Hitta billig biluthyrning i Ayia Napa, Cypern

Vill du hyra en bil billigt i Ayia Napa, Cypern? Sök och jämför priser här

Ayia Napa, Cypern
24 apr — 1 maj
Samma avlämingsplats
Ayia Napa, Cypern
lör 24/4
12:00
lör 1/5
12:00

Leverantörer av hyrbilar i Ayia Napa

Alla större biluthyrningsfirmor i Ayia Napa, Cypern
Betyg för uthyrningsfirma: Medelmåttigt 2.0

Betyg baserat på 1 recensioner


Information om din resa till Ayia Napa

Hur gammal ska man vara för att hyra bil i Ayia Napa?

Åldersgränsen för att få hyra bil i Ayia Napa varierar beroende på hyrbilsföretag och bilmodell men ligger generellt på 21 år med krav på att du ska ha innehaft ditt körkort i minst ett år, ibland upp till tre beroende på uthyraren. Är du under 25 kan en extra avgift tillkomma. Vissa uthyrare har även en maxålder som ofta ligger vid 70 år.

Viktigt att veta om trafikregler i Ayia Napa

Den största skillnaden mellan bilkörning i Ayia Napa och i Sverige är att det råder vänstertrafik på Cypern. Halvljuset måste användas mellan en halvtimme efter solnedgången och en halvtimme innan solen är uppe. Precis som här hemma är säkerhetsbälte obligatoriskt och du får inte prata i handhållen mobiltelefon. Det finns inga vägavgifter i Ayia Napa, promillegränsen ligger på 0.5 och hastigheten ligger på 60 km/h och nedåt beroende på stadsdel, så var noga med regler och skyltning.

Parkering

Det finns en hel del gratis parkeringsalternativ i Ayia Napa. Du kan ofta hitta en ledig plats på gatorna vid hamnen, samt vid den stora utomhusparkeringen vid Nissi Bay. Vid betalparkeringarna börjar kostnaden oftast på 0,5 EUR (5,4 SEK) per timme. Utöver detta finns det centrala parkeringshus där du antingen betalar när du anländer eller när du kör ut, och du betalar för tiden du stått parkerad. Var därför uppmärksam på skyltningen innan du kör in.

Utflyktsmål i och omkring Ayia Napa

Med hyrbil i Ayia Napa kan du enkelt ta dig till närliggande utflyktsmål. En lite udda destination är Famagust, staden som en gång i tiden var en sjudande turistort med restauranger och barer. Efter konflikten mellan Cypern och Grekland övergavs staden 1974 och har sedans dess stått tom. Det är förbjudet att ta sig in i staden men det finns gott om båtutflykter att göra från havet. Bered dig på att höra en spännande historia som även ger mer inblick i Cyperns förflutna. Bestämmer du dig för att hyra bil i Ayia Napa får du inte missa chansen att ta dig in till Larnaca. Upptäck ruinerna efter den antika staden Kition mitt i centrum och besök stadens stora marknad. Här kan du hitta allt från frukt och grönt till kläder och roliga souvenirer. Du kan också köra till den sydvästra delen av Cypern och den otroligt charmiga kuststaden Paphos. Ta dig hit för att strosa på den långa sandstranden, ta ett dopp i det turkosa vattnet och ät läckra skaldjursmåltider på de mysiga små hamnkrogarna. Du kan även hyra en cykel och trampa fram längs med smågatorna och hamnpromenaden innan du avslutar dagen med att njuta av solen som går ner över havet.

Vilka försäkringar ska man ha?

Gällande försäkringar för att hyra bil i Ayia Napa har de allra flesta företag erbjudande och tilläggsförsäkringar utöver de obligatoriska tredjepartsförsäkringarna. Det kan vara en god idé att köpa till självriskeliminering. Detta tillägg täcker självrisken för skador som kan tänkas uppkomma på bilen. Tänk på att vissa svenska banker erbjuder detta när du använder deras kredit- eller betalkort vid uthyrningen.

