Reseguide till Bangkok

Upptäck det bästa med Bangkok, vad som finns att göra, när det är bäst att resa dit och mycket mer.

Utforska Bangkok

Bangkok är ett av världens mest populära turistmål och varje år besöks denna livliga stad av miljoner människor. Bangkok är känt för sin vibrerande och levande atmosfär med shopping, takbarer, fantastiska restauranger och mycket mer. Kontrasterna är stora, i Bangkok kan du äta god gatumat till väldigt låga priser, besöka skinande shoppinggallerior och dricka lyxiga drinkar på en takbar på en och samma dag.

Valutathailändsk baht
Befolkning5,10 miljoner
SpråkThailändskt

Saker att göra i Bangkok

Sevärdheter och oförglömliga upplevelser du inte får missa när du besöker Bangkok

Saker att göra gratis i Bangkok

  • Staden må vara billig som den är, men det finns även gratisaktiviteter i Bangkok som du kan njuta av helt utan kostnad. Till exempel så kan du besöka stadens tempel eller marknader där du kan strosa runt och uppleva atmosfären utan att spendera något.
  • Vi rekommenderar att besöka Chinatown som är den äldsta delen av Bangkok. Denna del är från 1780-talet och där kan du strosa omkring bland smala gator och historiska byggnader. I Chinatown finns även The Temple of the Golden Buddha.
  • I templet Wat Mahathat erbjuds meditationsklasser gratis med munkarna som bor där. En väldigt fridfull och unik upplevelse för turister.
  • Bangkok är en stad med få gröna ytor. Därför är Lumphini Park en väldigt uppskattad park med en vacker sjö där du kan koppla av och njuta av grön natur och frisk luft.

När ska man besöka Bangkok?

Jämför genomsnittliga flyg- och hotellpriser, temperaturer och nederbörd för att bestämma den bästa tiden för att resa

Resepriser

7 739 kr - 19 142 kr

Temperatur

26 - 30 °C

Nederbörd

10 - 320 mm

Om du är på jakt efter varmt väder kan du besöka Bangkok i april då genomsnittstemperaturen är 30 °C, och den högsta kan gå upp till 34 °C. Den kallaste månaden är januari då det kan bli så kallt som 21 °C. Om du vill undkomma regnskurarna bör du undvika Bangkok i september då nederbörden ligger på omkring 320 mm. Den torraste perioden är däremot januari med så lite som 10 mm nederbörd i genomsnitt.


Hållbart resande i Bangkok

  • Om du vill ta dig fram på ett hållbart sätt när du är i Bangkok så kan du nyttja stadens tunnelbana eller tågsystem. Detta är absolut smartare än att till exempel hyra bil, både för att främja hållbar turism i Bangkok och för att trafiken kan vara väldigt intensiv.
  • Bangkok har obegränsat med marknader som erbjuder ekologiska och fräscha alternativ, exempelvis Natural Agriculture Farmer Market.
  • Om du föredrar vanliga mataffärer så finns det gott om dem också. Du kommer förmodligen inte behöva leta länge för att hitta en matbutik med ekologiska matvaror. En av de mest populära är Villa Market.
  • Det finns ett brett utbud av restauranger som serverar ekologisk mat, en av de mest populära är Sustaina Organic Restaurant som serverar japansk, hälsosam mat och har en stor meny som vegetarianer uppskattar.

Vanliga frågor

Andra gillar att bo i Wang Thonglang, Watthana eller Chinatown när de besöker Bangkok. Överväg också att leta efter boende i Phra Khanong eller Bang Kho Laem.

Rekommenderade flygplatser för att flyga till Bangkok är Bangkok Suvarnabhumi flygplats, Bangkok Don Muang flygplats och Rayong Utapao Rayong Pattaya flygplats.

Du kommer sannolikt att uppleva det varmaste vädret i Bangkok under april, när det ofta blir så varmt som 30 °C med maxtemperaturer på upp till 34 °C. Du kan förvänta dig att januari blir den kallaste månaden med genomsnittstemperaturer runt 26 °C, vilka tenderar att sjunka till 21 °C.

September tenderar att vara den regnigaste månaden på året i Bangkok med en nederbörd på omkring 320 mm.

Besökare spenderar oftast 21 dagar i Bangkok i genomsnitt, vilket ger dem tillräckligt med tid att se de största sevärdheterna.

Ja, du kan hyra bil i Bangkok för ungefär 269 kr per dag vid denna tid på året, enligt användarsökningar på momondo.

Bang Kruai är en av platserna du kan besöka under din resa till Bangkok.


Börja planera din resa till Bangkok