Hyrbilar i Marocko

Letar du efter billiga biluthyrningserbjudanden i Marocko? Sök och jämför priser här!

Marrakech, Marocko
5 dec — 12 dec
Marrakech, Marocko
tis 5/12
12:00
tis 12/12
12:00
Förarens ålder:

Erbjudanden från hyrbilsfirmor på över 70 000 platser.

Trender och insikter om att hyra bil i Marocko

Användbara insikter som hjälper dig att boka den perfekta hyrbilen i Marocko

Vilken är den billigaste hyrbilsfirman i Marocko?

För tillfället är den billigaste hyrbilsfirman i Marocko United Rent a Car Morocco via vilken användare kan hitta priser så låga som 85 kr per dag. Användare som bokar sin bil med United Rent a Car Morocco tenderar att hitta priser lägre än det nationella genomsnittet på 215 kr per dag. Tänk på att priserna kan variera beroende på var du hyr din bil, antalet dagar samt typ av bil.

Vilken hyrbilsfirma har flest kontor i Marocko?

Den hyrbilsfirma som för närvarande har flest uthyrningskontor i Marocko är Sunnycars. Då de har 29 kontor över hela landet bör det inte vara något problem att hitta ett som ligger nära din destination. Är du inte säker på vilken stad du vill besöka men vet att du tänker hyra från Sunnycars? Marrakech är den mest populära staden att besöka i Marocko och har 5 hyrbilskontor från Sunnycars.

Vilken är den mest populära hyrbilsmodellen i Marocko?

När det gäller att hyra bil i Marocko föredrar resenärer att hyra en Ekonomi. Faktum är att 33 % av momondos användare hyrde denna biltyp under de senaste 30 dagarna och betalade ett genomsnittspris på 242 kr per dag.

De bästa erbjudandena för hyrbilar i Marocko

Hitta fantastiska erbjudanden nedan för en mängd populära hyrbilar i Marocko
Fiat 500
eller liknande Mini
Upp till 2 passagerare

67 kr/dag

(2 dec - 13 dec)
Fiat 500
Chevrolet Spark
eller liknande Mini
Upp till 2 passagerare

72 kr/dag

(2 dec - 16 dec)
Chevrolet Spark
Mercedes-Benz A-Class
eller liknande Kompakt
Upp till 4 passagerare

77 kr/dag

(2 dec - 13 dec)
Mercedes-Benz A-Class
Mini Hatch
eller liknande Ekonomi
Upp till 2 passagerare

77 kr/dag

(3 dec - 7 dec)
Mini Hatch
Mercedes-Benz A-Class
eller liknande Kompakt
Upp till 4 passagerare

77 kr/dag

(2 dec - 16 dec)
Mercedes-Benz A-Class
Volkswagen up!
eller liknande Mini
Upp till 2 passagerare

80 kr/dag

(9 dec - 17 dec)
Volkswagen up!
Renault Captur
eller liknande Kompakt
Upp till 4 passagerare

83 kr/dag

(9 dec - 17 dec)
Renault Captur
Skoda Fabia
eller liknande Ekonomi
Upp till 2 passagerare

86 kr/dag

(2 dec - 13 dec)
Skoda Fabia
Ford Ka
eller liknande Mini
Upp till 2 passagerare

94 kr/dag

(2 dec - 9 dec)
Ford Ka

Information om biluthyrning i Marocko

Har Marocko några unika trafikregler?

Till stor del liknar bestämmelserna kring körning i Marocko de vi är vana vid i Europa. En sak som står ut är att när du kör i rondell bör du lämna företräde för bilar som är på väg in i rondellen. Polisen i landet genomför frekvent kontroller av fordons hastighet med radar, och om du skulle åka fast för att ha kört för fort kan du förvänta dig att få betala böter, även för mindre överträdelser. Alla passagerare i bilen ska ha säkerhetsbälte på sig under färden, och små barn ska sitta fastspända i bilbarnstol. Det är förbjudet att köra i Marocko efter att ha konsumerat alkohol, och brott mot denna regel bestraffas normalt sett med böter, men allvarligare förseelser kan även få tyngre påföljder.

Vilka är de juridiska och dokumentära kraven för att hyra en bil i Marocko?

Majoriteten av biluthyrningsföretag i Marocko kräver att föraren ska vara 21 år gammal eller äldre, och att personen ska ha haft sitt körkort i minst ett år innan uthyrningstillfället. Vissa firmor tar en extra avgift utöver biluthyrningskostnad för att hyra ut till unga bilförare, och en del hyr inte ut till personer över en viss ålder. Informera dig noggrant om vad som gäller hos just det företag du väljer för biluthyrning i Marocko. Att köra med endast ett europeiskt körkort går i de flesta fall bra, men det rekommenderas att även skaffa ett internationellt körtillstånd som komplement. Se till att ha med dig all dokumentation gällande biluthyrningen, försäkringsintyg och dylikt i bilen under hela resan. Vi vill utöver detta också rekommendera dig att alltid ha passet nära till hands. En del biluthyrningsföretag kräver även att du som kund betalar en deposition innan du påbörjar körningen, eller att du registrerar ditt kreditkort hos dem.

Vilka regioner i Marocko har mest trafik?

När du använder biluthyrning i Marocko stöter du på mest trafik i städerna. Du som planerar att köra genom de välbefolkade metropolerna Marrakech, Rabat, Tangier eller Fès bör räkna med att hamna i en del köer, på grund av det höga trycket på vägarna. Var beredd på att trafiken är särskilt överlastad på kvällar under högtiden Ramadan, och att bilister då tenderar att frångå körregler mer än vanligt. Om du istället vill ställa ifrån dig bilen i storstaden är det bra att ha några saker i åtanke. På större parkeringsplatser betalar du vanligtvis antingen i en automat, eller så finns det en kassa att gå till där du kan betala kontant. Det är heller inte ovanligt att personer kommer frama på parkeringsplatser eller när du är i färd med att parkera vid sidan av vägen, och talar om var du bör ställa bilen, mot en mindre summa dricks. När du behöver färdas längre sträckor inom städerna kan du använda dig av taxi eller lokalbuss.

Vilka är de vackraste vägarna i Marocko?

Marockos mångsidiga landskap är perfekt att uppleva med hjälp av billig biluthyrning, och det finns många frestande alternativ att välja mellan. Om du är ute efter att se vackra vyer över Atlanten rekommenderar vi dig att köra N1 mellan Agadir och Essaouira. Längs med denna sträcka kan du bland annat stanna och insupa den slående vackra naturen i Paradise Valley, se de unika arganträden, eller prova honungen hos någon av regionens biodlare. För dig som är intresserad av den vackra bergskedjan Anti-Atlas och att uppleva Marockos varierade landskap kan vi tipsa om att köra mellan Agadir och någon av städerna Ouarzazate, Zagora, eller Tinghir. Här har du också chansen att se de fascinerande gamla kasbah-forten. Se till att tanka ofta när du använder biluthyrning i Marocko, eftersom långa sträckor kan vara utan bensinstationer, inte minst i de södra delarna. Hotell och andra ställen att övernatta på är relativt väl spridda över landet, men flest alternativ finns i tätorter och längs med Atlantkusten.


Erbjudanden på hyrbilar i Marocko

Hitta rätt hyrbil för dig i Marocko

Liten cars

160 kr - 389 kr

Alla biltyper

294 kr - 1 130 kr

Genomsnittspriset för en bil av typen liten car i Marocko är 232 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen liten car i Marocko är mars. Då är priset 32% lägre än under resten året och ligger på bara 160 kr per dag. En hyrbil av typen liten car är typiskt 64 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Marocko. Genomsnittspriset för en hyrbil i Marocko kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen liten car i Marocko som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen medel car i Marocko är 452 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen medel car i Marocko är oktober. Då är priset 39% lägre än under resten året och ligger på bara 280 kr per dag. En hyrbil av typen medel car är typiskt 29 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Marocko. Genomsnittspriset för en hyrbil i Marocko kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen medel car i Marocko som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen stor car i Marocko är 1 034 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen stor car i Marocko är november. Då är priset 75% lägre än under resten året och ligger på bara 259 kr per dag. En hyrbil av typen stor car är typiskt 39% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Marocko. Genomsnittspriset för en hyrbil i Marocko kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.

Genomsnittspriset för en bil av typen SUV i Marocko är 699 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen SUV i Marocko är oktober. Då är priset 48% lägre än under resten året och ligger på bara 370 kr per dag. En hyrbil av typen SUV är typiskt 10% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Marocko. Genomsnittspriset för en hyrbil i Marocko kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen SUV i Marocko som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen skåpbil i Marocko är 458 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen skåpbil i Marocko är oktober. Då är priset 37% lägre än under resten året och ligger på bara 292 kr per dag. En hyrbil av typen skåpbil är typiskt 28 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Marocko. Genomsnittspriset för en hyrbil i Marocko kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen skåpbil i Marocko som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen lyxigt car i Marocko är 1 222 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen lyxigt car i Marocko är augusti. Då är priset 53% lägre än under resten året och ligger på bara 583 kr per dag. En hyrbil av typen lyxigt car är typiskt 49% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Marocko. Genomsnittspriset för en hyrbil i Marocko kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.

