Flyg till Uzbekistan

Tur & retur
1 vuxen
Ekonomi
Från?
Till?
tis 18/1
tis 25/1

Tillgängliga erbjudanden från över 900 resesidor.

Varning om resebegränsningar

Utbrottet av COVID-19 (coronaviruset) kan påverka resor från Sverige till Uzbekistan.
Visa nuvarande reserestriktioner för Uzbekistan

De billigaste flygen till städer i Uzbekistan

Klicka på städerna nedan för att ta reda på när det är billigast att flyga till Uzbekistan från Sverige
Tasjkent
Tasjkent

Användbar information om ditt flyg till Uzbekistan

Få uppdaterade svar på några av de vanligaste frågorna om att flyga till Uzbekistan
 • Vilka är de populäraste städerna att besöka i Uzbekistan?

  Some of the world’s most well-traveled cities are in Uzbekistan. The most popular city to travel to in Uzbekistan is Tasjkent, which momondo users choose as their landing destination 678% more often than other cities. The next most popular cities in Uzbekistan are Samarkand and Termez.

 • What is the cheapest flight to Uzbekistan?

  The cheapest flights to Uzbekistan recently found by momondo users are 780 kr with Uzbekistan Airways, 2 609 kr with Aeroflot, and 2 647 kr with Turkish Airlines.

 • Vilka flygbolag flyger till Uzbekistan?

  Utav de 3 flygbolag som flyger till Uzbekistan, är Aeroflot, Turkish Airlines och airBaltic de mest populära baserat på våra data. Aeroflot är det mest populära flygbolaget då 62% av våra användare väljer det för att flyga till Uzbekistan.

 • Hur långt är flyget från Sverige till Uzbekistan?

  Den genomsnittliga flygtiden från Sverige till Uzbekistan beror på vilken flygplats du flyger från och var du landar. Att flyga från Stockholm Arlanda till Tasjkent Vostochny tar i genomsnitt 21t 15m, medan att flyga från Göteborg Landvetter till Tasjkent Vostochny i genomsnitt ligger på 28t 15m. Tasjkent Vostochny är den mest populära flygplatsen i Uzbekistan.

 • Vilken är det mest populära flygplatsen att flyga till i Uzbekistan?

  För tillfället är Tasjkent Vostochny den mest populära flygplatsen i Uzbekistan att flyga till. Bland alla våra användare som flög till Uzbekistan under det senaste året flög 84% av dem till Tasjkent Vostochny vilket är flygplatsen i Tasjkent. Tänk på att det även kan finnas andra flygplatser i Uzbekistan som även de är bra att flyga till.

 • Hur mycket kostar flyg till Uzbekistan?

  Flyg till Uzbekistan har nyligen hittats på momondo för så lite som 2 187 kr per biljett. Dock tenderar våra användare att hitta flygresor till Uzbekistan för omkring 5 404 kr i genomsnitt. Om du letar efter ett bra erbjudande på ditt flyg till Uzbekistan bör du överväga att boka om du hittar något för 5 201 kr eller mindre.


Kan jag flyga till Uzbekistan från Sverige i nuläget?

Informationen baseras på reserestriktioner från Sverige till Uzbekistan

De flesta besökare från Sverige måste kunna uppvisa ett negativt COVID-19 testresultat och/eller sitta i karantän vid ankomst till Uzbekistan.

Testkrav för COVID-19
Besökare från Sverige måste uppvisa ett negativt RT-PCR (NAAT)-test taget inom 72 timmar innan avgången till Uzbekistan.

Karantänskrav
Besökare från Sverige behöver inte sitta i karantän vid ankomst till Uzbekistan.

Kan jag flyga tillbaka till Sverige från Uzbekistan?

Returresa till Sverige från Uzbekistan

Testkrav för COVID-19
Besökare från Uzbekistan måste uppvisa ett negativt RT-PCR (NAAT)-test taget inom 48 timmar innan avgången till Sverige.

Karantänskrav
Besökare från Uzbekistan behöver inte sitta i karantän vid ankomst till Sverige.

Om du redan planerar att resa till Uzbekistan inom en snar framtid rekommenderas det att du håller dig uppdaterad gällande rådande restriktioner och följer lämpliga säkerhetsåtgärder när du vistas på offentliga platser.

De senaste flygen hittade till populära städer i Uzbekistan

Hitta flyg till dessa populära städer i Uzbekistan, från din närmsta flygplats.

Billiga flyg till Uzbekistan

Dessa rutter har de billigaste flygen till Uzbekistan som hittats av momondos användare i Sverige
AvgårDestinationBäst tidBästa pris
StockholmTasjkent9t 30m4 966 kr
GöteborgTasjkent28t 15m5 056 kr

De bästa sakerna att se och göra i Uzbekistan

Flyg till Uzbekistan är som mest populära att boka mellan april och juni då vädret är som bäst i landet. Under dessa månader kan du vänta dig klar himmel och temperaturer på ungefär 25 grader. Det är även relativt torrt under denna period, till skillnad från vinterns mer regniga väder. Dessa populära månader för dock med sig högre priser både på flygbiljetter till Uzbekistan och på resor med hotell. Lägre priser hittar du i slutet av sommaren då temperaturerna stiger till över 30 grader vilket gör det svårt att ta sig runt i värmen. Många hotell sänker då priserna och det går även att hitta billiga priser på flyg till Uzbekistan. September och oktober kan vara ett alternativ för den som vill resa med något lägre priser än under högsäsongen men undvika de allra varmaste månaderna. Du kan dock räkna med ett något fuktigare klimat under hösten. Hos momondo kan du titta i priskalendern, som du hittar på nätet, för att se vilka dagar som har lägst priser på flyg till Uzbekistan.

Vilka flygbolag flyger direkt till Uzbekistan?

Flygresor till Uzbekistan mellanlandar under vägen från Sverige då det inte finns några direkta flygrutter mellan länderna. Du kan bland annat flyga från Arlanda flygplats i Stockholm med Singapore Airlines som mellanlandar i Moskva för att sedan flyga vidare till Samarkand Airport i Samarkand. Du kan också flyga med airBaltic från Arlanda flygplats i Stockholm med mellanlandningar i Riga och Sankt Petersburg och sedan vidare med Aeroflot till Vostochny Airport i Tasjkent. Hos momondo kan du jämföra priser på olika flygrutter och jämföra priserna och restiderna på de snabbaste och billigaste rutterna.

Hur lång tid tar det att flyga till Uzbekistan?

Som snabbast kan resor till Uzbekistan klaras av på ungefär 9 timmar om du har en snabb mellanlandning. För de allra billigaste resorna tar restiden dock mellan 20 och 30 timmar.

Vilken tid på året ska man resa till Uzbekistan?

Slutet av våren eller början av sommaren är den bästa tiden att boka resor till Uzbekistan då vädret är soligt och varmt utan att temperaturerna blir allt för höga. Under slutet av sommaren blir det mycket varmt i landet med temperaturer på över 30 grader.

Kan man resa till Uzbekistan utan pass eller visum?

För att resa från Sverige till Uzbekistan behöver du ett visum. Ett turistvisum som gäller i 30 dagar kan du antingen ansöka om online eller vända dig till landets närmaste ambassad som ligger i Berlin. Du behöver även ha med dig ditt pass under resan och det rekommenderas att du har med dig kopia på både pass och visum under resan.


Internationella flygrutter till Uzbekistan

Jämför flyg till och från närmaste flygplatser för att hitta billiga flygbiljetter och passande avresetider
Flyg från Stockholm till Tasjkent
Snabbast flygtid9t 30m
Billigaste pris4 966 kr
Flyg från Göteborg till Tasjkent
Snabbast flygtid28t 15m
Billigaste pris5 056 kr

Hitta flyg till Uzbekistan

Välj en flygdestination nedan

Börja planera din resa till Uzbekistan