Hitta billiga paketresor och charterresor

Paketresor och sista minuten till sol eller stad.

Fantastiska resor till de bästa priserna

Hitta de bästa priserna på storstadssemester och sista minuten med momondo.

Fantastiska destinationer till de bästa priserna

Hitta de bästa priserna på resor till dina favorit destinationer med momondo.

Hitta billiga resor på momondo

Med momondo kan du via vår sista minuten sökning hitta billiga resor till solen. Med vår sökmotor kan du välja att enbart se sista minuten, och på så sätt hitta charterresor till rabatterat pris. Sista minuten som uttryck innebär i sin ursprungliga betydelse just paketresor som rabatteras eftersom de sker inom en mycket snar framtid, ofta inom en eller några veckor. Förr stod man ofta på flygplatsen och väntade på att eventuella fria sista minuten-resor skulle dyka upp, men med internets intåg i våra hem är denna typ av väntan ett minne blott. Nu kan du enkelt bevaka alla sista minuten resor via din dator, och enklast gör du det med momondo! Vi samlar en mängd charterarrangörer, och på vår sökmotor kan du enkelt välja ut de kriterier som passar dig och din resa. Skulle du vilja boka resan ”på egen hand”, så finns det även många alternativ med last minute flyg och hotell som kan bokas var för sig.

Populära resmål för paketresor och sista minuten

De resmål som brukar vara populära för paketresor blir också ofta de resmål där det finns flest sista minuten-erbjudanden, av den enkla anledningen att det är där det finns flest hotell och flest flygresor. Från Sverige kan du smidigt ta dig ut i världen från en mängd flygplatser. Runt Stockholm finns inte bara Arlanda, utan även Skavsta, Västerås och Bromma. I Norrland finns bland annat Umeå, Luleå, Östersund och Åre, och i södra Sverige är såklart Göteborg Landvetter och Malmö Sturup bra alternativ, men även uppstickare som Växjö Airport och Örebro Airport flyger idag till våra älskade charterresmål. Allra populärast är såklart charterresor till solen, men det finns såklart även då och då paketresor samt last minute resor som går till större städer.

Fördelar och nackdelar med charterresor

Som med alla typer av resor så finns det såklart fördelar och nackdelar med paketresor och speciellt med sista minuten. För dig som gillar att resa bekvämt och som gärna vill ha en lugn och trygg resa där det är bestämt var du ska bo redan innan du åker, så är paketresor det bästa alternativet. Med sista minuten är det viktigt att tänka på huruvida du vill resa med ospecificerat boende eller med ett bestämt hotell. Fördelen med just ospecificerat boende är att detta ofta innebär riktigt billiga resor. Har du tur så hamnar du på ett lyxigt femstjärnigt hotell, men du kan också ha ”otur” och hamna på ett hotell med lägre standard. Är du beredd att ta den risken så finns det stora pengar att tjäna på denna typ av resande.

För dig som ändå känner att du vill veta var du ska bo någonstans så finns det självklart billiga resor med sista minuten även då, men då kan du få leta och vänta på bra erbjudanden lite längre. Som med alla paketresor kan det även vara bra att läsa på om orten och hotellet du vill åka till innan du bokar, så att du vet vad det brukar vara för väder vid den tiden på året du åker, om det finns air condition på hotellrummet, hur långt det är till stranden och så vidare. Det är alltid bra att vara väl förberedd inför en resa, så att inga obehagliga överraskningar dyker upp.

Alternativ till paketresor - boka flyg och hotell separat

Att hitta billiga resor via sista minuten behöver dock inte alltid innebära att du måste boka paketresor. Det finns även andra alternativ för att hitta billiga resor last minute. Med momondo kan du utöver charterresor även hitta billiga flyg och hotell separat. Detta gör att du blir mer fri i ditt sökande, och på så sätt kan få ner priserna ännu mer. Med vår sökmotor kan du hitta flyg från Sverige till hela världen, och när du hittat ditt billiga flyg kan du gå vidare och välja hotell på orten. Detta gör att du ofta slipper administrativa avgifter som annars charterarrangörerna tar ut för att sammanställa resan. Med internet är det också lätt att hitta hur du på bästa sätt tar dig från flygplatsen till hotellet, något som verkligen har förenklat att resa på egen hand. En annan fördel med denna typ av resande är att du kan göra rundresor och bo på flera platser på destinationen. Du blir mer fri och kan upptäcka ännu mer av landet du reser till.

Oavsett om du väljer att resa sista minuten ospecificerat, med en regelrätt charterresa eller på egen hand där du bokar flyg och hotell själv, så underlättar momondos sökmotor i sökandet. Det enkla upplägget gör det smidigt att sålla ut bland resorna, oavsett om du vill ha en resa till solen med all inclusive eller en roadtrip i U.S.A. med några bokade hotellnätter, så kolla upp vilka resor som är billigast redan idag!

Feedback
Cookies
momondo.se använder cookies
Läs mer