Flyg Asien Uzbekistan

Flyg till Uzbekistan

ons 1/4
ons 8/4
Alla månader
Jämför momondo med |

De billigaste flygen till städer i Uzbekistan

Klicka på städerna nedan för att ta reda på när det är billigast att flyga till Uzbekistan

Populära städer och sevärdheter

Planerar du att besöka Uzbekistan? Kolla in dessa städer och ägna dig åt att se några av de mest populära sevärdheterna i landet
Tasjkent
Amir Timur Monument
Amir Timur Museum
Tashkent Galley of Modern Art
History Museum
Pakhtakor Markaziy Stadium
Samarkand
Afrasiab
Kok Gumbaz Mosque
Dorussiadat Mausoleum
Aq-Saray Palace
Ulugbek's Observatory
Termez
Sultan Saodat Mausuleum
Termez National Museum
Buchara
Bolo Hauz Mosque
Abdallah Khan Madrasa
Kalyan Minaret
Ark Fortress
Chashma-Ayub
Namangan
Markaziy Stadium-Namangan
Markaziy Stadium-Kosonsoy

Billiga flyg till Uzbekistan

Se de billigaste flygresorna till Uzbekistan som hittats av momondos användare
Avgår Destination Bästa pris
Stockholm Tasjkent 3 666 kr
Göteborg Tasjkent 6 693 kr

Flygresor till Uzbekistan

Flyg till Uzbekistan är som mest populära att boka mellan april och juni då vädret är som bäst i landet. Under dessa månader kan du vänta dig klar himmel och temperaturer på ungefär 25 grader. Det är även relativt torrt under denna period, till skillnad från vinterns mer regniga väder. Dessa populära månader för dock med sig högre priser både på flygbiljetter till Uzbekistan och på resor med hotell. Lägre priser hittar du i slutet av sommaren då temperaturerna stiger till över 30 grader vilket gör det svårt att ta sig runt i värmen. Många hotell sänker då priserna och det går även att hitta billiga priser på flyg till Uzbekistan. September och oktober kan vara ett alternativ för den som vill resa med något lägre priser än under högsäsongen men undvika de allra varmaste månaderna. Du kan dock räkna med ett något fuktigare klimat under hösten. Hos momondo kan du titta i priskalendern, som du hittar på nätet, för att se vilka dagar som har lägst priser på flyg till Uzbekistan.

Vilka flygbolag flyger direkt till Uzbekistan?

Flygresor till Uzbekistan mellanlandar under vägen från Sverige då det inte finns några direkta flygrutter mellan länderna. Du kan bland annat flyga från Arlanda flygplats i Stockholm med Singapore Airlines som mellanlandar i Moskva för att sedan flyga vidare till Samarkand Airport i Samarkand. Du kan också flyga med airBaltic från Arlanda flygplats i Stockholm med mellanlandningar i Riga och Sankt Petersburg och sedan vidare med Aeroflot till Vostochny Airport i Tasjkent. Hos momondo kan du jämföra priser på olika flygrutter och jämföra priserna och restiderna på de snabbaste och billigaste rutterna.

Hur lång tid tar det att flyga till Uzbekistan?

Som snabbast kan resor till Uzbekistan klaras av på ungefär 9 timmar om du har en snabb mellanlandning. För de allra billigaste resorna tar restiden dock mellan 20 och 30 timmar.

Vilken tid på året ska man resa till Uzbekistan?

Slutet av våren eller början av sommaren är den bästa tiden att boka resor till Uzbekistan då vädret är soligt och varmt utan att temperaturerna blir allt för höga. Under slutet av sommaren blir det mycket varmt i landet med temperaturer på över 30 grader.

Kan man resa till Uzbekistan utan pass eller visum?

För att resa från Sverige till Uzbekistan behöver du ett visum. Ett turistvisum som gäller i 30 dagar kan du antingen ansöka om online eller vända dig till landets närmaste ambassad som ligger i Berlin. Du behöver även ha med dig ditt pass under resan och det rekommenderas att du har med dig kopia på både pass och visum under resan.


Internationella flygrutter till Uzbekistan

Jämför flyg till och från närmaste flygplatser för att hitta de bästa priserna och dom bästa avgångstider
Flyg från Stockholm till Tashkent
Snabbaste flygtid
10t 30m
Billigast pris
3 666 kr
Flyg från Gothenburg till Tashkent
Snabbaste flygtid
10t 10m
Billigast pris
6 693 kr
Flyg Asien Uzbekistan