Hitta billig biluthyrning i Dublin

Vill du hyra en bil billigt i Dublin? Sök och jämför priser här

sön 18/8
12:00
mån 19/8
12:00
Jämför momondo med |

Erbjudanden på hyrbilar i Dublin

Kolla in några av de bästa priserna för att hyra bil i Dublin som hittats av användare på momondo
Focus
eller liknande Kompakt
4 1 4-5
170 SEK
25 aug. - 30 aug.
Dublin
Terminal 1 and 2
170 SEK
25 aug. - 30 aug.
A4
eller liknande Standard
5 2 4-5
288 SEK
19 aug. - 25 aug.
Dublin
Easirent Dublin Airport Collinstown Business Park Airport Road, Colghran
288 SEK
19 aug. - 25 aug.

Bästa företagen för biluthyrning i Dublin

Vill du veta vart du kan hitta billig biluthyrning? Det här är de bästa leverantörerna
autoeurope Mest populära AutoEurope AutoEurope erbjuder de billigaste priserna på 2 platser i staden
sunnycars Flest platser Sunnycars Sunnycars erbjuder dig högkvalitativa och lyxiga bilmodeller som du kan hämta på en av deras 8 platser

Leverantörer av hyrbilar i Dublin

Alla större biluthyrningsfirmor i Dublin
$self.agencySymbol
Alamo
Suveränt - 8,7 (6 478 omdömen)
1 plats
$self.agencySymbol
Enterprise
Suveränt - 8,5 (12 830 omdömen)
4 platser
$self.agencySymbol
CARHIRE.ie
Suveränt - 8,2 (5 omdömen)
3 platser
$self.agencySymbol
National
Suveränt - 8,2 (3 756 omdömen)
1 plats
$self.agencySymbol
keddy by Europcar
Bra - 7,7 (49 omdömen)
6 platser
$self.agencySymbol
Avis
Bra - 7,6 (2 327 omdömen)
3 platser
$self.agencySymbol
Hertz
Bra - 7,4 (3 867 omdömen)
5 platser
$self.agencySymbol
Budget
Bra - 7,4 (4 240 omdömen)
3 platser

Flygplatser med biluthyrning i Dublin

Hitta en hyrbil på denna flygplats
HYRBILAR I
Dublin Airport flygplats
DUB

Hyra bil i Dublin

Hur gammal ska man vara för att hyra bil i Dubiln?

För att hyra bil i Dublin är åldersgränsen strängare än i många andra europeiska länder. Officiellt sätt måste du vara 21 år för att kunna hyra bil, men de flesta biluthyrningar har en åldersgräns på mellan 23 och 25 år. Det finns för det mesta även en övre åldersgräns på 75 år. För förare som är under 25, men som tillåts hyra bil i Dublin, tillkommer en avgift på ungefär 300 kronor per dag. Detta gör att det kan vara svårt att hyra en bil billigt för långtidshyra om du är under 25. Jämför priser mellan olika hyrbilar hos momondo för at se vilka erbjudanden som finns tillgängliga. Tänk dock på att sökresultaten inte visar priser med eventuell tilläggsavgift inkluderad.

Viktigt att veta om trafikregler i Dublin

Den största skillnaden mellan att köra i Sverige och i Irland är att man i Irland kör på vänster sida. Enligt irländska regler måste barn sitta i barnstolar och alla passagerare i bilen ska ha bilbälte. Det är olagligt att hålla i en mobiltelefon medan det att du kör. Irland har mycket stränga regler gällande alkohol och du får som mest ha 0.5 promille i blodet för att få köra. På landets motorvägar gäller hastighetsbegränsningen 120 kilometer i timmen, på landsvägar 80 kilometer i timmen och i tätorter 50 kilometer i timmen.

Parkering

Dublin är Irlands största stad så det är vanligt att det är svårt att hitta parkering på stadens mest centrala gator. Istället är det lättare att parkera bilen i någon av Dublins parkeringshus. I centrum ligger kostnaden på att parkera i parkeringshus på cirka 2 till 4 EUR (ca. 20 SEK till 40 SEK) per timme. Det finns även ställen där du kan ställa bilen i ett helt dygn för ungefär 24 EUR (ca. 250 SEK). I Dublins förorter finns många gratis parkeringar, både gatuparkering och på parkeringsplatser. Där kan du ställa bilen om du reser på en budget för att sedan ta dig runt centralt med stadens kollektivtrafik.

Utflyktsmål i och omkring Dublin

Hyr bil under tiden du är i Dublin för at kunna upptäcka det vackra landskapet i stadens omgivningar dit det är svårt att ta sig med kollektivtrafiken. Bland annat kan du ta dig till de branta havsklipporna vid Moher, nationalparken Burren och Wicklowbergen. Det är även populärt att göra dagsutflykter till Belfast, Kilkenny och Blarney.

Vilka försäkringar ska man ha?

För att hyra bil i Dublin är det obligatoriskt att ha en tredjepartsförsäkring. Denna täcker kostnader som uppstår på andra personer eller bilar vid kollision med din hyrbil. Eftersom detta är en obligatorisk försäkring måste den enligt lag ingå i alla hyrbilserbjudanden. Därför har du automatiskt denna försäkring när du hyr bil i Dublin. Du kan även köpa tilläggsförsäkringar för att ytterligare skydda dg. Bland annat kan du köpa skydd mot stöld, kollisionskostnader på din egen hyrbil eller självriskeliminering. De flesta hyrbilsföretag har erbjudanden gällande dessa försäkringar som du kan lägga till när du bokar din hyrbil.

Kan man använda sitt svenska körkort i Dublin, eller ska man ha ett internationellt körkort?

Ja, det går bra att använda det svenska körkortet i Dublin och du behöver inte ha med dig ett internationellt körkort under resan.

Var i Dublin kan man hämta och lämna sin hyrbil?

Sök på momondo för att hitta en hyrbil som passar för din resa. För att vara säker på att du kan hämta och lämna bilen där det passar dig kan du filtrera sökresultaten på momondo efter var du vill hämta upp och lämna av din hyrbil. Om du inte vill lämna bilen på samma ställe som du hämtar upp den, exempelvis Dublins flygplats, kan du välja alternativet ”Annan avlämningsplats”. Via momondo kan du enkelt jämföra priser mellan olika erbjudanden för att hitta en billig hyrbil. Bland annat kan du hitta en hyrbil med billig kilometerkostnad eller fria mil. Du kan även lägga till tillbehör som GPS vid din bokning, något som är billigare att göra i förväg än på plats i Irland.

Priser kontrollerade 12/10/2018


Planera din resa till Dublin