Flyg Europa Schweiz Genève

Flyg till Genève

Tur & retur
Ekonomi
Washington, D.C. (WAS)
Genève (GVA)
sön 18/4
sön 25/4
Alla månader
Jämför momondo med |
Varning om resebegränsningar

Utbrottet av COVID-19 (coronaviruset) kan påverka resor till Genève. Nuvarande restriktioner för Genève baseras på reserestriktioner för Schweiz.

Visa nuvarande reserestriktioner för Schweiz

Billigaste flygen till flygplatser i Genève

Hitta de billigaste flygen till dessa flygplatser i Genève från din närmsta stad eller flygplats
Stockholm Arlanda flygplats
Genève

BILLIGASTE RUTTEN FRÅN Stockholm TILL Genève

Stockholm Arlanda flygplats (ARN) till Genève (GVA)

Vanligtvis är flyg till Genève från Stockholm billigare än att flyga från Stockholm Arlanda till Genèves internationella, vilket i genomsnitt kostar 1 483 kr

DEN BILLIGASTE MÅNADEN ATT FLYGA FRÅN GENÈVE TILL STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSnovember20% billigareAtt flyga från Stockholm Arlanda flygplats till Genève kostar i genomsnitt bara 1 190 kr i november
DEN DYRASTE MÅNADEN ATT FLYGA TILL GENÈVE FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSjuli21% dyrareDet kostar omkring 1 789 kr för flyg till Genève från Stockholm Arlanda flygplats i juli
DEN MEST POPULÄRA MÅNADEN ATT FLYGA TILL GENÈVE FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSfebruari816% fler användare besökteFler momondo-användare sökte efter flyg till Genève från Stockholm Arlanda flygplats i februari än någon annan månad

När är den bästa tiden att resa till Geneve?

Flyg till Geneve under sommarmånaderna för att få så bra och behagligt väder som möjligt för en citytripp. Under sommaren ligger temperaturerna på drygt 20 °C vilket är perfekt för sightseeing. Under sommaren kan du även ge dig ut på Genevesjön där det går både kryssningar och andra båtturer vilket är en mycket populär aktivitet. Sommaren bjuder även på många festivaler av olika slag. Även vintern är en bra tid att besöka staden på om du vill ge dig ut för skidåkning i alperna. Du kan även ta del av den mysiga julstämningen som råder under december månad.

När är det billigast att boka flyg till Geneve?

Flyg till Geneve varierar i pris under året och även under veckan. Geneve är framförallt en affärsstad vilket gör att det är många som reser under veckan. Detta gör att både hotell och flyg för weekendvistelser kan vara billigare. Billiga flygbiljetter till Geneve hittar du framförallt i november. Dyrast är att åka mitt under sommaren. Det kan även vara dyrt att resa under skidsäsongen. När det kommer till boenden kan det dock vara lägre priser just under sommaren när det inte är lika många affärsresenärer i staden. Jämför priser på flygbiljetter till Geneve hos momondo innan du bokar flyg.

Vilket är det absolut billigaste flyget till Genève?

305 kr är det billigaste erbjudandet som hittats för ett flyg till Genève på momondo under de senaste två veckorna. Detta flyg avgår från Rom och är 84 % billigare än de flesta andra flyg till Genève. För att hitta det billigaste priset till Genève från din plats kan du använda momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.

Vilken är den billigaste månaden att flyga till Genève?

november är generellt den billigaste månaden att flyga till Genève från Sverige med priser runt 1 097 kr. Om du inte har möjlighet att resa i november kan du istället boka flyg till Genève från Sverige för maj. Flyg till Genève i maj är kanske inte lika billiga som i november, men genomsnittet ligger fortfarande runt 1 317 kr.

Hur långt i förväg bör jag boka mitt flyg till Genève?

De flesta flygresenärer upplever att det billigaste sättet att hitta biljetter till Genève är att boka 57 dagar innan det planerade avresedatumet. Under denna tidsram ligger biljetterna i genomsnitt på 1 502 kr. Flygpriserna kan dock vara lägre även utanför denna tidsram. Till exempel hittades nyligen flyg till Genève från Sverige för så lite som 675 kr på momondo.

