Reseguide till London

Upptäck det bästa med London, vad som finns att göra, när det är bäst att resa dit och mycket mer.

Utforska London

Valutabrittiskt pund
Befolkning7,56 miljoner
SpråkEngelska

Saker att göra i London

Sevärdheter och oförglömliga upplevelser du inte får missa när du besöker London

När ska man besöka London?

Jämför genomsnittliga flyg- och hotellpriser, temperaturer och nederbörd för att bestämma den bästa tiden för att resa

Resepriser

4 694 kr - 8 080 kr

Temperatur

4 - 17 °C

Nederbörd

40 - 70 mm

Om du är på jakt efter varmt väder kan du besöka London i juli då genomsnittstemperaturen är 17 °C, och den högsta kan gå upp till 23 °C. Den kallaste månaden är januari då det kan bli så kallt som 1 °C. Om du vill undkomma regnskurarna bör du undvika London i januari då nederbörden ligger på omkring 70 mm. Den torraste perioden är däremot juli med så lite som 40 mm nederbörd i genomsnitt.

Varning om resebegränsningar

Inreserestriktioner

Storbritannien har återinfört en nationell lockdown/nedstängning. Från och med den 4 januari råder det nationell nedstängning i England. Att resa hemifrån, även internationellt, är förbjudet från England utom under begränsade omständigheter, t.ex. för arbete eller utbildning. Utländska boenden omfattas av reglerna att hålla sig hemma och bör ej resa utomlands om inte godkännande givits. Olika regler gäller i Skottland, Wales och Nordirland. Resenärer måste följa alla regler som gäller för dem. Från och med den 20 november begränsade Skottland gränsöverskridande resor inom Storbritannien till endast väsentliga resor - som inkluderar hälsoskäl, arbete och studier – för att få komma in i eller lämna Skottland. Människor som bor inom nivå 3 eller nivå 4 lockdown-områden i Skottland får inte heller lämna sitt område och förbjuds att resa utomlands, men detta gäller inte för boende i områden med nivå 0-2. Resenärer som har varit i eller transiterat genom Sydafrika under de senaste tio dagarna får inte resa in i Storbritannien med undantag av brittiska medborgare, medborgare på Irland, invånare i Storbritannien. Vissa områden i Storbritannien och Crown Dependencies kan ha specifika reseregler. På den relevanta sidan finns uppgifter om resor till Jersey, Guernsey, Isle of Man, Shetland, och Orkney.

Inträdeskrav

Alla resenärer som reser in i Storbritannien måste vid ankomsten uppvisa ett ifyllt "hälsoformulär" vid inresa. Från och med den 18 januari måste alla resenärer till England, Skottland, Wales eller Nordirland, inklusive brittiska medborgare som återvänder hem, ett läkarintyg med ett negativt COVID-19- PCR-, antigen- eller LAMP-testresultat som tagits inom tre dagar före avresan. Resenärer från Common Travel Area (Storbritannien, Irland, Isle of Man, Jersey, Guernsey, Ascension, Falklandsöarna och St Helena) omfattas inte av bestämmelserna. Barn under 11 år behöver inte heller genomföra provtagning före avgång. Till och med den 21 januari kommer inte resenärer från Antigua och Barbuda, St Lucia eller Barbados att omfattas av bestämmelserna.

Karantänskrav

Den 18 januari kommer användandet av resekorridorerna att avbrytas, och av, alla resenärer som anländer till Storbritannien från något utländskt land, förutom Irland, Kanalöarna eller Isle of Man, att utsättas för 10-dagars självisolering. Från och med den 15 februari kommer brittiska medborgare, medborgare i Irland, invånare i Storbritannien som har varit i eller rest genom ett land som är rödlistat under de senaste 10 dagarna sitta i karantän på ett regeringsgodkänt hotell i 10 dagar. De kan inte använda Test to Release-systemet. Anmärkning: Den engelska, skotska, walesiska och nordirländska regeringen kan tillämpa karantänkraven på olika sätt. Se mer information om resor till England, Skottland, Wales och Nordirland.

All övrig information

Alla resenärer på flyg till Storbritannien måste bära mask på flygplan och på kollektivtrafik vid ankomsten. Passagerare som använder taxi och privata hyrbilar bör också använda en yta som täcker hela resan. Förare kan vägra att transportera passagerare som inte följer vägledning för säkert resande. Från och med den 8 mars måste passagerare som reser utomlands uppvisa ett nytt resedeklarationsformulär som visar att deras resa är tillåten enligt brittiska nationella regler för lock down. Formuläret måste laddas ner, undertecknas före resan och överföras eller laddas ner till en mobiltelefon. Passagerare som inte har ett giltigt formulär kan nekas ombordstigning. Granska den brittiska regeringens inträdeskrav och ta reda på mer om restriktioner för Storbritannien .

Visa nuvarande reserestriktioner för Storbritannien

Övernattningar i London

Hitta de bästa hotellen, lägenheterna och vandrarhemmen för din vistelse

Vanliga frågor

 • Vad finns det att se i London?

  Enligt momondos användare är de mest populära sevärdheterna i London Berkeley Square, Westfield Stratford City och Wembley Stadion. Du vill kanske också ta en titt på Trafalgar Square och Wigmore Hall.

 • Vilket område är det bäst att bo i när man är i London?

  Andra gillar att bo i London, Southwark eller Tower Hamlets när de besöker London. Överväg också att leta efter boende i Hackney eller Hammersmith och Fulham.

 • Vilka är de varmaste och kallaste månaderna i London?

  Du kommer sannolikt att uppleva det varmaste vädret i London under juli, när det ofta blir så varmt som 17 °C med maxtemperaturer på upp till 23 °C. Du kan förvänta dig att januari blir den kallaste månaden med genomsnittstemperaturer runt 4 °C, vilka tenderar att sjunka till 1 °C.

 • Vilken är den regnigaste månaden i London?

  Januari tenderar att vara den regnigaste månaden på året i London med en nederbörd på omkring 70 mm.

 • Hur länge bör jag stanna i London?

  Besökare spenderar oftast 3 dagar i London i genomsnitt, vilket ger dem tillräckligt med tid att se de största sevärdheterna.

 • Kan jag hyra bil i London?

  Ja, du kan hyra bil i London för ungefär 360 kr per dag vid denna tid på året, enligt användarsökningar på momondo.


Skapa din egen guide till London
Samla tips och rekommendationer för din resa på ett och samma ställe.
Skapa guide

Börja planera din resa till London