Flyg till Hongkong

Tur & retur
1 vuxen
Ekonomi
Från?
Till?
tors 27/1
tors 3/2

Tillgängliga erbjudanden från över 900 resesidor.

Varning om resebegränsningar

Utbrottet av COVID-19 (coronaviruset) kan påverka resor från Sverige till Hongkong.
Visa nuvarande reserestriktioner för Hong Kong

Billigaste flygen till flygplatser i Hongkong

Hitta de billigaste flygen till dessa flygplatser i Hongkong från din närmsta stad eller flygplats
Stockholm Arlanda flygplats
Hongkong

BILLIGASTE RUTTEN FRÅN Stockholm TILL Hongkong

Stockholm Arlanda flygplats (ARN) till Hongkong (HKG)

Vanligtvis är flyg till Hongkong från Stockholm billigare än att flyga från Stockholm Arlanda till Hongkongs internationella, vilket i genomsnitt kostar 4 618 kr

DEN BILLIGASTE MÅNADEN ATT FLYGA FRÅN HONGKONG TILL STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSmaj16% billigareAtt flyga från Stockholm Arlanda flygplats till Hongkong kostar i genomsnitt bara 3 871 kr i maj
DEN DYRASTE MÅNADEN ATT FLYGA TILL HONGKONG FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSdecember33% dyrareDet kostar omkring 6 142 kr för flyg till Hongkong från Stockholm Arlanda flygplats i december
DEN MEST POPULÄRA MÅNADEN ATT FLYGA TILL HONGKONG FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSdecember314% fler användare besökteFler momondo-användare sökte efter flyg till Hongkong från Stockholm Arlanda flygplats i december än någon annan månad

När är den bästa tiden att flyga till Hongkong?

Hong Kong är trevligt att besöka året om, men säsongerna har vissa skillnader. Sommaren är varm och fuktig och kan nå höga temperaturer över 30 grader medan vintern är kall och torr. Bäst tid anses vara under vår och höst då det är behagliga temperaturer för sightseeing och inte ännu för fuktigt. Under det kinesiska nyåret i januari-februari är det många affärer som är stängda, men mycket firande, vilket kan vara bra att tänka på beroende på vilken typ av resa du vill göra. Säsongerna påverkar även priserna på flyg till Hong Kong och resor med hotell.

När är det billigast att boka flyg till Hong Kong?

Billiga resor till Hong Kong hittar du under september och maj. Dessa är bra tidpunkter att åka på med tanke på att vädret hör till det mest behagliga under året. Under denna tid kan du hitta sista minuten-biljetter till Hong Kong men under sommar och vinter, särskilt runt jul, bör du boka flera månader i förväg.

 • Vilken är den billigaste månaden att flyga till Hongkong?

  maj är generellt den billigaste månaden att flyga till Hongkong från Sverige med priser runt 4 027 kr. Om du inte har möjlighet att resa till Hongkong i maj är det också billigt att flyga i november. För den här månaden kan du hitta prser på momondo runt 4 257 kr.

 • Hur långt i förväg bör jag boka mitt flyg till Hongkong?

  Sannolikheten att du hittar billiga flyg till Hongkong från Sverige är större om du bokar 47 dagar innan ditt avresedatum. Generellt sett kan du förvänta dig att hitta flyg till Hongkong för ungefär 4 683 kr om du gör din sökning 47 dagar innan.

 • Vilken är den billigaste dagen för flygavgångar till Hongkong?

  Generellt är den billigaste veckodagen att flyga till Hongkong från Sverige en tisdag. momondo-användare har hittat biljetter för tisdagsavgångar för så lite som 4 455 kr. Detta pris kan dock variera beroende på flygbolag, säsonger och högtider. Undvik att boka avgångar för en lördag eftersom priserna då vanligtvis är högre. Enligt våra data ligger genomsnittspriset för en biljett till Hongkong för flygningar en lördag på 5 405 kr.

 • Vilken är den billigaste tiden på dygnet för avgående flyg till Hongkong?

  Det är billigast att flyga på eftermiddagen från Sverige till Hongkong då du kan hitta flygpriser för så lite som 4 608 kr. Att flyga till Hongkong på eftermiddagen är idealt eftersom det inte är så många som reser då. Det är mer efterfrågan på flyg på morgonen till Hongkong, vilket gör att priserna ofta blir dyrare med ett genomsnitt på 4 936 kr per biljett.

 • Vad kan man göra i Hongkong när det regnar?

