DiscoverNyheter & tips

Var går färden? Dessa länder är perfekta att besöka just nu.

Efter en lång och dessutom ofrivillig resepaus är det många av oss som knappt kan bärga oss innan vi får komma ut i världen igen och uppleva nya platser. Lyckligtvis finns det redan flera spännande länder jorden runt som är öppna för besökare, inte har krav på karantän och som har en hög andel (över 50%) vaccinerade invånare. Här är de bästa länderna att besöka just nu, från Seychellernas tropiska öar till Maltas kullerstensgator och exotiska marknader i Marocko.

Kontrollera vilka restriktioner som gäller för länderna innan du bokar. Vår sida över reserestriktioner informerar dig om olika länders vaccinationsstatus, munskyddspolicy, öppningsstatus för restauranger/barer och mer. 

Kom ihåg att om du letar efter en extra försäkran utifall dina resplaner ändras eller ställs in så kan du söka efter flexibla flygbiljetter utan ändringsavgifter och boenden och hyrbilar med gratis avbokning på vår hemsida.

Seychellerna

Din egen privata strand i Victoria, Seychellerna.

För att kunna besöka Seychellerna måste de flesta resenärer kunna tillhandahålla ett negativt COVID-19-testresultat, men det är värt ansträngningen för att nå detta ö-paradis. Mitt i Indiska oceanens varma vatten väntar denna avlägsna skärgård med sina 115 öar känd för sina orörda stränder, fascinerande korallrev och UNESCO-listade naturreservat. 

75% av befolkningen redan har vaccinerat sig är det lätt att släppa allt och fly vardagen i denna tropiska oas. Ta steget in i en vykortsvacker miljö med en perfekt kombination av milslånga vita sandstränder, vajande palmer och lyxiga resorter intill havet. Här kan du slappna av då ditt enda sällskap på stranden är de inhemska, stora sköldpaddorna.

Hitta flyg till Seychellerna

Hitta boende på Seychellerna

Malta

Färgglada båtar i Maltas hamn Marsaxlokk på våren.

På Malta har 81% av lokalbefolkningen vaccinerat sig vilket gör det till ett idealiskt land att besöka just nu. Det bästa av allt är att fullt vaccinerade resenärer från många europeiska länder kan resa in i Malta utan restriktioner. Denna lilla önation har över 300 soldagar per år, och du kan njuta av det perfekta vädret med en dagstur till de orörda stränderna på den närliggande ön Gozo.

Missa inte heller att ta ett dopp i den berömda Blå lagunen, promenera vid vattenbrynet i huvudstaden Valletta eller utforska de förtrollande, UNESCO-listade gatorna och historiska palatsen i Mdina. 

Hitta flyg till Malta

Hitta boende på Malta

Dominikanska republiken

Saona Island i East National Park , Dominikanska republiken.

Då över 55% av befolkningen redan har vaccinerat sig i landet kan de flesta europeiska resenärer besöka Dominikanska republiken utan restriktioner. Denna solkyssta, karibiska pärla är perfekt för dig som letar efter en lugn strandsemester utan stress, där du kan njuta av en lockande blandning av utomhusäventyr och rika kulturtraditioner.

Här väntar snorkling, dykning, kajakpaddling, segling och surfing i det koboltblå vattnet, medan 1 600 kilometer sandstrand med vajande kokospalmer gör det enkelt för dig att varva ner och omfamna den avslappnade livsstilen som ön erbjuder. Glöm inte att även njuta av lite kultur då detta latin-karibiska land även är känt för sin merengue, bachata och levande musik. 

Hitta flyg till Dominikanska republiken

Hitta boende i Dominikanska republiken

Marocko

Det berömda torget Djemaa El Fna tidigt på kvällen i Marrakech, Marocko.

Få länder är lika spännande som Marocko, porten till norra Afrika som sömlöst förenar den afrikanska och arabiska världen. Här väntar exotiska sevärdheter och ljud runt varje hörn, från de färgglada kryddfyllda marknaderna i Marrakech och gyllene sanddyner i Sahara, till de blåtonade gränderna i den lilla bergstaden Chefchaouen. 

Promenera genom Fez medina för att uppleva små stånd och butiker, förundras över den intrikat snidade Hassan II-moskén i Casablanca, eller utforska kustpärlor som Essaouira. Efter dina äventyr kan du varva ner med ett glas sött mintte eller bli renskrubbad under ett traditionellt hammam-besök.

Hitta flyg till Marocko

Hitta boende i Marocko

Turks och Caicos

Grand Turk Island, en av de många vackra öarna i Turks och Caicos.

Den lilla skärgårdsnation i Karibien, Turks och Caicos har lyckats vaccinera 69% av sin befolkning. Den som älskar sol, strand och bad kommer inte bli besviken på landets kombination av kristallklart, varmt havsvatten och orörda vita sandstränder som skapar ett vykortsvärdigt landskap som garanterat kommer få dig att slappna av.

Snorkling är ett måste i denna avskilda tropiska destination då den är hem till det tredje största barriärrevet i världen. Här hittar du även Grace Bay, en av världens vackraste stränder, medan äventyrliga strandbesökare kan simma med stingrockor i Gibbs Cay, även känd som ”Stingray City”. 

Hitta flyg till Turks och Caicos

Hitta boende i Turks och Caicos

Res iväg och utforska något nytt

I takt med att vaccinationerna ökar och allt fler länder lyfter sina reserestriktioner är det dags att återigen njuta av världens underverk. Använd denna lista som täcker allt från avskilda ö-stränder till sightseeing i Europa som inspiration för din väg tillbaka till internationellt resande. 

Relaterat
Index för roadtrips
1 min. läsning

Index för roadtrips