Flyg Europa Schweiz Zürich

Flyg till Zürich

Tur & retur
Ekonomi
Washington, D.C. (WAS)
Zürich (ZRH)
tors 6/5
tors 13/5
Alla månader
Jämför momondo med |

Varning om resebegränsningar

Utbrottet av COVID-19 (coronaviruset) kan påverka resor till Zürich. Nuvarande restriktioner för Zürich baseras på reserestriktioner för Schweiz.

Visa nuvarande reserestriktioner för Schweiz

Billigaste flygen till flygplatser i Zürich

Hitta de billigaste flygen till dessa flygplatser i Zürich från din närmsta stad eller flygplats
Stockholm Arlanda flygplats
Zürich

BILLIGASTE RUTTEN FRÅN Stockholm TILL Zürich

Stockholm Arlanda flygplats (ARN) till Zürich (ZRH)

Vanligtvis är flyg till Zürich från Stockholm billigare än att flyga från Stockholm Arlanda till Zürich, vilket i genomsnitt kostar 1 399 kr

DEN BILLIGASTE MÅNADEN ATT FLYGA FRÅN ZÜRICH TILL STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSjuni21% billigareAtt flyga från Stockholm Arlanda flygplats till Zürich kostar i genomsnitt bara 1 100 kr i juni
DEN DYRASTE MÅNADEN ATT FLYGA TILL ZÜRICH FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSdecember24% dyrareDet kostar omkring 1 734 kr för flyg till Zürich från Stockholm Arlanda flygplats i december
DEN MEST POPULÄRA MÅNADEN ATT FLYGA TILL ZÜRICH FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSdecember352% fler användare besökteFler momondo-användare sökte efter flyg till Zürich från Stockholm Arlanda flygplats i december än någon annan månad

När är den bästa tiden att resa till Zurich?

Resor till Zurich är populära året om, men särskilt under sommar och vår då staden verkligen kommer till liv. Sommaren är stadens absoluta högsäsong vilket även medför högre priser på både flygbiljetter till Zurich och resor med hotell. Zurich har även många besökare under december då det kyligare klimatet medför en gemytlig stämning och besökare trängs inne på stadens många caféer och restauranger. Under veckorna som leder fram till jul infaller även den världskända julmarknaden Christkindlmarkt som lockar besökare från alla världens hörn.

När är det billigast att boka flyg till Zurich? Billiga flyg till Zurich hittar du framför allt under maj och november, det vill säga månaderna innan stadens högsäsonger. I momondos priskalender på nätet kan du jämföra priser på flygstolar för olika datum och på så vis fynda en resa till billigt pris.

Vilket är det absolut billigaste flyget till Zürich?

284 kr är det billigaste erbjudandet som hittats för ett flyg till Zürich på momondo under de senaste två veckorna. Detta flyg avgår från Madrid och är 90 % billigare än de flesta andra flyg till Zürich. För att hitta det billigaste priset till Zürich från din plats kan du använda momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.

Vilken är den billigaste månaden att flyga till Zürich?

Om du inte har möjlighet att besöka Zürich under juni, är det även billigt att resa från Sverige i april. De flesta momondo-användare hittar resor under denna månad för omkring 1 226 kr.

Hur långt i förväg bör jag boka mitt flyg till Zürich?

De flesta flygresenärer upplever att det billigaste sättet att hitta biljetter till Zürich är att boka 60 dagar innan det planerade avresedatumet. Under denna tidsram ligger biljetterna i genomsnitt på 1 422 kr. Flygpriserna kan dock vara lägre även utanför denna tidsram. Till exempel hittades nyligen flyg till Zürich från Sverige för så lite som 1 100 kr på momondo.

Vilken är den billigaste dagen för flygavgångar till Zürich?

Generellt är den billigaste veckodagen att flyga till Zürich från Sverige en torsdag. momondo-användare har hittat biljetter för torsdagsavgångar för så lite som 1 426 kr. Detta pris kan dock variera beroende på flygbolag, säsonger och högtider. Om dina resplaner är flexibla gör du bäst i att undvika avgångar en söndag eftersom biljettpriserna då i genomsnitt ligger runt 1 924 kr. Dessa priser kan dock ändras så se till att ställa in prisuppdateringar för flyg till Zürich.

Vilken är den billigaste tiden på dygnet för avgående flyg till Zürich?