  Användare som planerar att flyga till Hongkong under månaderna april, maj, eller juni bör förvänta sig regn. Det finns dock alltid något att göra i Hongkongäven om det skulle regna. De som vill undvika regnet och bege sig på en shoppingtur kan spana in Chungking Mansions.


Kan jag flyga till Hongkongs internationella från Sverige i nuläget?

Informationen baseras på reserestriktioner från Sverige till Hongkongs internationella

De flesta besökare från Sverige får inte komma in Hongkongs internationella.

Testkrav för COVID-19
Besökare från Sverige måste uppvisa ett negativt RT-PCR (NAAT)-test taget inom 48 timmar innan avgången till Hongkongs internationella.

Karantänskrav
Besökare från Sverige behöver inte sitta i karantän vid ankomst till Hongkongs internationella.

Dokument
Försäkran om hälso- och karantäninformation - All travelers are required to submit a health declaration form to border control. The submission can be done online or with a paper form. After submitting the online form, the system will generate a QR code. Travelers should save the result and show it to the border control point staff when entering Hong Kong. The QR code is valid for 48 hours.

Health Monitoring Form For Travelers with a travel history in mainland China or Macao - Travelers with a travel history in mainland China, or Macao over the past 14 days, must complete Health Monitoring Checklist and closely monitor their health condition for 14 days upon arrival in Hong Kong.


Kan jag flyga tillbaka till Sverige från Hongkongs internationella?

Returresa till Sverige från Hongkongs internationella

Testkrav för COVID-19
Besökare från Hongkongs internationella måste uppvisa ett negativt RT-PCR (NAAT)-test taget inom 48 timmar innan avgången till Sverige.

Karantänskrav
Besökare från Hongkongs internationella behöver inte sitta i karantän vid ankomst till Sverige.

Om du redan planerar att resa till Hongkong inom en snar framtid rekommenderas det att du håller dig uppdaterad gällande rådande restriktioner och följer lämpliga säkerhetsåtgärder när du vistas på offentliga platser.

Hitta billiga flygbiljetter till Hongkong

Spana in några av de bästa priserna som momondo-användare nyligen hittat för flygplatser i Sverige till Hongkong
Qatar Airways
6 feb.
ARN10:30Stockholm Arlanda
16t 35m
1 stopp
HKG03:05Hongkongs internationella
13 feb.
HKG14:10Hongkongs internationella
18t 25m
1 stopp
ARN08:35Stockholm Arlanda
5 158 kr
Hitta liknande
Emirates
6 feb.
ARN09:30Stockholm Arlanda
20t 10m
1 stopp
HKG05:40Hongkongs internationella
13 feb.
HKG16:00Hongkongs internationella
46t 15m
2 stopp
ARN14:15Stockholm Arlanda
5 241 kr
Hitta liknande
Emirates
6 feb.
ARN09:30Stockholm Arlanda
44t 10m
2 stopp
HKG05:40Hongkongs internationella
13 feb.
HKG16:00Hongkongs internationella
46t 15m
2 stopp
ARN14:15Stockholm Arlanda
5 453 kr
Hitta liknande
Emirates
6 feb.
ARN09:30Stockholm Arlanda
20t 10m
2 stopp
HKG05:40Hongkongs internationella
13 feb.
HKG16:00Hongkongs internationella
46t 15m
3 stopp
ARN14:15Stockholm Arlanda
5 747 kr
Hitta liknande
Emirates
6 feb.
ARN09:30Stockholm Arlanda
44t 10m
3 stopp
HKG05:40Hongkongs internationella
13 feb.
HKG16:00Hongkongs internationella
46t 15m
3 stopp
ARN14:15Stockholm Arlanda
6 510 kr
Hitta liknande
Flera flygbolag
6 feb.
ARN09:30Stockholm Arlanda
20t 10m
1 stopp
HKG05:40Hongkongs internationella
12 feb.
HKG21:30Hongkongs internationella
22t 40m
2 stopp
ARN20:10Stockholm Arlanda
39 006 kr
Hitta liknande

Hitta de billigaste enkelbiljetterna till Hongkong

Om du letar efter enkelbiljetter från Sverige till Hongkong, visa några av våra erbjudanden nedan av Air France och Finnair
Air France
ARNStockholm Arlanda
16t 35m
HKGHongkongs internationella
Finnair
BMAStockholm-Bromma
25t 25m
HKGHongkongs internationella
Finnair
GOTGöteborg Landvetter
18t 10m
HKGHongkongs internationella

Vilka bolag flyger till Hongkong?

