Hitta billig biluthyrning i Dublin

Vill du hyra en bil billigt i Dublin? Sök och jämför priser här

Dublin, Irland
31 jan — 7 feb
Samma avlämingsplats
Dublin, Irland
sön 31/1
12:00
sön 7/2
12:00

När är det billigast att hyra en bil i Dublin?

Alla

37 kr - 513 kr

Ekonomi

28 kr - 215 kr

I januari månad är det billigast att hyra en bil i Dublin. Priset ligger då 76% lägre än under resten av året, på bara 41 kr per dag. Den dyraste månaden är juli. Om du söker en särskilt typ av bil, överväg att hyra en ekonomi-bil i januari. Priset för en hyrbil i Dublin kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet, och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.


Leverantörer av hyrbilar i Dublin

Alla större biluthyrningsfirmor i Dublin
Betyg för uthyrningsfirma: Bra 7.0

Betyg baserat på 105 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Bra 6.7

Betyg baserat på 130 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Bra 6.0

Betyg baserat på 274 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Fantastiskt 8.0

Betyg baserat på 46 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Bra 7.1

Betyg baserat på 70 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Bra 6.7

Betyg baserat på 80 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Bra 6.1

Betyg baserat på 44 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Bra 6.0

Betyg baserat på 99 recensioner


Hitta populära sevärdheter nära din upphämtningsplats för hyrbil

Dublin flygplats

Dublin, Irland

Sevärdheter i närheten:

St. Stephen's Green9,8 km
Waterford flygplats

Waterford, Irland

Sevärdheter i närheten:

St. Stephen's Green139,5 km
Sunnycars

151 Lower Drumcondra Rd

Sevärdheter i närheten:

St. Stephen's Green3,3 km

Information om din resa till Dublin

Hur gammal ska man vara för att hyra bil i Dubiln?

För att hyra bil i Dublin är åldersgränsen strängare än i många andra europeiska länder. Officiellt sätt måste du vara 21 år för att kunna hyra bil, men de flesta biluthyrningar har en åldersgräns på mellan 23 och 25 år. Det finns för det mesta även en övre åldersgräns på 75 år. För förare som är under 25, men som tillåts hyra bil i Dublin, tillkommer en avgift på ungefär 300 kronor per dag. Detta gör att det kan vara svårt att hyra en bil billigt för långtidshyra om du är under 25. Jämför priser mellan olika hyrbilar hos momondo för at se vilka erbjudanden som finns tillgängliga. Tänk dock på att sökresultaten inte visar priser med eventuell tilläggsavgift inkluderad.

Viktigt att veta om trafikregler i Dublin

Den största skillnaden mellan att köra i Sverige och i Irland är att man i Irland kör på vänster sida. Enligt irländska regler måste barn sitta i barnstolar och alla passagerare i bilen ska ha bilbälte. Det är olagligt att hålla i en mobiltelefon medan det att du kör. Irland har mycket stränga regler gällande alkohol och du får som mest ha 0.5 promille i blodet för att få köra. På landets motorvägar gäller hastighetsbegränsningen 120 kilometer i timmen, på landsvägar 80 kilometer i timmen och i tätorter 50 kilometer i timmen.

Parkering

Dublin är Irlands största stad så det är vanligt att det är svårt att hitta parkering på stadens mest centrala gator. Istället är det lättare att parkera bilen i någon av Dublins parkeringshus. I centrum ligger kostnaden på att parkera i parkeringshus på cirka 2 till 4 EUR (ca. 20 SEK till 40 SEK) per timme. Det finns även ställen där du kan ställa bilen i ett helt dygn för ungefär 24 EUR (ca. 250 SEK). I Dublins förorter finns många gratis parkeringar, både gatuparkering och på parkeringsplatser. Där kan du ställa bilen om du reser på en budget för att sedan ta dig runt centralt med stadens kollektivtrafik.

Utflyktsmål i och omkring Dublin

Hyr bil under tiden du är i Dublin för at kunna upptäcka det vackra landskapet i stadens omgivningar dit det är svårt att ta sig med kollektivtrafiken. Bland annat kan du ta dig till de branta havsklipporna vid Moher, nationalparken Burren och Wicklowbergen. Det är även populärt att göra dagsutflykter till Belfast, Kilkenny och Blarney.

Vilka försäkringar ska man ha?

För att hyra bil i Dublin är det obligatoriskt att ha en tredjepartsförsäkring. Denna täcker kostnader som uppstår på andra personer eller bilar vid kollision med din hyrbil. Eftersom detta är en obligatorisk försäkring måste den enligt lag ingå i alla hyrbilserbjudanden. Därför har du automatiskt denna försäkring när du hyr bil i Dublin. Du kan även köpa tilläggsförsäkringar för att ytterligare skydda dg. Bland annat kan du köpa skydd mot stöld, kollisionskostnader på din egen hyrbil eller självriskeliminering. De flesta hyrbilsföretag har erbjudanden gällande dessa försäkringar som du kan lägga till när du bokar din hyrbil.

Kan man använda sitt svenska körkort i Dublin, eller ska man ha ett internationellt körkort?

Ja, det går bra att använda det svenska körkortet i Dublin och du behöver inte ha med dig ett internationellt körkort under resan.

Var i Dublin kan man hämta och lämna sin hyrbil?

Sök på momondo för att hitta en hyrbil som passar för din resa. För att vara säker på att du kan hämta och lämna bilen där det passar dig kan du filtrera sökresultaten på momondo efter var du vill hämta upp och lämna av din hyrbil. Om du inte vill lämna bilen på samma ställe som du hämtar upp den, exempelvis Dublins flygplats, kan du välja alternativet Annan avlämningsplats. Via momondo kan du enkelt jämföra priser mellan olika erbjudanden för att hitta en billig hyrbil. Bland annat kan du hitta en hyrbil med billig kilometerkostnad eller fria mil. Du kan även lägga till tillbehör som GPS vid din bokning, något som är billigare att göra i förväg än på plats i Irland.

Priser kontrollerade 12/10/2018


Avstånd till populära hotell från Dublin

Parkera din bil och dig själv på något av dessa hotell, inte långt ifrån Dublin flygplatss biluthyrningsdisk

Biluthyrning i Dublin

I januari, fram till dagens datum, har 190 momondo-användare sökt efter billiga hyrbilar i Dublin.

Vilka rengöringsåtgärder tas av biluthyrningsföretag i Dublin för att motverka spridningen av COVID-19?

Alamo, Enterprise och National är några av biluthyrningsföretagen som har uppdaterat sina rengöringsrutiner i Dublin till följd av COVID-19. Rena bilar har alltid varit viktigt men företagen tar nu implementerat ytterligare åtgärder för att säkerställa att fordonen möter ännu högre säkerhetsstandards. Ta reda på mer om alla alternativen i Dublin. I takt med att saker och ting förändras så ändras även policys. Vi kommer att göra vårt bästa för att hålla dig uppdaterad, men se alltid till att dubbelkolla direkt med leverantören.

Hur mycket kostar det att hyra en bil i Dublin i februari?

För att hyra en bil en weekend i Dublin i februari, var genomsnittspriset 170 kr, med billigare erbjudanden från 170 kr. För en veckas biluthyrning, Dublin priser i februari är i genomsnitt 207 kr, och de bästa erbjudandena startar kring 60 kr.

Vilka hyrbilsfirmor i Dublin har lägst priser för hyrbilar?

Du hittar de billigaste biluthyrningspriserna i Dublin hos Easirent, som har 2 uthyrningskontor i staden. Användare på momondo har hittat dagspriser så låga som 43 kr, men genomsnittspriset för en biluthyrning i Dublin från Easirent ligger på 164 kr per dag.

Finns det en avgift om jag avbokar min hyrbil i Dublin?

Majoriteten av de hyrbilsfirmor vi samarbetar med i Dublin har inga avbokningsavgifter. Detta innebär att om dina resplaner förändras kommer många hyrfirmor i Dublin, så som Alamo, Enterprise och National erbjuda dig kostnadsfri avbokning av din hyrbil beroende på när du bokade.

Vilken biltyp är det bäst att hyra i Dublin under februari månad?

Det är ett bra beslut att hyra en standardbil i Dublin i februari månad. I genomsnitt får Dublin en nederbörd på 53 mm och temperaturen ligger kring 7 °C under februari. Dessa väderförhållanden är perfekta för en standardbil som enkelt klarar av lite regn och fungerar bra även i kallare temperaturer. Att hyra en Standard i Dublin kommer i genomsnitt kosta dig 362 kr per dag.

Hur många uthyrningskontor har Sixt i Dublin?

Det är väldigt populärt att hyra från Sixt i Dublin då de har fler uthyrningskontor än andra företag. Det finns 5 uthyrningskontor i centrum av Dublin, och du kan förvänta dig priser på 434 kr per dag för att hyra din bil i Dublin.

Vad är hastighetsgränsen i Dublin?

Om du hyr ett fordon i Dublin tänk då på att hastighetsgränsen inne i staden är 50 km/t, om inget annat anges. I förorterna omkring Dublin ligger hastighetsgränsen runt 100 km/t. Om du kör på motorvägen i Dublin ligger hastighetsgränsen på 120 km/t.

Hur är vädret i Dublin, Irland i januari?

Den som letar efter en hyrbil i Dublin under månaden januari kan förvänta sig att temperaturen ligger runt 5 °C och en nederbörd på cirka 63 mm. Denna information kan vara till stor hjälp när du väljer vilken bil du vill hyra.

Vilken bil skulle momondo rekommendera baserat på vädret i januari?

Klimatet i Dublin under januari bör typiskt sätt inte påverka vilken typ av bil du hyr. Baserat på våra uppgifter letar momondos användare dock ofta efter en viss typ av bilar att hyra i Dublin. Resenärer som vill kunna hyra en bil så billigt som möjligt i Dublin tenderar att välja mindre bilar då dessa typiskt är billigast. Exempel på små bilar tillgängliga för uthyrning är Ford Ka, Volkswagen Polo och Opel Corsa.

Är vädret i Dublin representativt för resten av Dublin?

Den som vill hyra en bil i Dublin för en bilresa till närliggande områdena bör veta att temperaturerna i Dublin under januari månad vanligtvis ligger runt 5 °C med en nederbörd på omkring 63 mm.


Hyra bil i andra städer i Irland

Ta en titt på hyrbilserbjudanden i städer som Shannon, Cork och Knock i Irland

Planera din resa till Dublin

 • Få de senaste insikterna gällande flyg till Dublin

  Hitta den bästa tiden att resa, de billigaste priserna och populäraste flygbolagen.

  Hitta flyg till Dublin
 • Börja planera din resa idag

  Få en överblick över de bästa hotellen i de mest populära stadsdelarna i Dublin

  Hitta hotell i Dublin
 • Bo på ett semesterboende

  Njut av alla bekvämligheter som hör ett hem till på semestern. Läs mer om semesterboenden här.

  Hitta semesterboenden i Dublin