Biluthyrning i Marrakech, Marocko

Vill du hyra en bil billigt i Marrakech, Marocko? Sök och jämför priser här

Marrakech, Marocko
24 sep — 1 okt
Samma avlämingsplats
Marrakech, Marocko
fre 24/9
12:00
fre 1/10
12:00
Förarens ålder:

Erbjudanden på hyrbilar i Marrakech, Marocko

Hitta den rätta hyrbilen

Bilar i Liten

80 kr - 287 kr

Alla biltyper

80 kr - 936 kr

Genomsnittspriset för en bil av typen Liten i Marrakech, Marocko är 149 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Liten i Marrakech, Marocko är mars. Då är priset 47 % lägre än andra tider på året och kostar bara 80 kr per dag. En hyrbil av typen Liten är typiskt 60 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Marrakech. Genomsnittspriset för en hyrbil i Marrakech kan variera beroende på ett antal faktorer inklusive tillgång, bilens popularitet och hur långt innan du bokar din hyrbil. Nedan ser du de bästa priserna för hyrbilar i Marrakech av typen Liten som hittats på momondo den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen Medel i Marrakech, Marocko är 187 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Medel i Marrakech, Marocko är september. Då är priset 36 % lägre än andra tider på året och kostar bara 121 kr per dag. En hyrbil av typen Medel är typiskt 50 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Marrakech. Genomsnittspriset för en hyrbil i Marrakech kan variera beroende på ett antal faktorer inklusive tillgång, bilens popularitet och hur långt innan du bokar din hyrbil. Nedan ser du de bästa priserna för hyrbilar i Marrakech av typen Medel som hittats på momondo den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen Stor i Marrakech, Marocko är 609 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Stor i Marrakech, Marocko är november. Då är priset 60 % lägre än andra tider på året och kostar bara 247 kr per dag. En hyrbil av typen Stor är typiskt 40% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Marrakech. Genomsnittspriset för en hyrbil i Marrakech kan variera beroende på ett antal faktorer inklusive tillgång, bilens popularitet och hur långt innan du bokar din hyrbil. Nedan ser du de bästa priserna för hyrbilar i Marrakech av typen Stor som hittats på momondo den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen SUV i Marrakech, Marocko är 496 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen SUV i Marrakech, Marocko är januari. Då är priset 48 % lägre än andra tider på året och kostar bara 261 kr per dag. En hyrbil av typen SUV är typiskt 26% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Marrakech. Genomsnittspriset för en hyrbil i Marrakech kan variera beroende på ett antal faktorer inklusive tillgång, bilens popularitet och hur långt innan du bokar din hyrbil. Nedan ser du de bästa priserna för hyrbilar i Marrakech av typen SUV som hittats på momondo den senaste veckan.


Leverantörer av hyrbilar i Marrakech

Alla större biluthyrningsfirmor i Marrakech, Marocko
3 platser
Översikt

Renlighet

10,0

Comfort

8,0

Övergripande

10,0

Upphämtning/avlämning

10,0

Valuta för pengarna

10,0
3 platser
Översikt

Renlighet

8,8

Comfort

8,8

Övergripande

8,8

Upphämtning/avlämning

8,8

Valuta för pengarna

9,2
3 platser
Översikt

Renlighet

5,0

Comfort

4,0

Övergripande

5,0

Upphämtning/avlämning

5,0

Valuta för pengarna

5,0
8 platser
Översikt

Renlighet

4,0

Comfort

4,0

Övergripande

2,0

Upphämtning/avlämning

2,0

Valuta för pengarna

2,0
9 platser
4 platser
3 platser
3 platser

Information om din resa till Marrakech

Hur gammal ska man vara för att hyra bil i Marrakech?

De flesta biluthyrare kräver att du fyllt 21 år för att uppfylla åldersgränsen för att få hyra bil i Marrakech, samt att du haft ditt körkort i minst ett år. Dessa krav kan variera beroende på vilket företag du hyr med och är du under 25 år kan även en extra avgift förekomma. Gällande maxgränsen för att få hyra bil går den vid 70 år för vissa av uthyrarna.

Viktigt att veta om trafikregler i Marrakech

I Marrakech råder högertrafik och överlag har landet samma trafikregler som i Sverige. Ett av undantagen är att högerregeln råder i cirkulationsplatser. Trafiken i city håller ett snabbt tempo, speciellt i rusningstrafik mellan 17:00-18:00. Hastighetsgränsen är i regel mellan 40 km/h och 60 km/h beroende på område. Det gäller nolltolerans gällande promillehalten, mobiltelefoner är endast tillåtet med hands-free och halvljus rekommenderas vid dålig sikt. Det finns inga vägavgifter inne i Marrakech, men vägarna mellan de större städerna kan ofta vara avgiftsbelagda.

Parkering

Det går att hitta parkering på olika ställen i Marrakech. Du kan parkera billigt ute på gatan, oftast kostar det bara mellan 2-3 MAD (2-3 SEK) per timme, och du betalar i parkeringsmaskinen. I de flesta zoner kan du parkera gratis på söndagar. På vissa öppna parkeringsplatser kommer du stöta på parkeringsvakter som hjälper dig svänga på parkeringen. Det förväntas ofta att ge dem ett par dirham som tack för hjälpen. Tänk på att du inte får parkera på röd-vita markeringar och inte stanna på dem som är grön-vita.

Utflyktsmål i och omkring Marrakech

Med hyrbil i Marrakech kan du bege dig på en dagstripp till kusten. På mindre än tre timmar är du i den lugna hamnstaden Essaouira. Denna antika fiskeby vid Atlanten är med på UNESCO:s världsarvlista och var på sextio- och sjuttiotalet dessutom ett kreativt tillhåll för många kändisar och konstnärer. Idag erbjuds mysiga hamnpromenader och marknader. Se de små fiskebåtarna anlända med dagens fångst innan du beger dig till huvudtorget Place Moulay Hassen där fiskrestaurangerna ligger på rad. Ta en promenad på den långa vackra stranden och se på när surfarna tar sig an vågorna. Om du väljer att hyra bil i Marrakech kan du även åka till vattenfallen i Ouzoud, nordost om Marrakech. Dessa 110 meter höga vattenfall erbjuder en storslagen naturupplevelse som kan följas upp med ett dopp i floden Al Abid. Här kan du njuta av tystnaden långt bort från stadsbullret och hålla ögonen öppna efter vilda djur som exotiska fåglar och apor.

Vilka försäkringar ska man ha?

Om du bestämmer dig för att hyra bil i Marrakech bör du kolla upp vilka försäkringar som gäller hos hyrbilsföretagen. De flesta erbjuder sina egna lokala försäkringar men du kan komma att vilja lägga till självriskeliminering då detta täcker självrisken om det skulle uppkomma skador på hyrbilen. Detta inkluderas med vissa svenska banker om du använder deras kredit- eller betalkort när du betalar så det kan vara värt att kolla upp detta innan.

Kan man använda sitt svenska körkort i Marrakech, eller ska man ha ett internationellt körkort?

Då det kommer till körkort kräver vissa av biluthyrningsföretagen att du har ett internationellt körkort utöver ditt svenska, så det är därför rekommenderat att ha ett sådant med sig.

Var i Marrakech kan man hämta och lämna sin hyrbil?

Du kan hitta biluthyrning i Marrakech på Marrakech Airport (RAK) som är stadens internationella flygplats. Biluthyrningskontoren ligger i ankomsthallen i både terminal 1 och 2. Bland företagen som har sina kontor här finner du bland annat Avis, diRent, Sixt och Hertz. Föredrar du att istället hyra din bil inne i city kan du ta dig till stadens centrum där det också finns en uppsjö av alternativ. Vill du lämna tillbaka din bil på en annan plats än där du hyrde den kan du i förväg kolla upp om detta är möjligt via sökningsfiltret på momondo. (Information kontrollerad: 17/05/2019).


Avstånd till populära hotell från Marrakech, Marocko

Parkera din bil och dig själv på något av dessa hotell, inte långt ifrån Marrakech-Menara flygplatss biluthyrningsdisk

Biluthyrning i Marrakech

I september har vi genomfört 23 sökningar efter hyrbilar i Marrakech för momondo-användare.

Vilka rengöringsåtgärder tas av biluthyrningsföretag i Marrakech för att motverka spridningen av COVID-19?

Budget, Dollar, och Hertz är några av företagen som erbjuder förhöjda rengöringsalternativ för att motverka spridningen av COVID-19 i Marrakech. Fordonen rengörs alltid regelbundet, men hyrbilsföretagen tar nu extra åtgärder för att se till att bilarna är desinficerade. Du kan ta en titt på alla hyrbilsföretag i Marrakech som erbjuder denna tjänst genom att filtrera efter alternativet på momondo. I takt med att saker och ting förändras så ändras även policys. Vi kommer att göra vårt bästa för att hålla dig uppdaterad, men se alltid till att dubbelkolla direkt med leverantören.

Vilka hyrbilsfirmor i Marrakech har lägst priser för hyrbilar?

Det är billigast att hyra bil i Marrakech med Locationauto på ett av deras 2 uthyrningskontor i staden. Det bästa priset per dag som momondo hittat är 67 kr, men generellt får du räkna med att din biluthyrning kommer kosta omkring 142 kr per dag.

Finns det en avgift om jag avbokar min hyrbil i Marrakech, Marocko?

Varje biluthyrningsföretag i Marrakech har olika avbokningspolicyer. På momondo finns det alltid information tillgänglig när du gör din sökning om huruvida en hyrfilma har en avbokningsavgift eller inte. Några av de mest populära biluthyrarna i Marrakech är diRENT, Budget och Dollar, så se till att dubbelkolla om de erbjuder gratis avbokning.

Hur många uthyrningskontor har ADDCAR RENTAL i Marrakech?

ADDCAR RENTAL är den biluthyrningsfirma med flest uthyrningskontor i Marrakech, Marocko. Med 8 uthyrningskontor i Marrakech, Marocko kan du förvänta dig få betala ett uthyrningspris på 108 kr per dag.

Vad är hastighetsgränsen i Marrakech, Marocko?

Hastighetsgränsen i Marrakech är 60 km/t inne i staden. Detsamma kan gälla för närliggande städer och bostadsområden. Hastighetsgränsen i förorterna till Marrakech är 100 km/t och för motorvägen går gränsen vid 120 km/t. Håll dock uppsikt efter vägskyltar då hastighetsbestämmelserna kan ändras.

Vilken bil väljer flest att hyra i Marrakech?

Den populäraste hyrbilsmodellen bland momondos användare att hyra i Marrakech är Chevrolet Spark, följt av modellen Ford Focus. Våra användare har hittat erbjudanden för Chevrolet Spark i Marrakech för i genomsnitt 112 kr per dag, och så billigt som 68 kr per dag. Det kostar i genomsnitt 109 kr per dag att hyra modellen Ford Focus i Marrakech, även om du kan hitta priser för så lite som 79 kr per dag.

Hur är vädret i Marrakech, Marocko i september?

Vanligtvis ligger temperaturen i Marrakech under september månad på 26 °C och den förväntade nederbörden är 0 mm. Detta är viktig information att tänka på när du hyr en bil så att du kan vara säker på att hitta den perfekta bilen för väderleken.

Vilken bil skulle momondo rekommendera baserat på vädret i september?

Med tanke på att temperaturerna i Marrakech typiskt är högre under september och chansen till regn är relativt låg rekommenderar momondo dig att hyra en cabriolet så att du kan njuta fullt ut av det vackra vädret.

Är vädret i Marrakech representativt för resten av Marrakech-Safi?

Klimatet i Marrakech-Safi under september månad har vanligtvis en temperatur på 26 °C med en förväntad nederbörd på 0 mm under hela månaden. Den som vill hyra en bil och ta en roadtrip från Marrakech till omgivande områden kan ha nytta av denna information.


Hyra bil i andra städer i Marocko

Ta en titt på hyrbilserbjudanden i städer som Casablanca, Agadir och Nador i Marocko

Hyrbilar på flygplatser i Marrakech

Boka en hyrbil på en annan flygplats nära Marrakech

Börja planera din resa till Marrakech