Vilken är den billigaste dagen för flygavgångar till Genève?

Den billigaste dagen att resa från Sverige till Genève är en tisdag då man kan hitta priser så låga som 1 403 kr. Flyg från Sverige till Genève en söndag kostar generellt mer med ett genomsnittspris på 1 874 kr. Tänk på att dessa priser kan fluktuera beroende på säsong och efterfrågan.

Vilken är den billigaste tiden på dygnet för avgående flyg till Genève?

Våra data visar att de billigaste flygen från Sverige till Genève oftast är de som avgår mitt på dagen. Våra användare har hittat flyg till Genève med avgång mitt på dagen för så lite som 1 427 kr. Det är mer efterfrågan på flyg på morgonen till Genève, vilket gör att priserna ofta blir dyrare med ett genomsnitt på 1 539 kr per biljett.

Finns det en alternativ flygplats i närheten av Genève?

De som flyger till Genève kan potentiellt hitta bättre priser för Belp flygplats(130 km från stadskärnan i Genève) beroende på månad och avgångsflygplats.

Finns det ett billigare alternativ för att flyga till Genève?

Du kan hitta erbjudanden för Belp flygplats för i genomsnitt 1 863 kr per person, men detta pris kan ändras beroende på din avreseflygplats. För att spara pengar kan du prova momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.


Vilka är de rådande reserestriktionerna för Genève?

För närvarande inkluderar reserestriktioner för Schweiz resor till Genève. Inreserestriktioner

Schweiz tillåter resenärer med ett schweiziskt pass eller ett giltigt uppehållstillstånd i Schweiz att komma in i landet. Inträdesbegränsningar kan komma att gälla alla andra personer. Det finns inte längre några inresebegränsningar relaterade till coronaviruset för personer som anländer från Schengen- och EU-länder eller från de småeuropeiska staterna Andorra, Vatikanen/Holy See, Monaco och San Marino samt vissa tredjeländer. De normala inträdeskraven gäller för personer som anländer från dessa stater. För alla andra tredjelandsmedborgare som reser direkt från ett högriskland gäller inträdesbegränsningar när de reser till Schweiz, till exempel för en semester, ett besök eller resor gjorda av andra anledningar. Personer som inte har rätt till fri rörlighet och inte har ett giltigt tillstånd som tillåter dem att bo eller arbeta i Schweiz får inte komma in i Schweiz från ett högriskland för vistelser på mindre än 90 dagar som inte kräver tillstånd om det inte råder särskild nödvändighet. Inträdesregler kan förändras mycket snabbt beroende på den epidemiologiska situationen. Kontrollera FOPHs lista över högriskländer för mer information. Resenärer från Storbritannien och Sydafrika får inte resa till Schweiz. Brittiska medborgare och andra icke-schweiziska/Liechtenstein-medborgare som anländer från ett ”högriskland” utanför Schengenområdet får inte resa till Liechtenstein. Dessa begränsningar gäller inte brittiska medborgare som är lagligen bosatta i Schweiz. De kommer att få återvända in i landet, men måste uppvisa bevis på uppehållstillstånd, dvs. ett schweiziskt uppehållstillstånd (L / B / C / Ci-tillstånd). Innehavare av ett gränsöverskridande tillstånd (G-tillstånd), ett FDFA-legitimeringskort, ett D-visum utfärdat av Schweiz och innehavare av en "laissez passer" utfärdat av en schweizisk representation i fall av "individuell särskild nödvändighet" kan också komma in i landet. Resenärer från andra länder som har nödvändiga visum och tillstånd att komma in och auktoriserad vårdpersonal kan fortfarande komma in i landet. I vissa fall finns även särskilda undantag för resenärer som anländer från Tyskland eller Österrike.

Inträdeskrav

Passagerare måste fylla i formuläret Contact Tracing Card innan ankomst. Från och med den 8 februari måste resenärer från högriskländer uppvisa ett läkarintyg med negativt COVID-19 PCR-testresultat eller ett negativt snabbtestresultat från ett antigentes utfärdat inom 72 timmar före ankomst.

