Hitta billiga flyg till Akaba

Tur & retur
1 vuxen
Ekonomi
0 väskor
Från?
Till?
lör 1/4
lör 8/4

Tillgängliga erbjudanden från över 900 resesidor.

Trender för flygresor till Akaba

Utforska inblicksdata för ditt flyg till Akaba och lägg upp den ultimata resplanen

Vilken är den billigaste månaden att flyga till Akaba?

Den billigaste månaden att flyga till Akaba från Sverige är januari. Flygpriserna som tenderar att ligga kring 1 271 kr, är ofta lägre under denna tid eftersom det är lågsäsong. Om du inte har möjlighet att flyga till Akaba i januari är mars ditt näst bästa alternativ. Flygpriserna från Sverige till Akaba under mars ligger i genomsnitt på 2 553 kr.

Vilket är det absolut billigaste flyget till Akaba?

Se priser från:

Vilken är den billigaste dagen för flygavgångar till Akaba?

Den billigaste veckodagen att flyga till Akaba är en måndag då du kan hitta priser så låga som 2 455 kr. Detta bero ofta på att det är lägre efterfrågan på flyg denna veckodag. För en avgång en torsdag, veckans dyraste resdag, kan du vänta dig flygpriser kring 6 307 kr från Sverige till Akaba.

Vilken är den billigaste tiden på dygnet för avgående flyg till Akaba?

Den billigaste tiden på dygnet att flyga till Akaba från Sverige är på eftermiddagen. momondo-användare har hittat så låga priser som 5 163 kr när de sökt efter flyg som avgår på eftermiddagen. Det är mer efterfrågan på flyg på kvällen till Akaba, vilket gör att priserna ofta blir dyrare med ett genomsnitt på 5 727 kr per biljett.

Hur långt i förväg bör jag boka mitt flyg till Akaba?

Generellt upplever de flesta resenärer att det är billigast att boka flyg till Akaba ungefär 26 dagar innan avgång då biljettpriserna ligger på runt 7 423 kr.

Billigaste flygen till flygplatser i Akaba

Hitta de billigaste flygen till dessa flygplatser i Akaba från din närmsta stad eller flygplats
Stockholm Arlanda flygplats
Akaba

BILLIGASTE RUTTEN FRÅN Stockholm TILL Akaba

Stockholm Arlanda flygplats (ARN) till Akaba (AQJ)

Vanligtvis är flyg till Akaba från Stockholm billigare än att flyga från Stockholm Arlanda till Akaba King Hussein Intl, vilket i genomsnitt kostar 6 105 kr

DEN BILLIGASTE MÅNADEN ATT FLYGA FRÅN AKABA TILL STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSnovember71% billigareAtt flyga från Stockholm Arlanda flygplats till Akaba kostar i genomsnitt bara 1 782 kr i november
DEN DYRASTE MÅNADEN ATT FLYGA TILL AKABA FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSaugusti151% dyrareDet kostar omkring 15 308 kr för flyg till Akaba från Stockholm Arlanda flygplats i augusti
DEN MEST POPULÄRA MÅNADEN ATT FLYGA TILL AKABA FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSnovember311% fler användare besökteFler momondo-användare sökte efter flyg till Akaba från Stockholm Arlanda flygplats i november än någon annan månad

Vanliga frågor om att flyga till Akaba

Med de flygerbjudanden du kan välja mellan från Stockholm till Akaba, Jordanien kommer det som snabbast att ta lite mindre än 14 timmar att färdas mellan de båda orterna. Om du tar ett flyg från Göteborg till King Hussein International Airport i Akaba kommer det att ta lite mer än 13 timmar. Från Malmö tar det som snabbast lite mer än 15 timmar.

