Reseguide till Köpenhamn

Upptäck det bästa med Köpenhamn, vad som finns att göra, när det är bäst att resa dit och mycket mer.

Utforska Köpenhamn

Gamla slott, trummande vakter på parad och torn med polerade spiror – historiens vindar sveper över Köpenhamn.

Men ändå har något hänt. Kopparen har målats över med graffiti och rengjorts igen för att på nytt märkas med sprayfärg. Flera lager har utmanat stadens romantik, men något nytt och ofattbart har trätt fram. I Köpenhamn växer ett yngre uttryck fram, ett uttryck av användning och skapande.

Det är vad som gör Köpenhamn så underbart beboeligt. Saker händer. Tankar blir verkliga. Att lära känna Köpenhamn innebär att man får återupptäcka skönhet: skönheten i en berättelse.

Valutadansk krona
Befolkning1,15 miljoner
SpråkDanska

Saker att göra i Köpenhamn

Sevärdheter och oförglömliga upplevelser du inte får missa när du besöker Köpenhamn

De bästa upplevelserna i Köpenhamn

Visa alla
Saker att göra i ditt område med de bästa omdömena

När ska man besöka Köpenhamn?

Jämför genomsnittliga flyg- och hotellpriser, temperaturer och nederbörd för att bestämma den bästa tiden för att resa

Resepriser

4 513 kr - 8 157 kr

Temperatur

0 - 16 °C

Nederbörd

20 - 70 mm

Om du är på jakt efter varmt väder kan du besöka Köpenhamn i juli då genomsnittstemperaturen är 16 °C, och den högsta kan gå upp till 20 °C. Den kallaste månaden är januari då det kan bli så kallt som −1 °C. Om du vill undkomma regnskurarna bör du undvika Köpenhamn i augusti då nederbörden ligger på omkring 70 mm. Den torraste perioden är däremot februari med så lite som 20 mm nederbörd i genomsnitt.

Varning om resebegränsningar

Inreserestriktioner

Danska medborgare och invånare kan fortfarande återvända till Danmark från var som helst i världen. Resenärer som inte är medborgare eller bosatta kan fortfarande resa in i Danmark med ett ”berättigat ändamål”. Bevis krävs för att visa att det finns ett ”berättigat ändamål” för att komma in. Exempel på ett ”berättigat ändamål” är arbete eller studier i Danmark, transport av varor och olika familjerelaterade skäl, till exempel besök hos en familjemedlem eller partner som är danskbosatt. Den fullständiga förteckningen över ”berättigade ändamål” kan ändras och finns tillgänglig här. Danmark tillåter inte resenärer som anländer från Storbritannien och Sydafrika. Undantag gäller för primärvårdare för ett barn eller tvingande familjeförhållanden.

Inträdeskrav

Resenärer måste uppvisa ett läkarintyg med ett negativt COVID-19 PCR eller antigentestresultat utfärdat inom 24 timmar före ankomst. Barn under 12 år är undantagna från testkravet. Resenärer som flyger från Grönland och Färöarna är också undantagna dessa krav. Resenärer som tidigare har smittats med COVID-19 och därför inte kan presentera ett negativt testresultat måste presentera ett positivt COVID-19-testresultat från ett test som utförs mellan 14 dagar och åtta veckor före flygningen. Dessa passagerare anses inte längre vara smittsamma. Resenärer som anländer från Storbritannien och Sydafrika som är undantagna från inreseförbudet måste uppvisa ett läkarintyg med ett negativt COVID-19-testresultat utfärdat inom 24 timmar före avresan.

Karantänskrav

Resenärer måste ta ett snabbtest innan de lämnar flygplatsen. Alla resenärer utsätts för en 10-dagars självisolering. De kan ta ett PCR-test på dag 4 för att förkorta karantänperioden om detta skulle vara negativt. Det finns vissa undantag inklusive tjänstemän som levererar varor och tjänster in/ut från Danmark.

Transiteringsregler

Resenärer som återvänder till sitt hemland kan resa genom Danmark. Alla resenärer som transiterar genom eller reser till/från Danmark måste uppvisa ett läkarintyg med negativt COVID-19 PCR- eller antigentestresultat utfärdat inom 24 timmar före ankomst. Alla resenärer som transiterar genom eller reser till/från Danmark måste alltid bära mask på flygningar och inne på flygplatsen.

Visa nuvarande reserestriktioner för Danmark

Övernattningar i Köpenhamn

Hitta de bästa hotellen, lägenheterna och vandrarhemmen för din vistelse

Populära områden i Köpenhamn att bo i

Christianshavn

Gamla, pittoreska hus står sida vid sida intill de vackra kanalerna – den maritima och historiska miljön i Christianshavn är vad som utgör områdets charm. I dag är stadsdelen ett av Köpenhams trendigaste och dyraste bostadsområden.

City Center

Köpenhamns centrum är stadens historiska hjärta. Ta en promenad genom gränderna med mysiga kaféer, designbutiker och mängder av originella små affärer.

Vesterbro

Röda lampor lyser i de ruffiga butikernas och barernas förmörkade fönster när du går in på den färgglada Istedgate från baksidan av centralstationen. Ju längre bort från stationen du tar dig, desto mer övergår det till ett elegant och tilltalande område.

Østerbro

Breda gator, rymliga lägenheter och eleganta byggnader vittnar om Nordens flotta historia. Ta en promenad längs den pastellfärgade gatan Olufsgade. Kika in i det förtjusande området Brumleby och se de terrasserade husen.

Nørrebro

Tätt belägna hus, små grönsakshandlare, många olika kulturer och mängder av studenter som cyklar runt – Nørrebros gator är både färgglada och livfulla. Upptäck mysiga kaféer, designbutiker, second hand-affärer och antikvitetshandlare.


Platser att äta på i Köpenhamn

Här finns något för alla smaker. Ta en titt på de högst rankade restaurangerna i Köpenhamn

Vanliga frågor

 • Vad finns det att se i Köpenhamn?

  Enligt momondos användare är de mest populära sevärdheterna i Köpenhamn Köpenhamns centralstation, Oksnehallen och Köpenhamns rådhus.

 • Vilket område är det bäst att bo i när man är i Köpenhamn?

  Andra gillar att bo i Nørrebro, Christianshavn eller Vesterbro när de besöker Köpenhamn. Överväg också att leta efter boende i City Center eller Amager Øst.

 • Vilken är den bästa flygplatsen att landa på när du flyger till Köpenhamn?

  Rekommenderade flygplatser för att flyga till Köpenhamn är Köpenhamn Kastrup flygplats, Aarhus flygplats och Rønne Bornholm flygplats.

 • Vilka är de varmaste och kallaste månaderna i Köpenhamn?

  Du kommer sannolikt att uppleva det varmaste vädret i Köpenhamn under juli, när det ofta blir så varmt som 16 °C med maxtemperaturer på upp till 20 °C. Du kan förvänta dig att januari blir den kallaste månaden med genomsnittstemperaturer runt 0 °C, vilka tenderar att sjunka till −1 °C.

 • Vilken är den regnigaste månaden i Köpenhamn?

  Augusti tenderar att vara den regnigaste månaden på året i Köpenhamn med en nederbörd på omkring 70 mm.

 • Hur länge bör jag stanna i Köpenhamn?

  Besökare spenderar oftast 2 dagar i Köpenhamn i genomsnitt, vilket ger dem tillräckligt med tid att se de största sevärdheterna.

 • Kan jag hyra bil i Köpenhamn?

  Ja, du kan hyra bil i Köpenhamn för ungefär 383 kr per dag vid denna tid på året, enligt användarsökningar på momondo.

 • Vart kan jag åka på en dagsresa till från Köpenhamn?

  Hellerup, Tårnby och Kastrup är några platser du kan besöka under din resa till Köpenhamn.


Skapa din egen guide till Köpenhamn
Samla tips och rekommendationer för din resa på ett och samma ställe.
Skapa guide

Börja planera din resa till Köpenhamn