Biluthyrning i Marrakech, Marocko

Vill du hyra en bil billigt i Marrakech, Marocko? Sök och jämför priser här

Marrakech, Marocko
24 maj — 31 maj
Samma avlämingsplats
Marrakech, Marocko
mån 24/5
12:00
mån 31/5
12:00
Förarens ålder:

Leverantörer av hyrbilar i Marrakech

Alla större biluthyrningsfirmor i Marrakech, Marocko
9,6
Fantastiskt
1 omdöme3 platser
Översikt

Renlighet

10,0

Comfort

8,0

Övergripande

10,0

Upphämtning/avlämning

10,0

Valuta för pengarna

10,0
9,2
Fantastiskt
2 omdömen3 platser
Översikt

Renlighet

9,0

Comfort

9,0

Övergripande

9,0

Upphämtning/avlämning

9,0

Valuta för pengarna

10,0
2,0
Medelmåttigt
1 omdöme3 platser
Översikt

Renlighet

2,0

Comfort

2,0

Övergripande

2,0

Upphämtning/avlämning

2,0

Valuta för pengarna

2,0
0,0
Förfärligt
9 platser
0,0
Förfärligt
8 platser
0,0
Förfärligt
4 platser
0,0
Förfärligt
3 platser
0,0
Förfärligt
3 platser

Information om din resa till Marrakech

Hur gammal ska man vara för att hyra bil i Marrakech?

De flesta biluthyrare kräver att du fyllt 21 år för att uppfylla åldersgränsen för att få hyra bil i Marrakech, samt att du haft ditt körkort i minst ett år. Dessa krav kan variera beroende på vilket företag du hyr med och är du under 25 år kan även en extra avgift förekomma. Gällande maxgränsen för att få hyra bil går den vid 70 år för vissa av uthyrarna.

Viktigt att veta om trafikregler i Marrakech

I Marrakech råder högertrafik och överlag har landet samma trafikregler som i Sverige. Ett av undantagen är att högerregeln råder i cirkulationsplatser. Trafiken i city håller ett snabbt tempo, speciellt i rusningstrafik mellan 17:00-18:00. Hastighetsgränsen är i regel mellan 40 km/h och 60 km/h beroende på område. Det gäller nolltolerans gällande promillehalten, mobiltelefoner är endast tillåtet med hands-free och halvljus rekommenderas vid dålig sikt. Det finns inga vägavgifter inne i Marrakech, men vägarna mellan de större städerna kan ofta vara avgiftsbelagda.

Parkering

Det går att hitta parkering på olika ställen i Marrakech. Du kan parkera billigt ute på gatan, oftast kostar det bara mellan 2-3 MAD (2-3 SEK) per timme, och du betalar i parkeringsmaskinen. I de flesta zoner kan du parkera gratis på söndagar. På vissa öppna parkeringsplatser kommer du stöta på parkeringsvakter som hjälper dig svänga på parkeringen. Det förväntas ofta att ge dem ett par dirham som tack för hjälpen. Tänk på att du inte får parkera på röd-vita markeringar och inte stanna på dem som är grön-vita.

Utflyktsmål i och omkring Marrakech

Med hyrbil i Marrakech kan du bege dig på en dagstripp till kusten. På mindre än tre timmar är du i den lugna hamnstaden Essaouira. Denna antika fiskeby vid Atlanten är med på UNESCO:s världsarvlista och var på sextio- och sjuttiotalet dessutom ett kreativt tillhåll för många kändisar och konstnärer. Idag erbjuds mysiga hamnpromenader och marknader. Se de små fiskebåtarna anlända med dagens fångst innan du beger dig till huvudtorget Place Moulay Hassen där fiskrestaurangerna ligger på rad. Ta en promenad på den långa vackra stranden och se på när surfarna tar sig an vågorna. Om du väljer att hyra bil i Marrakech kan du även åka till vattenfallen i Ouzoud, nordost om Marrakech. Dessa 110 meter höga vattenfall erbjuder en storslagen naturupplevelse som kan följas upp med ett dopp i floden Al Abid. Här kan du njuta av tystnaden långt bort från stadsbullret och hålla ögonen öppna efter vilda djur som exotiska fåglar och apor.

Vilka försäkringar ska man ha?

Om du bestämmer dig för att hyra bil i Marrakech bör du kolla upp vilka försäkringar som gäller hos hyrbilsföretagen. De flesta erbjuder sina egna lokala försäkringar men du kan komma att vilja lägga till självriskeliminering då detta täcker självrisken om det skulle uppkomma skador på hyrbilen. Detta inkluderas med vissa svenska banker om du använder deras kredit- eller betalkort när du betalar så det kan vara värt att kolla upp detta innan.

Kan man använda sitt svenska körkort i Marrakech, eller ska man ha ett internationellt körkort?

Då det kommer till körkort kräver vissa av biluthyrningsföretagen att du har ett internationellt körkort utöver ditt svenska, så det är därför rekommenderat att ha ett sådant med sig.

Var i Marrakech kan man hämta och lämna sin hyrbil?

Du kan hitta biluthyrning i Marrakech på Marrakech Airport (RAK) som är stadens internationella flygplats. Biluthyrningskontoren ligger i ankomsthallen i både terminal 1 och 2. Bland företagen som har sina kontor här finner du bland annat Avis, diRent, Sixt och Hertz. Föredrar du att istället hyra din bil inne i city kan du ta dig till stadens centrum där det också finns en uppsjö av alternativ. Vill du lämna tillbaka din bil på en annan plats än där du hyrde den kan du i förväg kolla upp om detta är möjligt via sökningsfiltret på momondo. (Information kontrollerad: 17/05/2019).


Avstånd till populära hotell från Marrakech, Marocko

Parkera din bil och dig själv på något av dessa hotell, inte långt ifrån Marrakech-Menara flygplatss biluthyrningsdisk

Biluthyrning i Marrakech

I maj har vi genomfört 166 sökningar efter hyrbilar i Marrakech för momondo-användare.

Vilka rengöringsåtgärder tas av biluthyrningsföretag i Marrakech för att motverka spridningen av COVID-19?

Avis, Sixt, och Dollar är några av företagen som erbjuder förhöjda rengöringsalternativ för att motverka spridningen av COVID-19 i Marrakech. Fordonen rengörs alltid regelbundet, men hyrbilsföretagen tar nu extra åtgärder för att se till att bilarna är desinficerade. Du kan ta en titt på alla hyrbilsföretag i Marrakech som erbjuder denna tjänst genom att filtrera efter alternativet på momondo. I takt med att saker och ting förändras så ändras även policys. Vi kommer att göra vårt bästa för att hålla dig uppdaterad, men se alltid till att dubbelkolla direkt med leverantören.

Vilka hyrbilsfirmor i Marrakech har lägst priser för hyrbilar?

Det är billigast att hyra bil i Marrakech med Locationauto på ett av deras 2 uthyrningskontor i staden. Det bästa priset per dag som momondo hittat är 64 kr, men generellt får du räkna med att din biluthyrning kommer kosta omkring 137 kr per dag.

Finns det en avgift om jag avbokar min hyrbil i Marrakech, Marocko?

Varje biluthyrningsföretag i Marrakech har olika avbokningspolicyer. På momondo finns det alltid information tillgänglig när du gör din sökning om huruvida en hyrfilma har en avbokningsavgift eller inte. Några av de mest populära biluthyrarna i Marrakech är Avis, Sixt och Dollar, så se till att dubbelkolla om de erbjuder gratis avbokning.

Hur många uthyrningskontor har ADDCAR RENTAL i Marrakech?

ADDCAR RENTAL är den biluthyrningsfirma med flest uthyrningskontor i Marrakech, Marocko. Med 8 uthyrningskontor i Marrakech, Marocko kan du förvänta dig få betala ett uthyrningspris på 104 kr per dag.

Vad är hastighetsgränsen i Marrakech, Marocko?

Hastighetsgränsen i Marrakech är 60 km/t inne i staden. Detsamma kan gälla för närliggande städer och bostadsområden. Hastighetsgränsen i förorterna till Marrakech är 100 km/t och för motorvägen går gränsen vid 120 km/t. Håll dock uppsikt efter vägskyltar då hastighetsbestämmelserna kan ändras.

Hur är vädret i Marrakech, Marocko i maj?

Vanligtvis ligger temperaturen i Marrakech under maj månad på 20 °C och den förväntade nederbörden är 10 mm. Detta är viktig information att tänka på när du hyr en bil så att du kan vara säker på att hitta den perfekta bilen för väderleken.

Vilken bil skulle momondo rekommendera baserat på vädret i maj?

Med tanke på att temperaturerna i Marrakech typiskt är högre under maj och chansen till regn är relativt låg rekommenderar momondo dig att hyra en cabriolet så att du kan njuta fullt ut av det vackra vädret.

Är vädret i Marrakech representativt för resten av Marrakech-Safi?

Klimatet i Marrakech-Safi under maj månad har vanligtvis en temperatur på 20 °C med en förväntad nederbörd på 10 mm under hela månaden. Den som vill hyra en bil och ta en roadtrip från Marrakech till omgivande områden kan ha nytta av denna information.


Hyra bil i andra städer i Marocko

Ta en titt på hyrbilserbjudanden i städer som Casablanca, Agadir och Nador i Marocko

Hyrbilar på flygplatser i Marrakech

Boka en hyrbil på en annan flygplats nära Marrakech

Börja planera din resa till Marrakech