Våra data visar att de billigaste flygen från Sverige till Zürich oftast är de som avgår på eftermiddagen. Våra användare har hittat flyg till Zürich med avgång på eftermiddagen för så lite som 1 368 kr. Flyg till Zürich är dyrare på kvällen med ett genomsnittligt biljettpris på 1 598 kr. Avgångar på kvällen är mest efterfrågade vilket gör att dessa biljetter kan vara dyrare.

Finns det en alternativ flygplats i närheten av Zürich?

De som flyger till Zürich kan potentiellt hitta bättre priser för Thal St Gallen-Altenrhein flygplats(77 km från stadskärnan i Zürich), Basel EuroAirport Swiss flygplats(80 km från stadskärnan i Zürich), Mulhouse EuroAirport flygplats(80 km från stadskärnan i Zürich), Belp flygplats(94 km från stadskärnan i Zürich) eller Lugano flygplats(155 km från stadskärnan i Zürich) beroende på månad och avgångsflygplats.

Finns det ett billigare alternativ för att flyga till Zürich?

Med ett genomsnittspris på 1 380 kr per person, är Basel EuroAirport Swiss flygplats den billigaste flygplatsen att flyga till när du planerar din resa till Zürich. Detta pris fluktuerar beroende på vart du flyger från. momondos Flygplats-till-flygplats prisguide kan hjälpa dig hitta de bästa priserna.


Vilka är de rådande reserestriktionerna för Zürich?

För närvarande inkluderar reserestriktioner för Schweiz resor till Zürich. Inreserestriktioner

Schweiz tillåter resenärer med ett schweiziskt pass eller ett giltigt uppehållstillstånd i Schweiz att komma in i landet. Inträdesbegränsningar kan komma att gälla alla andra personer. Det finns inte längre några inresebegränsningar relaterade till coronaviruset för personer som anländer från Schengen- och EU-länder eller från de småeuropeiska staterna Andorra, Vatikanen/Holy See, Monaco och San Marino samt vissa tredjeländer. De normala inträdeskraven gäller för personer som anländer från dessa stater. För alla andra tredjelandsmedborgare som reser direkt från ett högriskland gäller inträdesbegränsningar när de reser till Schweiz, till exempel för en semester, ett besök eller resor gjorda av andra anledningar. Personer som inte har rätt till fri rörlighet och inte har ett giltigt tillstånd som tillåter dem att bo eller arbeta i Schweiz får inte komma in i Schweiz från ett högriskland för vistelser på mindre än 90 dagar som inte kräver tillstånd om det inte råder särskild nödvändighet. Inträdesregler kan förändras mycket snabbt beroende på den epidemiologiska situationen. Kontrollera FOPHs lista över högriskländer för mer information. Resenärer från Storbritannien och Sydafrika får inte resa till Schweiz. Brittiska medborgare och andra icke-schweiziska/Liechtenstein-medborgare som anländer från ett ”högriskland” utanför Schengenområdet får inte resa till Liechtenstein. Dessa begränsningar gäller inte brittiska medborgare som är lagligen bosatta i Schweiz. De kommer att få återvända in i landet, men måste uppvisa bevis på uppehållstillstånd, dvs. ett schweiziskt uppehållstillstånd (L / B / C / Ci-tillstånd). Innehavare av ett gränsöverskridande tillstånd (G-tillstånd), ett FDFA-legitimeringskort, ett D-visum utfärdat av Schweiz och innehavare av en "laissez passer" utfärdat av en schweizisk representation i fall av "individuell särskild nödvändighet" kan också komma in i landet. Resenärer från andra länder som har nödvändiga visum och tillstånd att komma in och auktoriserad vårdpersonal kan fortfarande komma in i landet. I vissa fall finns även särskilda undantag för resenärer som anländer från Tyskland eller Österrike.

Inträdeskrav

Passagerare måste fylla i formuläret Contact Tracing Card innan ankomst. Från och med den 8 februari måste resenärer från högriskländer uppvisa ett läkarintyg med negativt COVID-19 PCR-testresultat eller ett negativt snabbtestresultat från ett antigentes utfärdat inom 72 timmar före ankomst.

