Flyg till Jerevan

Tur & retur
1 vuxen
Ekonomi
Från?
Till?
tis 18/1
tis 25/1

Tillgängliga erbjudanden från över 900 resesidor.

Varning om resebegränsningar

Utbrottet av COVID-19 (coronaviruset) kan påverka resor från Sverige till Jerevan.
Visa nuvarande reserestriktioner för Armenien

Billigaste flygen till flygplatser i Jerevan

Hitta de billigaste flygen till dessa flygplatser i Jerevan från din närmsta stad eller flygplats
Stockholm Arlanda flygplats
Jerevan

BILLIGASTE RUTTEN FRÅN Stockholm TILL Jerevan

Stockholm Arlanda flygplats (ARN) till Jerevan (EVN)

Vanligtvis är flyg till Jerevan från Stockholm billigare än att flyga från Stockholm Arlanda till Jerevan, vilket i genomsnitt kostar 2 688 kr

DEN BILLIGASTE MÅNADEN ATT FLYGA FRÅN JEREVAN TILL STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSmars10% billigareAtt flyga från Stockholm Arlanda flygplats till Jerevan kostar i genomsnitt bara 2 420 kr i mars
DEN DYRASTE MÅNADEN ATT FLYGA TILL JEREVAN FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSaugusti24% dyrareDet kostar omkring 3 337 kr för flyg till Jerevan från Stockholm Arlanda flygplats i augusti
DEN MEST POPULÄRA MÅNADEN ATT FLYGA TILL JEREVAN FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSjuli477% fler användare besökteFler momondo-användare sökte efter flyg till Jerevan från Stockholm Arlanda flygplats i juli än någon annan månad

När är den bästa tiden att flyga till Jerevan?

För att få så bra väder som möjligt bör du boka flyg till Armenien mellan april och juni eller mellan september och oktober. Under dessa perioder är klimatet som behagligast för sightseeingutflykter i staden. Sen vår och tidig höst för med sig temperaturer på mellan 15-25 °C vilket är utmärkt för att promenera omkring i staden. Vintrarna är mycket kalla och då sjunker temperaturerna ner mot minusgrader. Mitt under sommaren kan det tvärtemot bli mycket varmt och över 30 °C. Trots detta är det som mest populärt att resa till Jerevan mitt under sommaren.

När är det billigast att boka flyg till Jerevan?

Flyg till Jerevan är som billigast under vinterhalvåret då staden har sin lågsäsong. Billiga flyg till Jerevan hittar du framförallt i november. Dyrast är att resa under sommarens högsäsong då flygbiljetter till Jerevan stiger i pris tillsammans med priset på boenden i staden. Jämför priser på flygresor hos momondo för att hitta de datum då flyg till Jerevan är som billigast.

 • Vilken är den billigaste månaden att flyga till Jerevan?

  februari är generellt den billigaste månaden att flyga till Jerevan från Sverige med priser runt 2 438 kr. Om du inte har möjlighet att besöka Jerevan under februari, är det även billigt att resa från Sverige i januari. De flesta momondo-användare hittar resor under denna månad för omkring 2 447 kr.

 • Hur långt i förväg bör jag boka mitt flyg till Jerevan?

  Den bästa tiden att boka ett flyg till Jerevan är 41 dagar innan avgång då biljettpriserna tenderar att i genomsnitt ligga runt 2 710 kr. Kom ihåg att du fortfarande kan hitta billiga biljetter till Jerevan även utanför denna tidsram. Faktum är att momondo-användare nyligen hittat flyg från Sverige till Jerevan för 1 871 kr.

 • Vilken är den billigaste dagen för flygavgångar till Jerevan?

  Den billigaste veckodagen att resa från Sverige till Jerevan är en fredag. Resenärer som väljer att resa till Jerevan på en fredag kan ofta hitta biljetter för så lite som 3 216 kr. Och andra sidan är söndag den dyraste veckodagen att flyga från Sverige eftersom det är smidigt för både affärsresande och turister. Till följd av detta ligger biljettpriserna på omkring 3 472 kr.

 • Vilken är den billigaste tiden på dygnet för avgående flyg till Jerevan?

