Reseguide till Palma de Mallorca

Upptäck det bästa med Palma de Mallorca, vad som finns att göra, när det är bäst att resa dit och mycket mer.

Utforska Palma de Mallorca

Palma de Mallorca, som kärleksfullt bara kallas "Palma" av resenärer som förälskat sig i staden, är en charmig stad med en autentiskt spansk känsla. Här finns ett rikt utbud av förstklassiga restauranger, kaféer och butiker att strosa omkring i. Staden är även känd för sina vackra naturområden och den pittoreska arkitekturen.

Valutaeuro
Befolkning401 270
SpråkSpanskt

Saker att göra i Palma de Mallorca

Sevärdheter och oförglömliga upplevelser du inte får missa när du besöker Palma de Mallorca

Saker att göra gratis i Palma de Mallorca

  • Det bästa som Palma de Mallorca har att erbjuda är helt gratis – nämligen de fantastiska stränderna. Det finns många badplatser i anslutning till staden där du kan lägga ner handduken och tillbringa en hel dag. Eftersom Mallorca bjuder på en vacker och färgsprakande undervattensfauna är det en bra idé att packa ner din snorkelutrustning eller ett par simglasögon. Då kan du roa dig med att snorkla i det kristallklara vattnet.
  • När du behöver en paus från allt solande och badande kan lite sightseeing vara trevligt. Då kan du till exempel besöka stadens berömda katedral utan kostnad.
  • Ett annat lämpligt alternativ för dig som främst är intresserad av gratisaktiviteter i Palma de Mallorca är att vandra i någon av nationalparkerna som finns här.
  • Det finns även vandringsleder som erbjuder en mer strandnära miljö.

När ska man besöka Palma de Mallorca?

Jämför genomsnittliga flyg- och hotellpriser, temperaturer och nederbörd för att bestämma den bästa tiden för att resa

Resepriser

3 826 kr - 12 987 kr

Temperatur

12 - 26 °C

Nederbörd

0 - 70 mm

Om du är på jakt efter varmt väder kan du besöka Palma de Mallorca i augusti då genomsnittstemperaturen är 26 °C, och den högsta kan gå upp till 30 °C. Den kallaste månaden är januari då det kan bli så kallt som 8 °C. Om du vill undkomma regnskurarna bör du undvika Palma de Mallorca i oktober då nederbörden ligger på omkring 70 mm. Den torraste perioden är däremot juli med så lite som 0 mm nederbörd i genomsnitt.


Hållbart resande i Palma de Mallorca

  • Ett populärt alternativ bland resenärer som vill främja hållbar turism i Palma de Mallorca är att planera och genomföra en vandringssemester. Staden och dess ytterområden erbjuder fantastiska vandringsleder i bergig terräng med fantastisk utsikt.
  • I staden finns även ett utbud av hotell och vandrarhem som erbjuder hållbara semestererbjudanden, där olika aktiviteter kombineras med utsökta klimatsmarta måltider.
  • Du som har en klimatsmart livsstil kommer att kunna fortsätta leva ansvarsfullt även under semestern om du väljer att resa till Palma de Mallorca. Staden har till exempel ett rikt utbud av hållbara restauranger och kaféer som arbetar för att minimera sin påverkan på klimatet och serverar utsökt vegansk mat.
  • Du som helst undviker motordrivna transportmedel kan med fördel välja att cykla i Palma de Mallorca. Om du väljer en mountain bike kan du dessutom ta dig fram i den bergiga terrängen och beundra utsikten över stadens trädtoppar.

Vanliga frågor

Vilket område är det bäst att bo i när man är i Palma de Mallorca?

Andra gillar att bo i Llevant, Ponent eller Centrum när de besöker Palma de Mallorca.

Vilken är den bästa flygplatsen att landa på när du flyger till Palma de Mallorca?

Den bästa flygplatsen för att besöka Palma de Mallorca är Palma de Mallorca flygplats.

Vilka är de varmaste och kallaste månaderna i Palma de Mallorca?

Du kommer sannolikt att uppleva det varmaste vädret i Palma de Mallorca under augusti, när det ofta blir så varmt som 26 °C med maxtemperaturer på upp till 30 °C. Du kan förvänta dig att januari blir den kallaste månaden med genomsnittstemperaturer runt 12 °C, vilka tenderar att sjunka till 8 °C.

Vilken är den regnigaste månaden i Palma de Mallorca?

Oktober tenderar att vara den regnigaste månaden på året i Palma de Mallorca med en nederbörd på omkring 70 mm.

Hur länge bör jag stanna i Palma de Mallorca?

Besökare spenderar oftast 1 dagar i Palma de Mallorca i genomsnitt, vilket ger dem tillräckligt med tid att se de största sevärdheterna.

Kan jag hyra bil i Palma de Mallorca?

Ja, du kan hyra bil i Palma de Mallorca för ungefär 240 kr per dag vid denna tid på året, enligt användarsökningar på momondo.

Vart kan jag åka på en dagsresa till från Palma de Mallorca?

Son Vida, Son Ferriol och Son Sardina är några platser du kan besöka under din resa till Palma de Mallorca.


Börja planera din resa till Palma de Mallorca