Karantänskrav

Resenärer som vistats i vissa länder under de senaste 10 dagarna hålls i karantän under 10 dagar vid ankomst. För en förteckning över dessa länder, se webbplatsen för Swiss Federal Office of Public Health. Alla resenärer som anländer från Storbritannien och Sydafrika måste isolera sig i 10 dagar, inklusive de som anlände sedan den 14 december. Resenärer som har anlänt till Schweiz från och med den 14 december måste sitta i karantän på ett boende eller i egen bostad senast vid midnatt den 22 december och meddela sin lokala kantonesiska sjukvård senast kl. 12.00 den 24 december.

Transiteringsregler

Transitering samma dag är tillåten. Resenärer som inte är medborgare, bosatta eller familjemedlemmar till medborgare/bosatta i EES-medlemsstaterna får dock inte transitera genom Schweiz när de anländer från en icke-Schengenmedlemsstat på väg till en annan Schengenmedlemsstat. Ytterligare undantag finns för vissa kategorier av affärsresenärer som har fått förhandstillstånd. Resenärer som reser genom Schweiz rekommenderas starkt att boka sin vidare resa i förväg och att ha bekräftat att de uppfyller inträdeskraven i sitt destinationsland.

Om du redan planerar att resa till Zürich inom en snar framtid rekommenderas det att du håller dig uppdaterad gällande rådande restriktioner och följer lämpliga säkerhetsåtgärder när du vistas på offentliga platser.


Hitta billiga flygbiljetter till Zürich

Spana in några av de bästa priserna som momondo-användare nyligen hittat för flygplatser i Sverige till Zürich
SWISS
11 juni
ARN13:25Stockholm Arlanda
2t 25m
ZRH15:50Zürich
18 juni
ZRH08:50Zürich
2t 25m
ARN11:15Stockholm Arlanda
1 100 kr
Hitta liknande
SWISS
28 maj
ARN03:05Stockholm Arlanda
2t 25m
ZRH05:30Zürich
4 juni
ZRH08:50Zürich
2t 25m
ARN11:15Stockholm Arlanda
1 286 kr
Hitta liknande
SWISS
13 sep.
ARN09:45Stockholm Arlanda
2t 30m
ZRH12:15Zürich
18 sep.
ZRH13:45Zürich
2t 25m
ARN16:10Stockholm Arlanda
1 201 kr
Hitta liknande
Flera flygbolag
11 juni
ARN13:25Stockholm Arlanda
2t 25m
ZRH15:50Zürich
18 juni
ZRH09:05Zürich
5t 35m
1 stopp
ARN14:40Stockholm Arlanda
1 387 kr
Hitta liknande
KLM
29 maj
ARN02:30Stockholm Arlanda
4t 35m
1 stopp
ZRH07:05Zürich
6 juni
ZRH07:50Zürich
4t 50m
1 stopp
ARN12:40Stockholm Arlanda
1 497 kr
Hitta liknande
Flera flygbolag
28 maj
ARN07:40Stockholm Arlanda
7t 15m
1 stopp
ZRH14:55Zürich
4 juni
ZRH08:50Zürich
2t 25m
ARN11:15Stockholm Arlanda
1 506 kr
Hitta liknande

Hitta de billigaste enkelbiljetterna till Zürich

Om du letar efter enkelbiljetter till Zürich, visa några av våra erbjudanden nedan av SAS
SAS
2 aug.
ARN03:20Stockholm Arlanda
2t 25m
ZRH05:45Zürich
SWISS
4 juni
ARN13:25Stockholm Arlanda
2t 25m
ZRH15:50Zürich
SAS
3 aug.
ARN07:05Stockholm Arlanda
7t 25m
1 stopp
ZRH14:30Zürich

Vilka flygbolag flyger till Zurich?

Här kan du se ett urval av de mest populära och billigaste flygbolagen för flyg till Zürich

Online kan di hitta billiga flyg till Zurich med Ukraine Airlines, Finnair och Brussels Airlines. Tänk på att när du bokar flyg med lågprisbolag kan det tillkomma flera kostnader till totalpriset som vanligtvis är inräknade i flygpriset. Dessa kostnader kan till exempel gälla avgifter för incheckat bagage, handbagage och val av sittplats. Försök att boka din flygresa till Zurich ungefär två månader innan avresa för att på så vis undvika höga sista minuten priser, detta råd gäller framför allt under högsäsong. Swiss, SAS och Air Berlin är ett par flygbolag som erbjuder populära flygresor till Zurich från Stockholm.

Vem flyger direkt till Zurich? Både Swiss och SAS har direktlinjer från Arlanda flygplats belägen norr om Stockholm.

