0
Insikter
FAQ
Flights to Akaba

Hitta billiga flyg till Akaba

1 vuxen
0 väskor
Från?
Till?
sön 3/3
sön 10/3

Tillgängliga erbjudanden från över 900 resesidor.

"I år är momondo den främsta platsen för flygbiljetter på internet."
Utsedd till vinnare av Europas bästa reseapp 2023

Trender för flygresor till Akaba

Utforska inblicksdata för ditt flyg till Akaba och lägg upp den ultimata resplanen

Vilken är den billigaste dagen för flygavgångar till Akaba?

Den billigaste veckodagen att flyga till Akaba är en söndag då du kan hitta priser så låga som 4 047 kr. Detta bero ofta på att det är lägre efterfrågan på flyg denna veckodag. För en avgång en torsdag, veckans dyraste resdag, kan du vänta dig flygpriser kring 5 981 kr från Sverige till Akaba.

Vilken är den billigaste tiden på dygnet för avgående flyg till Akaba?

Den billigaste tiden på dygnet att flyga till Akaba från Sverige är på morgonen. momondo-användare har hittat så låga priser som 5 458 kr när de sökt efter flyg som avgår på morgonen. Det är mer efterfrågan på flyg mitt på dagen till Akaba, vilket gör att priserna ofta blir dyrare med ett genomsnitt på 6 041 kr per biljett.

Vanliga frågor om att flyga till Akaba

Hur lång tid tar det att flyga till Akaba?

Med de flygerbjudanden du kan välja mellan från Stockholm till Akaba, Jordanien kommer det som snabbast att ta lite mindre än 14 timmar att färdas mellan de båda orterna. Om du tar ett flyg från Göteborg till King Hussein International Airport i Akaba kommer det att ta lite mer än 13 timmar. Från Malmö tar det som snabbast lite mer än 15 timmar.

Varifrån kan du flyga direkt till Akaba?

Tyvärr finns det inte några flygningar direkt mellan Sverige och Akaba. Om du ska åka från Stockholm är ett alternativ att åka med Turkish Airlines och Royal Jordanian. Du inleder då med att åka från Stockholm till Istanbul med Turkish Airlines. Du fortsätter sedan från Istanbul till Amman, också det med Turkish Airlines och från Amman flyger du sedan med Royal Jordanian den sista biten till Akaba. Om du ska åka från Göteborg kan du flyga med samma flygbolag som du kan från Stockholm. Faktum är att rutten för resan från Göteborg ser likadan ut som den med början i Stockholm, skillnaden är att du i stället för Stockholm börjar resan från Göteborg. Om du ska börja resa från Malmö kan du åka med Wizz Air, Turkish Airlines och Royal Jordanian. Du inleder då med att flyga med Wizz Air från Malmö till Belgrad. Från Belgrad fortsätter du sedan med Turkish Airlines till Istanbul. Du fortsätter sedan från Istanbul till Amman, också det med Turkish Airlines och från Amman flyger du sedan med Royal Jordanian till Akaba.

Vilken är den billigaste månaden att flyga till Akaba?

Den billigaste månaden att flyga till Akaba från Sverige är januari. Flygpriserna som tenderar att ligga kring 1 503 kr, är ofta lägre under denna tid eftersom det är lågsäsong. Om du inte har möjlighet att flyga till Akaba i januari är maj ditt näst bästa alternativ. Flygpriserna från Sverige till Akaba under maj ligger i genomsnitt på 4 282 kr.

När uppdaterade momondo senast priserna för flyg till Akaba King Hussein Intl flygplats?

Priserna för flyg till Akaba King Hussein Intl flygplats uppdateras varje dag.

Hur många bolag söker momondo efter flyg till Akaba King Hussein Intl flygplats?

Från och med februari 2024 finns det 3 bolag att välja mellan för flyg till Akaba King Hussein Intl flygplats.

Hur gammal måste man vara för att flyga till Akaba King Hussein Intl flygplats?

Minimiåldern för att ett barn ska få flyga ensam är fem år, men flygbolag som erbjuder tjänster för ensamkommande barn (UNMR) kan ha sina egna åldersbegränsningar, t.ex. bestämmelser om flygets längd, tidpunkter och mellanlandningar. Det rekommenderas att du kontrollerar med det flygbolag du bokar med för resor till Akaba King Hussein Intl flygplats

Vilket dokument eller ID-handling behöver jag för att flyga till Akaba King Hussein Intl flygplats?

