Flyg till Lugano

Tur & retur
1 vuxen
Ekonomi
Från?
Till?
tis 3/8
tis 10/8

Varning om resebegränsningar

Utbrottet av COVID-19 (coronaviruset) kan påverka resor till Lugano. Nuvarande restriktioner för Lugano baseras på reserestriktioner för Schweiz.
Visa nuvarande reserestriktioner för Schweiz

När är den bästa tiden att flyga till Lugano?

 • Vilket är det absolut billigaste flyget till Lugano?

  Under de senaste två veckorna har användare bokat erbjudanden till Lugano för 881 kr/person, vilket är 59 % billigare än för genomsnittsflyget till Lugano. För att hitta de billigaste priserna till Lugano från din plats kan du använda momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.

 • Vilken är den billigaste dagen för flygavgångar till Lugano?

  Vår data visar att onsdag är den billigaste dagen att flyga till Lugano. Biljetter för flyg denna dag kan kosta så lite som 1 919 kr. Undvik att boka avgångar för en söndag eftersom priserna då vanligtvis är högre. Enligt våra data ligger genomsnittspriset för en biljett till Lugano för flygningar en söndag på 3 742 kr.

 • Finns det en alternativ flygplats i närheten av Lugano?

  De som flyger till Lugano kan potentiellt hitta bättre priser för Belp flygplats(150 km från stadskärnan i Lugano) beroende på månad och avgångsflygplats.

 • Finns det ett billigare alternativ för att flyga till Lugano?

  Med ett genomsnittspris på 2 148 kr per person, är Lugano flygplats den billigaste flygplatsen att flyga till när du planerar din resa till Lugano. Detta pris fluktuerar beroende på vart du flyger från. momondos Flygplats-till-flygplats prisguide kan hjälpa dig hitta de bästa priserna.


Vilka är de rådande reserestriktionerna för Lugano?

För närvarande inkluderar reserestriktioner för Schweiz resor till Lugano. Inreserestriktioner

Schweiz tillåter resenärer med ett schweiziskt pass eller ett giltigt uppehållstillstånd i Schweiz att komma in i landet. Inträdesbegränsningar kan komma att gälla alla andra personer. Det finns inte längre några inresebegränsningar relaterade till coronaviruset för personer som anländer från Schengen- och EU-länder eller från de småeuropeiska staterna Andorra, Vatikanen/Holy See, Monaco och San Marino samt vissa tredjeländer. De normala inträdeskraven gäller för personer som anländer från dessa stater. För alla andra tredjelandsmedborgare som reser direkt från ett högriskland gäller inträdesbegränsningar när de reser till Schweiz, till exempel för en semester, ett besök eller resor gjorda av andra anledningar. Personer som inte har rätt till fri rörlighet och inte har ett giltigt tillstånd som tillåter dem att bo eller arbeta i Schweiz får inte komma in i Schweiz från ett högriskland för vistelser på mindre än 90 dagar som inte kräver tillstånd om det inte råder särskild nödvändighet. Inträdesregler kan förändras mycket snabbt beroende på den epidemiologiska situationen. Kontrollera FOPHs lista över högriskländer för mer information. Resenärer från Storbritannien och Sydafrika får inte resa till Schweiz. Brittiska medborgare och andra icke-schweiziska/Liechtenstein-medborgare som anländer från ett ”högriskland” utanför Schengenområdet får inte resa till Liechtenstein. Dessa begränsningar gäller inte brittiska medborgare som är lagligen bosatta i Schweiz. De kommer att få återvända in i landet, men måste uppvisa bevis på uppehållstillstånd, dvs. ett schweiziskt uppehållstillstånd (L / B / C / Ci-tillstånd). Innehavare av ett gränsöverskridande tillstånd (G-tillstånd), ett FDFA-legitimeringskort, ett D-visum utfärdat av Schweiz och innehavare av en "laissez passer" utfärdat av en schweizisk representation i fall av "individuell särskild nödvändighet" kan också komma in i landet. Resenärer från andra länder som har nödvändiga visum och tillstånd att komma in och auktoriserad vårdpersonal kan fortfarande komma in i landet. I vissa fall finns även särskilda undantag för resenärer som anländer från Tyskland eller Österrike.

Inträdeskrav

Passagerare måste fylla i formuläret Contact Tracing Card innan ankomst. Från och med den 8 februari måste resenärer från högriskländer uppvisa ett läkarintyg med negativt COVID-19 PCR-testresultat eller ett negativt snabbtestresultat från ett antigentes utfärdat inom 72 timmar före ankomst.

Karantänskrav

Resenärer som vistats i vissa länder under de senaste 10 dagarna hålls i karantän under 10 dagar vid ankomst. För en förteckning över dessa länder, se webbplatsen för Swiss Federal Office of Public Health. Alla resenärer som anländer från Storbritannien och Sydafrika måste isolera sig i 10 dagar, inklusive de som anlände sedan den 14 december. Resenärer som har anlänt till Schweiz från och med den 14 december måste sitta i karantän på ett boende eller i egen bostad senast vid midnatt den 22 december och meddela sin lokala kantonesiska sjukvård senast kl. 12.00 den 24 december.

Transiteringsregler

Transitering samma dag är tillåten. Resenärer som inte är medborgare, bosatta eller familjemedlemmar till medborgare/bosatta i EES-medlemsstaterna får dock inte transitera genom Schweiz när de anländer från en icke-Schengenmedlemsstat på väg till en annan Schengenmedlemsstat. Ytterligare undantag finns för vissa kategorier av affärsresenärer som har fått förhandstillstånd. Resenärer som reser genom Schweiz rekommenderas starkt att boka sin vidare resa i förväg och att ha bekräftat att de uppfyller inträdeskraven i sitt destinationsland.

Om du redan planerar att resa till Lugano inom en snar framtid rekommenderas det att du håller dig uppdaterad gällande rådande restriktioner och följer lämpliga säkerhetsåtgärder när du vistas på offentliga platser.

Börja planera din resa till Lugano


Hitta billiga flyg till andra städer i Schweiz

Schweiz har många vackra städer, vad sägs om en resa till en av dem?