Reseguide till Köpenhamn

Upptäck det bästa med Köpenhamn, vad som finns att göra, när det är bäst att resa dit och mycket mer.

Utforska Köpenhamn

Gamla slott, trummande vakter på parad och torn med polerade spiror – historiens vindar sveper över Köpenhamn.

Men ändå har något hänt. Kopparen har målats över med graffiti och rengjorts igen för att på nytt märkas med sprayfärg. Flera lager har utmanat stadens romantik, men något nytt och ofattbart har trätt fram. I Köpenhamn växer ett yngre uttryck fram, ett uttryck av användning och skapande.

Det är vad som gör Köpenhamn så underbart beboeligt. Saker händer. Tankar blir verkliga. Att lära känna Köpenhamn innebär att man får återupptäcka skönhet: skönheten i en berättelse.

Valutadansk krona
Befolkning1,15 miljoner
SpråkDanska

Saker att göra i Köpenhamn

Sevärdheter och oförglömliga upplevelser du inte får missa när du besöker Köpenhamn

Saker att göra gratis i Köpenhamn

  • Det bästa i Köpenhamn är gratis. Du behöver inte belasta kontot för att njuta av en promenad längst Ströget, som stadens ikoniska huvudgata heter.
  • Längst Ströget och på de angränsande torgen brukar lokala artister, magiker och konstnärer uppträda utomhus. Dricks är välkommet men det är inget måste. Ströget är en livlig och kulturell plats under hela året, men det är under våren och sommaren som de flesta artister och konstnärer uppträder här.
  • Du som är intresserad av gratisaktiviteter i Köpenhamn har även tillgång till guidade turer till fots som inte kostar någonting. De lokala guiderna delar med sig av intressanta fakta om stadens rika historia och pekar ut stadens främsta landmärken. Du får även lära dig mer om Köpenhamns starka band till södra Sverige, som tidigare var danskt och hette Östdanmark.
  • Eftersom Köpenhamn ligger vid kusten finns det många vackra naturområden att upptäcka. Ta gärna en promenad i det spektakulära kustområdet Langelinie promenade, där statyn Den lille havfrue (den lilla sjöjungfrun) finns.

När ska man besöka Köpenhamn?

Jämför genomsnittliga flyg- och hotellpriser, temperaturer och nederbörd för att bestämma den bästa tiden för att resa

Resepriser

5 858 kr - 11 693 kr

Temperatur

0 - 16 °C

Nederbörd

20 - 70 mm

Om du är på jakt efter varmt väder kan du besöka Köpenhamn i juli då genomsnittstemperaturen är 16 °C, och den högsta kan gå upp till 20 °C. Den kallaste månaden är januari då det kan bli så kallt som −1 °C. Om du vill undkomma regnskurarna bör du undvika Köpenhamn i augusti då nederbörden ligger på omkring 70 mm. Den torraste perioden är däremot februari med så lite som 20 mm nederbörd i genomsnitt.


Övernattningar i Köpenhamn

Hitta de bästa hotellen, lägenheterna och vandrarhemmen för din vistelse

Populära områden i Köpenhamn att bo i

Nørrebro

Tätt belägna hus, små grönsakshandlare, många olika kulturer och mängder av studenter som cyklar runt – Nørrebros gator är både färgglada och livfulla. Upptäck mysiga kaféer, designbutiker, second hand-affärer och antikvitetshandlare.

Østerbro

Breda gator, rymliga lägenheter och eleganta byggnader vittnar om Nordens flotta historia. Ta en promenad längs den pastellfärgade gatan Olufsgade. Kika in i det förtjusande området Brumleby och se de terrasserade husen.

Centrum

Köpenhamns centrum är stadens historiska hjärta. Ta en promenad genom gränderna med mysiga kaféer, designbutiker och mängder av originella små affärer.

Vesterbro

Röda lampor lyser i de ruffiga butikernas och barernas förmörkade fönster när du går in på den färgglada Istedgate från baksidan av centralstationen. Ju längre bort från stationen du tar dig, desto mer övergår det till ett elegant och tilltalande område.

Christianshavn

Gamla, pittoreska hus står sida vid sida intill de vackra kanalerna – den maritima och historiska miljön i Christianshavn är vad som utgör områdets charm. I dag är stadsdelen ett av Köpenhams trendigaste och dyraste bostadsområden.


Hållbart resande i Köpenhamn

  • Köpenhamn är världsledande när det kommer till hållbarhet. Stadens gröna attityd är på många sätt tydlig för besökare som vill utforska staden.
  • Ett av de tydligaste tecknen är att Köpenhamn är en utpräglad promenadstad. Att gå till fots genom innerstaden på egen hand är populärt bland lokalinvånare såväl som besökare. Det finns även möjlighet att hyra en guide som kan berätta om alla historiskt och kulturellt intressanta platser som ni går förbi under stadspromenaden.
  • Du som föredrar att utforska Köpenhamn från cykelsadeln kan enkelt hyra en cykel på plats i staden. Om du åker tåg från Sverige till Köpenhamn är det även lätt att ta mig sig sin egen cykel.
  • Det finns ett varierat utbud av butiker, kaféer och restauranger som vill främja etisk och hållbar turism i Köpenhamn. Du kan enkelt hitta rättvise- och miljömärkta souvenirer att ta med dig hem.

Vanliga frågor

Vad finns det att se i Köpenhamn?

Enligt momondos användare är de mest populära sevärdheterna i Köpenhamn Copenhagen Business School, Köpenhamns centralstation och Ströget. Du vill kanske också ta en titt på Tivoli Gardens och Oksnehallen.

Vilket område är det bäst att bo i när man är i Köpenhamn?

Andra gillar att bo i Nørrebro, Centrum eller Østerbro när de besöker Köpenhamn. Överväg också att leta efter boende i Amager Øst eller Vesterbro.

Vilken är den bästa flygplatsen att landa på när du flyger till Köpenhamn?

Rekommenderade flygplatser för att flyga till Köpenhamn är Köpenhamn Kastrup flygplats, Aarhus flygplats och Rønne Bornholm flygplats.

Vilka är de varmaste och kallaste månaderna i Köpenhamn?

Du kommer sannolikt att uppleva det varmaste vädret i Köpenhamn under juli, när det ofta blir så varmt som 16 °C med maxtemperaturer på upp till 20 °C. Du kan förvänta dig att januari blir den kallaste månaden med genomsnittstemperaturer runt 0 °C, vilka tenderar att sjunka till −1 °C.

Vilken är den regnigaste månaden i Köpenhamn?

Augusti tenderar att vara den regnigaste månaden på året i Köpenhamn med en nederbörd på omkring 70 mm.

Hur länge bör jag stanna i Köpenhamn?

Besökare spenderar oftast 9 dagar i Köpenhamn i genomsnitt, vilket ger dem tillräckligt med tid att se de största sevärdheterna.

Kan jag hyra bil i Köpenhamn?

Ja, du kan hyra bil i Köpenhamn för ungefär 422 kr per dag vid denna tid på året, enligt användarsökningar på momondo.

Vart kan jag åka på en dagsresa till från Köpenhamn?

Hellerup, Tårnby och Kastrup är några platser du kan besöka under din resa till Köpenhamn.


Börja planera din resa till Köpenhamn