Reseguide till Amsterdam

Upptäck det bästa med Amsterdam, vad som finns att göra, när det är bäst att resa dit och mycket mer.

Utforska Amsterdam

Nederländernas unika och coola huvudstad är en motsägelsernas stad. Amsterdam är allt du förväntar dig att det ska vara och på samma gång något helt annat.

Staden är full av överraskningar och de flesta sevärdheter finns i dess historiska centrum, men den blomstrande scenen för alternativ konst i Red Light District är lika mycket en del av staden som sedeslösheten den döljer sig bakom.

Ta en cykeltur till stadens eklektiska delar i öst eller de lummiga områdena i väst. Försök att gå lite vilse. Du hittar alltid vägen igen. I en så här liten stad känner du dig snart som hemma.

Valutaeuro
Befolkning872 680
Språkholländska

Saker att göra i Amsterdam

Sevärdheter och oförglömliga upplevelser du inte får missa när du besöker Amsterdam

De bästa aktiviteterna & sevärdheterna i Amsterdam

Insider-tips för Amsterdam

De bästa artiklarna som nämner Amsterdam skrivna av våra reseexperter

De bästa upplevelserna i Amsterdam

Visa alla
Saker att göra i ditt område med de bästa omdömena

När ska man besöka Amsterdam?

Jämför genomsnittliga flyg- och hotellpriser, temperaturer och nederbörd för att bestämma den bästa tiden för att resa

Resepriser

4 347 kr - 7 635 kr

Temperatur

2 - 16 °C

Nederbörd

30 - 100 mm

Om du är på jakt efter varmt väder kan du besöka Amsterdam i juli då genomsnittstemperaturen är 16 °C, och den högsta kan gå upp till 20 °C. Den kallaste månaden är februari då det kan bli så kallt som 0 °C. Om du vill undkomma regnskurarna bör du undvika Amsterdam i oktober då nederbörden ligger på omkring 100 mm. Den torraste perioden är däremot april med så lite som 30 mm nederbörd i genomsnitt.

Varning om resebegränsningar

Inreserestriktioner

Nederländerna har begränsat inresa för resenärer som anländer med flyg utanför EU och som inte är medborgare, innehavare av uppehållstillstånd eller innehavare av viseringar för längre vistelse i EES-medlemsländerna, Schweiz eller deras familjer. Det finns undantag för vissa särskilda fall, t.ex. resande som går på begravningar eller studerar vid en institution i Nederländerna. En fullständig förteckning över undantag finns här. Från och med den 1 januari klassificeras inte brittiska medborgare längre som EU/EES-medborgare och får inte komma in i Nederländerna. Dessa begränsningar gäller inte brittiska medborgare som är lagligt bosatta i Nederländerna. Nödvändiga resor är fortfarande tillåtna. Resenärerna kommer då få återvända in i landet, men måste uppvisa uppehållstillstånd, ett ansökningsintyg eller ett dokument med sin adress och kan bli föremål för förhör av de nederländska gränsmyndigheterna när de anländer till Nederländerna. EU:s icke-väsentliga reseförbud har också upphävts för invånare i Australien, Japan, Sydkorea, Nya Zeeland, Rwanda, Singapore, Thailand och Uruguay. Den nederländska regeringen har ett färgkodat system med länder och regioner med hög risk (orange) och lägre risk (gul). Resenärer som kommer från högriskområden eller länder (orange) måste isolera sig i 10 dagar vid ankomsten. Turisterna måste följa alla de åtgärder och regler som gäller för att bekämpa spridningen av coronaviruset. Turister måste också boka semesterboende innan de reser till Nederländerna. Du hittar den senaste informationen och de vanligaste frågorna och svaren om semesterresor till Nederländerna: här. Den 16 juli tillkännagav den nederländska regeringen ett ytterligare undantag för utlänningar som har långdistansförhållanden med nederländska medborgare/bosatta i Nederländerna. Du hittar mer information här. Icke-EU-medborgare som för närvarande inte är bosatta i eller fysiskt vistas i EU är fortfarande föremål för reserestriktioner och får inte resa till Nederländerna för turism.

