Flyg Europa Schweiz Zürich

Hitta billiga flygresor till Zürich

tis 13/11
tis 20/11
Alla månader
Jämför med momondo |

När är den bästa tiden att resa till Zurich?

+120%
+80%
+40%
Bas
Pris
1 553 - 2 987 SEK
Temperatur
3 - 25 °C
Nederbörd
7 - 14 mm

Resor till Zurich är populära året om, men särskilt under sommar och vår då staden verkligen kommer till liv. Sommaren är stadens absoluta högsäsong vilket även medför högre priser på både flygbiljetter till Zurich och resor med hotell. Zurich har även många besökare under december då det kyligare klimatet medför en gemytlig stämning och besökare trängs inne på stadens många caféer och restauranger. Under veckorna som leder fram till jul infaller även den världskända julmarknaden Christkindlmarkt som lockar besökare från alla världens hörn.

När är det billigast att boka flyg till Zurich? Billiga flyg till Zurich hittar du framför allt under maj och november, det vill säga månaderna innan stadens högsäsonger. I momondos priskalender på nätet kan du jämföra priser på flygstolar för olika datum och på så vis fynda en resa till billigt pris.


Erbjudanden på flyg till Zürich hittade på momondo

Kolla in några av de bästa biljettpriserna till Zürich som nyligen hittats av användare på momondo
SWISS
SWISS
ARN
03 maj
Stockholm Arlanda flygplats
2t 25m
ZRH
Zürichs internationella flygplats
SWISS
ZRH
08 maj
Zürichs internationella flygplats
2t 25m
ARN
Stockholm Arlanda flygplats
1 079 kr
Flera flygbolag
Flera flygbolag
NYO
18 jan.
Stockholm Skavsta flygplats
28t 30m
2 Stopp
ZRH
Zürichs internationella flygplats
Flera flygbolag
ZRH
22 jan.
Zürichs internationella flygplats
30t 10m
2 Stopp
NYO
Stockholm Skavsta flygplats
1 133 kr
KLM
KLM
ARN
18 jan.
Stockholm Arlanda flygplats
7t 05m
1 Stopp
ZRH
Zürichs internationella flygplats
KLM
ZRH
22 jan.
Zürichs internationella flygplats
7t 15m
1 Stopp
ARN
Stockholm Arlanda flygplats
1 160 kr

Vilka flygbolag flyger till Zurich?

Online kan di hitta billiga flyg till Zurich med Ukraine Airlines, Finnair och Brussels Airlines. Tänk på att när du bokar flyg med lågprisbolag kan det tillkomma flera kostnader till totalpriset som vanligtvis är inräknade i flygpriset. Dessa kostnader kan till exempel gälla avgifter för incheckat bagage, handbagage och val av sittplats. Försök att boka din flygresa till Zurich ungefär två månader innan avresa för att på så vis undvika höga sista minuten priser, detta råd gäller framför allt under högsäsong. Swiss, SAS och Air Berlin är ett par flygbolag som erbjuder populära flygresor till Zurich från Stockholm.

Vem flyger direkt till Zurich? Både Swiss och SAS har direktlinjer från Arlanda flygplats belägen norr om Stockholm.

Hur många timmar tar det att flyga till Zurich? En direkt resa från Stockholm till Zurich tar ungefär två och en halv timme.


Hur tar man sig från flygplatsen i Zurich till centrum?

Här hittar du alla flygplatser i Zürich plus avståndet till centrum
Zürichs internationella
8 km från centrum

Billiga flyg till Zurich landar på Zurich Airport norr om staden. Flygplatsen är Schweiz största med cirka 27 miljoner passagerare per år. Du tar dig snabbt in till staden med kollektiva färdmedel och du kan välja mellan spårvagn, buss och tåg. Om du ska in till centrum är tåget både det snabbaste och billigaste alternativet, medan spårvagn och buss kan utgöra bra alternativ om du ska till andra delar av staden.


Hur tar man sig runt i Zurich?

Du kan enkelt ta dig omkring i stadens olika stadsdelar till fots eller med cykel. Många av stadens sevärdheter ligger inom gångavstånd, och om du ska igenom den gamla stadskärnans kullerstensgator är en promenad dessutom det bästa alternativet. Staden har i övrigt gratis cykeluthyrning och bra cykelvägar om du vill ha en mer aktiv semester. För att hyra cykel lämnar du en deposition samt visar ditt id-kort. Så länge du lämnar tillbaka cykeln i tid återfår du din deposition.

Zurichs kollektivtrafik består av tåg, spårvagn och buss. Särskilt spårvagnarna kommer vara praktiska under ditt besök. På de mest centrala spårvagnsstationerna hittar du biljettautomater där du kan välja mellan enkelbiljetter eller dagspass. Taxi i Zurich är ett ganska dyrt färdmedel så försök att undvika det om du ska längre sträckor.


Kan man flyga till Zurich utan pass eller visum?

När du reser från Sverige till ett annat medlemsland inom Schengen behöver du som svensk medborgare inte ansöka om någon visering. Detta innebär att du enkelt kan åka från Sverige till Schweiz. Inom Schengen behöver du inte heller nödvändigtvis visa upp ditt pass under resan, men du måste kunna legitimera dig både vid ombordstigning och gränskontroll. Legitimation kan bestå av ditt pass eller av ditt nationella id-kort. Det nationella id-kortet ges ut av den svenska polisen och visar ditt medborgarskap. Detta ska inte förväxlas med vanlig legitimation eller körkort vilka alltså inte gäller som legitimation under resan. Eftersom regler gällande visum och pass alltid kan ändras bör du, i god tid inför din resa, kolla upp de senaste inresebestämmelserna hos landets myndigheter eller hos ambassaden i Stockholm.


Snabba fakta om Zürich

Tid, valuta och basfakta - se lokal tid och få en uppfattning om hur mycket pengar du kommer att spendera på grundläggande behov i Zürich
Lokal tid
Valuta
schweizisk franc
Öl
Inhemsk öl (50 cl)
16 SEK
Mat
Billig restaurang
214 SEK
Kollektivtrafik
Enkelbiljett
37 SEK

Planera din resa till Zürich


Tips och råd om Zurich

Intresserad av sevärdheter i Zurich?

Zurich är känt både som en exklusiv destination och som en hipp konststad. Missa inte ett besök till Kunsthaus som bjuder på verk av Monet och Van Gogh eller en titt på 1200-tals katedralen Fraumunster.

Vad bör jag packa inför min resa?

Packa med bekväma skor för att promenera omkring på innerstadens kullerstensbelagda gator.

Ska jag skaffa ett lokalt eller internationellt SIM-kort?

Skaffa ett lokalt SIM-kort för att slippa höga kostnader för roaming och telefonsamtal.

Kan jag dricka kranvattnet?

Ja, det går bra att dricka kranvattnet.

Ska jag dricksa i Zurich?

Det förväntas inte, men att avrunda uppåt är uppskattat.


Flyg till andra städer i Schweiz

Tappat lusten på att resa till Zürich? Hitta flyg till andra städer i Schweiz