Kan man använda sitt svenska körkort i Ayia Napa, eller ska man ha ett internationellt körkort?

Ditt svenska körkort räcker bra när du kör bil i Ayia Napa, du behöver med andra ord inte ha ett internationellt körkort.

Var i Ayia Napa kan man hämta och lämna sin hyrbil?

Du kan hitta biluthyrning i Ayia Napa om du landar på Larnacas flygplats, LCA. Flygplatsen har kontor för stora biluthyrningsföretag som Avis, Astra, Sixt, Budget och Europcar i ankomsthallen på nedre plan samt i avgångshallen på övre plan. Om du föredrar att hyra bil i centrum finns det även en rad kontor att välja mellan i stadens centrala delar. Tänk bara på att öppettiderna kan vara kortare jämfört med dem på flygplatsen. Vill du kunna lämna tillbaka din bil på ett annat ställe än där du hämtade den kan du välja detta som filter när du söker på momondo. (Information kontrollerad: 20/05/2019).


Avstånd till populära hotell från Ayia Napa, Cypern

Parkera din bil och dig själv på något av dessa hotell, inte långt ifrån Larnaca flygplatss biluthyrningsdisk

Biluthyrning i Ayia Napa

Hittills i april har det gjorts 15 sökningar på momondo efter hyrbilar i Ayia Napa.

Vilka rengöringsåtgärder tas av biluthyrningsföretag i Ayia Napa för att motverka spridningen av COVID-19?

Avis, Budget och Hertz är några av biluthyrningsföretagen som har uppdaterat sina rengöringsrutiner i Ayia Napa till följd av COVID-19. Rena bilar har alltid varit viktigt men företagen tar nu implementerat ytterligare åtgärder för att säkerställa att fordonen möter ännu högre säkerhetsstandards. Ta reda på mer om alla alternativen i Ayia Napa. I takt med att saker och ting förändras så ändras även policys. Vi kommer att göra vårt bästa för att hålla dig uppdaterad, men se alltid till att dubbelkolla direkt med leverantören.

Finns det en avgift om jag avbokar min hyrbil i Ayia Napa, Cypern?

Oftast finns det inga avgifter om du bestämmer dig för att avboka din hyrbil i Ayia Napa. Du kan dubbelkolla om ditt hyrbilsföretag erbjuder gratis avbokning eller ej i Ayia Napa när du gör din bokning med momondo.

Vad är hastighetsgränsen i Ayia Napa, Cypern?

Om du hyr ett fordon i Ayia Napa tänk då på att hastighetsgränsen inne i staden är 50 km/t, om inget annat anges. I förorterna omkring Ayia Napa ligger hastighetsgränsen runt 80 km/t. Om du kör på motorvägen i Ayia Napa ligger hastighetsgränsen på 100 km/t.

Hur är vädret i Ayia Napa, Cypern i april?

Den som letar efter en hyrbil i Ayia Napa under månaden april kan förvänta sig att temperaturen ligger runt 17 °C och en nederbörd på cirka 12 mm. Denna information kan vara till stor hjälp när du väljer vilken bil du vill hyra.

Vilken bil skulle momondo rekommendera baserat på vädret i april?

Med tanke på att temperaturerna i Ayia Napa typiskt är högre under april och chansen till regn är relativt låg rekommenderar momondo dig att hyra en cabriolet så att du kan njuta fullt ut av det vackra vädret.

Är vädret i Ayia Napa representativt för resten av Famagusta?

Klimatet i Famagusta under april månad har vanligtvis en temperatur på 17 °C med en förväntad nederbörd på 12 mm under hela månaden. Den som vill hyra en bil och ta en roadtrip från Ayia Napa till omgivande områden kan ha nytta av denna information.


Hyra bil i andra städer i Cypern

Ta en titt på hyrbilserbjudanden i städer som Larnaca, Pafos och Nicosia i Cypern

Hyrbilar på flygplatser i Ayia Napa

Boka en hyrbil på en annan flygplats nära Ayia Napa

Planera din resa till Ayia Napa