Hur tar man sig från Luganos flygplats till centrum?

Det är Zürichs flygplats som gäller om du ska flyga till och från Lugano, och denna flygplats är tillgänglig med spårvagn, tåg och buss. Det går flygbussar en gång i halvtimmen in till centrum nästan hela dagen och det går att köpa biljetter till offentlig transport via SBB biljettautomater på flera ställen. För de som reser ofta finns det förmånliga resekort som också kan användas till att resa till andra delar av landet. Du har också möjlighet att lämna flygplatsen i taxi eller limousin och rekommenderas då att välja de officiella taxibilarna där det står “Airport Taxi”. Det går att betala resan med kreditkort och dessutom har du tillgång till wifi i alla bilar. Om du bokar din taxiresa i en taxi-app får du rejält med rabatt på resan. Ett annat alternativ är att hyra bil och det finns flera företag såsom Avis, Hertz och Europcar att vända sig till.


Visumkrav för att besöka Lugano

Du måste ha ett giltigt pass för att kunna resa in i Lugano men det går också bra med ett nationellt ID-kort. Det går bra att resa inom Schweiz under hela tiden som ditt pass är giltigt. När du är EU-medborgare får du lov att vistas innanför landets gränser i upp till 90 dagar under en period på sex månader. Det är alltså relativt enkelt att vara i Schweiz under en sammanhängande period, men för att bo och arbeta i landet under en längre tid krävs ett uppehållstillstånd.


Börja planera din resa till Lugano


De bästa sakerna att se och göra i Lugano

Lugano, Schweiz är en trevlig och pittoresk stad i de södra delarna av landet som gränsar till Italien. Därför finns det italienska influenser som bland annat påverkar matkulturen. Runt om staden ligger magnifika bergstoppar och den fina Luganosjön. Passa gärna på att promenera längs strandpromenaden och blicka ut över vattnet. Många väljer också att ge sig ut på båtturer på sjön. I Lugano med omnejd kan du både ge dig ut på vandring och shoppa i lyxiga butiker. Gamla stan är ett gemytligt område med äldre renässansbyggnader där du kan äta på spännande restauranger. Missa inte den pampiga katedralen St. Lawrence med gammal arkitektur. I slutet av augusti finns en bluesfestival där gator och torg förvandlas till scener där olika musiker spelar.


Hitta billiga flyg till andra städer i Schweiz

Schweiz har många vackra städer, vad sägs om en resa till en av dem?

Varför använda momondo?

Det går snabbt och lätt att hitta rätt flyg till Lugano när du har en rad passande alternativ framför dig från betrodda resebyråer och välkända flygbolag. Dessa alternativ kan sedan filtreras ner så att du kan hitta det bästa erbjudandet. Detta är vad momondo gör. Vi gör det snabbt och enkelt för dig att hitta flyg till Lugano, vilket göra att du sparar både tid och pengar.

Ja. Alla flyg till Lugano ​​på momondo kan jämföras och filtreras utifrån olika policys som erbjuds, så som flexibel bokning.

momondo erbjuder flera filter som hjälper dig hitta det bästa flyget till Lugano. Filtrera efter pris, flygbolag, flygplatser, kabinklass, flygplan, betalningsmetod, antal stopp och mycket mer.

Om du inte är redo att boka ett flyg till Lugano just nu kan du använda vår information ovan för att få användbara tips eller för att aktivera prisbevakningar. I dessa fall följer momondo priserna för flyg till Lugano och meddelar dig så fort de ändras.


Därför väljer resenärer att använda momondo
Flexibelt resande
momondo förstår behovet av flexibilitet, och därför vi har ett specifikt filter för flyg utan ändringsavgifter.
Expertinformation
Datadrivna insikter utformade för att hjälpa dig hitta ett bra flygerbjudande. Från den billigaste tiden att flyga till hur långt i förväg du ska boka.
Prisbevakning
Bevaka priset för din föredragna flygrutt och få ett meddelande när det ändras.