Flyg till Alger

Tur & retur
1 vuxen
Ekonomi
Från?
Till?
mån 31/1
mån 7/2

Tillgängliga erbjudanden från över 900 resesidor.

Varning om resebegränsningar

Utbrottet av COVID-19 (coronaviruset) kan påverka resor från Sverige till Alger.
Visa nuvarande reserestriktioner för Algeriet

Billigaste flygen till flygplatser i Alger

Hitta de billigaste flygen till dessa flygplatser i Alger från din närmsta stad eller flygplats
Stockholm Arlanda flygplats
Alger

BILLIGASTE RUTTEN FRÅN Stockholm TILL Alger

Stockholm Arlanda flygplats (ARN) till Alger (ALG)

Vanligtvis är flyg till Alger från Stockholm billigare än att flyga från Stockholm Arlanda till Alger Houari Boumediene, vilket i genomsnitt kostar 2 577 kr

DEN BILLIGASTE MÅNADEN ATT FLYGA FRÅN ALGER TILL STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSnovember31% billigareAtt flyga från Stockholm Arlanda flygplats till Alger kostar i genomsnitt bara 1 781 kr i november
DEN DYRASTE MÅNADEN ATT FLYGA TILL ALGER FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSjuli77% dyrareDet kostar omkring 4 555 kr för flyg till Alger från Stockholm Arlanda flygplats i juli
DEN MEST POPULÄRA MÅNADEN ATT FLYGA TILL ALGER FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSjuli416% fler användare besökteFler momondo-användare sökte efter flyg till Alger från Stockholm Arlanda flygplats i juli än någon annan månad

När är den bästa tiden att flyga till Alger?

Den bästa tiden att resa till Alger är mars-april samt september-oktober månad. Klimatet är som bäst under denna period och det är cirka 20-25 °C varmt. Under sommarmånaderna är det cirka 35-40 °C och därför är inte detta den bästa tiden att boka flyg till Alger. Trots att vår och höst är de populäraste perioderna går det ända att boka billiga flygbiljetter till Alger.

När är det billigast att boka flyg till Alger?

Den billigaste månaden att boka billiga flyg till Alger är bland annat i oktober månad. En flygstol kostar då cirka 2000 SEK per person tur och retur från Stockholm samt Göteborg. Resan tar ungefär 5 h och 50 min från Stockholm Arlanda och bokar du flyg till Alger från Göteborg tar resan cirka 6 h och 30 min. Det går inga direktflyg från Sverige till Alger men du har oftast bara en kortare mellanlandning. I september kostar flygbiljetter till Alger cirka 2500-3500 SEK per person.

 • Vilken är den billigaste månaden att flyga till Alger?

  Generellt är september den billigaste månaden att flyga från Sverige till Alger. Eftersom det är lågsäsong under denna månad kan du vänta dig flygpriser kring 1 818 kr. Om du inte har möjlighet att besöka Alger under september, är det även billigt att resa från Sverige i november. De flesta momondo-användare hittar resor under denna månad för omkring 2 022 kr.

 • Hur långt i förväg bör jag boka mitt flyg till Alger?

  Den bästa tiden att boka ett flyg till Alger är 56 dagar innan avgång då biljettpriserna tenderar att i genomsnitt ligga runt 2 768 kr. Kom ihåg att du fortfarande kan hitta billiga biljetter till Alger även utanför denna tidsram. Faktum är att momondo-användare nyligen hittat flyg från Sverige till Alger för 1 837 kr.

 • Vilken är den billigaste dagen för flygavgångar till Alger?

  Den billigaste veckodagen att flyga till Alger är en tisdag då du kan hitta priser så låga som 2 471 kr. Detta bero ofta på att det är lägre efterfrågan på flyg denna veckodag. Om dina resplaner är flexibla gör du bäst i att undvika avgångar en onsdag eftersom biljettpriserna då i genomsnitt ligger runt 4 696 kr. Dessa priser kan dock ändras så se till att ställa in prisuppdateringar för flyg till Alger.