De rese- och hälsodokument som krävs för din resa till Akaba King Hussein Intl flygplats kan variera beroende på din resväg och dina personliga omständigheter. Som en allmän regel bör du ha med dig flera dokument, inklusive ett nationellt ID-kort eller körkort och ett pass som är giltigt i sex månader efter din planerade ankomst till Akaba King Hussein Intl flygplats. Vi rekommenderar att du frågar om råd hos ditt flygbolag eller en pålitlig tredje part, t.ex. IATA.


Visumkrav för att besöka Akaba

Vilka pass eller visumkrav finns det när du besöker Akaba?

Svenska medborgare behöver visum för att kunna besöka Akaba och resten av Jordanien. Detta kan du antingen fixa på förhand från Jordaniens honorärkonsulat i Stockholm eller vid din ankomst till landet. Självklart måste också ditt pass vara giltigt under den tid du tänkt vistas i Jordanien.


De bästa sakerna att se och göra i Akaba

Vad kan man se och göra i Akaba?

Det finns mycket att se och göra i Akaba. Bland annat kan du göra ett besök till Akaba Castle. Denna imponerande byggnad, som även går under namnet Mamluk Fort, byggdes på 1100-talet av de kristna korsfararna. Det kom dock senare att förstöras av Saladin och hans arméer, men återbyggdes av Mamluk-dynastin på 1500-talet. 1917 kom slottet sedan att spela en stor roll i det arabiska upproret mot det ottomanska riket vilket bland annat blivit känt genom Lawrence av Arabien. Om du gillar sol och bad är det dessutom utan tvekan värt att göra ett besök till Palm Beach. Detta är en allmän strand som det är gratis att besöka, och dess arabiska namn är Al-Hafayer. Det är bland annat ett mycket bra ställe att se solnedgångar från. Akabas läge vid Röda Havet ger dig även utmärkta möjligheter för snorkling och dykning. Här finner du både vackra korallrev och mer än tusen olika fiskarter. Du kan även besöka stadens arkeologiska museum som ligger mitt emot Akaba Castle och är hem till samlingar som sträcker sig så långt som 6000 år tillbaka i tiden. Vi kan också rekommendera ett besök till Sharif Hussein bin Ali Mosque. Trots att denna moské byggdes så sent som 1975 är den ett bra exempel på traditionell islamisk arkitektur.


Varför använda momondo?

Varför ska jag använda momondo för att hitta ett flygerbjudande till Akaba?

För att hitta det flyg som bäst passar dig och dina behov samlar momondo flyg från en stor pool av olika flygbolag och byråer – därefter kan du använda våra verktyg och filter för att hitta och boka rätt flyg till Akaba.

Kan jag hitta flyg till Akaba ​​med flexibla bokningspolicys på momondo?

Ja. Alla flyg till Akaba ​​på momondo kan jämföras och filtreras utifrån olika policys som erbjuds, så som flexibel bokning.

Hur kan momondo hjälpa mig hitta flyg till Akaba?

momondo erbjuder flera filter som hjälper dig hitta det bästa flyget till Akaba. Filtrera efter pris, flygbolag, flygplatser, kabinklass, flygplan, betalningsmetod, antal stopp och mycket mer.

Jag är inte riktigt redo att boka ett flyg till Akaba ​​just nu. Kan momondo meddela mig om priserna ändras?

Ja. momondo kan följa flygpriserna för Akaba och meddela dig när de ändras. Gör en sökning för att aktivera prisbevakningen – det enda du behöver är en giltig e-postadress.


Ett enklare sätt att hantera din resa till Akaba

Vi gör det superenkelt att schemalägga, organisera och resa med vänner och familj. Trips är gratis – och tillgängligt för dig oavsett var du bokar.

Spara pengar när du bokar flyg med momondo
Stora namn, större erbjudanden
Stora namn, större erbjudanden
Sök igenom hundratals resesidor för att jämföra priser.
Filtrera efter vad du vill ha
Filtrera efter vad du vill ha
Gratis Wifi? Mellanlandning? Skräddarsy dina resultat direkt.
Gratis och oberoende
Gratis och oberoende
Det är helt gratis att använda oss – inga dolda kostnader eller avgifter.
Prisbevakning
Prisbevakning
Inte redo att boka? Skapa ett prismeddelande för att spåra priser.

Hitta bättre resultat för din vistelse i Akaba

Populära städer i Jordanien
Populära flyg enligt klick de senaste 7 dagarna på momondo


Bli meddelad när priserna sjunker

Dagliga prisförändringar i din inkorg – endast med Prisbevakning.
Flyg till Akaba
1 vuxen
sön 3/3
sön 10/3
Mejla mig produkt- och serviceinformation, toppenpriser och specialerbjudanden från momondo och dess resepartners