Flyg Europa Kosovo Pristina

Flyg till Pristina

Tur & retur
Ekonomi
Washington, D.C. (WAS)
Pristina (PRN)
sön 16/5
sön 23/5
Alla månader
Jämför momondo med |

Varning om resebegränsningar

Utbrottet av COVID-19 (coronaviruset) kan påverka resor till Pristina. Nuvarande restriktioner för Pristina baseras på reserestriktioner för Kosovo.

Visa nuvarande reserestriktioner för Kosovo

Billigaste flygen till flygplatser i Pristina

Hitta de billigaste flygen till dessa flygplatser i Pristina från din närmsta stad eller flygplats
Stockholm Arlanda flygplats
Pristina

BILLIGASTE RUTTEN FRÅN Stockholm TILL Pristina

Stockholm Arlanda flygplats (ARN) till Pristina (PRN)

Vanligtvis är flyg till Pristina från Stockholm billigare än att flyga från Stockholm Arlanda till Pristina, vilket i genomsnitt kostar 2 030 kr

DEN BILLIGASTE MÅNADEN ATT FLYGA FRÅN PRISTINA TILL STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSmars36% billigareAtt flyga från Stockholm Arlanda flygplats till Pristina kostar i genomsnitt bara 1 304 kr i mars
DEN DYRASTE MÅNADEN ATT FLYGA TILL PRISTINA FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSdecember80% dyrareDet kostar omkring 3 662 kr för flyg till Pristina från Stockholm Arlanda flygplats i december
DEN MEST POPULÄRA MÅNADEN ATT FLYGA TILL PRISTINA FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSjuli592% fler användare besökteFler momondo-användare sökte efter flyg till Pristina från Stockholm Arlanda flygplats i juli än någon annan månad

När är den bästa tiden att resa till Pristina?

Resor till Pristina är populära under sommarmånaderna samt under jul- och nyårsledigheten, två perioder som utgör stadens högsäsong. Säsongsvariationerna påverkar priser på flygbiljetter till Pristina liksom priser på resor med hotell. I momondos priskalender på nätet kan du jämföra olika flyg för att hitta ett billigt pris.

När är det billigast att boka flyg till Pristina? Billiga flyg till Pristina hittar du framför allt under november och januari, det vill säga under stadens lågsäsong. Då är även möjligt att fynda billiga flygresor till Pristina i sista minuten. Under högsäsongen, framför allt under december och juli, är priserna som högst och planerar du resa under denna period bör du boka dina biljetter ungefär 50 dagar innan avresa för att få ett så bra pris som möjligt.

Vilken är den billigaste månaden att flyga till Pristina?

Den billigaste månaden att flyga till Pristina från Sverige är maj. Flygpriserna som tenderar att ligga kring 1 597 kr, är ofta lägre under denna tid eftersom det är lågsäsong. Om du inte har möjlighet att flyga till Pristina i maj är mars ditt näst bästa alternativ. Flygpriserna från Sverige till Pristina under mars ligger i genomsnitt på 1 622 kr.

Hur långt i förväg bör jag boka mitt flyg till Pristina?

Sannolikheten att du hittar billiga flyg till Pristina från Sverige är större om du bokar 39 dagar innan ditt avresedatum. Generellt sett kan du förvänta dig att hitta flyg till Pristina för ungefär 2 122 kr om du gör din sökning 39 dagar innan. Kom dock ihåg att du när som helst kan hitta billigare flyg till Pristina. Faktum är att momondo-användare hittat flyg för så lite som 936 kr under de senaste 72 timmarna.

Vilken är den billigaste dagen för flygavgångar till Pristina?

Den billigaste dagen att resa från Sverige till Pristina är en torsdag då man kan hitta priser så låga som 2 241 kr. Och andra sidan är måndag den dyraste veckodagen att flyga från Sverige eftersom det är smidigt för både affärsresande och turister. Till följd av detta ligger biljettpriserna på omkring 2 870 kr.

Vilken är den billigaste tiden på dygnet för avgående flyg till Pristina?

Den billigaste tiden på dygnet att flyga till Pristina från Sverige är mitt på dagen. momondo-användare har hittat så låga priser som 2 282 kr när de sökt efter flyg som avgår mitt på dagen. Om du har flexibla resplaner bör du undvika att flyga på eftermiddagen då priserna genomsnittligen ligger på 2 806 kr. Flyg till Pristina från Sverige på eftermiddagen är generellt dyrare då det ofta är smidigare för resenärer att resa vid denna tid.


Vilka är de rådande reserestriktionerna för Pristina?

För närvarande inkluderar reserestriktioner för Kosovo resor till Pristina. Inreserestriktioner

Kosovo har återöppnat sin flygplats för internationella flygningar. Det finns sjukvårdspersonal vid gränsövergångarna och på flygplatsen. Resenärer kan komma att bli föremål för hälsokontroll. Det finns inga krav på självisolering vid inresa till Kosovo, men resenärer bör följa instruktionerna från läkarpersonalen vid gränsen.

Inresekrav

Alla resenärer som kommer in i Kosovo från länder som ECDC bedömt som högriskländer av ECDC måste uppvisa ett medicinskt intyg med ett negativt RT-PCR-testresultat utfärdat inom 72 timmar före avgång.

Karantänkrav

Resenärer som kommer in i Kosovo utan ett negativt RT-PCR-test, som tagits inom de senaste 72 timmarna, ska hålla sig isolerade i 7 dagar.

Transiteringsregler

Utländska resande som reser från Kosovo inom 3 timmar behöver inte uppvisa ett medicinskt intyg med ett negativt RT-PCR-resultat. De måste dock uppvisa ett giltigt dokument, t.ex. en flygbiljett, och underteckna en försäkran om att de lämnar området inom 3 timmar.

Om du redan planerar att resa till Pristina inom en snar framtid rekommenderas det att du håller dig uppdaterad gällande rådande restriktioner och följer lämpliga säkerhetsåtgärder när du vistas på offentliga platser.


Hitta billiga flygbiljetter till Pristina

Spana in några av de bästa priserna som momondo-användare nyligen hittat för flygplatser i Sverige till Pristina
Flera flygbolag
7 juli
GOT16:45Göteborg Landvetter
11t 45m
1 stopp
PRN04:30Pristina
4 aug.
PRN07:15Pristina
10t 30m
1 stopp
GOT17:45Göteborg Landvetter
1 630 kr
Hitta liknande
Flera flygbolag
28 juli
GOT16:45Göteborg Landvetter
11t 45m
1 stopp
PRN04:30Pristina
1 aug.
PRN12:00Pristina
17t 30m
2 stopp
GOT05:30Göteborg Landvetter
1 154 kr
Hitta liknande
Flera flygbolag
28 juli
GOT16:45Göteborg Landvetter
11t 45m
1 stopp
PRN04:30Pristina
1 aug.
PRN12:00Pristina
17t 30m
2 stopp
GOT05:30Göteborg Landvetter
1 221 kr
Hitta liknande
Austrian Airlines
30 maj
GOT02:30Göteborg Landvetter
17t 35m
2 stopp
PRN20:05Pristina
6 juni
PRN01:00Pristina
14t 20m
1 stopp
GOT15:20Göteborg Landvetter
1 614 kr
Hitta liknande
Flera flygbolag
20 juni
GOT18:40Göteborg Landvetter
16t 15m
3 stopp
PRN10:55Pristina
25 juli
PRN12:00Pristina
17t 30m
2 stopp
GOT05:30Göteborg Landvetter
1 304 kr
Hitta liknande
Flera flygbolag
20 juni
GOT18:40Göteborg Landvetter
17t 30m
2 stopp
PRN12:10Pristina
25 juli
PRN12:00Pristina
17t 30m
2 stopp
GOT05:30Göteborg Landvetter
1 363 kr
Hitta liknande

Hitta de billigaste enkelbiljetterna till Pristina

Om du letar efter enkelbiljetter till Pristina, visa några av våra erbjudanden nedan.
Flera flygbolag
21 maj
ARN08:40Stockholm Arlanda
13t 10m
1 stopp
PRN21:50Pristina
1 053 kr
Hitta liknande
Flera flygbolag
10 juli
GOT16:05Göteborg Landvetter
19t 20m
2 stopp
PRN11:25Pristina
Flera flygbolag
10 juni
GOT17:25Göteborg Landvetter
20t 55m
2 stopp
PRN14:20Pristina

Vilka flygbolag flyger till Pristina?

Här kan du se ett urval av de mest populära och billigaste flygbolagen för flyg till Pristina

Deutsche Lufthansa och Austrian Airlines är populära flygbolag att resa med. Billiga flyg till Pristina hittar du dock även med Pegasus Airlines, Turkish Airlines och SWISS. Tänk på att många lågprisbolag har dolda kostnader som tillkommer i efterhand men som gör att priset på flygstolar ser lägre ut. Dessa kostnader kan exempelvis gälla avgifter för handbagage, incheckat bagage och val av sittplats. På flera lågprisflyg sparar man även in pengar på att inte erbjuda måltider eller försäljning av snacks ombord, så se till att ta med matsäck! Hos momondo kan du jämföra de olika bolagens priser online.

Vem flyger direkt till Pristina? SAS har en direkt flygning från Stockholms Arlanda flygplats till Pristina.

Hur många timmar tar det att flyga till Pristina? En direktlinje från Stockholm tar ungefär tre timmar.


Hur tar man sig från flygplatsen i Pristina till centrum?

Här hittar du alla flygplatser i Pristina plus avståndet till centrum

Billiga flyg till Pristina landar på Pristina International Airport. Flygplatsen har flyglinjer till flera europeiska destinationer och här passerar närmare två miljoner resenärer varje år. Flygplatsen har vunnit pris som en av de bästa flygplatserna i Europa och är både modern och lättnavigerad. Inne i terminalen hittar du både butiker, restauranger och service liksom valutaväxling och bankomater. För att ta dig in till staden kan du välja mellan buss, taxi och hyrbil.


Populära flygresor till Pristina

De snabbaste rutterna och de billigaste flygen till Pristina som hittats av användare
Flyg från Stockholm till Pristina
Snabbaste flygtid
6t 10m
Billigast pris
1 656 kr
Flyg från Jönköping till Pristina
Snabbaste flygtid
18t 15m
Billigast pris
9 414 kr

Hur tar man sig runt i Pristina?

Pristina har förmodligen inte världens smidigaste kollektivtrafik och det kan vara svårt att avläsa rutter och tidtabeller. Kollektivtrafiken består av busslinjer och fördelen är att biljetterna är mycket billiga. Linjer som kan vara till hjälp för besökare är buss 1 som går till Fushe Kosovo Station och buss 4 som tar dig till Germia Park. Den goda nyheten är dock att Pristina är en mycket gåvänlig stad så för det mesta kommer du kunna ta dig fram till fots.

Om varken buss eller promenad duger så bjuder Pristina på relativt billiga taxiresor. Se till att taxin har en taxameter innan du påbörjar din resa. Bra och pålitliga taxibolag i staden är RGB, Roberti och Victory. Du kan även hyra en egen bil men då behöver du kunna styrka att du haft ditt körkort i minst två år.


Kan man flyga till Pristina utan pass eller visum?

Som svensk medborgare behöver du inte något visum när du åker från Sverige till Kosovo, så länge din resa inte är längre än 90 dager. Vid inresan i landet måste du dock kunna legitimera dig, antingen med pass eller nationellt id-kort. Det är alltså möjligt att lämna passet hemma. Observera dock att det nationella id-kortet inte ska förväxlas med körkort eller annan legitimation då dessa inte räcker som identifiering vid gränskontrollen. Det nationella id-kortet ges ut av den svenska polismyndigheten och visar ditt medborgarskap. På grund av att Kosovo inte formellt erkänns av Serbien kan det innebära problem om du reser direkt från Kosovo till Serbien. Kolla alltid upp de senaste inresebestämmelserna hos landets myndigheter eller ambassad eftersom visum- och passregler alltid kan förändras.


Tips och råd om Pristina

Intresserad av sevärdheter i Pristina?

När du är i Pristina ska du inte missa en utflykt till den vackra Germia Park där du kan utforska områdets natur. Besök även stadens etnografiska museum, monumentet Newborn och det nationella biblioteket.

Vad bör jag packa för min resa?

Packa med promenadskor och friluftskläder.

Ska jag skaffa ett lokalt eller internationellt SIM-kort?

Du bör skaffa ett lokalt SIM-kort för att slippa höga kostnader för surf.

Kan jag dricka kranvattnet?

Undvik kranvattnet och drick hellre vatten på flaska.

Ska jag dricksa i Pristina?

Lämna mellan fem och tio procent.


Flyg Europa Kosovo Pristina
 • Tur & retur
 • Enkelresa
 • Flera städer
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
 • Flera
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass