Hyrbilar i Dublin

Vill du hyra en bil billigt i Dublin? Sök och jämför priser här!

Dublin, Irland
14 dec — 21 dec
Dublin, Irland
tors 14/12
12:00
tors 21/12
12:00
Förarens ålder:

Erbjudanden från hyrbilsfirmor på över 70 000 platser.

Trender och insikter om att hyra bil i Dublin

Användbara insikter som hjälper dig att boka den perfekta hyrbilen i Dublin

Vilken är den billigaste hyrbilsfirman i Dublin?

De billigaste hyrbilarna i Dublin hittas generellt genom Easirent. När du bokar med Easirent kan du ha chansen att hitta hyrbilspriser så låga som 133 kr/dag. Det genomsnittliga priset för att hyra en bil i Dublin är 163 kr/dag.

Vilken hyrbilsfirma har flest kontor i Dublin?

keddy by Europcar har flest uthyrningskontor i Dublin med 11 komtor.

Vilken bil väljer flest att hyra i Dublin?

De flesta av momondos användare hyr modellen Nissan Qashqai i Dublin, även om typen Volkswagen T-Cross är ett populärt andrahandsval enligt våra data. Om du är intresserad av att hyra modellen Nissan Qashqai ligger priserna generellt på 555 kr per dag. Vissa användare har hittat erbjudanden för modellen Nissan Qashqai i Dublin för så lite som 315 kr per dag. Hyrbilar av modellen Volkswagen T-Cross i Dublin kostar i genomsnitt 401 kr per dag, och några av de billigaste erbjudandena ligger på 223 kr per dag.

De bästa erbjudandena för hyrbilar i Dublin

Hitta fantastiska erbjudanden nedan för en mängd populära hyrbilstyper i Dublin
Ekonomi193 kr per dag
Kompakt197 kr per dag
Standard298 kr per dag
Mini185 kr per dag
Lyx410 kr per dag
Kompakt SUV213 kr per dag
Medelstor SUV280 kr per dag
De bästa priserna som hittats av momondo-användare de senaste 48 timmarna.

Viktig information om hyrbilar i Dublin

Hur gammal ska man vara för att hyra bil i Dubiln?

För att hyra bil i Dublin är åldersgränsen strängare än i många andra europeiska länder. Officiellt sätt måste du vara 21 år för att kunna hyra bil, men de flesta biluthyrningar har en åldersgräns på mellan 23 och 25 år. Det finns för det mesta även en övre åldersgräns på 75 år. För förare som är under 25, men som tillåts hyra bil i Dublin, tillkommer en avgift på ungefär 300 kronor per dag. Detta gör att det kan vara svårt att hyra en bil billigt för långtidshyra om du är under 25. Jämför priser mellan olika hyrbilar hos momondo för at se vilka erbjudanden som finns tillgängliga. Tänk dock på att sökresultaten inte visar priser med eventuell tilläggsavgift inkluderad.

Viktigt att veta om trafikregler i Dublin

Den största skillnaden mellan att köra i Sverige och i Irland är att man i Irland kör på vänster sida. Enligt irländska regler måste barn sitta i barnstolar och alla passagerare i bilen ska ha bilbälte. Det är olagligt att hålla i en mobiltelefon medan det att du kör. Irland har mycket stränga regler gällande alkohol och du får som mest ha 0.5 promille i blodet för att få köra. På landets motorvägar gäller hastighetsbegränsningen 120 kilometer i timmen, på landsvägar 80 kilometer i timmen och i tätorter 50 kilometer i timmen.

Parkering

Dublin är Irlands största stad så det är vanligt att det är svårt att hitta parkering på stadens mest centrala gator. Istället är det lättare att parkera bilen i någon av Dublins parkeringshus. I centrum ligger kostnaden på att parkera i parkeringshus på cirka 2 till 4 EUR (ca. 20 SEK till 40 SEK) per timme. Det finns även ställen där du kan ställa bilen i ett helt dygn för ungefär 24 EUR (ca. 250 SEK). I Dublins förorter finns många gratis parkeringar, både gatuparkering och på parkeringsplatser. Där kan du ställa bilen om du reser på en budget för att sedan ta dig runt centralt med stadens kollektivtrafik.