 • Vilken är den billigaste tiden på dygnet för avgående flyg till Alger?

  Våra data visar att de billigaste flygen från Sverige till Alger oftast är de som avgår på kvällen. Våra användare har hittat flyg till Alger med avgång på kvällen för så lite som 1 810 kr. Och andra sidan är den dyraste tiden på dygnet att flyga till Alger på eftermiddagen då priserna ligger på omkring 5 032 kr.


Kan jag flyga till Alger Houari Boumediene från Sverige i nuläget?

Informationen baseras på reserestriktioner från Sverige till Alger Houari Boumediene

De flesta besökare från Sverige måste kunna uppvisa ett negativt COVID-19 testresultat och/eller sitta i karantän vid ankomst till Alger Houari Boumediene.

Testkrav för COVID-19
Besökare från Sverige måste uppvisa ett negativt RT-PCR (NAAT)-test taget inom 36 timmar innan avgången till Alger Houari Boumediene.

Karantänskrav
Besökare från Sverige behöver inte sitta i karantän vid ankomst till Alger Houari Boumediene.

Kan jag flyga tillbaka till Sverige från Alger Houari Boumediene?

Returresa till Sverige från Alger Houari Boumediene

Testkrav för COVID-19
Besökare från Alger Houari Boumediene måste uppvisa ett negativt RT-PCR (NAAT)-test taget inom 72 timmar innan avgången till Sverige.

Karantänskrav
Besökare från Alger Houari Boumediene behöver inte sitta i karantän vid ankomst till Sverige.

Om du redan planerar att resa till Alger inom en snar framtid rekommenderas det att du håller dig uppdaterad gällande rådande restriktioner och följer lämpliga säkerhetsåtgärder när du vistas på offentliga platser.

Hitta billiga flygbiljetter till Alger

Spana in några av de bästa priserna som momondo-användare nyligen hittat för flygplatser i Sverige till Alger
Flera flygbolag
10 maj
ARN16:45Stockholm Arlanda
11t 35m
1 stopp
ALG04:20Alger Houari Boumediene
3 juni
ALG19:45Alger Houari Boumediene
10t 10m
1 stopp
ARN05:55Stockholm Arlanda
1 837 kr
Hitta liknande
Flera flygbolag
10 maj
ARN16:45Stockholm Arlanda
11t 35m
1 stopp
ALG04:20Alger Houari Boumediene
25 maj
ALG04:20Alger Houari Boumediene
8t 50m
1 stopp
ARN13:10Stockholm Arlanda
1 846 kr
Hitta liknande
Flera flygbolag
10 maj
ARN16:45Stockholm Arlanda
11t 35m
1 stopp
ALG04:20Alger Houari Boumediene
24 maj
ALG09:05Alger Houari Boumediene
22t 05m
2 stopp
ARN07:10Stockholm Arlanda
1 893 kr
Hitta liknande
Flera flygbolag
10 maj
ARN16:45Stockholm Arlanda
11t 35m
1 stopp
ALG04:20Alger Houari Boumediene
1 juni
ALG04:20Alger Houari Boumediene
13t 50m
1 stopp
ARN18:10Stockholm Arlanda
1 902 kr
Hitta liknande
Flera flygbolag
10 maj
ARN16:45Stockholm Arlanda
11t 35m
1 stopp
ALG04:20Alger Houari Boumediene
26 maj
ALG04:50Alger Houari Boumediene
8t 20m
1 stopp
ARN13:10Stockholm Arlanda
1 920 kr
Hitta liknande
Flera flygbolag
10 maj
ARN16:45Stockholm Arlanda
11t 35m
1 stopp
ALG04:20Alger Houari Boumediene
24 maj
ALG09:05Alger Houari Boumediene
20t 50m
1 stopp
ARN05:55Stockholm Arlanda
1 958 kr
Hitta liknande

Hitta de billigaste enkelbiljetterna till Alger

Om du letar efter enkelbiljetter från Sverige till Alger, visa några av våra erbjudanden nedan av Air France
Air France
ARNStockholm Arlanda
11t 35m
ALGAlger Houari Boumediene

Vilka bolag flyger till Alger?

