Flyg till Knoxville

Tur & retur
1 vuxen
Ekonomi
Från?
Till?
sön 30/1
sön 6/2

Tillgängliga erbjudanden från över 900 resesidor.

Varning om resebegränsningar

Utbrottet av COVID-19 (coronaviruset) kan påverka resor från Sverige till Knoxville.
Visa nuvarande reserestriktioner för USA

När är den bästa tiden att flyga till Knoxville?

Hur lång tid tar det att flyga till Knoxville?

När du ska flyga till Knoxville, Tennessee från Göteborg eller Stockholm kan du räkna med 14 till 18 timmars resa. Om du reser från någon annan ort i Sverige kan du räkna med ytterligare någon timme eftersom du troligtvis kommer behöva mellanlanda i Stockholm eller Göteborg på din resa. För att ta dig till Knoxville kommer du behöva tillbringa runt 12 timmar i luften, resterande resetid är väntetid vid mellanlandningar. De flesta rutterna mellanlandar två gånger och då blir restiden ofta runt 17 timmar. Det finns många olika flygerbjudanden som ligger på den ungefärliga resetiden.

Varifrån kan du flyga direkt till Knoxville?

Du kan för tillfället inte flyga direkt till Knoxville från Sverige. De flesta flygrutterna har två mellanlandningar, en mellanlandning i centrala Europa såsom i Amsterdam eller på Paris Charles de Gaulle. Därifrån kan du sedan flyga till en större stad i USA, ofta blir mellanlandningen på Atlanta Hartsfield Jackson men det finns rutter som mellanlandar på Detroit Metropolitan Wayne County och på Chicago O’Hare International. Därifrån går det sedan flyg till Knoxville och flygplatsen McGhee Tyson. Det finns rutter med bara en mellanlandning där du flyger direkt till USA från Stockholm Arlanda men dessa rutter har ofta långa väntetider vid mellanlandningen. Om du inte åker från Stockholm eller Göteborg så kan du behöva mellanlanda på någon av dessa platser först innan du flyger vidare.

  • Finns det en alternativ flygplats i närheten av Knoxville?

    Asheville Regional flygplats, Blountville Tri Cities TN/VA flygplats eller Chattanooga Lovell Field flygplats kan utgöra bättre alternativ för att resa till Knoxville.


Kan jag flyga till Knoxville Mc Ghee Tyson från Sverige i nuläget?

Informationen baseras på reserestriktioner från Sverige till Knoxville Mc Ghee Tyson

De flesta besökare från Sverige måste kunna uppvisa ett negativt COVID-19 testresultat och/eller sitta i karantän vid ankomst till Knoxville Mc Ghee Tyson.

Testkrav för COVID-19
Besökare från Sverige måste uppvisa ett negativt RT-PCR (NAAT) eller Antigen (snabbtest)-test taget inom 24 timmar innan avgången till Knoxville Mc Ghee Tyson.

Karantänskrav
Besökare från Sverige behöver inte sitta i karantän vid ankomst till Knoxville Mc Ghee Tyson.

Kan jag flyga tillbaka till Sverige från Knoxville Mc Ghee Tyson?

Returresa till Sverige från Knoxville Mc Ghee Tyson

Testkrav för COVID-19
Besökare från Knoxville Mc Ghee Tyson måste uppvisa ett negativt RT-PCR (NAAT)-test taget inom 72 timmar innan avgången till Sverige.

Karantänskrav
Besökare från Knoxville Mc Ghee Tyson behöver inte sitta i karantän vid ankomst till Sverige.

Om du redan planerar att resa till Knoxville inom en snar framtid rekommenderas det att du håller dig uppdaterad gällande rådande restriktioner och följer lämpliga säkerhetsåtgärder när du vistas på offentliga platser.

Vilka bolag flyger till Knoxville?

Här kan du se ett urval av de mest populära och billigaste flygbolagen för flyg till Knoxville
  • Vilka bolag flyger till Knoxville?

    För flygresor till Knoxville från Sverige, kommer momondos resenärer ofta flyga med ett av dessa populära flygbolag: British Airways, KLM eller United Airlines. Beroende på vilken flygplats i Sverige som du flyger från kommer du antagligen kunna hitta flyg med ett av dessa populära flygbolag.


Flygplatser nära Knoxville

Nedan hittar du alla flygplatser i Knoxville tillsammans med avståndet från stadens centrum

Hur tar du dig till stadskärnan från Knoxvilles flygplats?

Knoxvilles flygplats McGhee Tyson ligger i samhället Alcoa intill Knoxville. Det går ingen bussförbindelse mellan flygplatsen och stadskärnan men det finns flera andra transportalternativ. Flera taxibolag har samarbeten med flygplatsen och det går oftast att hitta en ledig utanför ankomstterminalen, men det rekommenderas att du bokar i förväg för att vara på den säkra sidan. Du kan också använda dig av så kallade ”ride-share”-appar såsom Uber och Lyft som fungerar på liknande sätt som en taxi men att man åker med privatpersoner. De alternativen är ofta billigare än taxi. Det finns också ett hyrbilscentrum om du vill utforska Knoxville, Tennessee och närliggande områden på egen hand.


Visumkrav för att besöka Knoxville

Behövs pass eller visum vid besök i Knoxville?

För att resa till Knoxville, USA behöver du ha ett giltigt pass. Svenska medborgare behöver oftast inte ha något visum när de ska besöka landet i mindre än 90 dagar. Det finns undantag så det är alltid bra att dubbelkolla i god tid innan ni åker. Du behöver dock ha ett ESTA (Electronic System for Travel Authorization) som är ungefär som ett elektroniskt visum som du kan ansöka om via nätet. Tänk också på att USA har hårda regler på vad som får föras in i landet, till exempel får du inte ta med alla typer av mat.


Börja planera din resa till Knoxville


De bästa sakerna att se och göra i Knoxville

Vad kan du se och göra i Knoxville?

Om du gillar naturrelaterade upplevelser så är Knoxville en stad för dig. De har en stor park vid namn World’s Fair Park som är ett populärt besöksmål under sommarhalvåret för promenader och picknick. För en mer äventyrlig promenad så kan du besöka Ijams Nature Centre där du hittar vandringsleder, bergsklättring och kajakpaddling med mera. Om du inte tycker att du har sett tillräckligt många djur under dina promenader så kan du besöka Knoxvilles zoo, och har du ett historiskt intresse så kan du besöka James White’s Fort. James White grundade staden och detta fort är platsen där den grundades. Knoxville erbjuder även ett konstmuseum, ett naturhistoriskt museum och en botanisk trädgård. Efter dina utflykter kan du gå in till stadskärnan och Knoxville’s Market Square. Det är här du hittar butiker, restauranger, fik och barer där du kan slappna av med en bit mat efter dagens äventyr.