Ha koll på när du ska boka nästa resa.

Det finns faktiskt en perfekt tidpunkt att åka på semester. Vårt verktyg Bästa tiden att resa använder din avreseort, destination och resans längd för att avgöra när det passar bäst att resa och när du kan boka till ett bra pris. Börja med att fylla i dina reseuppgifter så tar vi det därifrån.

Metodik

 • Beräkning: Vår rekommendation

  Vår rekommendation gällande vilken månad du bör resa beräknas utifrån de fyra faktorerna som presenteras: genomsnittliga flygpriser, popularitet, medeltemperatur och genomsnittlig nederbörd. Flygpriser, popularitet och nederbörd är omvända faktorer: ju mindre desto bättre. Optimala värden för medeltemperaturen beräknas som medianen för destinationen, och en skillnad beräknas för varje månad från denna referenspunkt. Ju mindre skillnaden är desto högre upp i rekommendationen hamnar månaden. Flygpriser och temperaturfaktorer väger dubbelt så tungt som popularitet och nederbörd. December har uteslutits på grund av osäkra pris- och popularitetsmönster kring julresor. Om data saknas för någon av de ovan nämnda faktorerna beräknas rekommendationen baserat på resten av de tillgängliga faktorerna.

 • Data: Flygpriser

  Priserna är uppskattningar baserade på analys av aktuella och historiska minimipriser för tur- och returresor för en resenär. Priserna inkluderar månadsmedelvärden samt den största och minsta procentandelen i tiogradiga intervall för varje reslängd. Med hjälp av våra data försöker vi förutse framtida trender för minimipriser. Dessa uppskattningar kan komma att ändras och bör ses som grova riktlinjer.

 • Data: Hotellpriser

  Övergripande insikter för hotellpriser baseras på vår egna sökdata från de senaste 3-4 dagarna, och insikterna kan att uppdateras en gång om dagen. För att uppskatta priserna per natt för ett standard dubbelrum på 3-stjärniga hotell visar vi prisintervallet exklusive de 10% högsta och 10% lägsta priserna för en viss destination. Om insikter saknas innebär det att vi inte har tillräckligt med data från de senaste 3-4 dagarna för den givna destinationen för att ge en tillförlitlig uppskattning.

 • Data: Popularitet

  Månatliga uppskattningar av antalet besökare för varje destination bestäms av interna flyg- och hotellsökningsdata. Detta inkluderar de senaste historiska insikterna under ett 9-månadersintervall som uppdateras varje månad. Dessa uppgifter mäts genom att se den månad med det högsta antalet sökningar, som den period med flest antal besökare. Detta inkluderar de senaste historiska insikterna under ett 9-månadersintervall som uppdateras varje månad. Dessa uppgifter mäts genom att se den månad med det högsta antalet sökningar, som den period med flest antal besökare.

 • Data: Väder

  Väderdata hämtas från en tredje parts webbplats, Weatherbase, och har inte verifierats av momondo. Uppgifter om månatliga genomsnittliga temperaturer och nederbörd baseras på historiska insikter från de senaste 102 åren. Data från Weatherbase uppdateras i realtid från US Census Bureau och andra databaser över hela världen.

 • Data: Bästa tiden att boka

  Insikterna för bästa tiden att boka estimeras utifrån vår interna historiska sökdata. Sökdata från det senaste året sammanställs för varje dags skillnad mellan avresedatum och sökdatum från 0 till 183 dagar (det tidigaste intervallet vi räknar med är cirka 6 månader framåt), med den lägsta 10-percentilen av hotellpriser och flygpriser i ekonomiklass. Minimipriserna och motsvarande dagskillnad identifieras som ungefärliga bästa tider för att boka flygbiljetter för den specifika rutten och hotell för den specifika destinationsorten. Det underliggande datasetet uppdateras varje vecka. Om insikter saknas har rutten eller destinationsorten i fråga mindre än 40 datapunkter per dagsskillnad, vilket innebär att vi inte kan generera tillförlitliga uppskattningar.