Hyrbilar i Sri Lanka

Letar du efter billiga biluthyrningserbjudanden i Sri Lanka? Sök och jämför priser här!

Colombo, Sri Lanka
29 mar — 5 apr
Samma avlämingsplats
Colombo, Sri Lanka
ons 29/3
12:00
ons 5/4
12:00
Förarens ålder:

Erbjudanden från hyrfirmor på över 70 000 platser.

Information om biluthyrning i Sri Lanka

Oavsett vilket land du besöker så gäller det att efterfölja de lokala trafikreglerna om du väljer att ge dig ut i trafiken. Kom ihåg att det är upp till dig att informera dig om vad som gäller. Om du väljer att ta dig fram med ett fordon från en biluthyrning i Sri Lanka kan man alltid kolla med biluthyraren om det är något speciellt som gäller. Sri Lanka har vänstertrafik, vilket kan vara lite knepigt till en början men som man brukar vänja sig vid. Satsar du på biluthyrning i Sri Lanka bör du alltid kontrollera att bilen har säkerhetsbälten innan du skriver på hyreskontraktet. En annan sak som kan vara bra att veta är hur man skall bete sig vid övergångsställen. Detta är ingen direkt lag, mer än lokal sedvänja. Det är nämligen så att bilar i stort sett aldrig stannar för fotgängare som vill korsa vägen på ett övergångsställe. Tänk därför på att du lätt kan bli påkörd av andra fordon om du faktiskt väljer att stanna vid ett övergångsställe.

För att få framföra en bil i Sri Lanka måste du självklart ha ett giltigt körkort. Utöver ditt svenska körkort. Tänk också på att alltid ha med dig pass och andra nödvändiga resedokument när du är i ett främmande land. Som svensk behöver man till exempel ett visum för att få besöka Sri Lanka, detta bör du alltid ha med dig även om du väljer att ta dig fram med ett fordon från en biluthyrning i Sri Lanka. Väljer du att hyra en egen bil från ett biluthyrningsföretag så skall du självklart även ha med dig de dokument som utfärdades i samband med detta. Just i detta land är det också att rekommendera att man tecknar en försäkring på sin hyrbil. Trafiksituationen i Sri Lanka är nämligen väldigt intensiv och något oorganiserat. Skulle något hända, även om det inte är ditt eget fel, så vill man inte stå där med en oförsäkrad bil där du blir ansvarig för kostnaderna.

Överlag har Sri Lanka en väldigt intensiv trafiksituation. Det finns självklart trafiklagar, men med det sagt är det inte säkert att de efterlevs. Det råder ofta ett slags organiserat kaos på vägarna. Mest trafik är det i städerna, med landets största stad som nummer ett på listan. På landet är det naturligt mindre trafik, även om det förekommer en hel del av mycket varierande slag. Det handlar om allt från överfulla bussar och tuk-tuks till vagnar dragna av oxar. Många besökare väljer att hyra en bil med chaufför men det går också att hyra bil och köra själv om man skulle vilja. Det finns billig biluthyrning i Sri Lanka. Detta gör det till ett bra sätt att ta sig runt, då biluthyrningskostnaden är låg och så även bensinen. Det gäller dock att man är väldigt uppmärksam och försiktig i trafiken, då den är så högintensiv och medtrafikanterna ofta är minst sagt oberäkneliga i framförandet av sina fordon.


Erbjudanden på hyrbilar i Sri Lanka

Hitta rätt hyrbil för dig i Sri Lanka

Bilar i Liten

235 kr - 448 kr

Alla biltyper

235 kr - 704 kr

Genomsnittspriset för en bil av typen Liten i Sri Lanka är 234 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Liten i Sri Lanka är juli. Då är priset 0% lägre än under resten året och ligger på bara 235 kr per dag. En hyrbil av typen Liten är typiskt 35 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Sri Lanka. Genomsnittspriset för en hyrbil i Sri Lanka kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.


Hyrbilsleverantörer i Sri Lanka

Alla större biluthyrningsfirmor i Sri Lanka

SR RENT A CAR

23 platser

Casons Rent A Car

10 platser

keddy by Europcar

5 platser

Kings Rental Corfu

4 platser

Sixt

4 platser

Europcar

3 platser

Sri Lanka Rent a Car

3 platser

Budget

1 plats

Hyr en bil nära ett av dessa populära hotell i Sri Lanka

Nedan visas de mest populära hotellen i Sri Lanka

Biluthyrning i Sri Lanka

Ta reda på allt du behöver veta om att hyra bil i Sri Lanka och förbered dig ordentligt inför din nästa resa

Om du har planer på att resa till Sri Lanka och hyra bil kan det vara bra att tänka på att SR RENT A CAR är hyrbilsfirman som har flest kontor i landet. Det finns stora chanser att du hittar ett av deras 23 nationella kontor antingen på din ankomstflygplats eller inne i staden. Överväg att besöka Colombo som är den mest populära staden i Sri Lanka. Här har SR RENT A CAR över 22 kontor – varav många påträffas på flygplatsen eller inne i staden.

Förare i Sri Lanka, inkluderat de som är på besök från andra länder, måste alla köra på vänster sida av vägen. Tänk på att körande på fel sida av vägen kan leda till både trafikbrott och olyckor.


Biluthyrning i populära städer i Sri Lanka

Jämför priser på hyrbilar i de mest populära städerna i Sri Lanka

Börja planera din resa till Sri Lanka


Varför använda momondo?

Att använda momondo för att boka en hyrbil i Sri Lanka kan hjälpa dig spara både tid och pengar. momondo söker igenom tusentals biluthyrningssidor och platser för att ge dig ett brett urval av alternativ och bilar att välja mellan.

Med hjälp av filtrering kan momondo hjälpa dig att hitta en fantastisk hyrbil i Sri Lanka. Begränsa din sökning med hjälp av pris- och kartfunktioner samt med filter för bland annat bränsle- och körsträcka.


Därför väljer resenärer att använda momondo
Boka med pålitlighet
Vi jämför hyrbilserbjudanden från över 70 000 platser så att du kan göra ett snabbt och enkelt val.
Ekomedveten
Välj bland en mängd fordon, inklusive el- och hybridalternativ för att se till att din resa är mer miljövänlig.
Inga dolda kostnader
Alla priser som visas är slutpriser, utan dolda kostnader eller avgifter så du kan vara säker på vilket pris som gäller.