preloadvoksenhoteller-featured-low-res.jpg

Vi vet det alla; tiden har äntligen kommit till en solsemester som du och din partner har sett fram emot i månader. Solkrämen och badkläderna är packade och det första stoppet vid ankomsten på hotellet är solsängarna vid den fantastiska poolen eller på den gyllene sandstranden. Allt är perfekt tills ett litet barn börjar väsnas och veva med både armar och ben, så vattnet skvätter åt alla håll och kanter, och över dig som försöker att koppla av med din nya bok eller magasin. Och så är semesterfriden förstörd.

Önskar du detta år att resa på en bekymmerslös vuxensemester långt bort från livliga barn och unga, då finns det hopp där ute. Europas vackraste semesteröar vimlar nämligen med de härligaste vuxenhotell, som erbjuder massa avkoppling långt bort ifrån vardagens stress och jäkt. Så packa solhatten, ta din själsfrände i handen och skäm bort dig med en romantisk semester på en av Europas underbara solskensöar – helt utan barn.

Constantinou Bros Athena Royal Beach Hotel – Pafos, Cypern

Vuxenhotell Cypern

© GettyImages

Det finns många bra anledningar till att besöka Cypern. Ön är charmerande med sin spännande kultur, avkopplande medelhavsstämning och inte minst för dess behagliga temperatur och solsken året runt. Här kan du bo på det 4-stjärniga hotellet Constantinou Bros Athena Royal Beach Hotel, det ligger precis nere vid stranden. Här kommer ni med säkerhet inte ha det tråkigt!
Är ni som fiskar i vattnet, så kommer ni ha tre pooler att välja bland. När hungern smyger sig på då kan ni besöka ett av hotellets fyra restauranger, där ni med garanti kommer finna något som faller er i smaken. Vill ni få upp pulsen kan ni nyttja en av hotellets tennisbanor eller golfbanor, eller kan ni bege er ut på en promenad i den storslagna naturen som man finner på Cypern. Därefter kan ni slappa i hotellets wellnessavdelning innan dagen avslutas med en drink med utsikt över hotellets pool och havet i horisonten. Skål!

Hitta flyg till Pafos Boka hotell

SENTIDO Ixian All Suites – Rhodos, Grekland

Vuxenhotell Cypern

©SENTIDO Hotels & Resorts GmbH

Önskas nästa kärlekssemester till sol, strand och med en liten smula kultur? Bege dig då till Rhodos som erbjuder några av Europas bästa vuxenhotell. På hotellet SENTIDO Ixian All Suites får ni direkt åtkomst till den vackra stranden som bjuder på romantiska promenader och bad under den varma solen. När hungern kommer smygande, kan ni njuta av en romantisk middag på en av hotellets läckra restauranger.

När ni tittat färdigt i varandras ögon bör ni svänga inom Rhodos stadskärna som är mer än 2000 år gammal. Staden har otaligt många historiska platser och byggningar som kan tillföra lite kultur på er romantiska semester. Behöver ni lite tid för er själva, då kan ni bege er tillbaka till ert rum och ta ett friskt dopp tillsammans i den privata poolen, eller se solen gå ned i horisonten från er balkong.

Hitta flyg till Rhodos Boka hotell

Hotel Astoria Playa – Mallorca, Spanien

Vuxenhotell i Grekland

© Hotel Astoria Playa

Mallorca är en tvättäkta semesterfavorit på både gott och ont. Hit vallfärdas soltörstande svenska semesterfirare hela året runt. Det betyder dock också att de flesta hotell och badstränder är proppfyllda med lekande och inte minst skränande barn och unga. Men på Hotel Astoria Playa kan ni njuta av en välförtjänt avkopplande semester för vuxna. Utöver att kunna erbjuda lugn och ro på er vuxensemester erbjuder hotellet även på härliga pooler, olika jacuzzis samt ett privat bubbelbad för två, där du verkligen har möjlighet att njuta av närheten med din livspartner. För att få den perfekta kärlekssemestern finns det möjlighet att få serverat både choklad och mousserat vin till rummet – då kan det inte bli mer romantiskt!