  Enligt våra data är den billigaste tiden på dygnet att flyga till Jerevan mitt på dagen. momondo-användare har hittat avgående flyg från Sverige till Jerevan mitt på dagen för så lite som 2 836 kr. Tänk på att dessa priser kan variera beroende på flygbolag och vilken tid på året du reser. Om du har flexibla resplaner bör du undvika att flyga på eftermiddagen då priserna genomsnittligen ligger på 4 644 kr. Flyg till Jerevan från Sverige på eftermiddagen är generellt dyrare då det ofta är smidigare för resenärer att resa vid denna tid.

 • Finns det en alternativ flygplats i närheten av Jerevan?

  Det är möjligt att hitta andra, och alternativt billigare destinationsflygplatser i närheten av Jerevan. Om du planerar att flyga till Jerevan, överväg då även att boka flyg till Gyoumri flygplats(84 km från stadskärnan i Jerevan).


Kan jag flyga till Jerevan från Sverige i nuläget?

Informationen baseras på reserestriktioner från Sverige till Jerevan

De flesta besökare från Sverige måste kunna uppvisa ett negativt COVID-19 testresultat och/eller sitta i karantän vid ankomst till Jerevan.

Testkrav för COVID-19
Besökare från Sverige måste uppvisa ett negativt RT-PCR (NAAT)-test taget inom 72 timmar innan avgången till Jerevan.

Karantänskrav
Besökare från Sverige behöver inte sitta i karantän vid ankomst till Jerevan.

Dokument
Electronic Visitor Visa - To visit Armenia for Business or Tourism, you require a visa. An eVisa is the fastest and easiest way of obtaining an Armenian visa as you can submit an application and supporting documents online. If approved, you'll receive your eVisa confirmation electronically. When you arrive in Armenia, a border crossing will ask for your passport and eVisa to ensure you have the proper visas.


Kan jag flyga tillbaka till Sverige från Jerevan?

Returresa till Sverige från Jerevan

Testkrav för COVID-19
Besökare från Jerevan måste uppvisa ett negativt RT-PCR (NAAT)-test taget inom 48 timmar innan avgången till Sverige.

Karantänskrav
Besökare från Jerevan behöver inte sitta i karantän vid ankomst till Sverige.

Om du redan planerar att resa till Jerevan inom en snar framtid rekommenderas det att du håller dig uppdaterad gällande rådande restriktioner och följer lämpliga säkerhetsåtgärder när du vistas på offentliga platser.

Hitta billiga flygbiljetter till Jerevan

Spana in några av de bästa priserna som momondo-användare nyligen hittat för flygplatser i Sverige till Jerevan
Flera flygbolag
31 jan.
ARN11:20Stockholm Arlanda
9t 05m
1 stopp
EVN20:25Jerevan
31 mars
EVN00:45Jerevan
11t 50m
1 stopp
ARN12:35Stockholm Arlanda
1 871 kr
Hitta liknande
Lufthansa
31 jan.
ARN11:20Stockholm Arlanda
9t 05m
1 stopp
EVN20:25Jerevan
1 apr.
EVN00:30Jerevan
9t 50m
1 stopp
ARN10:20Stockholm Arlanda
1 880 kr
Hitta liknande
Flera flygbolag
31 jan.
ARN11:20Stockholm Arlanda
9t 05m
1 stopp
EVN20:25Jerevan
7 apr.
EVN00:45Jerevan
11t 50m
1 stopp
ARN12:35Stockholm Arlanda
1 898 kr
Hitta liknande
Flera flygbolag
28 jan.
ARN05:15Stockholm Arlanda
35t 40m
2 stopp
EVN16:55Jerevan
4 apr.
EVN00:30Jerevan
17t 05m
2 stopp
ARN17:35Stockholm Arlanda
1 952 kr
Hitta liknande
Lufthansa
1 mars
ARN02:55Stockholm Arlanda
17t 55m
2 stopp
EVN20:50Jerevan
11 maj
EVN00:30Jerevan
9t 50m
1 stopp
ARN10:20Stockholm Arlanda
1 970 kr
Hitta liknande
Flera flygbolag
31 jan.
ARN11:20Stockholm Arlanda
9t 05m
1 stopp
EVN20:25Jerevan
2 mars
EVN00:40Jerevan
13t 00m
1 stopp
ARN13:40Stockholm Arlanda
1 979 kr
Hitta liknande

Hitta de billigaste enkelbiljetterna till Jerevan

Om du letar efter enkelbiljetter från Sverige till Jerevan, visa några av våra erbjudanden nedan av Austrian Airlines och Brussels Airlines
Flera flygbolag
26 mars
ARN02:45Stockholm Arlanda
23t 25m
3 stopp
EVN02:10Jerevan
Flera flygbolag
15 mars
ARN08:20Stockholm Arlanda
21t 40m
2 stopp
EVN06:00Jerevan
Flera flygbolag
26 mars
ARN10:20Stockholm Arlanda
15t 50m
1 stopp
EVN02:10Jerevan

Vilka bolag flyger till Jerevan?

Här kan du se ett urval av de mest populära och billigaste flygbolagen för flyg till Jerevan
 • Vilka bolag flyger till Jerevan?

  För flygresor till Jerevan från Sverige, kommer momondos resenärer ofta flyga med ett av dessa populära flygbolag: Aeroflot, Ukraine International Airlines, LOT eller Austrian Airlines. Beroende på vilken flygplats i Sverige som du flyger från kommer du antagligen kunna hitta flyg med ett av dessa populära flygbolag.


Flygplatser nära Jerevan

Nedan hittar du alla flygplatser i Jerevan tillsammans med avståndet från stadens centrum

Flyg till Jerevan landar på Zvartnots International Airport. Flygplatsen är belägen drygt 11 kilometer väster om Jerevans centrum. För att resa till Jerevan billigt från flygplatsen finns en busslinje som länkar samman flygplatsen med stadens centrum. Bussarna avgår varje halvtimme mellan 07:00 på morgonen och 22:00 på kvällen. En enkelbiljett med bussen kostar 300 AMD (6 SEK) och busslinjen tar dig till centrala platser där du enkelt kan byta till den lokala tunnelbanan för att resa vidare. Det snabbaste sättet att resa in till city är dock med taxi. Flygplatsen har ett samarbete med Yandex Taxi för att kunna erbjuda säkra taxiresor in till staden. Med bil tar färden till Jerevans centrum ungefär en kvart.


Populära flygresor till Jerevan

De snabbaste rutterna och de billigaste flygen till Jerevan som hittats av användare
Flyg från Stockholm till Jerevan
Snabbast flygtid8t 45m
Billigaste pris1 952 kr

Så tar du dig runt i Jerevan

Jerevans tunnelbanesystem är ett säkert och smidig sätt att ta dig runt i staden. Tunnelbanelinjen går från stadens norra delar till stadens södra delar och stannar på flera centrala platser i city. Tågen går ungefär var 5:e till 10:e minut och en enkelresa kostar ungefär 100 AMD (2 SEK) vilket gör detta till ett billigt färdmedel. Att ta taxi i staden är också ett prisvärt transportmedel givet att du ser till att taxametern är påslagen. Minibussarna marshrutka är annars det vanligaste sättet för lokalbefolkningen att ta sig fram i Jerevan. Även här är kostnaden 100 AMD (2 SEK) för en resa. Bussarna kan vinkas in var som helst på rutten och du kan även kliva av var som helst längs med linjen. Du betalar chauffören när du stiger av.


Visumkrav för att besöka Jerevan

Svenska medborgare behöver inte något visum för att resa till Armenien så länge vistelsen är kortare än 180 dagar. Du måste ha med dig ditt pass för att resa in i landet. Då regler gällande inresa i landet snabbt kan förändras ska du kontrollera vad som gäller hos Armeniens ambassad innan avresa.


Börja planera din resa till Jerevan


De bästa sakerna att se och göra i Jerevan

Vad ska man se i Jerevan?

Storstaden Jerevan bjuder på många kulturella sevärdheter. Besök Cafesjians konstcenter och Armeniens Historiska Museum som ligger i centrala Jerevan. Staden har en stor bar- och cafékultur och du hittar flera trevliga caféer inne i centrum.

Aktiviteter och upplevelser med barn

Ta med barnen till den populära barnjärnvägen med söta små tåg som går genom naturen.

Ska man köpa reseförsäkring?

Se till att du har en bra reseförsäkring som täcker eventuella sjukvårdskostnader.

Kan man dricka kranvattnet?

Undvik kranvattnet och drick helst vatten på flaska.

Ska man lämna dricks?

Att dricksa är relativt nytt i Armenien men lämna minst 10 % för restaurangnotor och annan service.

Var ska man shoppa?

De stora shoppingcentren Metronome, Dalma Garden och Rossia bjuder på stadens bästa shopping.


Hitta billiga flyg till andra städer i Armenien

Armenien har många vackra städer, vad sägs om en resa till en av dem?