Reseguide till London

Upptäck det bästa med London, vad som finns att göra, när det är bäst att resa dit och mycket mer.

Utforska London

När du ska utforska London får du vara beredd på att planera. Det finns nämligen hur mycket som helst att göra i denna metropol. Från häftiga loppmarknader till lyxbutiker, hippa kaffeställen till afternoon tea på fina hotell, fina parker och vackra byggnader – det finns verkligen något för alla i London.

Valutabrittiskt pund
Befolkning7,56 miljoner
SpråkEngelska

Saker att göra i London

Sevärdheter och oförglömliga upplevelser du inte får missa när du besöker London

Saker att göra gratis i London

  • Det finns många gratisaktiviteter i London. Till exempel kan du ta en promenad i Hyde Park. Där bor många ekorrar som kommer riktigt nära.
  • Notting Hill är en av Londons charmigaste stadsdelar som verkligen är värd ett besök. Där finns söta hus och på helgen kan du titta på den berömda loppmarknaden.
  • Det finns gratis guidade turer att ta i centrala London där du tillsammans med en grupp får lära dig mer om olika platser.
  • En promenad längsmed Themsen ger dig chansen att uppleva många delar av London och se en hel del av dess mest berömda platser.
  • Vaktbytet vid Buckingham Palace är gratis att titta på och lika spännande för barn och vuxna. Efteråt kan ni passa på att ta semesterbilder vid en röd telefonkiosk, som är en ikonisk symbol.

När ska man besöka London?

Jämför genomsnittliga flyg- och hotellpriser, temperaturer och nederbörd för att bestämma den bästa tiden för att resa

Resepriser

3 454 kr - 11 162 kr

Temperatur

4 - 17 °C

Nederbörd

40 - 70 mm

Om du är på jakt efter varmt väder kan du besöka London i juli då genomsnittstemperaturen är 17 °C, och den högsta kan gå upp till 23 °C. Den kallaste månaden är januari då det kan bli så kallt som 1 °C. Om du vill undkomma regnskurarna bör du undvika London i januari då nederbörden ligger på omkring 70 mm. Den torraste perioden är däremot juli med så lite som 40 mm nederbörd i genomsnitt.


Hållbart resande i London

  • Det finns många butiker som fokuserar på ekologisk och klimatsmart mat som möjliggör hållbar turism i London. Till exempel finns den amerikanska kedjan Whole foods där, som har massor av härliga produkter.
  • När du vill gå ut och äta kan du hitta många olika kaféer med hälsosamma och miljövänliga alternativ. Kedjan Pret a Manger har färdig mat till låga priser varav en hel del är ekologiskt och utan tillsatser.
  • Du kan också bo på hotell i London med miljöfokus. Till exempel kan du boka rum på Hilton London Bankside som bland annat satsar på att minska matsvinnet.
  • London är bäst att utforska till fots. För att ta dig mellan olika stadsdelar är stadens dubbeldäckarbussar eller tunnelbanan det bästa alternativet.

Vanliga frågor

Enligt momondos användare är de mest populära sevärdheterna i London London Victoria Station, Westfield Stratford City och Berkeley Square. Du vill kanske också ta en titt på Centrala London och Big Ben.

Andra gillar att bo i Lambeth, Camden eller Wandsworth när de besöker London. Överväg också att leta efter boende i Hammersmith och Fulham eller Kensington och Chelsea.

Du kommer sannolikt att uppleva det varmaste vädret i London under juli, när det ofta blir så varmt som 17 °C med maxtemperaturer på upp till 23 °C. Du kan förvänta dig att januari blir den kallaste månaden med genomsnittstemperaturer runt 4 °C, vilka tenderar att sjunka till 1 °C.

Januari tenderar att vara den regnigaste månaden på året i London med en nederbörd på omkring 70 mm.

Besökare spenderar oftast 9 dagar i London i genomsnitt, vilket ger dem tillräckligt med tid att se de största sevärdheterna.

Ja, du kan hyra bil i London för ungefär 577 kr per dag vid denna tid på året, enligt användarsökningar på momondo.


Börja planera din resa till London