Tyvärr finns det inte några flygningar direkt mellan Sverige och Akaba. Om du ska åka från Stockholm är ett alternativ att åka med Turkish Airlines och Royal Jordanian. Du inleder då med att åka från Stockholm till Istanbul med Turkish Airlines. Du fortsätter sedan från Istanbul till Amman, också det med Turkish Airlines och från Amman flyger du sedan med Royal Jordanian den sista biten till Akaba. Om du ska åka från Göteborg kan du flyga med samma flygbolag som du kan från Stockholm. Faktum är att rutten för resan från Göteborg ser likadan ut som den med början i Stockholm, skillnaden är att du i stället för Stockholm börjar resan från Göteborg. Om du ska börja resa från Malmö kan du åka med Wizz Air, Turkish Airlines och Royal Jordanian. Du inleder då med att flyga med Wizz Air från Malmö till Belgrad. Från Belgrad fortsätter du sedan med Turkish Airlines till Istanbul. Du fortsätter sedan från Istanbul till Amman, också det med Turkish Airlines och från Amman flyger du sedan med Royal Jordanian till Akaba.


Andra kabinklasser för flyg till Akaba

Utforska andra premiumkabinalternativ för ditt flyg till Akaba

Vilka bolag flyger till Akaba?

Här kan du se ett urval av de mest populära och billigaste flygbolagen för flyg till Akaba

I genomsnitt avgår 6 flyg med Turkish Airlines till Akaba varje vecka.De flesta av dem flyger från Amman Queen Alia Intl till Akaba vilket är den mest populära rutt som trafikeras av Turkish Airlines till Akaba. Priserna varierar beroende på när och vart du flyger – det billigaste flyget med Turkish Airlines till Akaba som hittats under de senaste 3 dagarna på momondo låg på 3 200 kr, med avgång från Stockholm Arlanda. Turkish Airlines är det mest populära valet på momondo för den här rutten och har fått 7,7/10 i betyg av 210 av våra användare.


Visumkrav för att besöka Akaba

Svenska medborgare behöver visum för att kunna besöka Akaba och resten av Jordanien. Detta kan du antingen fixa på förhand från Jordaniens honorärkonsulat i Stockholm eller vid din ankomst till landet. Självklart måste också ditt pass vara giltigt under den tid du tänkt vistas i Jordanien.


Börja planera din resa till Akaba


De bästa sakerna att se och göra i Akaba

Det finns mycket att se och göra i Akaba. Bland annat kan du göra ett besök till Akaba Castle. Denna imponerande byggnad, som även går under namnet Mamluk Fort, byggdes på 1100-talet av de kristna korsfararna. Det kom dock senare att förstöras av Saladin och hans arméer, men återbyggdes av Mamluk-dynastin på 1500-talet. 1917 kom slottet sedan att spela en stor roll i det arabiska upproret mot det ottomanska riket vilket bland annat blivit känt genom Lawrence av Arabien. Om du gillar sol och bad är det dessutom utan tvekan värt att göra ett besök till Palm Beach. Detta är en allmän strand som det är gratis att besöka, och dess arabiska namn är Al-Hafayer. Det är bland annat ett mycket bra ställe att se solnedgångar från. Akabas läge vid Röda Havet ger dig även utmärkta möjligheter för snorkling och dykning. Här finner du både vackra korallrev och mer än tusen olika fiskarter. Du kan även besöka stadens arkeologiska museum som ligger mitt emot Akaba Castle och är hem till samlingar som sträcker sig så långt som 6000 år tillbaka i tiden. Vi kan också rekommendera ett besök till Sharif Hussein bin Ali Mosque. Trots att denna moské byggdes så sent som 1975 är den ett bra exempel på traditionell islamisk arkitektur.


Hitta billiga flyg till andra städer i Jordanien

Jordanien har många vackra städer, vad sägs om en resa till en av dem?

Varför använda momondo?

För att hitta det flyg som bäst passar dig och dina behov samlar momondo flyg från en stor pool av olika flygbolag och byråer – därefter kan du använda våra verktyg och filter för att hitta och boka rätt flyg till Akaba.

Ja. Alla flyg till Akaba ​​på momondo kan jämföras och filtreras utifrån olika policys som erbjuds, så som flexibel bokning.


Därför väljer resenärer att använda momondo
Flexibelt resande
momondo förstår behovet av flexibilitet, och därför vi har ett specifikt filter för flyg utan ändringsavgifter.
Expertinformation
Datadrivna insikter utformade för att hjälpa dig hitta ett bra flygerbjudande. Från den billigaste tiden att flyga till hur långt i förväg du ska boka.
Prisbevakning
Bevaka priset för din föredragna flygrutt och få ett meddelande när det ändras.