Här kan du se ett urval av de mest populära och billigaste flygbolagen för flyg till Alger
 • Vilka bolag flyger till Alger?

  Det kan även förekomma andra flygbolag som flyger till Alger från Sverige, men det mest populära bland våra användare är Lufthansa, Air France, Turkish Airlines och Vueling. Dessa flygbolag lär kunna erbjuda flyg till Alger på en daglig basis om du flyger från en av de mest populära flygplatserna i Sverige.


Flygplatser nära Alger

Nedan hittar du alla flygplatser i Alger tillsammans med avståndet från stadens centrum

Houari International Airport (ALG) ligger cirka 17 km från centrum och det snabbaste sättet att ta dig in till stan är med taxi som tar cirka 20-30 min. Taxi från flygplatsen kostar cirka 1340 DZD (cirka 100 SEK). Det billigaste alternativet är med buss som tar ungefär 30-45 min och kostar ungefär 70 DZD (cirka 5 SEK) per person och du köper biljetter ombord. Om du ska ta bussen är det linje 100 eller 39 som du ska åka med. Du kan även åka med GO Airport Shuttle samt Super Shuttle som har engelsktalande chaufförer, samt hyra bil direkt på flygplatsen.


Populära flygresor till Alger

De snabbaste rutterna och de billigaste flygen till Alger som hittats av användare
Flyg från Stockholm till Alger
Snabbast flygtid5t 50m
Billigaste pris1 893 kr

Så tar du dig runt i Alger

I Alger kan du antingen åka med buss, spårvagn, tunnelbana eller taxi samt hyra bil. De flesta bussarna kör mellan 06:00-22:00, förutom Aero-ville bussarna som kör till förorterna och kör mellan 06:00-18:00. En bussbiljett kostar ungefär 20 DZD (cirka 1,50 SEK) per person för en enkel resa. Om du ska åka med spårvagn kan du antingen köpa en biljett för cirka 65 DZD (cirka 5 SEK) eller välja ett femdagars pass som ger dig tillgång till obegränsat antal resor och kostar cirka 330 DZD (cirka 25 SEK). Samma biljettpriser gäller för tunnelbanan. Om du ska ta taxi i Alger bör du endast resa med de officiella taxibilarna som är gula och har en skylt där det står ”taxi”.


Visumkrav för att besöka Alger

Du behöver både pass och visum när du reser till Alger som svensk medborgare. Du bör ansöka om visum i god tid och detta kan du göra via Algeriets ambassad i Stockholm. Ditt pass måste även vara giltigt i minst sex månader efter att ditt visum går ut. Om du har dubbla medborgarskap, i Sverige och Algeriet, behöver du ta med båda passen.


Börja planera din resa till Alger


De bästa sakerna att se och göra i Alger

Att se i Alger

En av de bästa platserna i Alger är Casbah, som är ett traditionellt område fyllt med historia. Casbah of Algers bjuder på en fantastisk utsikt över hela staden. En annan sevärdhet som är värd att besöka är Memorial du Martyr som är ett monument, 92 meter högt, och har ett eget museum inuti. Dock pratas det endast franska och arabiska i muséet. Här har du sedan nära till den botaniska trädgården Hamma som är väldigt vacker. Dame D´Afrique är ett av Algers mest kända landmärken och Palais des Rais är en av de mest historiska byggnaderna i staden vilket gör även dessa sevärdheter till ett måste.

Aktiviteter med barn

Om du åker till Algers med barn kan du bland annat ta med dem till Kiffan Club i stan som är en vattenpark med pooler, lekplatser och attraktioner. Barnen kommer även tycka det är roligt att åka linbanan mellan Memorial du Martyr och stranden.

Kan du dricka kranvatten i Alger?

Du bör alltid köpa vatten på flaska i Alger.

Var ska man shoppa i Alger?

Några av de bästa ställen att shoppa på är BabEzzouar trading center, Didauche Morial-gatan och Saida Souq-marknaden med antika och väldigt intressanta saker.