DiscoverReserekommendationer

8 vackra platser för camping i Italien

Det finns ett brett utbud av populära campingar i hela Italien. Många av dessa hittar du dessutom i fantastiska miljöer som mysiga små byar, kristallklara sjöar och massiva bergskedjor. I Italien kan du även njuta av högklassigt mode, uppleva kulturella skatter och smaka på det världsberömda italienska köket. Att campa i Italien är kort sagt ett underbart sätt att uppleva landet på.

Genom att resa runt i Italien och campa på flera olika platser får du möjlighet att ta del av allt som Italien kan erbjuda, från de mäktiga alperna i norra Italien till historiska byggnader och modemetropolen Milano i de södra delarna av landet. Italiens breda utbud av spännande kultur, fantastisk cuisine och god shopping gör dessutom landet till ett perfekt resmål för par, barnfamiljer och soloresenärer.

Village Flaminio – En camplingplats i norra Rom

Rome

Att campa i Rom är en unik upplevelse som man inte får missa om man uppskattar historia, kultur och massor av god mat. Campingen Village Flaminio ligger i norra Rom och på deras stora, gröna campingområde finns det både tält och mysiga bungalows att övernatta i. På området finns det även dricksfontän, lummiga träd som ger skugga samt eluttag.

Village Flaminios utmärkta läge i norra delen av staden gör det mycket enkelt att utforska resten av Rom. Det tar ungefär en halvtimme att köra bil in till stadskärnan och här kan du fördriva tiden med att gå på museer samt utforska klassiska sevärdheter som
Colosseum och St Peterskyrkan. Läs gärna vår cityguide för Rom om du vill ha mer bra tips på turistmål och nöjen i den spännande huvudstaden.

Hitta hyrbilar i Rom

Havsnära camping i Venedig

street in Italy

Camping Rialto i Venedig är en enkel men mysig camping där du kan tälta eller ställa upp din husvagn, och på området finns det smidiga servicebyggnader med dusch och toalettmöjligheter samt tvättrum. Det finns också wifi på området, och från Rialto reser du enkelt till centrala Venedig med buss eller bil. Bussresan tar bara omkring 10 minuter och är ett prisvärt alternativ för dig som inte vill köra bil i Italien.

I den vackra vattenstaden Venedig finns det massor av sevärdheter att utforska. Passa på att besöka den fantastiska romersk-katolska Markuskyrkan på P.za San Marco eller upplev staden från vattnet genom att ta båttur på stadens kanaler. I vår cityguide kan du läsa mer om populära turistmål i Venedig.

Hitta flyg i Venedig

Campa mitt i Italiens modemetropol

I Milano hittar du den välkända campingen Camping Village Citta´di Milano. Här kan du övernatta till ett bra pris i landets näst största stad, och på området finns det både toalett och dusch, tillgång till vatten samt faciliteter där du kan tvätta din bil. Inne på campingen hittar du också ett mysigt café.

Upptäck centrala Milano

Milano

En av de största fördelarna med campingen är att det är lätt att resa vidare till centrala Milano med kollektivtrafik som buss och tunnelbana. Varför inte åka in till stadskärnan och ta en tur på den världsberömda och extravaganta gallerian Vittorio Emanuele II, eller ta en tripp till den gotiska katedralen Il Duomo som ligger i Milanos innerstad? I området vid katedralen finns det även gott om mysiga fik och restauranger, och i vår cityguide kan du upptäcka fler spännande nöjen runt omkring Milano.

Hitta hyrbilar i Milano

Campa naturnära i norra Italien

friends

Den familjevänliga Camping Cortina ligger i Provinsen Belluno, inte långt från staden Salieto. Det vackra campingområdet ligger naturnära och är omgivet av höga trädtoppar, och hit kommer man för att njuta av naturen, koppla av från vardagen och vandra i de italienska alperna. På campingen finns det även faciliteter som pool, dusch och toaletter.

Det är lätt att ta sig till camping Cortina via e SS 51 med bil. Du kan även resa hit med buss som avgår dagligen mellan Venedig och Cortina d’Ampezzo.