Hitta flyg till Mallorca Book ophold

Aegean Suites Hotel – Skiathos, Grekland

Vuxenhotell i Grekland

© Aegean Suites Hotel

Det finns inget som kan klå en semester på en grekisk ö. Ön Skiathos är som många andra öar i det grekiska öriket känt för sina vackra vitmålade hus längs det azurblå havet, som ser ut att vara taget ut från ett vykort. Likaså är hotellet Aegean Suites Hotel. Detta lilla vuxenhotellet är verkligen idylliskt placerat mitt i en olivlund på en bergsvägg, där man kan beundra vyn över både Skiathos stad och bukt. Hotellet består av 20 eleganta rum som skapar en atmosfär för en avkopplande kärlekssemester i kärlekens tecken.

Tillbringa ett par spännande timmar i den bildsköna stadskärnan eller under den varma solen på den gyllene sandstranden, Megali Ammos, som enbart ligger ett par minuters promenad från ert hotell. Därefter kan ni se fram emot att njuta med läcker lokal mat på ett av hotellets två restauranger eller sippa på en cocktail i en av hotellets utomhus jacuzzis, där det är den vackraste utsikten över det azurblå Egeiske Hav. Men idyllen slutar inte där, finn ännu mer lugn och välmående i hotellets wellnessavdelning. Där ni kan njuta av en mängd underbara behandlingar och terapier, så att ni kan bli helt avslappnade innan resan hem till Sverige.

Hitta flyg till Skiathos Boka hotell

Hugo’s Boutique Hotel – St. Julian’s, Malta

Vuxenhotell Malta

©Hugo’s Boutique Hotel

Ska solsemestern kombineras med storstadssemester ska kursen sättas mot härliga Malta. Staden St. Julian’s utstrålar exklusiv medelhavsidyll med en mängd designbutiker, gourmetrestauranger, fantastiska sandstränder och hotell i första klass. Sätt pricken över i:et på er vuxensemester med ett uppehälle på det luxuösa designhotellet Hugo’s Boutique Hotel, som ligger i hjärtat av stadens populära grannby, Paceville, som erbjuder olika underhållningar. Här kan ni se fram till att njuta av välförtjänt egentid utan barn i det underbara rummet, eller kan ni besöka hotellets takterrass som erbjuder en evighetspool och en champagnebar, båda med den mest fantastiska utsikten över staden och det turkosa havet. Det bästa? Det finns inte ett barn i sikte!

Hitta flyg till Malta Boka hotell

Iberostar Grand Hotel El Mirador – Costa Adeje, Teneriffa

Vuxenhotell Tenerife

©Artur Debat/Gettyimages

Även på de Kanariska öarna kan du finna vuxenhotell som ger dig möjlighet att njuta av den varma solen i lugn och ro utan att bli besvärad av irriterande barnväsen. I semesterorten Costa Adeje i den sydliga delen av Teneriffa hittar du 5-stjärniga Iberostar Grand Hotel El Mirador.

Hotellet är som taget ut från Tusen och en Natts Äventyr med sina sandstensmurar, många skuggiga och mysiga sittplatser, marockanska lanternor och doften av jasminblommor vart du än går. Själva hotellet erbjuder på de härligaste pooler, men ni kan också slappna av under den varma solen på den vackra stranden Playa Del Duque som ni har direkt åtkomst till från hotellet. Ska ni vara helt för er själva kan ni bege er till er suite, där ni kan njuta av varandras närhet i den stora himmelsängen.

Hitta flyg till Tenerife Boka hotell

Om författaren

Aleksandra SowaOla kommer ursprungligen från Polen men förälskade sig i Berlin och flyttade dit för många år sedan. Sedan dess har hon absorberat stadens kreativa energi och levt ut sin passion för film, konst och mat från världens alla hörn. Som den foodie hon är utforskar hon de bästa platserna på den kulinariska kartan när hon är på resande fot. Följ Ola på Linkedin för mer reseinspiration.

Upptäck fler artiklar