Flyg Asien Armenien Jerevan

Flyg till Jerevan

Tur & retur
Ekonomi
Detroit (DTT)
Jerevan (EVN)
fre 15/1
fre 22/1
Alla månader
Jämför momondo med |

Billigaste flygen till flygplatser i Jerevan

Hitta de billigaste flygen till dessa flygplatser i Jerevan från din närmsta stad eller flygplats
För tillfället finns det ingen information för den valda rutten, välj en ny avgångsflygplats

När är den bästa tiden att resa till Jerevan?

För att få så bra väder som möjligt bör du boka flyg till Armenien mellan april och juni eller mellan september och oktober. Under dessa perioder är klimatet som behagligast för sightseeingutflykter i staden. Sen vår och tidig höst för med sig temperaturer på mellan 15-25 °C vilket är utmärkt för att promenera omkring i staden. Vintrarna är mycket kalla och då sjunker temperaturerna ner mot minusgrader. Mitt under sommaren kan det tvärtemot bli mycket varmt och över 30 °C. Trots detta är det som mest populärt att resa till Jerevan mitt under sommaren.

När är det billigast att boka flyg till Jerevan?

Flyg till Jerevan är som billigast under vinterhalvåret då staden har sin lågsäsong. Billiga flyg till Jerevan hittar du framförallt i november. Dyrast är att resa under sommarens högsäsong då flygbiljetter till Jerevan stiger i pris tillsammans med priset på boenden i staden. Jämför priser på flygresor hos momondo för att hitta de datum då flyg till Jerevan är som billigast.

Vilket är det absolut billigaste flyget till Jerevan?

Det bästa erbjudandet som hittats på momondo under de senaste två veckorna var ett flyg till Jerevan från Moskva för 391 kr. Detta är 83 % billigare än de flesta flygerbjudandena till Jerevan. För att hitta de billigaste priserna till Jerevan från din plats kan du använda momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.

Vilken är den billigaste månaden att flyga till Jerevan?

Den billigaste månaden att flyga till Jerevan från Sverige är februari. Flygpriserna som tenderar att ligga kring 2 248 kr, är ofta lägre under denna tid eftersom det är lågsäsong. Om du inte har möjlighet att resa till Jerevan i februari är det också billigt att flyga i januari. För den här månaden kan du hitta prser på momondo runt 2 257 kr.

Hur långt i förväg bör jag boka mitt flyg till Jerevan?

Vi rekommenderar att du köper din flygbiljett från Sverige till Jerevan 41 dagar innan ditt avresedatum eftersom det är då som momondo-användare tenderar att hitta bäst flygpriser. Våra användare har hittat flyg till Jerevan för i genomsnitt 2 499 kr. Men tveka inte att kontrollera priserna i nuläget eftersom momondo-användare nyligen hittat biljetter för så lite som 2 132 kr.

Vilken är den billigaste dagen för flygavgångar till Jerevan?

Enligt våra data är tisdag den billigaste veckodagen att flyga till Jerevan från Sverige. Det lägsta biljettpriset som nyligen hittats för avgångar en tisdag var 2 951 kr. Tänk på att priserna kan variera beroende på rutt och om du flyger in- eller utrikes. Och andra sidan är söndag den dyraste veckodagen att flyga från Sverige eftersom det är smidigt för både affärsresande och turister. Till följd av detta ligger biljettpriserna på omkring 3 194 kr.

Vilken är den billigaste tiden på dygnet för avgående flyg till Jerevan?

Den billigaste tiden på dygnet att resa till Jerevan är mitt på dagen då man kan köpa flyg för så lite som 2 748 kr. Och andra sidan är den dyraste tiden på dygnet att flyga till Jerevan på kvällen då priserna ligger på omkring 3 082 kr.

Finns det en alternativ flygplats i närheten av Jerevan?

Det är möjligt att hitta andra, och alternativt billigare destinationsflygplatser i närheten av Jerevan. Om du planerar att flyga till Jerevan, överväg då även att boka flyg till Gyoumri flygplats(84 km från stadskärnan i Jerevan).

Finns det ett billigare alternativ för att flyga till Jerevan?

Den billigaste flygplatsen i närheten av Jerevan är generellt Gyoumri flygplats med ett genomsnittspris på 2 349 kr/person. Dessa priser varierar beroende på var resenärerna kommer ifrån. Resenärer som vill spara pengar kan ta en titt på momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.


Hitta billiga flygbiljetter till Jerevan

Spana in några av de bästa priserna som momondo-användare nyligen hittat för flygplatser i Sverige till Jerevan
Billigast
Bäst
Snabbast
Air France
6 feb.
ARN
Stockholm Arlanda
11t 40m
1 stopp
EVN
Jerevan
1 juni
EVN
Jerevan
15t 05m
1 stopp
ARN
Stockholm Arlanda
2 132 kr
Hitta liknande
Ukraine International Airlines
19 juni
ARN
Stockholm Arlanda
23t 05m
1 stopp
EVN
Jerevan
23 juni
EVN
Jerevan
15t 15m
1 stopp
ARN
Stockholm Arlanda
2 696 kr
Hitta liknande
Aeroflot
13 feb.
ARN
Stockholm Arlanda
10t 15m
1 stopp
EVN
Jerevan
11 juni
EVN
Jerevan
11t 00m
1 stopp
ARN
Stockholm Arlanda
2 779 kr
Hitta liknande
Flera flygbolag
20 feb.
ARN
Stockholm Arlanda
37t 15m
2 stopp
EVN
Jerevan
10 juni
EVN
Jerevan
16t 20m
1 stopp
ARN
Stockholm Arlanda
2 821 kr
Hitta liknande
Lufthansa
6 feb.
ARN
Stockholm Arlanda
31t 55m
2 stopp
EVN
Jerevan
1 maj
EVN
Jerevan
14t 55m
2 stopp
ARN
Stockholm Arlanda
3 094 kr
Hitta liknande
Air France
13 feb.
ARN
Stockholm Arlanda
11t 40m
1 stopp
EVN
Jerevan
22 maj
EVN
Jerevan
19t 50m
1 stopp
ARN
Stockholm Arlanda
2 389 kr
Hitta liknande

Vilka flygbolag flyger till Jerevan?

Här kan du se ett urval av de mest populära och billigaste flygbolagen för flyg till Jerevan

Du kan inte ta något direktflyg från Sverige utan behöver mellanlanda under flygturen. Du hittar flygstolar med LOT Polish Airlines och Aeroflot som mellanlandar i Warszawa och Moskva. Med en smidig mellanlandning kan du räkna med en total restid på ungefär sex och en halv timme. Billiga flygbiljetter till Jerevan hittar du med Tarom och Air France som har lägre restider på sträckan. Hos momondo kan du jämföra priser på Jerevan-flyg för olika rutter.


Hur tar man sig från flygplatsen i Jerevan till centrum?

Här hittar du alla flygplatser i Jerevan plus avståndet till centrum

Flyg till Jerevan landar på Zvartnots International Airport. Flygplatsen är belägen drygt 11 kilometer väster om Jerevans centrum. För att resa till Jerevan billigt från flygplatsen finns en busslinje som länkar samman flygplatsen med stadens centrum. Bussarna avgår varje halvtimme mellan 07:00 på morgonen och 22:00 på kvällen. En enkelbiljett med bussen kostar 300 AMD (6 SEK) och busslinjen tar dig till centrala platser där du enkelt kan byta till den lokala tunnelbanan för att resa vidare. Det snabbaste sättet att resa in till city är dock med taxi. Flygplatsen har ett samarbete med Yandex Taxi för att kunna erbjuda säkra taxiresor in till staden. Med bil tar färden till Jerevans centrum ungefär en kvart.


Hur tar man sig runt i Jerevan?

Jerevans tunnelbanesystem är ett säkert och smidig sätt att ta dig runt i staden. Tunnelbanelinjen går från stadens norra delar till stadens södra delar och stannar på flera centrala platser i city. Tågen går ungefär var 5:e till 10:e minut och en enkelresa kostar ungefär 100 AMD (2 SEK) vilket gör detta till ett billigt färdmedel. Att ta taxi i staden är också ett prisvärt transportmedel givet att du ser till att taxametern är påslagen. Minibussarna marshrutka är annars det vanligaste sättet för lokalbefolkningen att ta sig fram i Jerevan. Även här är kostnaden 100 AMD (2 SEK) för en resa. Bussarna kan vinkas in var som helst på rutten och du kan även kliva av var som helst längs med linjen. Du betalar chauffören när du stiger av.


Kan man resa till Jerevan utan pass eller visum?

Svenska medborgare behöver inte något visum för att resa till Armenien så länge vistelsen är kortare än 180 dagar. Du måste ha med dig ditt pass för att resa in i landet. Då regler gällande inresa i landet snabbt kan förändras ska du kontrollera vad som gäller hos Armeniens ambassad innan avresa.


Tips och råd om Jerevan

Vad ska man se i Jerevan?

Storstaden Jerevan bjuder på många kulturella sevärdheter. Besök Cafesjians konstcenter och Armeniens Historiska Museum som ligger i centrala Jerevan. Staden har en stor bar- och cafékultur och du hittar flera trevliga caféer inne i centrum.

Aktiviteter och upplevelser med barn

Ta med barnen till den populära barnjärnvägen med söta små tåg som går genom naturen.

Ska man köpa reseförsäkring?

Se till att du har en bra reseförsäkring som täcker eventuella sjukvårdskostnader.

Kan man dricka kranvattnet?

Undvik kranvattnet och drick helst vatten på flaska.

Ska man lämna dricks?

Att dricksa är relativt nytt i Armenien men lämna minst 10 % för restaurangnotor och annan service.

Var ska man shoppa?

De stora shoppingcentren Metronome, Dalma Garden och Rossia bjuder på stadens bästa shopping. (Priser kontrollerade 17/05/2019).


Hitta billiga flyg till andra städer i Armenien

Armenien har många vackra städer, vad sägs om en resa till en av dem?
Flyg Asien Armenien Jerevan
 • Tur & retur
 • Enkelresa
 • Flera städer
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
 • Flera
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass