DiscoverResor i Sverige

Utflykter i Stockholm

Här ger vi dig 10 heta tips på utflykter i Stockholm. Oavsett om du vill strosa omkring i vackra trädgårdar, spela på lyckohjul och åka roliga attraktioner på nöjesfält eller besöka unika museum kommer du att hitta vad du söker i vår huvudstad.

Djurgården: kungen av utflykter i Stockholm

Stockholm

Ett av de mest omtyckta resmålen i Stockholm är Djurgården, som är känt för sina flera museer och fantastiska miljö, särskilt under sommarmånaderna då området förvandlas till en lummig oas. Djurgården hittar du på Galärvarvsgatan 14 och här kan du strosa omkring i den vackra naturen, äta på kända restauranger som Aira och Wärdshuset Ulla Winbladh, eller varför inte ta en båtsightseeingstur och uppleva djurgården till havs?

Oavsett om du är bosatt i Stockholm eller är på tillfälligt besök så är det alltid lika trevligt att lära sig mer om vår vackra huvudstad. Med hjälp av en turistbuss kan du uppleva en 100 minuters guidad tur av Stockholm. Turen inkluderar även Djurgården och du kan välja att hoppa vid någon av de populära attraktionerna som junibacken, Gröna Lund och Skansen. Här hittar du ännu fler tips på roliga aktiviteter att testa i Stockholm.

Hitta prisvärda flyg till Stockholm

Upptäck den populära kulturskatten Vasamuseet

Stockholm view

På Galärvarvsvägen 14 hittar du Vasamuseet, som är ett av Sveriges populäraste och mest välbesökta museer. På detta fantastiska museum hittar du skeppet Vasa som kantrade och sjönk i Stockholm 1628. Skeppet är världens bäst bevarade skepp från 1600-talet och här får du möjlighet att uppleva det storslagna fartyget på nära håll. Museet erbjuder även guidade visningar för dig som vill veta mer om Vasa.

Sjöhistoriska museet i Stockholm

Sjöhistoriska museet i Stockholm

Om du vill lära dig mer om fartyg, båtar och livet till havs, både förr och i nutid, så får du inte missa att göra ett besök på Sjöhistoriska museet. Museet tillhör, precis som Vasamuseet, Statens maritima och transporthistoriska museer, och här hittar du allt från spännande fotografier och kartor till museifartyg.

Gröna Lund – Nöjesparken för både stora och små

park

På Djurgården hittar du även nöjesparken Gröna Lund, ett av Sveriges mest populära nöjesfält, som är ett perfekt resmål för hela familjen. Kom hit och njut av riktigt god italiensk glass eller välj och vraka bland flertalet restauranger med olika teman och matkulturer. I utbudet finns allt från danska smörrebröd till fina köttbitar, grillad korv och pasta. Barn upp till två år gamla går in gratis.

På nöjesfältet finns det både mindre och lugnare karuseller för yngre barn, såväl som mer fartfyllda åkattraktioner för dig som vill uppleva ett riktigt spännande äventyr på Gröna Lund. Eller vad sägs om att ta en åktur högt upp i luften i den populära attraktionen Slänggungan, snurra runt i Insane, eller ta en tur i den klassiska berg-och-dal-banan? Inne på parkområdet hittar du även flera scener där det ofta hålls konserter med artister från många olika delar av världen.

På Abba-museet återupplever du det bästa från 70-talet

museum

På Djurgårdsvägen 68 hittar du Abba-museet. Detta interaktiva museum låter dig som besökare vara med och mixa originalmusik, sjunga med i välkända Abba-låtar och spela olika typer av frågesport med Abba som tema. Du kan även titta på den stora samlingen av scenkläder, guldskivor och andra prylar som rör Abba. Perfekt för Abba-entusiasten, eller för dig som bara vill återuppleva musiken som erövrade 70-talet.

På museet får du även lära dig mycket om historien bakom Abba. Hur startades egentligen gruppen? Och hur gick det till när deras största hits skrevs? Allt det och mycket mer får du veta på Abba-museet. Du som önskar kan även välja till en ljudguide. Genom den kan du lyssna på när Björn, Benny Frida och Agnetha berättar om sina liv.

Upplev det kungliga slottet på nära håll

Stockholm

Det kungliga slottet ligger på adressen Kungliga slottet, 107 70 Stockholm och är ett trevligt utflyktsmål i Stockholm. Slottet, som byggdes 1697, lockar varje år många besökare och här kan du gå på guidade visningar där du får se vackra salar samt lära dig mer om kunglig historia. Här hittar du även aktiviteter för barn.