Hur många timmar tar det att flyga till Zurich? En direkt resa från Stockholm till Zurich tar ungefär två och en halv timme.


Hur tar man sig från flygplatsen i Zurich till centrum?

Här hittar du alla flygplatser i Zürich plus avståndet till centrum

Billiga flyg till Zurich landar på Zurich Airport norr om staden. Flygplatsen är Schweiz största med cirka 27 miljoner passagerare per år. Du tar dig snabbt in till staden med kollektiva färdmedel och du kan välja mellan spårvagn, buss och tåg. Om du ska in till centrum är tåget både det snabbaste och billigaste alternativet, medan spårvagn och buss kan utgöra bra alternativ om du ska till andra delar av staden.


Populära flygresor till Zürich

De snabbaste rutterna och de billigaste flygen till Zürich som hittats av användare
Flyg från Stockholm till Zürich
Snabbaste flygtid
2t 25m
Billigast pris
1 100 kr
Flyg från Linköping till Zürich
Snabbaste flygtid
4t 30m
Billigast pris
1 946 kr
Flyg från Malmö till Zürich
Snabbaste flygtid
6t 30m
Billigast pris
2 056 kr
Flyg från Köpenhamn till Zürich
Snabbaste flygtid
1t 45m
Billigast pris
2 834 kr
Flyg från Örebro till Zürich
Snabbaste flygtid
18t 15m
Billigast pris
9 939 kr
Visa mer

Hur tar man sig runt i Zurich?

Du kan enkelt ta dig omkring i stadens olika stadsdelar till fots eller med cykel. Många av stadens sevärdheter ligger inom gångavstånd, och om du ska igenom den gamla stadskärnans kullerstensgator är en promenad dessutom det bästa alternativet. Staden har i övrigt gratis cykeluthyrning och bra cykelvägar om du vill ha en mer aktiv semester. För att hyra cykel lämnar du en deposition samt visar ditt id-kort. Så länge du lämnar tillbaka cykeln i tid återfår du din deposition.

Zurichs kollektivtrafik består av tåg, spårvagn och buss. Särskilt spårvagnarna kommer vara praktiska under ditt besök. På de mest centrala spårvagnsstationerna hittar du biljettautomater där du kan välja mellan enkelbiljetter eller dagspass. Taxi i Zurich är ett ganska dyrt färdmedel så försök att undvika det om du ska längre sträckor.


Kan man flyga till Zurich utan pass eller visum?

När du reser från Sverige till ett annat medlemsland inom Schengen behöver du som svensk medborgare inte ansöka om någon visering. Detta innebär att du enkelt kan åka från Sverige till Schweiz. Inom Schengen behöver du inte heller nödvändigtvis visa upp ditt pass under resan, men du måste kunna legitimera dig både vid ombordstigning och gränskontroll. Legitimation kan bestå av ditt pass eller av ditt nationella id-kort. Det nationella id-kortet ges ut av den svenska polisen och visar ditt medborgarskap. Detta ska inte förväxlas med vanlig legitimation eller körkort vilka alltså inte gäller som legitimation under resan. Eftersom regler gällande visum och pass alltid kan ändras bör du, i god tid inför din resa, kolla upp de senaste inresebestämmelserna hos landets myndigheter eller hos ambassaden i Stockholm.


Tips och råd om Zurich

Intresserad av sevärdheter i Zurich?

Zurich är känt både som en exklusiv destination och som en hipp konststad. Missa inte ett besök till Kunsthaus som bjuder på verk av Monet och Van Gogh eller en titt på 1200-tals katedralen Fraumunster.

Vad bör jag packa inför min resa?

Packa med bekväma skor för att promenera omkring på innerstadens kullerstensbelagda gator.

Ska jag skaffa ett lokalt eller internationellt SIM-kort?

Skaffa ett lokalt SIM-kort för att slippa höga kostnader för roaming och telefonsamtal.

Kan jag dricka kranvattnet?

Ja, det går bra att dricka kranvattnet.

Ska jag dricksa i Zurich?

Det förväntas inte, men att avrunda uppåt är uppskattat.Hitta billiga flyg till andra städer i Schweiz

Schweiz har många vackra städer, vad sägs om en resa till en av dem?
Flyg Europa Schweiz Zürich
 • Tur & retur
 • Enkelresa
 • Flera städer
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
 • Flera
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass