Hitta billiga flyg till Samarkand

Tur & retur
1 vuxen
Ekonomi
0 väskor
Från?
Till?
tis 4/4
tis 11/4

Tillgängliga erbjudanden från över 900 resesidor.

Trender för flygresor till Samarkand

Utforska inblicksdata för ditt flyg till Samarkand och lägg upp den ultimata resplanen

Vilken är den billigaste månaden att flyga till Samarkand?

Om du inte har möjlighet att flyga till Samarkand i april är november ditt näst bästa alternativ. Flygpriserna från Sverige till Samarkand under november ligger i genomsnitt på 5 921 kr.

Vilket är det absolut billigaste flyget till Samarkand?

Se priser från:

Vilken är den billigaste dagen för flygavgångar till Samarkand?

Den billigaste veckodagen att flyga till Samarkand är en tisdag då du kan hitta priser så låga som 6 511 kr. Detta bero ofta på att det är lägre efterfrågan på flyg denna veckodag. Undvik att boka avgångar för en torsdag eftersom priserna då vanligtvis är högre. Enligt våra data ligger genomsnittspriset för en biljett till Samarkand för flygningar en torsdag på 8 569 kr.

Vilken är den billigaste tiden på dygnet för avgående flyg till Samarkand?

Det är billigast att flyga på morgonen från Sverige till Samarkand då du kan hitta flygpriser för så lite som 6 951 kr. Att flyga till Samarkand på morgonen är idealt eftersom det inte är så många som reser då. Det är mer efterfrågan på flyg mitt på dagen till Samarkand, vilket gör att priserna ofta blir dyrare med ett genomsnitt på 7 519 kr per biljett.

Hur långt i förväg bör jag boka mitt flyg till Samarkand?

Sannolikheten att du hittar billiga flyg till Samarkand från Sverige är större om du bokar 58 dagar innan ditt avresedatum. Generellt sett kan du förvänta dig att hitta flyg till Samarkand för ungefär 7 751 kr om du gör din sökning 58 dagar innan.

Billigaste flygen till flygplatser i Samarkand

Hitta de billigaste flygen till dessa flygplatser i Samarkand från din närmsta stad eller flygplats
Stockholm Arlanda flygplats
Samarkand

BILLIGASTE RUTTEN FRÅN Stockholm TILL Samarkand

Stockholm Arlanda flygplats (ARN) till Samarkand (SKD)

Vanligtvis är flyg till Samarkand från Stockholm billigare än att flyga från Stockholm Arlanda till Samarkand, vilket i genomsnitt kostar 7 694 kr

DEN BILLIGASTE MÅNADEN ATT FLYGA FRÅN SAMARKAND TILL STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSmaj30% billigareAtt flyga från Stockholm Arlanda flygplats till Samarkand kostar i genomsnitt bara 5 422 kr i maj
DEN DYRASTE MÅNADEN ATT FLYGA TILL SAMARKAND FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSjuli84% dyrareDet kostar omkring 14 116 kr för flyg till Samarkand från Stockholm Arlanda flygplats i juli
DEN MEST POPULÄRA MÅNADEN ATT FLYGA TILL SAMARKAND FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSaugusti409% fler användare besökteFler momondo-användare sökte efter flyg till Samarkand från Stockholm Arlanda flygplats i augusti än någon annan månad

Vanliga frågor om att flyga till Samarkand

Från Stockholm Arlanda flygplats till Samarkand International Airport flyger man direkt på strax under sex timmar. Att flyga från Stockholm eller Göteborg till Uzbekistans näst största stad Samarkand med en mellanlandning tar ungefär åtta timmar, men en direktflygning från Arlanda flygplats i Stockholm, Landvetter flygplats i Göteborg eller Sturup Airport i Malmö brukar inte ta längre tid än cirka sex timmar.

Tyvärr erbjuder inget flygbolag, varken något svenskt eller utländskt, direktflyg till Samarkand från Sverige just nu, men det kan snabbt förändras och du kan resa smidigt till Samarkand i Uzbekistan från Stockholm Arlanda flygplats, Göteborg Landvetter flygplats eller Malmö Sturup flygplats via till exempel Moskva i Ryssland eller Istanbul i Turkiet med bara en mellanlandning.


Andra kabinklasser för flyg till Samarkand

Utforska andra premiumkabinalternativ för ditt flyg till Samarkand

Vilka bolag flyger till Samarkand?

Här kan du se ett urval av de mest populära och billigaste flygbolagen för flyg till Samarkand

Turkish Airlines flyger till Samarkand omkring 7 gånger under en genomsnittlig vecka. Var du flyger från kommer att avgöra vilken typ av erbjudanden du kan hitta med Turkish Airlines, men priser så låga som 4 768 kr har hittats för Stockholm Arlanda till Samarkand. Turkish Airlines har fått ett betyg på 7,6/10 från momondos användaromdömen.


Visumkrav för att besöka Samarkand

Om du har ett svenskt pass kan du vistas som turist i Uzbekistan i upp till 30 dagar, men om du vill stanna längre än så måste du ha ansökt om visum på förhand. Du bör alltid bära en kopia på ditt pass och dina visumhandlingar lätt åtkomliga i handbagaget när du befinner dig i Uzbekistan, och du behöver ett särskilt tillstånd för att besöka Surkhandarya-regionen och resa till Termez som ligger vid gränsen mot Afghanistan.


Börja planera din resa till Samarkand


De bästa sakerna att se och göra i Samarkand

I Uzbekistan finns många höjdpunkter för skidåkare, som kan hitta de mest häpnadsväckande backar och avancerade liftsystem på skidorter långt mer exotiska än ”de gamla vanliga” skidresorterna i Europa och USA. Uzbekistan består nästan helt av berg, som bjuder friluftsliv som vandring, hiking och klättring även i direkt närhet till huvudstaden Tasjkent och landets näst största stad Samarkand. Den allra bästa skidåkningen i närheten av Samarkand hittar du om du anlitar en lokal bergsguide och kostar på dig en helikopterfärd upp till de mest spektakulära höjderna, men du kan också hitta mer nybörjarvänlig skidåkning på någon av skidresorterna där det finns skidskola för både barn och vuxna och skidbackar för alla skidåkare oavsett skidvana. I Samarkand, staden som grundades redan 500 år före Kristus, kan du se vackra historiska byggnader, till exempel de religiösa byggnaderna runt torget Registan som har smyckats med bladguld och klassades som världsarv av UNESCO i början av 2000-talet. Många som reser till Samarkand besöker mausoleumet Gur-Emir för att se Timur Lenks gravplats, och Siyob Bazaar som är en traditionell uzbekisk torgmarknad där man bland annat kan köpa brödet som kallas naan. Maten i Uzbekistan är främst baserad på spannmål och fårkött, och den traditionella nationalrätten pilaff som ofta tillagas över öppen eld består av ris, kött, morötter och lök, och varieras ibland med kikärter, russin och frukt. Till måltiderna dricks kylda yoghurtdrycker eller grönt te utan mjölk och socker. Alkohol är inte vanligt i Uzbekistan eftersom större delen av befolkningen är muslimer, men om du vill dricka ett glas vin kan du välja ett uzbekiskt dessertvin som även är en av landets exportvaror.


Hitta billiga flyg till andra städer i Uzbekistan

Uzbekistan har många vackra städer, vad sägs om en resa till en av dem?

Varför använda momondo?

Det går snabbt och enkelt att hitta flyg till Samarkand ​​på momondo. Vi söker efter och visar dig många flygalternativ från olika flygbolag och resebyråer. Du kan sedan använda våra filter för att begränsa din sökning tills du har hittat det mest passande flyget till Samarkand ​​för just dig.

Du kan hitta flyg till Samarkand ​​med flexibla bokningspolicys genom att använda sökformuläret ovan och sedan välja vårt flexibla bokningsfilter. På så vis kommer endast flyg där denna policy tillämpas att visas.


Därför väljer resenärer att använda momondo
Flexibelt resande
momondo förstår behovet av flexibilitet, och därför vi har ett specifikt filter för flyg utan ändringsavgifter.
Expertinformation
Datadrivna insikter utformade för att hjälpa dig hitta ett bra flygerbjudande. Från den billigaste tiden att flyga till hur långt i förväg du ska boka.
Prisbevakning
Bevaka priset för din föredragna flygrutt och få ett meddelande när det ändras.