Karantänskrav

Resenärer som vistats i vissa länder under de senaste 10 dagarna hålls i karantän under 10 dagar vid ankomst. För en förteckning över dessa länder, se webbplatsen för Swiss Federal Office of Public Health. Alla resenärer som anländer från Storbritannien och Sydafrika måste isolera sig i 10 dagar, inklusive de som anlände sedan den 14 december. Resenärer som har anlänt till Schweiz från och med den 14 december måste sitta i karantän på ett boende eller i egen bostad senast vid midnatt den 22 december och meddela sin lokala kantonesiska sjukvård senast kl. 12.00 den 24 december.

Transiteringsregler

Transitering samma dag är tillåten. Resenärer som inte är medborgare, bosatta eller familjemedlemmar till medborgare/bosatta i EES-medlemsstaterna får dock inte transitera genom Schweiz när de anländer från en icke-Schengenmedlemsstat på väg till en annan Schengenmedlemsstat. Ytterligare undantag finns för vissa kategorier av affärsresenärer som har fått förhandstillstånd. Resenärer som reser genom Schweiz rekommenderas starkt att boka sin vidare resa i förväg och att ha bekräftat att de uppfyller inträdeskraven i sitt destinationsland.

Om du planerarar att resa till Genève inom en snar framtid rekommenderas det att du håller dig uppdaterad gällande rådande restriktioner och följer lämpliga säkerhetsåtgärder när du vistas på offentliga platser.


Hitta billiga flygbiljetter till Genèves internationella

Spana in några av de bästa priserna som momondo-användare nyligen hittat för flygplatser i Sverige till Genèves internationella
easyJet
25 juni
11:30Stockholm Arlanda
2t 45m
14:15Genèves internationella
7 juli
02:30Genèves internationella
2t 40m
05:10Stockholm Arlanda
easyJet
23 juni
11:30Stockholm Arlanda
2t 45m
14:15Genèves internationella
30 juni
02:30Genèves internationella
2t 40m
05:10Stockholm Arlanda
easyJet
27 juni
11:15Stockholm Arlanda
2t 45m
14:00Genèves internationella
7 juli
02:30Genèves internationella
2t 40m
05:10Stockholm Arlanda
easyJet
27 juni
11:15Stockholm Arlanda
2t 45m
14:00Genèves internationella
30 juni
02:30Genèves internationella
2t 40m
05:10Stockholm Arlanda
easyJet
27 juni
11:15Stockholm Arlanda
2t 45m
14:00Genèves internationella
28 juni
08:20Genèves internationella
2t 40m
11:00Stockholm Arlanda
easyJet
25 juni
11:30Stockholm Arlanda
2t 45m
14:15Genèves internationella
9 juli
08:20Genèves internationella
2t 40m
11:00Stockholm Arlanda
1 241 kr
Hitta liknande

Hitta de billigaste enkelbiljetterna till Genèves internationella

Om du letar efter enkelbiljetter till Genève, visa några av våra erbjudanden nedan av easyJet och SWISS
easyJet
7 juni
11:30Stockholm Arlanda
2t 45m
14:15Genèves internationella
easyJet
27 juni
11:15Stockholm Arlanda
2t 45m
14:00Genèves internationella
easyJet
28 juni
11:30Stockholm Arlanda
2t 45m
14:15Genèves internationella

Vilka flygbolag flyger till Geneve?

Här kan du se ett urval av de mest populära och billigaste flygbolagen för flyg till Genève

Direktflyg till Geneve hittar du bland annat med easyJet som flyger från Arlanda Flygplats till Geneves Internationella Flygplats. Ett flyg till Geneve som går med direktrutt tar ungefär två timmar och 45 minuter. Billiga flyg till Geneve hittar du med Iberia och Eurowings. Tänk på att om du bokar billiga flygstolar kan resan ta längre tid och ha flera mellanlandningar.


