Flyg till Djibouti

Tur & retur
1 vuxen
Ekonomi
Från?
Till?
mån 25/10
mån 1/11

Varning om resebegränsningar

Utbrottet av COVID-19 (coronaviruset) kan påverka resor från Sverige till Djibouti.
Visa nuvarande reserestriktioner för Djibouti

Billigaste flygen till flygplatser i Djibouti

Hitta de billigaste flygen till dessa flygplatser i Djibouti från din närmsta stad eller flygplats
Stockholm Arlanda flygplats
Djibouti

BILLIGASTE RUTTEN FRÅN Stockholm TILL Djibouti

Stockholm Arlanda flygplats (ARN) till Djibouti (JIB)

Vanligtvis är flyg till Djibouti från Stockholm billigare än att flyga från Stockholm Arlanda till Djibouti Ambouli, vilket i genomsnitt kostar 6 146 kr

DEN BILLIGASTE MÅNADEN ATT FLYGA FRÅN DJIBOUTI TILL STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSmars12% billigareAtt flyga från Stockholm Arlanda flygplats till Djibouti kostar i genomsnitt bara 5 430 kr i mars
DEN DYRASTE MÅNADEN ATT FLYGA TILL DJIBOUTI FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSaugusti10% dyrareDet kostar omkring 6 731 kr för flyg till Djibouti från Stockholm Arlanda flygplats i augusti
DEN MEST POPULÄRA MÅNADEN ATT FLYGA TILL DJIBOUTI FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSdecember391% fler användare besökteFler momondo-användare sökte efter flyg till Djibouti från Stockholm Arlanda flygplats i december än någon annan månad

När är den bästa tiden att flyga till Djibouti?

Flyg till Djibouti mellan november och januari för att få allra behagligast temperaturer under din resa. Dessa månader har svalare gradtal än under resten av året och är därför stadens högsäsong då flest flygresor bokas. Vintern har temperaturer på ungefär 25-29 °C vilket gör det behagligt att vistas i Djibouti. Även under våren är det många som väljer att boka flyg. Lågsäsongen äger rum under sommaren då det är som varmast i staden och gradtalen kan nå över 40 °C. Under sommaren är det också mycket mer regnigt än under resten av året som generellt har mycket torrt klimat.

När är det billigast att boka flyg till Djibouti?

Billiga flyg till Djibouti hittar du under hösten då det är få flygstolar som bokas. Även under sommaren kan du hitta billiga flygbiljetter till Djibouti då staden har sin lågsäsong. Dyrast är det att resa under vinterns högsäsong, särskilt mellan november och januari då det är som allra dyrast med flygbiljetter till Djibouti. Du kan jämföra priser på flyg till Djibouti hos momondo för att hitta bra priser.

 • Vilken är den billigaste månaden att flyga till Djibouti?

  Generellt är mars den billigaste månaden att flyga från Sverige till Djibouti. Eftersom det är lågsäsong under denna månad kan du vänta dig flygpriser kring 5 430 kr. Om du inte har möjlighet att resa i mars kan du istället boka flyg till Djibouti från Sverige för april. Flyg till Djibouti i april är kanske inte lika billiga som i mars, men genomsnittet ligger fortfarande runt 5 817 kr.

 • Hur långt i förväg bör jag boka mitt flyg till Djibouti?

  Vi rekommenderar att du köper din flygbiljett från Sverige till Djibouti 60 dagar innan ditt avresedatum eftersom det är då som momondo-användare tenderar att hitta bäst flygpriser. Våra användare har hittat flyg till Djibouti för i genomsnitt 6 216 kr.

 • Vilken är den billigaste dagen för flygavgångar till Djibouti?

  Vår data visar att torsdag är den billigaste dagen att flyga till Djibouti. Biljetter för flyg denna dag kan kosta så lite som 6 125 kr. Undvik att boka avgångar för en lördag eftersom priserna då vanligtvis är högre. Enligt våra data ligger genomsnittspriset för en biljett till Djibouti för flygningar en lördag på 6 613 kr.

 • Vilken är den billigaste tiden på dygnet för avgående flyg till Djibouti?

  Enligt våra data är den billigaste tiden på dygnet att flyga till Djibouti på eftermiddagen. momondo-användare har hittat avgående flyg från Sverige till Djibouti på eftermiddagen för så lite som 6 193 kr. Tänk på att dessa priser kan variera beroende på flygbolag och vilken tid på året du reser. Om du har flexibla resplaner bör du undvika att flyga mitt på dagen då priserna genomsnittligen ligger på 8 850 kr. Flyg till Djibouti från Sverige mitt på dagen är generellt dyrare då det ofta är smidigare för resenärer att resa vid denna tid.


Kan jag flyga till Djibouti Ambouli från Sverige i nuläget?

Informationen baseras på reserestriktioner från Sverige till Djibouti Ambouli

De flesta besökare från Sverige måste kunna uppvisa ett negativt COVID-19 testresultat och/eller sitta i karantän vid ankomst till Djibouti Ambouli.

Testkrav för COVID-19
Besökare från Sverige måste uppvisa ett negativt RT-PCR (NAAT)-test taget inom 72 timmar innan avgången till Djibouti Ambouli.

Karantänskrav
Besökare från Sverige behöver inte sitta i karantän vid ankomst till Djibouti Ambouli.

Kan jag flyga tillbaka till Sverige från Djibouti Ambouli?

Returresa till Sverige från Djibouti Ambouli

Testkrav för COVID-19
Besökare från Djibouti Ambouli måste uppvisa ett negativt RT-PCR (NAAT)-test taget inom 48 timmar innan avgången till Sverige.

Karantänskrav
Besökare från Djibouti Ambouli behöver inte sitta i karantän vid ankomst till Sverige.

Om du redan planerar att resa till Djibouti inom en snar framtid rekommenderas det att du håller dig uppdaterad gällande rådande restriktioner och följer lämpliga säkerhetsåtgärder när du vistas på offentliga platser.

Vilka bolag flyger till Djibouti?

Här kan du se ett urval av de mest populära och billigaste flygbolagen för flyg till Djibouti
 • Vilka bolag flyger till Djibouti?

  När det gäller flyg från Sverige till Djibouti bokar de flesta av momondos användare med flygbolag som Turkish Airlines, Qatar Airways, Ethiopian Air och Air France. Beroende på vilken flygplats du flyger från kan du ha andra flygbolag att välja mellan.


Flygplatser nära Djibouti

Nedan hittar du alla flygplatser i Djibouti tillsammans med avståndet från stadens centrum

Flyg till Djibouti landar på Djibouti-Ambouli International Airport som ligger drygt 160 km sydöst om staden. Detta gör att det tar ett tag att ta sig från flygplatsen in till centrum. Många hotell i staden erbjuder gratis transport till och från flygplatsen och detta är i så fall det bästa sättet att resa till Djibouti billigt från flygplatsen. I övrigt finns det inte någon kollektivtrafik från flygplatsen in till centrala Djibouti. Snabbast är att ta taxi från flygplatsen vilket kostar mellan 1500-2000 DJF (80-107 SEK). Räkna med att behöva förhandla om priset. Du kan även hyra bil på flygplatsen för att själv köra in till centrum. Med bil tar resan ungefär två och en halv timme till huvudstaden.


Så tar du dig runt i Djibouti

För att ta dig fram med kollektivtrafiken i staden är det stadens minibussar som gäller. De olika rutterna med minibussarna utgår från det centrala torget Pl Mahmoud Haribi. En enkelbiljett kostar 50 DJF (2,5 SEK) och du betalar direkt till chauffören. Att ta taxi är annars ett vanligt sätt att ta sig fram i staden och detta kostar runt 600 DJF (32 SEK) inom centrum. Många besökare väljer att hyra en bil med förare för att ta sig runt. Detta är särskilt att rekommendera om du vill resa runt utanför Djubouti där vägarna kan vara sämre och mer svårframkomliga. Att hyra en bil med förare kostar runt 25 000 DJF (1332 SEK) per dag.


Visumkrav för att besöka Djibouti

För att resa till Djibouti behöver du ett visum. Detta ska du ansöka om i förväg och det går att göra via nätet. Du kan inte få visering när du anländer på flygplatsen i Djibouti och du behöver ha med dig ditt pass. Kontrollera alltid reglerna för inresa innan du reser då dessa kan förändras.


De bästa sakerna att se och göra i Djibouti

Vad ska man se i Djibouti?

Några av de mest populära sevärdheterna i Djibouti är de afrikanska och europeiska kvarteren där du kan promenera omkring och beundra arkitekturen. Missa inte heller stadens katedral.

Aktiviteter och upplevelser med barn

Ta med barnen till reservatet Decan där ni kan beundra djurlivet.

Ska man köpa reseförsäkring?

Se till att ha en försäkring som täcker kostnader om du skulle bli sjuk eller behöva sjuktransport hem till Sverige då detta annars kan bli mycket dyrt.

Kan man dricka kranvattnet?

Koka först vattnet eller köp vatten på flaska.

Ska man lämna dricks?

Oftast är 10 % redan inräknat i notan.

Var ska man shoppa?

Shoppa på Les Caisses Market som ligger längs med Boulevard de Bender. Här finns allt från hantverk till kläder och souvenirer.