Flyg till Bosnien och Hercegovina

Tur & retur
1 vuxen
Ekonomi
Från?
Till?
sön 23/1
sön 30/1

Tillgängliga erbjudanden från över 900 resesidor.

Varning om resebegränsningar

Utbrottet av COVID-19 (coronaviruset) kan påverka resor från Sverige till Bosnien och Hercegovina.
Visa nuvarande reserestriktioner för Bosnien och Hercegovina

De billigaste flygen till städer i Bosnien och Hercegovina

Klicka på städerna nedan för att ta reda på när det är billigast att flyga till Bosnien och Hercegovina från Sverige
Sarajevo
Sarajevo

Användbar information om ditt flyg till Bosnien och Hercegovina

Få uppdaterade svar på några av de vanligaste frågorna om att flyga till Bosnien och Hercegovina
 • Vilka är de populäraste städerna att besöka i Bosnien och Hercegovina?

  Some of the world’s most well-traveled cities are in Bosnien och Hercegovina. The most popular city to travel to in Bosnien och Hercegovina is Sarajevo, which momondo users choose as their landing destination 191% more often than other cities. The next most popular cities in Bosnien och Hercegovina are Tuzla and Banja Luka.

 • What is the cheapest flight to Bosnien och Hercegovina?

  The best prices found on momondo for flights to Bosnien och Hercegovina are:
  249 kr per person with Ryanair
  347 kr per person with Wizz Air
  366 kr per person with Air Serbia

 • Vilka flygbolag flyger till Bosnien och Hercegovina?

  Du kan hitta flyg till Bosnien och Hercegovina med 11 flygbolag. Om du är osäker på vilket du ska välja, överväg att boka med Wizz Air, Austrian Airlines eller Ryanair då dessa är de mest populära alternativen blad våra användare. Wizz Air är det allra mest populära då 28% av momondos resenärer bokar flyg med detta flygbolag.

 • Hur långt är flyget från Sverige till Bosnien och Hercegovina?

  Om du flyger från en populär flygplats i Sverige, till exempel Stockholm Arlanda eller Göteborg Landvetter, och landar på den mest populära flygplatsen i Bosnien och Hercegovina (Sarajevo Butmir), kan du förvänta dig flygtider på i genomsnitt 4t 45m respektive 14t 35m.

 • Vilken är det mest populära flygplatsen att flyga till i Bosnien och Hercegovina?

  Den mest populära flygplatsen i Bosnien och Hercegovina att flyga till är enligt våra data Sarajevo Butmir. Under de senaste 12 månaderna har 82% av alla användare på momondo som rest till Bosnien och Hercegovina valt att flyga till flygplatsen Sarajevo Butmir, vilken ligger i Sarajevo.

 • Hur mycket kostar flyg till Bosnien och Hercegovina?

  I genomsnitt kostar ett flyg till Bosnien och Hercegovina 1 943 kr per biljett. Vi har dock haft användare som hittat flyg till Bosnien och Hercegovina för så lite som 259 kr. Om du inte lyckas hitta en flygbiljett för 259 kr, men en för 1 649 kr eller mindre kan detta fortfarande ses som ett bra erbjudande. Tänk på att flygkostnaderna varierar beroende på var du flyger från, vilken tid på året du reser och vilket flygbolag du reser med.


Kan jag flyga till Bosnien och Hercegovina från Sverige i nuläget?

Informationen baseras på reserestriktioner från Sverige till Bosnien och Hercegovina

De flesta besökare från Sverige måste kunna uppvisa ett negativt COVID-19 testresultat och/eller sitta i karantän vid ankomst till Bosnien och Hercegovina.

Testkrav för COVID-19
Besökare från Sverige måste uppvisa ett negativt RT-PCR (NAAT) eller Antigen (snabbtest)-test taget inom 72 timmar för RT-PCR (NAAT) och 48 timmar för Antigen (snabbtest) innan avgången till Bosnien och Hercegovina.

Karantänskrav
Besökare från Sverige behöver inte sitta i karantän vid ankomst till Bosnien och Hercegovina.

Kan jag flyga tillbaka till Sverige från Bosnien och Hercegovina?

Returresa till Sverige från Bosnien och Hercegovina

Testkrav för COVID-19
Besökare från Bosnien och Hercegovina måste uppvisa ett negativt RT-PCR (NAAT)-test taget inom 48 timmar innan avgången till Sverige.

Karantänskrav
Besökare från Bosnien och Hercegovina behöver inte sitta i karantän vid ankomst till Sverige.

Om du redan planerar att resa till Bosnien och Hercegovina inom en snar framtid rekommenderas det att du håller dig uppdaterad gällande rådande restriktioner och följer lämpliga säkerhetsåtgärder när du vistas på offentliga platser.

Populära städer och sevärdheter

Planerar du att besöka Bosnien och Hercegovina? Kolla in dessa städer och ägna dig åt att se några av de mest populära sevärdheterna i landet

De senaste flygen hittade till populära städer i Bosnien och Hercegovina

Hitta flyg till dessa populära städer i Bosnien och Hercegovina, från din närmsta flygplats.

Billiga flyg till Bosnien och Hercegovina

Dessa rutter har de billigaste flygen till Bosnien och Hercegovina som hittats av momondos användare i Sverige
AvgårDestinationBäst tidBästa pris
GöteborgTuzla2t 30m280 kr
StockholmSarajevo4t 45m893 kr
GöteborgSarajevo14t 35m1 894 kr
StockholmTuzla10t 15m2 913 kr

De bästa sakerna att se och göra i Bosnien och Hercegovina

Flygresor till Bosnien bokas som mest under sommarmånaderna då landet har sin högsäsong. Vädret är då varmt och temperaturerna når upp emot 28 grader. Särskilt under juli och augusti är det många som väljer att boka resor till Bosnien. Det är många festivaler som äger rum under denna period. Priser på flygbiljetter till Bosnien är dock som allra högst under sommaren och även resor med hotell stiger i pris under denna period. Under maj, juni och september är vädret något svalare men fortfarande varmt och behagligt. Under denna period är det populärt att ge sig ut på vandringar i bergen. Priserna på flyg till Bosnien är dessutom något lägre än mitt under sommarens högsäsong. Under våren står dessutom landskapet i full blom vilket ger vackra vyer ute på landsbygden. Vinterhalvåret ser temperaturer ner mot bara ett par plusgrader vilket gör det mindre populärt att besöka städer som Sarajevo och Mostar men desto mer populärt att ta sig till landets skidorter. Priserna på flyg till Bosnien är höga under just decembermånad men i januari och februari hittar du lägre priser. Jämför priser mellan olika datum online hos momondo för att hitta ett så billigt resedatum som möjligt.

Vilka flygbolag flyger direkt till Bosnien?

Från Sverige till Bosnien kan du flyga direkt med Norwegian. Flygen avgår från Arlanda flygplats i Stockholm och landar på Sarajevo International Airport i Sarajevo. Flera flygbolag erbjuder även mellanlandningar under resans gång, bland annat kan du resa från Arlanda flygplats i Stockholm via Wien till Sarajevo International Airport med Austrian Airlines. Via momondos priskalender jämför du enkelt olika flygbolags rutter och mellanlandningar direkt på nätet för att hitta ett bra alternativ för din resa.

Hur många timmar tar det att flyga till Bosnien?

En flygresa till Bosnien tar ungefär 2 timmar och 40 minuter. Många flygbolag har dock rutter som mellanlandar under vägen och med ett smidigt byte tar resan ungefär 4 och en halv timme.

Vilken tid på året ska man resa till Bosnien?

Vilken tid på året du ska välja att boka ditt flyg till Bosnien beror på vilka aktiviteter du söker under din semester. Under vinterhalvåret är det populärt att resa till landets skidorter där en mängd olika vintersporter erbjuds. Under sommaren är det mer populärt att resa till städer som Sarajevo eller Mostar, men temperaturerna i städerna kan lätt bli höga. Bästa tiden för en citytripp är därför mellan april och juni, då det ännu inte blivit som varmast. Det är även en bra tid att ge sig ut på vandringar i det vackra landskapet som står i full blom under den sena våren.


Internationella flygrutter till Bosnien och Hercegovina

Jämför flyg till och från närmaste flygplatser för att hitta billiga flygbiljetter och passande avresetider
Flyg från Göteborg till Tuzla
Snabbast flygtid2t 30m
Billigaste pris280 kr
Flyg från Stockholm till Sarajevo
Snabbast flygtid4t 45m
Billigaste pris893 kr
Flyg från Stockholm till Tuzla
Snabbast flygtid10t 15m
Billigaste pris2 913 kr
Flyg från Göteborg till Sarajevo
Snabbast flygtid14t 35m
Billigaste pris1 894 kr

Hitta flyg till Bosnien och Hercegovina

Välj en flygdestination nedan

Börja planera din resa till Bosnien och Hercegovina