Flyg till Holguín

Tur & retur
1 vuxen
Ekonomi
Från?
Till?
mån 31/1
mån 7/2

Tillgängliga erbjudanden från över 900 resesidor.

Varning om resebegränsningar

Utbrottet av COVID-19 (coronaviruset) kan påverka resor från Sverige till Holguín.
Visa nuvarande reserestriktioner för Kuba

När är den bästa tiden att flyga till Holguín?

Hur lång tid tar det att flyga till Holguin?

Det tar väldigt lång tid att flyga till Holguin i Kuba från svenska flygplatser på grund av dåliga flygförbindelser med Kuba. Flyger man från Stockholm Arlanda kan man räkna med minst 30 timmars flygresa och flera byten på vägen. Detsamma gäller flygningar från Göteborg Landvetter där resan är ungefär lika lång eller lite längre och med ett flertal byten. Det finns inga flygerbjudanden från Malmö flygplats till Frank País internationella flygplats i Holguin.

Varifrån kan du flyga direkt till Holguin?

Tyvärr finns det inga direktflyg som förbinder Sverige med Holguin, Kuba, och det är långa resor med många byten som krävs för att ta sig till Frank País internationella flygplats. Man får oftast räkna med minst ett stopp i en europeisk stad och sedan ofta två stopp någon annanstans. Det är vanligt att flyg mellanlandar i Kanada innan de åker vidare mot Kuba. Bor man till exempel i södra Sverige och det är långt att ta sig till Stockholm Arlanda eller Göteborg Landvetter kan man åka över till Danmark och flyga från Kastrup, Köpenhamn. Från Kastrup finns det flygerbjudanden till Holguin, Kuba men med ungefär lika lång resetid och mellanlandningar som för flyg från Göteborg Landvetter och Stockholm Arlanda. Det är ont om flygerbjudanden året runt till Holguin, Kuba. Du har störst chans att hitta flygerbjudanden under Sveriges vinterhalvår.

  • Vilken är den billigaste månaden att flyga till Holguín?

    Generellt är oktober den billigaste månaden att flyga från Sverige till Holguín. Eftersom det är lågsäsong under denna månad kan du vänta dig flygpriser kring 6 856 kr. september är en annan bra månad för att besöka Holguín med genomsnittliga flygpriser från Sverige på omkring 7 320 kr.

  • Finns det en alternativ flygplats i närheten av Holguín?

    Bayamo C.M. de Cespedes flygplats, Las Tunas flygplats, Manzanillo Sierra Maestra flygplats, Santiago de Cuba Antonio Maceo flygplats eller Moa Orestes Acosta flygplats kan utgöra bättre alternativ för att resa till Holguín.


Kan jag flyga till Holguín Frank Pais från Sverige i nuläget?

Informationen baseras på reserestriktioner från Sverige till Holguín Frank Pais

De flesta besökare från Sverige måste kunna uppvisa ett negativt COVID-19 testresultat och/eller sitta i karantän vid ankomst till Holguín Frank Pais.

Testkrav för COVID-19
Besökare från Sverige måste uppvisa ett negativt RT-PCR (NAAT)-test taget inom 72 timmar innan avgången till Holguín Frank Pais.

Karantänskrav
Besökare från Sverige behöver inte sitta i karantän vid ankomst till Holguín Frank Pais.

Dokument
Formulär för hälsodeklaration - Resenärer måste uppvisa ett ifylld hälsodeklarationsformulär för inresan vid ankomsten till Kuba.

Health Insurance - Travelers are required to have valid health insurance with COVID-19 coverage. If this is not possible, then they have to buy Cuban medical insurance coverage at the airport upon arrival or online before travel. This may be included with some airline tickets, so travelers should check with their airlines.

Health Pass for Tourist Activities - Travelers are required to present proof of complete vaccination to make reservations for tourist services.


Kan jag flyga tillbaka till Sverige från Holguín Frank Pais?

Returresa till Sverige från Holguín Frank Pais

Testkrav för COVID-19
Besökare från Holguín Frank Pais måste uppvisa ett negativt RT-PCR (NAAT)-test taget inom 72 timmar innan avgången till Sverige.

Karantänskrav
Besökare från Holguín Frank Pais behöver inte sitta i karantän vid ankomst till Sverige.

Om du redan planerar att resa till Holguín inom en snar framtid rekommenderas det att du håller dig uppdaterad gällande rådande restriktioner och följer lämpliga säkerhetsåtgärder när du vistas på offentliga platser.

Vilka bolag flyger till Holguín?

Här kan du se ett urval av de mest populära och billigaste flygbolagen för flyg till Holguín
  • Vilka bolag flyger till Holguín?

    Baserat på våra uppgifter är det mest populära flygbolaget som flyger till Holguín från Sverige Air Canada. Det kan även förekomma andra flygbolagserbjudanden beroende på var i Sverige du flyger från.


Flygplatser nära Holguín

Nedan hittar du alla flygplatser i Holguín tillsammans med avståndet från stadens centrum

Hur tar man sig från Holguins flygplats till centrum?

Frank Pais internationella flygplats är en liten flygplats som ligger sydväst om staden Holguin, som är huvudstad i provinsen Holguin, Kuba. Det betjänar provinsen Holguin och den populära semesterorten Guardalavaca och även många andra östra regioner på Kuba som Las Tunas, Playa Covarrubias, Cayo Saetia, Rafael Freyre, Gibara, och Banes. Det går ingen kollektivtrafik från flygplatsen. De flesta turister som anländer till Holguin med flyg har redan transfer ordnad i förväg med en researrangör, vilket brukar ingå i ens semesterpaket. Om det är så i ditt fall hälsas du av din researrangörsrepresentant när du lämnar terminalen som visar vilken buss du ska gå ombord på för transfer till ditt hotell. Taxi finns alltid tillgängligt framför terminalbyggnaden. Kom alltid överens om priset först, vissa taxibilar har mätare men de är sällan påslagna. Vill du hyra bil finns biluthyrningskontor i ankomsthallen eller utanför parkeringen. Bokning i förväg rekommenderas alltid.


Visumkrav för att besöka Holguín

Behöver man pass och visum när man åker till Holguin?

Som svensk resenär krävs både pass och visum när man reser till Holguin, Kuba. Passet måste vara giltigt i minst sex månader efter utresa från landet. Visumet är giltigt i 30 dagar och man kan förlänga det på plats. Det är kort handläggningstid för visum och det brukar endast ta några dagar.


Börja planera din resa till Holguín


De bästa sakerna att se och göra i Holguín

Vad kan man se och göra i Holguin?

Holguin är den tredje största staden i landet och det var där Columbus först klev i land. Själva staden har mycket att erbjuda turister, och Holguin är känd för sitt överflöd av vackra parker. Attraktioner inkluderar de raka men smala gatorna i den äldsta delen av staden, många torg, historiska museet, museet för naturvetenskap, San Isidoro-katedralen, San Jose-kyrkan, och Marqueta Square Cultural Center som har ett tryckeri och utställnings- och försäljningsområden för hantverk, konstverk och böcker. Men det som Holguin och Kuba också är känt för är stränderna, och du har en hel del att välja mellan. En populär strand är Playa Esmeralda Beach, och aktiviteterna inkluderar simning, seglingskurser, dykning, snorkling, ridning och mycket annat. På natten kan du välja mellan diskoteket och andra attraktioner. En annan populär strand är Guardalavaca Beach som erbjuder aktiviteter som simning, dykning, snorkling, andra vattensporter, beachvolleyboll, tennis, utflykter på yachter bland mycket annat.