Hitta billiga flyg till Lugano

1 vuxen
0 väskor
Från?
Till?
tis 12/12
tis 19/12

Tillgängliga erbjudanden från över 900 resesidor.

Trender för flygresor till Lugano

Utforska inblicksdata för ditt flyg till Lugano och lägg upp den ultimata resplanen

Vilken är den billigaste dagen för flygavgångar till Lugano?

Vår data visar att fredag är den billigaste dagen att flyga till Lugano. Biljetter för flyg denna dag kan kosta så lite som 2 468 kr. Undvik att boka avgångar för en tisdag eftersom priserna då vanligtvis är högre. Enligt våra data ligger genomsnittspriset för en biljett till Lugano för flygningar en tisdag på 5 224 kr.

Vilken är den billigaste tiden på dygnet för avgående flyg till Lugano?

Våra data visar att de billigaste flygen från Sverige till Lugano oftast är de som avgår på morgonen. Våra användare har hittat flyg till Lugano med avgång på morgonen för så lite som 2 650 kr. Om du har flexibla resplaner bör du undvika att flyga på eftermiddagen då priserna genomsnittligen ligger på 5 224 kr. Flyg till Lugano från Sverige på eftermiddagen är generellt dyrare då det ofta är smidigare för resenärer att resa vid denna tid.

Billigaste flygen till flygplatser i Lugano

Hitta de billigaste flygen till dessa flygplatser i Lugano från din närmsta stad eller flygplats
Stockholm Arlanda flygplats
Bern

BILLIGASTE RUTTEN FRÅN Stockholm TILL Lugano

Stockholm Arlanda flygplats (ARN) till Bern (BRN)

Vanligtvis är flyg till Lugano från Stockholm billigare än att flyga från Stockholm Arlanda till Belp, vilket i genomsnitt kostar 3 230 kr


Vanliga frågor om att flyga till Lugano

Hur lång tid tar det att flyga till Lugano?

Det går inget direktflyg från någon av Sveriges städer till Lugano och det finns heller ingen flygplats nära staden. Du behöver i stället flyga till Zürich och ta dig vidare med tåg, buss eller bil. Från Arlanda flygplats tar det ungefär två timmar att flyga till Zürich, men du slipper byta flyg och krångla med mellanlandningar i andra europeiska städer. Om du har turen att hinna med ett tåg i Zürich kan du vara framme på två timmar. Ibland tajmar inte tåget på bästa sätt och då kan du vara framme nästa dag i Lugano. Du kan också hitta flygningar från Göteborg Landvetter med Swiss Air och den flygresan tar ungefär två timmar.

Varifrån kan du flyga direkt till Lugano?

Det går inga direktflyg till Lugano och faktum är att det inte går några flyg alls till den schweiziska staden. I stället får du flyga direkt till Zürich från Arlanda flygplats eller Landvetter i Göteborg. Det vanligaste flygbolaget är då Swiss Airlines. Många andra flygerbjudanden innebär i stället mellanlandningar och dessa är SAS, Vueling och KLM. Det brukar kosta lite mer att flyga direkt och därför kan det vara en god idé att se om du göra en mellanlandning i en annan stad. En del väljer också att stanna en extra dag på ett annat resmål.

Finns det en alternativ flygplats i närheten av Lugano?

De som flyger till Lugano kan potentiellt hitta bättre priser för Belp flygplats(150 km från stadskärnan i Lugano) beroende på månad och avgångsflygplats.

När uppdaterade momondo senast priserna för flyg till Lugano flygplats?

Priserna för flyg till Lugano flygplats uppdateras dagligen.

Hur många bolag söker momondo efter flyg till Lugano flygplats?

Antalet tillgängliga bolag för flyg till Lugano flygplats är 1 från och med december. 2023.

Hur gammal måste man vara för att flyga till Lugano flygplats?