Här kan du se ett urval av de mest populära och billigaste flygbolagen för flyg till Hongkong
 • Vilka bolag flyger till Hongkong?

  Baserat på våra uppgifter är de mest populära flygbolagen som flyger till Hongkong från Sverige Finnair, Air China, SAS och British Airways. Det kan även förekomma andra flygbolagserbjudanden beroende på var i Sverige du flyger från.


Flygplatser nära Hongkong

Nedan hittar du alla flygplatser i Hongkong tillsammans med avståndet från stadens centrum

Flyg till Hong Kong landar på Hong Kong International Airport som ligger ungefär 30 kilometer sydväst om stadens centrum på ön Chek Lap Kok. Flygplatsen kallas därför ibland för Chek Lap Kok Airport. Flygplatsen är en av världens mest besökta och har en av världens största terminalbyggnader. För att ta dig in till centrum har du flera kollektiva färdmedel att välja på. Det enklaste om du bor centralt är att ta snabbtåget Airport Express som tar dig in till centrum på 24 minuter. En mängd av stadens lokalbussar stannar också vid flygplatsen och via buss kan du ta dig till stadens alla områden utan problem. Fråga på turistinformationen inne i terminalen för att få hjälp med vilken buss som tar dig närmast till ditt boende. Många stora hotell har även gratisbussar som hämtar upp på flygplatsen och tar sina gäster direkt till hotellet, så kontrollera med ditt hotell innan avresa.


Populära flygresor till Hongkong

De snabbaste rutterna och de billigaste flygen till Hongkong som hittats av användare
Flyg från Stockholm till Hongkong
Snabbast flygtid16t 35m
Billigaste pris5 158 kr
Flyg från Köpenhamn till Hongkong
Snabbast flygtid20t 10m
Billigaste pris4 119 kr
Flyg från Göteborg till Hongkong
Snabbast flygtid18t 10m
Billigaste pris5 204 kr

Så tar du dig runt i Hongkong

Det snabbaste sättet att ta sig omkring i Hong Kong är med MTR, Mass Transit Railway, som består av tåg som går både över och under jord. Transportsystemet är både snabbt och rent och transporterar över 4 miljoner passagerare varje dag. Detta är något dyrare än stadens bussar men definitivt det smidigaste alternativt. Tågen går varannan till var 14e minut beroende på vilken tid på dagen du åker och du köper biljetterna med kontanter i biljettautomater på stationerna. Biljetterna gäller i upp till 90 minuter. Tänk på att det är mycket trängsel i kollektivtrafiken under rusningstid och då kan det vara bäst att undvika MRT. Rusningstiden är mellan 7 och 9 på morgonen och mellan 5 och 7 på kvällen.

Minibussar är ett billigare sätt att ta sig runt och varje buss har ungefär 15 platser. De röda bussarna kan hämta upp och plocka av passagerare var som helst längs med en fast rutt medan de gröna bussarna har specifika stopp.


Visumkrav för att besöka Hongkong

När du reser till Hong Kong kan du stanna i upp till 90 dagar utan något visum för din vistelse. Du kan bli ombedd att visa upp en biljett för din återresa när du åker in i landet. Du måste ha med dig ett giltigt pass under resan och tänk på att detta måste vara giltigt i minst en månad efter ditt planerade utresedatum. För många länder i Asien behöver ditt pass vara giltigt i 6 månader efter utresa så tänk på detta om du ska byta flyg i något annat land under vägen till Hong Kong.


Börja planera din resa till Hongkong


De bästa sakerna att se och göra i Hongkong

Hur hittar man de billigaste flygbiljetterna till Hong Kong?

På nätet, hos momondo, hittar du billiga flyg till Hong Kong via priskalendern.

Vad ska man se i Hong Kong?

När du är i Hong Kong ska du se till att besöka Man Mo Templet och Po Lin-klostret med sin kända Buddha-staty.

Aktiviteter för barn

Ta med barnen till en dag på Hong Kong Disneyland.

Kan man dricka kranvattnet?

Ja det går bra, men det kan smaka annorlunda.

Ska jag dricksa i Hong Kong?

Om serviceavgiften inte redan är inräknad på notan kan du lägga till 15 procent.

Var finns den bästa shoppingen?

Vid Causeway Bay hittar du flera varuhus och shoppingcenter med allt du kan tänka dig.