Hitta flyg i Italien

Upplev den äkta toskanska landsbygden på Village Mugello Verde

italy-florence

På den Toskanska landsbygden finner du campingen Village Mugello Verde. Det populära campingområdet är omgiven av storslagen natur och här kan du sova i tält eller ställa upp husvagn och husbil. Välj om du vill ha en plats med elektricitet eller ej. På campingen finns det dessutom många användbara faciliteter som toaletter, duschar, tvättmaskiner samt torktumlare, kort sagt allt du kan tänkas behöva under din vistelse.

Det natursköna området ger dig möjlighet till fantastisk vandring. Marken är till stor del platt, vilket är bra för barnfamiljer med små barn och för dig som inte är så förtjust i att vandra i brant terräng. I närheten av Village Mugello Verde finns det även gott om andra sevärdheter som den vackra och kulturella staden Florence som ligger på mindre än en timmas reseavstånd från campingen.

Hitta flyg i Toscana

Övernatta vid stranden på Camping Village Oasi

camping

En annan mycket populär camping i Toscana är Camping Village Oasi som ligger i den lilla orten Albinia. Här bor du endast några få meter från stranden med fantastisk utsikt över närliggande öar. De mysiga bungalowsen har kök, badrum samt luftkonditionering, och gemensamma badrum finns tillgängligt för dig som sover i tält.

På den närliggande stranden kan du spendera dagarna med att sola, bada eller bara njuta av tillvaron. Området ligger endast några kilometer från staden Albinia, vilket gör det smidigt att promenera eller köra in till stadskärnan när du vill äta på restaurang eller nyttja några av de andra nöjen som du hittar vid den lilla stadens samlingspunkt, The Piazza delle Regioni.

Hitta flyg i Italien

Campa i kulturcentret Florens

Florens

Det är inte konstigt att staden Florens har blivit så omtyckt. Tack vare sitt stora utbud av kultur, konst och fantastisk arkitektur flockas hundratusentals turister till den vackra staden. En halv mil från stadskärnan hittar man dessutom den populära campingen Camping Village Internazionale Firenze. Campingområdet är öppet mellan maj och oktober, och här finner du flera utmärkta faciliteter som pool, restauranger, wifi, tvättmaskiner samt toaletter och duschar. Ställ upp ditt tält på den fina grönytan eller parkera din husvagn eller husbil på angivna campingplatser.

Du som uppskattar konst och kultur får inte missa ett besök i centrala Florens. Staden har blivit mycket känd på grund av sin koppling till renässansen och här hittar du bland annat det fantastiska galleriet Gallerie degli Uffizi som innehåller mängder med intressanta verk från bland annat konstnärer som Michelangelo, Hugo Van der Goes och Leonardo da Vinci. Florence bjuder även på fantastisk arkitektur, till exempel den imponerande katedralen la Cattedrale di Santa Maria del Fiore som räknas till en av världens största kyrkor.

Hitta hyrbilar i Florens

Besök vackra Ligurien på Camping Green Village

beach-italy

Ligurien är ett område i den nordvästra delen av Italien som är känd för sin oerhört vackra natur, och i en av regionens små städer Albenga hittar du den mysiga campingen Camping Green Village. Campingområdet har ett utmärkt läge med endast en kilometer från stranden, och du kan övernatta i någon av de fina stugorna på området eller ta med dig din husvagn eller husbil och ställa upp den på angivna platser. Du hittar även toalett och duschmöjligheter på campingen.

Drygt två timmar från campingen hittar du staden Turin som är känd för sin Baroqueinspirerade arkitektur, sina slott och sina fantastiska restauranger. Hit reser du enkelt via A6 med hyrbil eller buss, läs mer om vad Turin har att erbjuda i vår cityguide. Du som hellre vill utforska närområdet kan alltid välja att besöka den berömda nationalparken Cinque Tere, eller varför inte resa längs med kusten för att få syn på alla vackra blomsterodlingar som har gjort att regionen Ligurien även går under namnet Blomsterrivieran.

Hitta flyg i Turin

Praktisk information: I Italien får man fricampa på privata områden med tillstånd från markägaren men inte i nationalparker. Priserna på campingplatser varierar men kan hamna på allt från 10 till 250 euro natten, och på enkla campingar kostar det ungefär 40-55 euro per natt. Tänk även på att många av landets motorvägar tar ut en avgift för att få köra på dem.

Relaterat
DEST_SWEDEN-THEME_PEOPLE_MOTOR-VAN_CAMPING-GettyImages-1346561560
8 min. läsning

Upplev din bästa camping i Kroatien