Även om minimiåldern för att ett barn ska få flyga ensam är fem år kan flygbolag som erbjuder tjänster för ensamkommande barn (UMNR) ha egna åldersgränser, som kan påverkas av faktorer som flygets längd, tidpunkt och mellanlandningar. Det rekommenderas att du kontrollerar med det flygbolag du bokar med för resor till Lugano flygplats.

Vilket dokument eller ID-handling behöver jag för att flyga till Lugano flygplats?

De nödvändiga rese- och hälsodokumenten för din Lugano flygplats-resa kan variera beroende på dina reseplaner och individuella omständigheter. Generellt sett bör du ha med dig olika dokument, t.ex. ett nationellt ID-kort eller körkort och ett pass som är giltigt i sex månader efter ditt planerade ankomstdatum. Vi rekommenderar att du söker råd hos ditt flygbolag eller en betrodd tredje part, t.ex. IATA.


Visumkrav för att besöka Lugano

Behöver man pass och visum när man åker till Lugano?

Du måste ha ett giltigt pass för att kunna resa in i Lugano men det går också bra med ett nationellt ID-kort. Det går bra att resa inom Schweiz under hela tiden som ditt pass är giltigt. När du är EU-medborgare får du lov att vistas innanför landets gränser i upp till 90 dagar under en period på sex månader. Det är alltså relativt enkelt att vara i Schweiz under en sammanhängande period, men för att bo och arbeta i landet under en längre tid krävs ett uppehållstillstånd.


De bästa sakerna att se och göra i Lugano

Vad kan man se och göra i Lugano?

Lugano, Schweiz är en trevlig och pittoresk stad i de södra delarna av landet som gränsar till Italien. Därför finns det italienska influenser som bland annat påverkar matkulturen. Runt om staden ligger magnifika bergstoppar och den fina Luganosjön. Passa gärna på att promenera längs strandpromenaden och blicka ut över vattnet. Många väljer också att ge sig ut på båtturer på sjön. I Lugano med omnejd kan du både ge dig ut på vandring och shoppa i lyxiga butiker. Gamla stan är ett gemytligt område med äldre renässansbyggnader där du kan äta på spännande restauranger. Missa inte den pampiga katedralen St. Lawrence med gammal arkitektur. I slutet av augusti finns en bluesfestival där gator och torg förvandlas till scener där olika musiker spelar.


Varför använda momondo?

Varför ska jag använda momondo för att hitta ett flygerbjudande till Lugano?

Det går snabbt och lätt att hitta rätt flyg till Lugano när du har en rad passande alternativ framför dig från betrodda resebyråer och välkända flygbolag. Dessa alternativ kan sedan filtreras ner så att du kan hitta det bästa erbjudandet. Detta är vad momondo gör. Vi gör det snabbt och enkelt för dig att hitta flyg till Lugano, vilket göra att du sparar både tid och pengar.

Kan jag hitta flyg till Lugano ​​med flexibla bokningspolicys på momondo?

Ja. Alla flyg till Lugano ​​på momondo kan jämföras och filtreras utifrån olika policys som erbjuds, så som flexibel bokning.

Hur kan momondo hjälpa mig hitta flyg till Lugano?

momondo erbjuder flera filter som hjälper dig hitta det bästa flyget till Lugano. Filtrera efter pris, flygbolag, flygplatser, kabinklass, flygplan, betalningsmetod, antal stopp och mycket mer.

Jag är inte riktigt redo att boka ett flyg till Lugano ​​just nu. Kan momondo meddela mig om priserna ändras?

Om du inte är redo att boka ett flyg till Lugano just nu kan du använda vår information ovan för att få användbara tips eller för att aktivera prisbevakningar. I dessa fall följer momondo priserna för flyg till Lugano och meddelar dig så fort de ändras.


Ett enklare sätt att hantera din resa till Lugano

Vi gör det superenkelt att schemalägga, organisera och resa med vänner och familj. Trips är gratis – och tillgängligt för dig oavsett var du bokar.