Hitta billiga flyg till Basra

Tur & retur
1 vuxen
Ekonomi
0 väskor
Från?
Till?
tis 7/2
tis 14/2

Tillgängliga erbjudanden från över 900 resesidor.

Trender för flygresor till Basra

Utforska inblicksdata för ditt flyg till Basra och lägg upp den ultimata resplanen

Vilken är den billigaste månaden att flyga till Basra?

Den billigaste månaden att flyga till Basra från Sverige är maj. Flygpriserna som tenderar att ligga kring 5 529 kr, är ofta lägre under denna tid eftersom det är lågsäsong. Om du inte har möjlighet att resa i maj kan du istället boka flyg till Basra från Sverige för april. Flyg till Basra i april är kanske inte lika billiga som i maj, men genomsnittet ligger fortfarande runt 6 872 kr.

Se priser från:

Vilken är den billigaste dagen för flygavgångar till Basra?

Enligt våra data är onsdag den billigaste veckodagen att flyga till Basra från Sverige. Det lägsta biljettpriset som nyligen hittats för avgångar en onsdag var 6 154 kr. Tänk på att priserna kan variera beroende på rutt och om du flyger in- eller utrikes. Flyg från Sverige till Basra en måndag kostar generellt mer med ett genomsnittspris på 8 589 kr. Tänk på att dessa priser kan fluktuera beroende på säsong och efterfrågan.

Vilken är den billigaste tiden på dygnet för avgående flyg till Basra?

Våra senaste data visar att den bästa tiden på dygnet att flyga till Basra är på morgonen. Flyg från Sverige till Basra kan då kosta så lite som 5 522 kr. Försök att inte köpa biljetter mitt på dagen eftersom de ligger runt 9 014 kr. Dessa priser kan naturligtvis variera beroende på årstid och vilken flygplats du flyger till.

Hur långt i förväg bör jag boka mitt flyg till Basra?

Sannolikheten att du hittar billiga flyg till Basra från Sverige är större om du bokar 57 dagar innan ditt avresedatum. Generellt sett kan du förvänta dig att hitta flyg till Basra för ungefär 7 450 kr om du gör din sökning 57 dagar innan.

Billigaste flygen till flygplatser i Basra

Hitta de billigaste flygen till dessa flygplatser i Basra från din närmsta stad eller flygplats
Stockholm Arlanda flygplats
Basra

BILLIGASTE RUTTEN FRÅN Stockholm TILL Basra

Stockholm Arlanda flygplats (ARN) till Basra (BSR)

Vanligtvis är flyg till Basra från Stockholm billigare än att flyga från Stockholm Arlanda till Basra Intl, vilket i genomsnitt kostar 7 207 kr

DEN BILLIGASTE MÅNADEN ATT FLYGA FRÅN BASRA TILL STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSdecember27% billigareAtt flyga från Stockholm Arlanda flygplats till Basra kostar i genomsnitt bara 5 279 kr i december
DEN DYRASTE MÅNADEN ATT FLYGA TILL BASRA FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSjuli43% dyrareDet kostar omkring 10 318 kr för flyg till Basra från Stockholm Arlanda flygplats i juli
DEN MEST POPULÄRA MÅNADEN ATT FLYGA TILL BASRA FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSdecember455% fler användare besökteFler momondo-användare sökte efter flyg till Basra från Stockholm Arlanda flygplats i december än någon annan månad

Vanliga frågor om att flyga till Basra

Från Stockholm Arlanda tar det ungefär 10 timmar att anlända till flygplatsen Basra International Airport och det räcker vanligtvis med en mellanlandning på vägen. Flyger man från Göteborg Landvetter brukar det ta ungefär 12 timmar eller längre, då man i regel brukar vänta längre när man mellanlandar. I dagsläget finns det tyvärr inga flygningar med enbart en mellanlandning mellan Malmö Sturup flygplats och Basra, utan det krävs ett flertal stopp för att nå slutdestinationen och flygtiden kan därför skilja sig mycket beroende på var man mellanlandar.

För närvarande finns det tyvärr inga direktflyg från några av Sveriges städer till Basra, Irak. Man måste alltid mellanlanda på vägen och det brukar räcka med ett stopp på vägen. Det är vanligt att mellanlanda i Istanbul som ofta förbinder europeiska storstäder med mellanöstern. Det är möjligt att hitta flygerbjudanden från Stockholm Arlanda och Göteborg Landvetter med enbart en mellanlandning men det är svårare att hitta det från Malmö Sturup som oftast kräver minst två mellanlandningar. För dig som bor i Skåne kan det därför vara ett alternativ att åka över Öresundsbron till Danmark med bil, buss eller tåg och sedan flyga från Köpenhamn Kastrup, vilket kan både bli billigare och ta kortare tid. Ett annat lite längre alternativ är att ta tåget till Göteborg eller Stockholm.


Andra kabinklasser för flyg till Basra

Utforska andra premiumkabinalternativ för ditt flyg till Basra

Vilka bolag flyger till Basra?

Här kan du se ett urval av de mest populära och billigaste flygbolagen för flyg till Basra

Vilka bolag flyger till Basra?

För flygresor till Basra från Sverige, kommer momondos resenärer ofta flyga med ett av dessa populära flygbolag: Turkish Airlines, Pegasus Airlines, Qatar Airways eller British Airways. Beroende på vilken flygplats i Sverige som du flyger från kommer du antagligen kunna hitta flyg med ett av dessa populära flygbolag.

Flyg med Emirates till Basra

I genomsnitt avgår 5 flyg med Emirates till Basra varje vecka.De flesta av dem flyger från Dubai Intl till Basra vilket är den mest populära rutt som trafikeras av Emirates till Basra. Priserna varierar beroende på när och vart du flyger – det billigaste flyget med Emirates till Basra som hittats under de senaste 3 dagarna på momondo låg på 6 590 kr, med avgång från Stockholm Arlanda. Emirates är det mest populära valet på momondo för den här rutten och har fått 8,4/10 i betyg av 138 av våra användare.

Flyg med Qatar Airways till Basra

Ett annat populärt val för flyg till Basra är Qatar Airways (7,9/10, 337 omdömen). De flesta flyg med Qatar Airways som landar i Basra anländer från Doha Hamads internationella, men det finns 7 flyg med Qatar Airways till Basra från många olika avgångspunkter världen över så priserna kan variera kraftigt. Det bästa erbjudandet med Qatar Airways på momondo den här veckan låg på 4 374 kr (Stockholm Arlanda till Basra, tur och retur).


Flygplatser nära Basra

Nedan hittar du alla flygplatser i Basra tillsammans med avståndet från stadens centrum

Hur tar man sig från Basras flygplats till centrum?

Basras internationella flygplats byggdes på 1980-talet och är idag den näst största internationella flygplatsen i landet. Det finns tyvärr inte många sätt att ta sig från flygplatsen till Basras centrum i dagsläget. Taxi är överlag det enklaste sättet att ta sig runt i Irak och detta gäller även sträckan mellan Basras internationella flygplats och centrum. Vill man undvika att ta en taxi kan ett annat alternativ vara att ordna med privat transfer innan man anländer till destinationen. I dagsläget är kollektivtrafik inte ett alternativ att ta sig mellan Basras internationella flygplats och stadens centrum.


Visumkrav för att besöka Basra

Basra ligger i Irak och för att resa dit behöver svenska medborgare både ett giltigt pass och ett utfärdat visum. Passet ska vara giltigt i minst sex månader efter det datum då ditt visum utfärdas. Visum kan sökas på Iraks ambassad i Stockholm och hela visum- och tillståndsprövningen kan ofta ta flera veckor att slutföras, så det bör därför planeras i god tid. Skulle inresan ändras till någon annan del av Irak är det viktigt att kolla upp visumreglerna för den delen, då reglerna kan skilja regionalt.


De bästa sakerna att se och göra i Basra

Basra är en viktig stad i islamisk historia. Den gamla moskén i Basra är till exempel en av världens äldsta moskéer och ruinerna från moskén är en populär sevärdhet i staden. Bland de mest populära aktiviteterna är att ta en tur med en båt nedför floden Shatt al-Arab som rinner genom staden där du kan se ett flertal populära sevärdheter under turen, bland annat Saddam Husseins gamla palats. Basra är en stad som moderniseras men det finns fortfarande en gammal historisk kärna som kan besökas om du vill lära känna det gamla Basra innan det riskerar att helt försvinna. I de moderna delarna hittar du Basra Times Square som är ett populärt center för shopping och nöjen. Är du istället på jakt efter sport kan du se en fotbollsmatch på Iraks största fotbollsstadion, Basra Sports City. För den som är intresserad av natur men även religion kan det vara värt med en dagstur till Iraks kärrmarker vid sammanflödet av floden Eufrat och Tigris. Detta är en plats som är en del av Unescos världsarv idag och även ett av områdena i världen som oftast spekuleras vara inspirationen till Edens trädgård.


Hitta billiga flyg till andra städer i Irak

Irak har många vackra städer, vad sägs om en resa till en av dem?

Varför använda momondo?

För att hitta det flyg som bäst passar dig och dina behov samlar momondo flyg från en stor pool av olika flygbolag och byråer – därefter kan du använda våra verktyg och filter för att hitta och boka rätt flyg till Basra.

Ja. Med momondo kan du välja och markera flyg med denna policy till Basra.

momondo hjälper dig att hitta det bästa flyget till Basra genom att erbjuda filter för att begränsa ditt val av flyg efter kriterier som passar dig. Du kan välja flyg baserat på många faktorer så som pris, avgångs- och ankomsttider, flygplats och flygbolag.

Om du inte är redo att boka ett flyg till Basra just nu kan du använda vår information ovan för att få användbara tips eller för att aktivera prisbevakningar. I dessa fall följer momondo priserna för flyg till Basra och meddelar dig så fort de ändras.


Därför väljer resenärer att använda momondo
Flexibelt resande
momondo förstår behovet av flexibilitet, och därför vi har ett specifikt filter för flyg utan ändringsavgifter.
Expertinformation
Datadrivna insikter utformade för att hjälpa dig hitta ett bra flygerbjudande. Från den billigaste tiden att flyga till hur långt i förväg du ska boka.
Prisbevakning
Bevaka priset för din föredragna flygrutt och få ett meddelande när det ändras.