Inträdeskrav

Från och med den 15 december måste resenärer som kommer från ett land som inte finns med på EU:s förteckning över säkra ursprungsländer och som är undantagna från EU:s reseförbud för Nederländerna uppvisa följande dokument: Ett officiellt negativt COVID-19 PCR-testresultat utfärdat inom 72 timmar och ett snabbtest högst 4 timmar före ankomst och en ifylld och undertecknad negativ testdeklaration. Barn under 13 år är undantagna från kravet att presentera ett COVID-19-testresultat. Utöver de befintliga kraven för resenärer måste resenärer från Irland, Storbritannien eller Sydafrika även visa ett negativt resultat från ett snabbtest (antigen- eller LAMP-test) eller PCR-test. Testet måste ha genomförts högst fyra timmar innan du går ombord på flyget. Resenärer måste ha tryckta versioner av både det negativa testresultatet och deklarationen. Det är inte godtagbart att visa en digital version på en telefon eller surfplatta. Testkraven ersätter inte kravet på självisolering under tio dagar efter ankomst. Barn under 13 år är undantagna från att presentera ett COVID-19 testresultat.

Karantänskrav

Resenärer måste sitta i 10 dagars självkarantän. Se listan över undantag för mer information.

Visa nuvarande reserestriktioner för Holland

Övernattningar i Amsterdam

Hitta de bästa hotellen, lägenheterna och vandrarhemmen för din vistelse

Populära områden i Amsterdam att bo i

Amsterdam-Zuid

Amsterdam-Zuid dryper av tidlös elegans. Den historiska arkitekturen ger stadsdelen en unik känsla av prestige, och i området finns många framstående sevärdheter. De flesta av de främsta museerna och lyxiga hotellen ligger runt Museumplein.

Amsterdam Oud-West

Det behagliga Oud-West, det anspråkslösa De Baarsjes, den inspirerande Westerpark och det outforskade BoLo är fyra favoriter som utgör den charmiga stadsdelen Amsterdam-West. Här märker du direkt att livet saktar ner till en mer avslappnad takt.

Amsterdam-Centrum

Amsterdams lilla historiska centrum är proppfullt. På bara några minuter kan du gå raka spåret från det livfulla torget De Dam till det oundvikliga Red Light District. Ta god tid på dig tid att utforska området – det finns faktiskt ganska mycket att ta in.

Jordaan

Området Jordaan är ett vinkelrätt kluster av tilltalande trånga gator, små kanaler och 1600-talsbyggnader intill den västra kanalringen. Det som tidigare var ett tätbefolkat område har nu blivit ett av stadens mest eftertraktade områden.

Amsterdam-Oost

Om du föredrar breda horisonter och extra kryddstark mat är Amsterdam-Oost platsen för dig. Här trängs synagogor med turkiska marknader, surinamesiska roti-butiker som serverar kinesiska nudlar och nederländska väderkvarnar som flörtar med islamisk konst.


Vanliga frågor

 • Vilket område är det bäst att bo i när man är i Amsterdam?

  Andra gillar att bo i Bos en Lommer, Amsterdam-Centrum eller Amsterdam Oud-West när de besöker Amsterdam.

 • Vilken är den bästa flygplatsen att landa på när du flyger till Amsterdam?

  Rekommenderade flygplatser för att flyga till Amsterdam är Amsterdam Schiphol flygplats, Eindhoven flygplats och Rotterdam flygplats.

 • Vilka är de varmaste och kallaste månaderna i Amsterdam?

  Du kommer sannolikt att uppleva det varmaste vädret i Amsterdam under juli, när det ofta blir så varmt som 16 °C med maxtemperaturer på upp till 20 °C. Du kan förvänta dig att februari blir den kallaste månaden med genomsnittstemperaturer runt 2 °C, vilka tenderar att sjunka till 0 °C.

 • Vilken är den regnigaste månaden i Amsterdam?

  Oktober tenderar att vara den regnigaste månaden på året i Amsterdam med en nederbörd på omkring 100 mm.

 • Hur länge bör jag stanna i Amsterdam?

  Besökare spenderar oftast 3 dagar i Amsterdam i genomsnitt, vilket ger dem tillräckligt med tid att se de största sevärdheterna.

 • Kan jag hyra bil i Amsterdam?

  Ja, du kan hyra bil i Amsterdam för ungefär 387 kr per dag vid denna tid på året, enligt användarsökningar på momondo.

 • Vart kan jag åka på en dagsresa till från Amsterdam?

  Duivendrecht, Diemen och Landsmeer är några platser du kan besöka under din resa till Amsterdam.


Skapa din egen guide till Amsterdam
Samla tips och rekommendationer för din resa på ett och samma ställe.
Skapa guide

Börja planera din resa till Amsterdam