Hur tar man sig från flygplatsen i Geneve till centrum?

Här hittar du alla flygplatser i Genève plus avståndet till centrum

Geneves Internationella flygplats ligger ungefär 5 km nordväst om centrum vilket gör att du snabbt kan ta dig in till staden. Du kan välja mellan kollektivtrafik, taxi eller hyrbilsalternativ. Från flygplatsen kan du ta ett direkttåg in till Geneves centralstation som ligger mitt inne i centrum. Detta är det snabbaste färdmedlet då du tar dig in till centrum på bara sex minuter. Om du vill resa till Geneve billigt är bussarna som stannar utanför ankomsthallen ett billigare transportmedel. Med buss tar resan in till centrum drygt 20 minuter. Om du vill resa bekvämt direkt till ditt boende är det istället taxi eller hyrbil som gäller. Du hittar både hyrbilsalternativ med flera stora europeiska hyrbilskedjor samt taxistation ute på flygplatsen.


Populära flygresor till Genève

De snabbaste rutterna och de billigaste flygen till Genève som hittats av användare
Flyg från Stockholm till Genève
Snabbaste flygtid
2t 45m
Billigast pris
996 kr
Flyg från Växjö till Genève
Snabbaste flygtid
4t 00m
Billigast pris
1 824 kr
Flyg från Malmö till Genève
Snabbaste flygtid
9t 45m
Billigast pris
2 254 kr
Flyg från Jönköping till Genève
Snabbaste flygtid
14t 05m
Billigast pris
5 925 kr
Visa mer

Hur tar man sig runt i Geneve?

Geneve är en enkel stad att ta sig runt med flera trevliga färdmedel. Att hyra en cykel är ett av de bästa sätten att upptäcka staden på och även ett både snabbt och smidigt sätt att ta sig fram i Geneve. Du hittar cykeluthyrning precis utanför den centrala tågstationen. Ett annat härligt sätt att ta sig runt är med båtarna som går över sjön. Båtarna avgår var tionde minut och ger dig vackra vyer över staden. Bussar och spårvagnar i staden är annars lättnavigerade och smidiga för att ta sig runt till olika stadsdelar. Om du har bil ska du tänka på att en stor del av den gamla stadskärnan är helt bilfri.


Kan man resa till Geneve utan pass eller visum?

Då både Sverige och Schweiz är med i Schengensamarbetet behöver du inte något visum för att resa till Geneve. Du måste ha med dig identifikation men om du har ett nationellt Id-kort går det bra att lämna passet hemma. Du kan resa till Schweiz under hela id-kortets eller passets giltighetstid. Som EU-medborgare kan du vistas i landet i upp till 90 dagar varje halvår.


Tips och råd om Geneve

Vad ska man se i Geneve?

Sevärdheter i Geneve som du inte ska missa är bland annat det vackra strandområdet Quai du Mont-Blanc, fontänen Jet d ’Eau och katedralen St-Pierre.

Aktiviteter och upplevelser med barn

En populär aktivitet med barn är en resa med minitåget som startar vid Jardin Anglais. Även det barnvänliga naturhistoriska museet är att rekommendera.

Ska man köpa reseförsäkring?

Det europeiska sjukförsäkringskortet gäller i Schweiz och detta får du gratis från försäkringskassan. Innan du köper till en reseförsäkring kan du kolla vad din hemförsäkring redan täcker då det kan vara onödigt att köpa till en extra reseförsäkring.

Kan man dricka kranvattnet?

Ja, det går bra.

Ska man lämna dricks?

Det räcker med att avrunda uppåt.

Var ska man shoppa?

Exklusiva butiker hittar du kring Chica Rue du Rhone medan Gamla Stan bjuder på antikvitetsaffärer. Utomhusmarknader hittar du på Place de la Madeleine.Hitta billiga flyg till andra städer i Schweiz

Schweiz har många vackra städer, vad sägs om en resa till en av dem?
Flyg Europa Schweiz Genève
 • Tur & retur
 • Enkelresa
 • Flera städer
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
 • Flera
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass