Flyg till Genua

Tur & retur
1 vuxen
Ekonomi
Från?
Till?
fre 10/12
fre 17/12

Varning om resebegränsningar

Utbrottet av COVID-19 (coronaviruset) kan påverka resor från Sverige till Genua.
Visa nuvarande reserestriktioner för Italien

Billigaste flygen till flygplatser i Genua

Hitta de billigaste flygen till dessa flygplatser i Genua från din närmsta stad eller flygplats
Stockholm Arlanda flygplats
Genua

BILLIGASTE RUTTEN FRÅN Stockholm TILL Genua

Stockholm Skavsta flygplats (NYO) till Bergamo (BGY)

Vanligtvis är flyg till Genua från Stockholm billigare än att flyga från Stockholm Skavsta till Bergamo Bergamo-Orio al Serios internationella, vilket i genomsnitt kostar 892 kr

DEN BILLIGASTE MÅNADEN ATT FLYGA FRÅN GENUA TILL STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSmars38% billigareAtt flyga från Stockholm Arlanda flygplats till Genua kostar i genomsnitt bara 1 598 kr i mars
DEN DYRASTE MÅNADEN ATT FLYGA TILL GENUA FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSjuli81% dyrareDet kostar omkring 4 630 kr för flyg till Genua från Stockholm Arlanda flygplats i juli
DEN MEST POPULÄRA MÅNADEN ATT FLYGA TILL GENUA FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSseptember273% fler användare besökteFler momondo-användare sökte efter flyg till Genua från Stockholm Arlanda flygplats i september än någon annan månad

När är den bästa tiden att flyga till Genua?

Den bästa tiden att resa till Genua är på sommaren samt hösten. Sommaren är den mest aktiva perioden med flest turister och varmare temperaturer på cirka 25-30 °C, och i början av hösten är det cirka 20 °C varmt. För att hitta billiga flygbiljetter till Genua är september en av de bästa månaderna att resa. På sommaren stiger biljettpriserna något.

När är det billigast att boka flyg till Genua?

Det är billigast att boka flyg till Genua på hösten eller slutet av sommaren, i augusti-september, då det är mindre turism i staden och priserna är lägre än under högsäsongen. Flygbiljetter till Genua kostar cirka 2000-2500 SEK per person, tur och retur, från Stockholm Arlanda i september, medan en flygstol i juli kostar cirka 3000 SEK per person. Från Göteborg kan du hitta bra flyg till Genua både på sommaren och hösten och priserna ligger på cirka 2000-2500 SEK per person. Den kortaste flygsträckan är på cirka 4 h från Stockholm och 3 h och 30 min från Göteborg. Det går inga direktflyg från Sverige och du mellanlandar oftast en gång.

 • Vilket är det absolut billigaste flyget till Genua?

  Användare som bokade resor till Genua från Warszawa hittade flyg som var 91 % billigare än det genomsnittliga priset för flyg till Genua. För att hitta det billigaste priset till Genua från din plats kan du använda momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.

 • Vilken är den billigaste månaden att flyga till Genua?

  Den billigaste månaden att flyga till Genua från Sverige är mars. Flygpriserna som tenderar att ligga kring 1 918 kr, är ofta lägre under denna tid eftersom det är lågsäsong. Om du inte har möjlighet att besöka Genua under mars, är det även billigt att resa från Sverige i oktober. De flesta momondo-användare hittar resor under denna månad för omkring 2 210 kr.

 • Hur långt i förväg bör jag boka mitt flyg till Genua?

  Vi rekommenderar att du köper din flygbiljett från Sverige till Genua 52 dagar innan ditt avresedatum eftersom det är då som momondo-användare tenderar att hitta bäst flygpriser. Våra användare har hittat flyg till Genua för i genomsnitt 2 625 kr. Under de senaste 72 timmarna har dock flyg hittats från Sverige för så lite som 1 790 kr.

 • Vilken är den billigaste dagen för flygavgångar till Genua?

  Den billigaste dagen att resa från Sverige till Genua är en tisdag då man kan hitta priser så låga som 2 166 kr. Undvik att boka avgångar för en onsdag eftersom priserna då vanligtvis är högre. Enligt våra data ligger genomsnittspriset för en biljett till Genua för flygningar en onsdag på 2 752 kr.

 • Vilken är den billigaste tiden på dygnet för avgående flyg till Genua?