Utflyktsmål i och omkring Dublin

Hyr bil under tiden du är i Dublin för at kunna upptäcka det vackra landskapet i stadens omgivningar dit det är svårt att ta sig med kollektivtrafiken. Bland annat kan du ta dig till de branta havsklipporna vid Moher, nationalparken Burren och Wicklowbergen. Det är även populärt att göra dagsutflykter till Belfast, Kilkenny och Blarney.

Vilka försäkringar ska man ha?

För att hyra bil i Dublin är det obligatoriskt att ha en tredjepartsförsäkring. Denna täcker kostnader som uppstår på andra personer eller bilar vid kollision med din hyrbil. Eftersom detta är en obligatorisk försäkring måste den enligt lag ingå i alla hyrbilserbjudanden. Därför har du automatiskt denna försäkring när du hyr bil i Dublin. Du kan även köpa tilläggsförsäkringar för att ytterligare skydda dg. Bland annat kan du köpa skydd mot stöld, kollisionskostnader på din egen hyrbil eller självriskeliminering. De flesta hyrbilsföretag har erbjudanden gällande dessa försäkringar som du kan lägga till när du bokar din hyrbil.

Kan man använda sitt svenska körkort i Dublin, eller ska man ha ett internationellt körkort?

Ja, det går bra att använda det svenska körkortet i Dublin och du behöver inte ha med dig ett internationellt körkort under resan.

Var i Dublin kan man hämta och lämna sin hyrbil?

Sök på momondo för att hitta en hyrbil som passar för din resa. För att vara säker på att du kan hämta och lämna bilen där det passar dig kan du filtrera sökresultaten på momondo efter var du vill hämta upp och lämna av din hyrbil. Om du inte vill lämna bilen på samma ställe som du hämtar upp den, exempelvis Dublins flygplats, kan du välja alternativet ”Annan avlämningsplats”. Via momondo kan du enkelt jämföra priser mellan olika erbjudanden för att hitta en billig hyrbil. Bland annat kan du hitta en hyrbil med billig kilometerkostnad eller fria mil. Du kan även lägga till tillbehör som GPS vid din bokning, något som är billigare att göra i förväg än på plats i Irland.


Erbjudanden på hyrbilar i Dublin

Hitta rätt hyrbil för dig i Dublin

Liten cars

231 kr - 1 283 kr

Alla biltyper

314 kr - 2 258 kr

Genomsnittspriset för en bil av typen liten car i Dublin, Irland är 584 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen liten car i Dublin, Irland är januari. Då är priset 61% lägre än under resten året och ligger på bara 231 kr per dag. En hyrbil av typen liten car är typiskt 56 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Dublin. Genomsnittspriset för en hyrbil i Dublin kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen liten car i Dublin som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen medel car i Dublin, Irland är 976 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen medel car i Dublin, Irland är februari. Då är priset 65% lägre än under resten året och ligger på bara 342 kr per dag. En hyrbil av typen medel car är typiskt 25 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Dublin. Genomsnittspriset för en hyrbil i Dublin kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen medel car i Dublin som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen stor car i Dublin, Irland är 2 039 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen stor car i Dublin, Irland är november. Då är priset 61% lägre än under resten året och ligger på bara 805 kr per dag. En hyrbil av typen stor car är typiskt 37% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Dublin. Genomsnittspriset för en hyrbil i Dublin kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.

Genomsnittspriset för en bil av typen SUV i Dublin, Irland är 760 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen SUV i Dublin, Irland är februari. Då är priset 55% lägre än under resten året och ligger på bara 342 kr per dag. En hyrbil av typen SUV är typiskt 42 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Dublin. Genomsnittspriset för en hyrbil i Dublin kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen. Nedan är de bästa priserna för hyrbilar av typen SUV i Dublin som hittats på momondo under den senaste veckan.

Genomsnittspriset för en bil av typen skåpbil i Dublin, Irland är 2 575 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen skåpbil i Dublin, Irland är mars. Då är priset 55% lägre än under resten året och ligger på bara 1 165 kr per dag. En hyrbil av typen skåpbil är typiskt 50% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Dublin. Genomsnittspriset för en hyrbil i Dublin kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.

Genomsnittspriset för en bil av typen lyxigt car i Dublin, Irland är 908 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen lyxigt car i Dublin, Irland är november. Då är priset 22% lägre än under resten året och ligger på bara 712 kr per dag. En hyrbil av typen lyxigt car är typiskt 31 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Dublin. Genomsnittspriset för en hyrbil i Dublin kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.

Chevrolet Spark
eller liknande Mini
Upp till 2 passagerare

185 kr/dag

(19 feb - 23 feb)
Chevrolet Spark
Smart Fortwo
eller liknande Mini
Upp till 2 passagerare
Fordon med 3 dörrar

190 kr/dag

(19 feb - 23 feb)
Smart Fortwo
Toyota Corolla
eller liknande Kompakt
Upp till 4 passagerare

197 kr/dag

(19 feb - 23 feb)
Toyota Corolla

Hyrbilsleverantörer i Dublin

Alla större biluthyrningsfirmor i Dublin

Enterprise Rent-A-Car

6 platser
Översikt

Renlighet

9,5

Comfort

9,2

Övergripande

9,1

Upphämtning/avlämning

8,8

Bäst

8,1

keddy by Europcar

11 platser
Översikt

Renlighet

8,6

Comfort

8,6

Övergripande

8,6

Upphämtning/avlämning

8,6

Bäst

8,6

Thrifty

3 platser
Översikt

Renlighet

8,6

Comfort

8,4

Övergripande

7,1

Upphämtning/avlämning

7,4

Bäst

6,9

Dollar

3 platser
Översikt

Renlighet

8,2

Comfort

7,4

Övergripande

6,8

Upphämtning/avlämning

7,5

Bäst

6,3

FLIZZR

3 platser
Översikt

Renlighet

8,0

Comfort

8,0

Övergripande

6,6

Upphämtning/avlämning

6,0

Bäst

6,3

Sixt

4 platser
Översikt

Renlighet

8,0

Comfort

7,7

Övergripande

6,6

Upphämtning/avlämning

6,7

Bäst

6,4

Budget

3 platser
Översikt

Renlighet

7,9

Comfort

7,2

Övergripande

6,6

Upphämtning/avlämning

7,1

Bäst

6,0

Hertz

5 platser
Översikt

Renlighet

7,6

Comfort

7,4

Övergripande

6,5

Upphämtning/avlämning

6,7

Bäst

5,8

Bra att veta om hyrbilar i Dublin

Få en överblick över bra hyrbilserbjudanden, populära biluthyrningsföretag och de bästa hyrbilstyperna för ditt besök i Dublin.

Mest populära uthyrningsföretag

Sixt

Populära biltyper

Economy, SUV, Intermediate

Billigaste hyrbilen

207 kr

Mest populära modellen

Nissan Qashqai
Den mest populära biluthyrningsfirman i Dublin som hittats på momondo den här månaden är Sixt. Andra toppval för biluthyrningsföretag är Budget och Easirent
Följande biltyper har erbjudits hos hyrbilsföretag i Dublin under de senaste 72 timmarna: Economy, SUV, Intermediate.
Det lägsta priset för en hyrbil i Dublin är 207 kr/dag. För det här området kan du förvänta dig genomsnittliga priser från 345 kr/dag.
Den mest populära biltypen att hyra i Dublin under de senaste 7 dagarna är av modellen Nissan Qashqai. Våra användare föredrar också Volkswagen T-Cross som ett alternativ.

Hitta populära sevärdheter nära upphämtningsplatsen för din hyrbil

Sevärdheter du inte får missa att besöka nära populära biluthyrningsplatser i Dublin

Sevärdheter i närheten:

St. Stephen's Green9,8 km

Sevärdheter i närheten:

St. Stephen's Green139,5 km

Sevärdheter i närheten:

St. Stephen's Green0,9 km

Hyr en bil nära ett av dessa populära hotell i Dublin

Nedan visas de mest populära hotellen i Dublin

Att köra med hyrbil i Dublin – Vanliga frågor & svar

Ta reda på allt du behöver veta om att hyra bil i Dublin och förbered dig ordentligt inför din nästa resa

Finns det en avgift om jag avbokar min hyrbil i Dublin, Irland?

Majoriteten av de hyrbilsfirmor vi samarbetar med i Dublin har inga avbokningsavgifter. Detta innebär att om dina resplaner förändras kommer många hyrfirmor i Dublin, så som Enterprise Rent-A-Car, Budget och Hertz erbjuda dig kostnadsfri avbokning av din hyrbil beroende på när du bokade.

Vilken biltyp är det bäst att hyra i Dublin under januari månad?

Det är ett bra beslut att hyra en standardbil i Dublin i januari månad. I genomsnitt får Dublin en nederbörd på 49 mm och temperaturen ligger kring 5 °C under januari. Dessa väderförhållanden är perfekta för en standardbil som enkelt klarar av lite regn och fungerar bra även i kallare temperaturer. Att hyra en Standard i Dublin kommer i genomsnitt kosta dig 688 kr per dag.

Vad är hastighetsgränsen i Dublin, Irland?

Om du hyr ett fordon i Dublin tänk då på att hastighetsgränsen inne i staden är 50 km/t, om inget annat anges. I förorterna omkring Dublin ligger hastighetsgränsen runt 100 km/t. Om du kör på motorvägen i Dublin ligger hastighetsgränsen på 120 km/t.

Vilken hyrbilsfirma hyr ut Volkswagen T-ROC i Dublin?

Hur är vädret i Dublin, Irland i december?

Den som letar efter en hyrbil i Dublin under månaden december kan förvänta sig att temperaturen ligger runt 6 °C och en nederbörd på cirka 73 mm. Denna information kan vara till stor hjälp när du väljer vilken bil du vill hyra.

Är vädret i Dublin representativt för resten av Dublin?

Den som vill hyra en bil i Dublin för en bilresa till närliggande områdena bör veta att temperaturerna i Dublin under december månad vanligtvis ligger runt 6 °C med en nederbörd på omkring 73 mm.

När uppdaterade momondo senast priserna för bilar i Dublin?

Priser för bilar i Dublin uppdateras varje dag.

Hur många bolag söker momondo efter bilar i Dublin?

Antalet tillgängliga bolag för bilar i Dublin är 84 från och med december. 2023.

Hur gammal måste du vara för att hyra en bil i Dublin?

Ålderskraven för förare varierar beroende på land, inklusive Dublin. I flera EU-länder måste föraren vara minst 18 år. För att hyra en bil utomlands måste du vanligtvis vara minst 21 år gammal, och om du är under 25 kan du bli debiterad en avgift för unga förare. Det rekommenderas att du granskar policyn för uthyrningsföretaget innan du bokar.

Vilken dokumentation eller vilket ID-kort behöver du för att hyra en bil i Dublin?

Vid biluthyrning i Dublin måste alla förare uppvisa ett giltigt körkort. Ett internationellt körtillstånd krävs om körkortet är skrivet på ett annat språk än det i uthyrningslandet och kan vara nödvändigt för att undvika risken för eventuella böter. Om du hyr en bil utomlands kan du också behöva uppvisa bevis på hemresa och boendeinformation under din vistelse. Vi rekommenderar alltid att du kontrollerar med det enskilda uthyrningsföretaget som du gör din bokning med.


Varför använda momondo?

Varför ska jag använda momondo för att boka en hyrbil i Dublin?

Att använda momondo för att boka en hyrbil i Dublin kan hjälpa dig spara både tid och pengar. momondo söker igenom tusentals biluthyrningssidor och platser för att ge dig ett brett urval av alternativ och bilar att välja mellan.

Hur hjälper momondo mig att hitta det bästa hyrbilserbjudandet i Dublin?

När du har sökt efter en hyrbil i Dublin visar momondo dig alla resultat som du sedan kan filtrera för att hitta det bästa erbjudandet. Du kan bland annat begränsa din sökning efter fordonstyp, pris, hyrbilsföretag och en mängd olika policys.

Visar momondo hyrbilserbjudanden i Dublin med gratis avbokning?

Ja, momondo har ett filter som endast visar hyrbilserbjudanden som erbjuder gratis avbokning. Det här filtret är tillgängligt för alla hyrbilssökningar på momondo, inklusive för bilar i Dublin.

Kan jag hyra en bil med rättvis bränslepolicy i Dublin på momondo?

Med momondo kan du specifikt söka efter hyrbilar i Dublin med rättvisa bränslepolicyer.

Kan jag hitta ett ställe för biluthyrning i Dublin som erbjuder förhöjd rengöring på momondo?

Ja, momondo kan visa dig specifika erbjudanden som inkluderar förhöjd rengöring av hyrbilar i Dublin.

Kan jag söka efter hyrbilar i Dublin med obegränsat kilometertal på momondo?

Hyrbilar med obegränsat kilometertal är ett alternativ som momondo erbjuder för hyrbilar i Dublin.


Ett enklare sätt att hantera din resa till Dublin

Vi gör det superenkelt att schemalägga, organisera och resa med vänner och familj. Trips är gratis – och tillgängligt för dig oavsett var du bokar.