Hyrbilar i Sydafrika

Letar du efter billiga biluthyrningserbjudanden i Sydafrika? Sök och jämför priser här!

Kapstaden, Sydafrika
14 feb — 21 feb
Samma avlämingsplats
Kapstaden, Sydafrika
tis 14/2
12:00
tis 21/2
12:00
Förarens ålder:

De bästa erbjudandena för hyrbilar i Sydafrika

Hitta fantastiska erbjudanden nedan för en mängd populära hyrbilar i Sydafrika
Opel Corsa
eller liknande Ekonomi
Upp till 2 passagerare

28 kr/dag

(4 apr - 16 apr)
Opel Corsa
Mini Hatch
eller liknande Ekonomi
Upp till 2 passagerare

31 kr/dag

(4 apr - 16 apr)
Mini Hatch
Mercedes-Benz GLA
eller liknande Kompakt SUV
Upp till 4 passagerare

54 kr/dag

(4 apr - 16 apr)
Mercedes-Benz GLA
Smart Fortwo
eller liknande Mini
Upp till 2 passagerare
Fordon med 3 dörrar

22 kr/dag

(4 apr - 16 apr)
Smart Fortwo
Skoda Octavia
eller liknande Medelstor
Upp till 5 passagerare

56 kr/dag

(10 mar - 12 mar)
Skoda Octavia
Mercedes-Benz A-Class
eller liknande Kompakt
Upp till 4 passagerare

53 kr/dag

(4 apr - 16 apr)
Mercedes-Benz A-Class
Volkswagen Touran
eller liknande Minibuss
Upp till 5 passagerare

88 kr/dag

(10 mar - 12 mar)
Volkswagen Touran
Volkswagen Multivan
eller liknande Minibuss
Upp till 5 passagerare

177 kr/dag

(10 mar - 12 mar)
Volkswagen Multivan
Volvo V40
eller liknande Medelstor
Upp till 5 passagerare

40 kr/dag

(4 apr - 16 apr)
Volvo V40

Information om biluthyrning i Sydafrika

Något som är ganska ovanligt i de flesta länder, men som gäller i Sydafrika, är vänstertrafik. En trafikföreteelse i Sydafrika som vi inte är vana vid i Sverige är att omkörning på motorvägen sker på båda sidor, både höger och vänster. I städernas fyrvägskorsningar är det den som kommer fram till korsningen snabbast som får köra först. I rondeller ska du lämna företräde till föraren som kommer från höger. Poliskontroller kan förekomma, men betala inte boten på plats utan be i stället om att få den utskriven så att du kan betala den i efterhand efter att du avslutat din biluthyrning. Följande är inte en direkt trafikregel, men se till att hålla avstånd till andra förare eftersom många sydafrikaner kan köra hetsigt och aggressivt i trafiken, och inte sällan med alkohol i blodet. Andra saker som är värda att tänka på är att mobilsamtal under körningen är förbjudet. Se också upp för djur på landsbygden som går över vägen.

I Sverige räcker det med ditt vanliga körkort, men vid biluthyrning i Sydafrika är det viktigt att du i stället har med dig ett internationellt körkort. Detta kan du få hjälp med via Motormännens riksförbund för att nämna ett exempel. Självklart är det också en bra idé att ha med pass eftersom Sydafrika inte är en del av EU. Det internationella körkortet behöver visas för både polis och biluthyrningsföretag. De allra flesta godkänner förare som precis blivit myndiga, men det kan också vara så att ålderskraven är högre. Detta kan du ta reda på vid en biluthyrningsjämförelse på webben. Du kan förvänta dig att få betala vägtullar under färden, och ta gärna med dig kontanter i stället för ditt vanliga kreditkort eftersom det är vanligt att endast sydafrikanska kreditkort godkänns.

Förutom att fundera över resplaner och biluthyrningskostnad kan det vara värt att identifiera vilka områden i Sydafrika som har mest trafik. Du vill gärna undvika de större städerna under rusningstid, och dessa är bland annat Johannesburg och Kapstaden. Det finns också risk för köbildning på väg ut ur städerna. Annars består vägarna i Sydafrika av många raksträckor, där det finns god sikt, så förvänta dig inte så många krångliga trafiksituationer här. Ju längre västerut du kommer desto mindre trafik finns det, eftersom landet till stor del består av landsbygd. En region som har mest trafikstockning är Gautengregionen där Johannesburg ligger. I stort sett alla vägar som löper kors och tvärs i landet ansluter här. Kustvägen mellan Durban och Gqeberha är inte ansluten till samma, omfattande vägnät.

När du passar på att skaffa transport via billig biluthyrning finns det en mängd olika utflyktsmål att ta dig till. Sydafrika är ett vackert land med spännande natur och djurliv. I KwaZulu-Natal kan du njuta av en ett subtropiskt klimat, och själva området uppskattas även av sydafrikanerna själva. Här kan du besöka Durban som tävlar med attraktiva och myllrande Kapstaden. Kör på raka vägar som tar dig igenom Karoo, ett halvökenområde i mitten av landet som har en yta motsvarande hela Sverige. På vägen kan du blicka ut över mäktiga bergskedjor och hagar med betande får. Du kommer också att passera Graaf Reinet som är en gammal och charmig stad. Ett annat tips är att köra från Johannesburg mot Panorama Route som lever upp till sitt namn. Bland annat kommer ni köra förbi Blyde River Canyon.


Hyr en bil nära ett av dessa populära hotell i Sydafrika

Nedan visas de mest populära hotellen i Sydafrika

Biluthyrning i Sydafrika

Ta reda på allt du behöver veta om att hyra bil i Sydafrika och förbered dig ordentligt inför din nästa resa

Den billigaste hyrbilsfirman i Sydafrika är Bidvest. Resenärer har hittat hyrbilar från Bidvest för så lite som 125 kr/dag i vissa regioner, vilket är billigare än det nationella genomsnittspriset på 434 kr/dag. Tänk på att priserna beror på vilken typ av bil du hyr och var du gör det.

1First Car Rental är det populäraste biluthyrningsföretaget i Sydafrika och 21 % av momondos användare valde denna hyrbilsfirma under den senaste månaden. 1First Car Rental har 1 recensionoch ett betyg på 10,0 av 10 vilket gör denna biluthyrningsfirma till ett populärt val bland resenärer.

Hyrbilsfirman med flest uthyrningskontor i Sydafrika är keddy by Europcar. För närvarade har de 113 kontor på flygplatser och i städer runt omkring i landet. Är du inte säker på vilken stad du vill besöka men vet att du tänker hyra från keddy by Europcar? Kapstaden är den mest populära staden att besöka i Sydafrika och har 9 hyrbilskontor från keddy by Europcar.

I Sydafrika kör man alltid på vänster sida av vägen. Not Om du inte följer denna lag kan det resultera i trafikböter.

Vägnätverket i Sydafrika har fått 5 i betyg för sin kvalitet (1 är lägst, 7 högst). Detta gör att det hamnar som nummer 34 i världen bland 137 andra länder. Vägarna skiljer sig signifikant åt mellan landets olika regioner så använd betygsättningen som en fingervisning för jämförelse mellan länderna.

Gränsen för alkoholhalt i blodet ligger på 0,50 ‰ i Sydafrika, vilket gäller både besökande och lokalbefolkningen. Denna gräns är en mätning av procenten alkohol föraren har i blodet. Denna information används för att besluta hur påverkad personen i fråga är. Det är olagligt att köra ett fordon i Sydafrika om du har en alkoholhalt som överstiger 0,50 ‰, och detta klassificeras som rattfylleri. Notera att den lagliga åldern för att få dricka alkohol i Sydafrika är 18, och att det finns strikta lagar som förbjuder förare under denna ålder att köra efter alkoholintag.

Resenärer i Sydafrika väljer ofta att hyra en Mini. Detta kan bero på vädret under deras vistelse, aktiviteter de har planerat eller deras budget. Under de senaste 30 dagarna hyrde 20 % av våra användare en Mini under sitt besök i Sydafrika för ett genomsnittligt pris på 198 kr per dag.

Förra veckan var det genomsnittliga priset på bensin i Sydafrika 12,82 kr per liter. Enligt våra siffror har Sydafrika varken de dyraste eller billigaste bensinpriserna i världen. För närvarande har Kuwait de lägsta priserna på 3,60 kr per liter medan Hong Kong har de dyraste på 31,24 kr per liter. Tänk på att bensinpriserna alltid ändras och kan fluktuera under dina resedatum.


Hyrbilar på populära flygplatser i Sydafrika

Hyr en bil på någon av dessa populära flygplatser i Sydafrika

Börja planera din resa till Sydafrika


Varför använda momondo?

Det är en god idé att välja momondo när du söker efter hyrbilar i Sydafrika eftersom det är snabbt och gratis. Vi hittar alla hyrbilspriser och policyer, och det enda du behöver göra är att välja det alternativ som fungerar bäst för dig och din resa.

Genom att använda filter gör momondo det enklare att hitta en bra hyrbil i Sydafrika. Oavsett om det gäller pris, biltyp, bekvämligheter eller policys låter momondo dig förfina din sökning med olika filter så att du kan hitta det bästa erbjudandet för dig.

På momondo kan du filtrera efter policyn gratis avbokning när du gör hyrbilssökningar för Sydafrika och alla andra platser. Tillgängligheten varierar beroende på platsen du söker för.

Ja, rättvisa bränslepolicyer är ett specifikt filter som erbjuds på momondo för alla biluthyrningsplatser, inklusive Sydafrika.

Du kan specifikt filtrera efter förhöjd rengöring av hyrbilar i Sydafrika på momondo.

momondo erbjuder ett filter specifikt för obegränsat kilometertal för hyrbilar i Sydafrika.


Därför väljer resenärer att använda momondo
Boka med pålitlighet
Vi jämför hyrbilserbjudanden från över 70 000 platser så att du kan göra ett snabbt och enkelt val.
Ekomedveten
Välj bland en mängd fordon, inklusive el- och hybridalternativ för att se till att din resa är mer miljövänlig.
Inga dolda kostnader
Alla priser som visas är slutpriser, utan dolda kostnader eller avgifter så du kan vara säker på vilket pris som gäller.