  Enligt våra data är den billigaste tiden på dygnet att flyga till Genua på kvällen. momondo-användare har hittat avgående flyg från Sverige till Genua på kvällen för så lite som 2 536 kr. Tänk på att dessa priser kan variera beroende på flygbolag och vilken tid på året du reser. Flyg till Genua är dyrare mitt på dagen med ett genomsnittligt biljettpris på 4 199 kr. Avgångar mitt på dagen är mest efterfrågade vilket gör att dessa biljetter kan vara dyrare.

 • Finns det en alternativ flygplats i närheten av Genua?

  De som flyger till Genua kan potentiellt hitta bättre priser för Parma flygplats(116 km från stadskärnan i Genua), Milano-Linate flygplats(119 km från stadskärnan i Genua), Turin-Caselle flygplats(135 km från stadskärnan i Genua), Milano-Malpensa flygplats(137 km från stadskärnan i Genua) eller Bergamo Bergamo-Orio al Serios internationella flygplats(153 km från stadskärnan i Genua) beroende på månad och avgångsflygplats.

 • Finns det ett billigare alternativ för att flyga till Genua?

  Den billigaste flygplatsen i närheten av Genua är generellt Bergamo Bergamo-Orio al Serios internationella flygplats med ett genomsnittspris på 868 kr/person. Dessa priser varierar beroende på var resenärerna kommer ifrån. Resenärer som vill spara pengar kan ta en titt på momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.


Kan jag flyga till Genua Cristoforo Colombo från Sverige i nuläget?

Informationen baseras på reserestriktioner från Sverige till Genua Cristoforo Colombo

De flesta besökare från Sverige måste kunna uppvisa ett negativt COVID-19 testresultat och/eller sitta i karantän vid ankomst till Genua Cristoforo Colombo.

Testkrav för COVID-19
Besökare från Sverige måste uppvisa ett negativt Antigen (snabbtest)-test taget inom 48 timmar innan avgången till Genua Cristoforo Colombo.

Karantänskrav
Besökare från Sverige behöver inte sitta i karantän vid ankomst till Genua Cristoforo Colombo.

Kan jag flyga tillbaka till Sverige från Genua Cristoforo Colombo?

Returresa till Sverige från Genua Cristoforo Colombo

Testkrav för COVID-19
Besökare från Genua Cristoforo Colombo måste uppvisa ett negativt RT-PCR (NAAT)-test taget inom 48 timmar innan avgången till Sverige.

Karantänskrav
Besökare från Genua Cristoforo Colombo behöver inte sitta i karantän vid ankomst till Sverige.

Om du redan planerar att resa till Genua inom en snar framtid rekommenderas det att du håller dig uppdaterad gällande rådande restriktioner och följer lämpliga säkerhetsåtgärder när du vistas på offentliga platser.

Hitta billiga flygbiljetter till Genua

Spana in några av de bästa priserna som momondo-användare nyligen hittat för flygplatser i Sverige till Genua
Flera flygbolag
20 dec.
ARN14:25Stockholm Arlanda
21t 30m
1 stopp
GOA11:55Genua Cristoforo Colombo
22 dec.
GOA07:35Genua Cristoforo Colombo
33t 55m
2 stopp
ARN17:30Stockholm Arlanda
1 790 kr
Hitta liknande
Flera flygbolag
20 dec.
ARN04:45Stockholm Arlanda
29t 05m
2 stopp
GOA09:50Genua Cristoforo Colombo
22 dec.
GOA07:35Genua Cristoforo Colombo
33t 55m
2 stopp
ARN17:30Stockholm Arlanda
1 982 kr
Hitta liknande
Flera flygbolag
20 dec.
ARN14:25Stockholm Arlanda
21t 30m
1 stopp
GOA11:55Genua Cristoforo Colombo
22 dec.
GOA02:00Genua Cristoforo Colombo
11t 30m
1 stopp
ARN13:30Stockholm Arlanda
2 557 kr
Hitta liknande
Flera flygbolag
20 dec.
NYO04:20Stockholm Skavsta
29t 30m
2 stopp
GOA09:50Genua Cristoforo Colombo
22 dec.
GOA04:05Genua Cristoforo Colombo
8t 00m
1 stopp
NYO12:05Stockholm Skavsta
2 621 kr
Hitta liknande
Flera flygbolag
20 dec.
NYO04:20Stockholm Skavsta
29t 30m
2 stopp
GOA09:50Genua Cristoforo Colombo
22 dec.
GOA02:00Genua Cristoforo Colombo
32t 35m
3 stopp
NYO10:35Stockholm Skavsta
2 867 kr
Hitta liknande
Flera flygbolag
20 dec.
ARN14:50Stockholm Arlanda
18t 30m
2 stopp
GOA09:20Genua Cristoforo Colombo
22 dec.
GOA02:00Genua Cristoforo Colombo
16t 10m
3 stopp
ARN18:10Stockholm Arlanda
3 379 kr
Hitta liknande

Hitta de billigaste enkelbiljetterna till Genua

Om du letar efter enkelbiljetter från Sverige till Genua, visa några av våra erbjudanden nedan av Air France
Air France
ARNStockholm Arlanda
21t 30m
GOAGenua Cristoforo Colombo
Air France
GOTGöteborg Landvetter
27t 50m
GOAGenua Cristoforo Colombo

Vilka bolag flyger till Genua?

Här kan du se ett urval av de mest populära och billigaste flygbolagen för flyg till Genua
 • Vilka bolag flyger till Genua?

  Lufthansa, KLM, Air France och Ryanair är de mest populära flygbolagen som rutinmässigt flyger från Sverige till Genua enligt våra uppgifter. Du borde kunna hitta erbjudanden till Genua med dessa flygbolag och andra flygbolag som flyger från Sverige.


Flygplatser nära Genua

Nedan hittar du alla flygplatser i Genua tillsammans med avståndet från stadens centrum

Genoa Cristoforo Colombo Airport (GOA) ligger cirka 10 km från centrum. Det billigaste sättet att ta dig in till stan är med SP Shuttle buss som är gratis och tar cirka 30 min. Du kan även ta dig in med vanlig buss som kostar cirka 5-6 EUR (cirka 50-60 SEK) per person. Du kan boka biljetter online för att få ett billigare pris. Bussen tar ungefär 30 min in till stan. Om du vill ta dig in snabbare kan du ta en taxi som tar cirka 20-25 min och kostar ungefär 7-8 EUR (cirka 70-80 SEK) för max tre personer. Restiden är dock nästan densamma och du kan därför ta bussen, som är billigare, om du inte har bråttom. Det finns även bil att hyra på flygplatsen.


Populära flygresor till Genua

De snabbaste rutterna och de billigaste flygen till Genua som hittats av användare
Flyg från Stockholm till Genua
Snabbast flygtid21t 30m
Billigaste pris1 078 kr
Flyg från Göteborg till Genua
Snabbast flygtid27t 50m
Billigaste pris694 kr

Så tar du dig runt i Genua

Genua har ett bra, och överraskande, transportsystem. Det finns både tunnelbana och buss som är gratis mellan vissa stationer och är ett smidigt sätt att ta sig runt på. Bussarna kör från 06:00-20:00 och tunnelbanan kör dygnet runt. De bussar som du betalar för kostar cirka 1,50 EUR per person och är giltiga i 100 min. Du kan även köpa en dagsbiljett som är giltig i 24 timmar och kostar cirka 4,5 EUR (cirka 45 SEK) per person. Det finns även så kallade hissar, men som känns mer som linbanor på spår, som tar dig upp till kullarna ovanför staden.


Visumkrav för att besöka Genua

Det går bra att resa till Genua utan visum eller pass. Det räcker att du har ett nationellt id-kort om du inte har eller vill ta med ditt pass. Detta gäller alla EU-medborgare. Det går även bra att resa med ett provisoriskt pass. Du kan dock inte resa med enbart körkort eller vanligt id-kort.


Börja planera din resa till Genua


De bästa sakerna att se och göra i Genua

Att se i Genua

Det finns många sevärdheter att upptäcka i Genua, staden där Christofer Columbus föddes. Några av de bästa är Acquario di Genova som är känt som det bästa akvariet i Europa med cirka 15 000 djur och 400 olika arter. Det är även det enda akvariet i Europa som har arter från Antarktis. En annan häftig upplevelse är Dialogio di Buio. Här får du gå en tur i mörkret med en guide och det är något du inte bör missa. Galata Maritime museum är en annan plats som är väldigt värd att besöka.

Bör du köpa reseförsäkring?

Du bör ha med dig reseförsäkring. Om du har ett EU-försäkringskort kan du ta med detta.

Kan du dricka kranvatten?

Det går oftast bra att dricka kranvatten i Genua men vissa väljer ändå att köpa vatten på flaska.

Var ska man shoppa?

Den bästa shoppinggatan i Genua heter Via XX Settembre och är en av de mest populära shoppinggatorna i hela stan. Om du vill bege dig till märkesbutiker med budgetvänligare priser kan du ta dig till Serravalle Designer Outlet. Om du blir sugen på något sött kan du besöka den berömda Romeo Viganotti och är du ute efter lokala varor, såsom frukt, grönsaker och fisk, bör du även besöka Mercato Orientale.