Fiat 500
eller liknande Mini
Upp till 2 passagerare

67 kr/dag

(2 dec - 13 dec)
Fiat 500
Chevrolet Spark
eller liknande Mini
Upp till 2 passagerare

72 kr/dag

(2 dec - 16 dec)
Chevrolet Spark
Mercedes-Benz A-Class
eller liknande Kompakt
Upp till 4 passagerare

77 kr/dag

(2 dec - 13 dec)
Mercedes-Benz A-Class

Hyrbilsleverantörer i Marocko

Alla större biluthyrningsfirmor i Marocko

Sunnycars

29 platser

ADDCAR RENTAL

28 platser

GREEN MOTION

26 platser

Hire Automotive Group

23 platser

Sixt

23 platser

SURPRICE CAR RENTAL

23 platser

Autounion Car Rental

22 platser

AbbyCar Car Rentals

21 platser

Hitta populära sevärdheter nära upphämtningsplatsen för din hyrbil

Sevärdheter du inte får missa att besöka nära populära biluthyrningsplatser i Marocko

Sevärdheter i närheten:

Casino de Marrakech3,4 km

Sevärdheter i närheten:

Casino de Marrakech197,9 km

Sevärdheter i närheten:

Casino de Marrakech196,8 km

Hyr en bil nära ett av dessa populära hotell i Marocko

Nedan visas de mest populära hotellen i Marocko

Biluthyrning i Marocko

Ta reda på allt du behöver veta om att hyra bil i Marocko och förbered dig ordentligt inför din nästa resa

Vilken sida av vägen kör man på i Marocko?

Om du hyr bil i Marocko tänk då på att du alltid måste köra på höger sida av vägen.

Hur bra är vägarna i Marocko?

Vägnätverket i Marocko har fått 4,3 i betyg för sin kvalitet (1 är lägst, 7 högst). Detta gör att det hamnar som nummer 55 i världen bland 137 andra länder. Vägarna skiljer sig signifikant åt mellan landets olika regioner så använd betygsättningen som en fingervisning för jämförelse mellan länderna.

Vad är åldersgränsen för bilkörning och lagligt drickande i Marocko?

0,60 ‰ är den lagliga gränsen för alkoholhalt i blodet i Marocko vid körning. Om din halt överstiger denna gräns ses det som rattfylleri vid körning och du kan komma att få böter, indraget körkort och andra straff. Notera att den lagliga åldern för att få dricka alkohol i Marocko är 16, och att det finns strikta lagar som förbjuder förare under denna ålder att köra efter alkoholintag.

När uppdaterade momondo senast priserna för bilar i Marocko?

Priserna för bilar i Marocko uppdaterades senast idag.

Hur många bolag söker momondo efter bilar i Marocko?

Antalet tillgängliga bolag för bilar i Marocko är 748 från och med november. 2023.

Hur gammal måste du vara för att hyra en bil i Marocko?

Minimiåldern för förare varierar beroende på land, inklusive för Marocko. I många EU-länder måste förarna vara 18 år gamla. Som regel måste du vara 21 för att hyra en bil utomlands, och en avgift för unga förare kan tas ut om du är under 25 år. Vi rekommenderar att du läser igenom policyn för ditt valda uthyrningsföretag innan du bokar.

Vilken dokumentation eller vilket ID-kort behöver du för att hyra en bil i Marocko?

För att få hyra en bil i Marocko måste alla förare ha ett giltigt körkort. Om körkortet är skrivet på ett annat språk än språket i uthyrningslandet kan ett internationellt körtillstånd krävas för att undvika risken för eventuella böter. Om du hyr en bil utomlands kan du också behöva uppvisa bevis på returresa och boendeinformation under din vistelse. Vi rekommenderar alltid att du kontrollerar vad som gäller med det specifika uthyrningsföretaget du bokar med.


Varför använda momondo?

Varför ska jag använda momondo för att boka en hyrbil i Marocko?

Du kan använda momondo för att boka en hyrbil i Marocko om du vill spara tid och pengar. momondo hämtar och låter dig jämföra priser och policys för hyrbilar från tusentals webbplatser för biluthyrning.

Hur hjälper momondo mig att hitta det bästa hyrbilserbjudandet i Marocko?

När du har sökt efter en hyrbil i Marocko visar momondo dig alla resultat som du sedan kan filtrera för att hitta det bästa erbjudandet. Du kan bland annat begränsa din sökning efter fordonstyp, pris, hyrbilsföretag och en mängd olika policys.

Visar momondo hyrbilserbjudanden i Marocko med gratis avbokning?

Självklart! momondo har ett dedikerat filter för användare som gör att du kan välja att endast se hyrbilar i Marocko som erbjuder gratis avbokning.

Kan jag hyra en bil med rättvis bränslepolicy i Marocko på momondo?

Absolut! momondo erbjuder den här funktionen när du söker efter en hyrbil i Marocko.

Kan jag hitta ett ställe för biluthyrning i Marocko som erbjuder förhöjd rengöring på momondo?

Du kan specifikt filtrera efter förhöjd rengöring av hyrbilar i Marocko på momondo.

Kan jag söka efter hyrbilar i Marocko med obegränsat kilometertal på momondo?

Ja, du kan hitta hyrbilserbjudanden i Marocko med obegränsat kilometertal på momondo.


Ett enklare sätt att hantera din resa till Marocko

Vi gör det superenkelt att schemalägga, organisera och resa med vänner och familj. Trips är gratis – och tillgängligt för dig oavsett var du bokar.