Ett annat mycket populärt slott som många turister och lokalinvånare gärna besöker är Drottningholms slott som du hittar i Ekerö kommun. Här kan du vandra omkring själv i vissa delar av slottet, eller gå med på en visning, som tar 45 minuter och där du får se slottets vackra salar.

Hagaparken i Solna

Stockholm

I den vackra Hagaparken finns det massor av saker att upptäcka. Den rymliga parken ligger i Solna och hit kommer ett stort antal turister varje år. Här kan man bland annat besöka det kinesiska templet, turkiska kiosken, eller varför inte Fjärilshuset? Här inne får du även uppleva en tropisk värme och hög luftfuktighet. Det ljumma klimatet gör också att de närmare 700 fjärilarna trivs utmärkt. Förutom fjärilar finns här även tropiska vackra växter, groddjur och fiskar.

Du som tycker om att vandra i vackra miljöer kommer att trivas inne i Hagaparken. Här finner du nämligen Hälsans stig, som sträcker sig hela 12 kilometer runt Brunnsviken. Under promenaden kan du se flera olika stränder där svanar ofta syns till.

Skansen – en folkkär upplevelse i Stockholm

green snake

Skansen är ett klassiskt utflyktsmål som brukar vara mycket uppskattat av personer i alla åldrar. Den stora anläggningen ligger på Djurgårdsslätten 49–51 och här finns det både exotiska djur som apor, gojor och krokodiler till nordiska djur som vargar och björnar.

När ni blir hungriga är det bara att bege er till någon av alla restauranger och fik som finns tillgängliga på området. Välj mellan svensk husmanskost, fantastiska, frasiga våfflor i Våffelbruket, eller slå till med en mysig picknick ute i det gröna.

Här kan du boka ditt boende i centrala Stockholm

Junibacken – barnens stora favorit

girl

Junibacken ligger på Djurgården och här får man träffa Pippi Långstrump och många andra klassiska sagofigurer. Du som har läst Astrid Lindgrens sagor kommer få ut allra mest av besöket, men även du som bara vill strosa runt i en idyllisk sagomiljö, äta god mat och njuta av vackra utställningar kommer att trivas här.

På Junibacken är alltid fart och fläkt. Passa på att ta med de små på en spännande barnteater som dessutom ingår i entrépriset. Eller varför inte låta barnen uppleva sång och musik från trädgårdsorkesten som brukar spela på området.

Avicii Arena i Johanneshov

Avicii Arena i Johanneshov

Avicii arena, som tidigare gick under namnet Globen, byggdes år 1989 och genom åren har mängder av konserter, evenemang samt olika sportevent gått av stapeln i den klotformade byggnaden. Avicii Arena ligger i Johanneshov och arenan räknas som en av huvudstadens mest ikoniska byggnader.

I närområdet finns det dessutom mycket annat trevligt att roa sig med. Mittemot arenan ligger exempelvis shoppingcentrumet Globen shopping. Här finner man mängder av butiker, restauranger och mysiga fik under ett och samma tak.

Ta del av fantastiska utställningar på Naturhistoriska riksmuseet

museum

Ett av de mest populära och älskade museerna som finns i Stockholm är såklart det klassiska Naturhistoriska riksmuseet. Du hittar den pampiga byggnaden på Frescativägen 40 och här inne finner man mängder av olika spännande utställningar om jordens och människans utveckling.

Här hittar man även flera roliga aktiviteter som passar de lite yngre besökarna. Barnen kan nämligen få hänga med bakom kulisserna på riksmuseet, samt spendera tid i museets egen skaparverkstad som har olika temadagar. Du som är mellan 6 och 15 år kan också bli medlem i Museosaurien, en klubb där du kan få hänga med på särskilda visningar på museet, samt möta spännande forskare.

Filmvisning på museet

face of child

På Naturhistoriska museet ligger även Cosmonova, där du kan uppleva filmvisning på en riktigt stor kupolformad duk som är 23 meter i diameter. Salongen är helt unik och med hjälp av den avancerade tekniken får du uppleva filmer på ett sätt som du aldrig har fått förut. Filmerna som visas varierar, men vanligt förekommande teman är fantastiskt välgjorda och vackra filmer som handlar om rymden, havet och olika djur. Åldersgränsen för filmvisningen är 18 år.

Relaterat
THEME_PEOPLE_KIDS_BEACH_GettyImages-1266131544.jpg
8 min. läsning

Populära badplatser i Stockholm

DEST_SWEDEN_STOCKHOLM_ARCHIPELAGO_PICNIC
8 min. läsning

En weekend i Stockholm

food
8 min. läsning

Populära restauranger i Stockholm