Reseguide till Turin

Upptäck det bästa med Turin, vad som finns att göra, när det är bäst att resa dit och mycket mer.

Utforska Turin

Turin, Italiens fjärde största stad, har länge varit ett centrum för kultur och industri. Faktum är att Turin var landets första huvudstad, mellan 1861-1865, och idag upptar den ett hörn i den triangel av affärscentrum där Genua och Milano också ingår. Det vilar något storslaget och majestätiskt över denna stad med närhet till alperna.

Valutaeuro
Befolkning870 456
SpråkItalienskt

Saker att göra i Turin

Sevärdheter och oförglömliga upplevelser du inte får missa när du besöker Turin
Mole Antonelliana
Mole Antonelliana

Tornet på den byggnad som från början skulle bli en synagoga har blivit Turins symbol, och syns på det italienska myntet som är värt två cent. I byggnaden huserar idag det nationella filmmuseet.

Palazzo Carignano
Palazzo Carignano

Den här anmärkningsvärda byggnaden, vars rundade former ritades av en 1600-talsmunk, rymmer ett museum med inriktning på Italiens enande. Tidigare har palatset fungerat som regeringsbyggnad och hem för Carignanoprinsarna.

Palazzo Reale di Torino
Palazzo Reale di Torino

Ett besök på det här grandiosa palatset ger inblick i lyxlivet vid furstehuset Savojen. Som besökare får du utöver tillträde till de extravagant inredda rummen även besöka Museo di Antichità och Sala Chiablese.

Turin Cathedral
Turin Cathedral

Katedralen byggdes mellan 1491-1498 och blev stadens första renässansbyggnad. På 1600-talet tillkom kapellet där den linneduk som sägs ha varit Jesus liksvepning finns, och som sammankopplar katedralen med det kungliga palatset.

Saker att göra gratis i Turin

  • Det finns många gratis aktiviteter i Turin. Den första söndagen i månaderna mellan oktober och mars erbjuder flera museer gratis inträde. Detta gäller bland annat Palazzo Reale och Capella della Sacra Sindone, samt den kungliga vapenarsenalen Armeria Reale.
  • Om du befinner dig på Piazza Carignano är dina chanser att få se gratis musik- eller teaterunderhållning mycket goda. Särskilt på helger är det vanligt att band eller buskisartister uppträder för förbipasserande.
  • Njut av en vacker utsikt från Monte dei Cappuccini. Från den lilla kyrkan Chiesa della Gran Madre di Dio ser du floden Po ringla sig fram, och landmärket Mole Antonelliana sträcka sig mot himlen.
  • Det finns flera skäl att besöka grönområdet Parco Valentino. Förutom det vackra promenadstråket längsmed floden Po finns här en botanisk trädgård och Borgo Medievale, en modell av en typisk by från 1400-talet.

När ska man besöka Turin?

Jämför genomsnittliga flyg- och hotellpriser, temperaturer och nederbörd för att bestämma den bästa tiden för att resa

Resepriser

1 768 kr - 9 773 kr

Temperatur

1 - 22 °C

Nederbörd

41 - 120 mm

Om du är på jakt efter varmt väder kan du besöka Turin i juli då genomsnittstemperaturen är 22 °C, och den högsta kan gå upp till 28 °C. Den kallaste månaden är januari då det kan bli så kallt som −3 °C. Om du vill undkomma regnskurarna bör du undvika Turin i maj då nederbörden ligger på omkring 120 mm. Den torraste perioden är däremot januari med så lite som 41 mm nederbörd i genomsnitt.


Hållbart resande i Turin

  • Ta dig runt på ett sätt som gynnar hållbar turism i Turin. Via spårvagnsnätet reser du enkelt mellan stadens olika delar. Ett annat miljövänligt och effektivt sätt är att hyra cykel eller elsparkcykel.
  • När du besöker Turin har du möjlighet att välja hotell som satsar på hållbarhet. Några exempel är Statuto Eco Art Hotel, B&B A Casa Romar och Relais Bella Rosina.
  • Till dig som söker veganska restauranger i Turin rekommenderar vi Mezzaluna, Soul Kitchen och Antonio Chiodi Latini. Prova även de veganska caféerna L’Orto Café och Ratatouille.
  • Prova en guidad cykeltur i Turin. Med Baja Bikes får du se stadens viktigaste sevärdheter på ett par timmar, tillsammans med en kunnig, engelsktalande guide.

Vanliga frågor

Vilken är den bästa flygplatsen att landa på när du flyger till Turin?

Rekommenderade flygplatser för att flyga till Turin är Turin-Caselle flygplats, Milano-Malpensa flygplats och Milano-Linate flygplats.

Vilka är de varmaste och kallaste månaderna i Turin?

Du kommer sannolikt att uppleva det varmaste vädret i Turin under juli, när det ofta blir så varmt som 22 °C med maxtemperaturer på upp till 28 °C. Du kan förvänta dig att januari blir den kallaste månaden med genomsnittstemperaturer runt 1 °C, vilka tenderar att sjunka till −3 °C.

Vilken är den regnigaste månaden i Turin?

Maj tenderar att vara den regnigaste månaden på året i Turin med en nederbörd på omkring 120 mm.

Hur länge bör jag stanna i Turin?

Besökare spenderar oftast 3 dagar i Turin i genomsnitt, vilket ger dem tillräckligt med tid att se de största sevärdheterna.

Kan jag hyra bil i Turin?

Ja, du kan hyra bil i Turin för ungefär 264 kr per dag vid denna tid på året, enligt användarsökningar på momondo.

Vart kan jag åka på en dagsresa till från Turin?

Superga, San Mauro Torinese och Pecetto Torinese är några platser du kan besöka under din resa till Turin.


Börja planera din resa till Turin

Få de senaste insikterna om flyg till Turin
Få de senaste insikterna om flyg till Turin

Hitta den bästa tiden att resa, de billigaste priserna och populäraste flygbolagen.

Hitta flyg till Turin
Börja planera din resa idag
Börja planera din resa idag

Få en överblick över de bästa hotellen i de mest populära stadsdelarna i Turin

Hitta hotell i Turin
Bästa hyrbilsfirmorna i Turin
Bästa hyrbilsfirmorna i Turin

Upplev Turin bakom ratten! Läs mer om de bästa erbjudandena på hyrbilar här.

Hitta bilar i Turin
Bo på ett semesterboende
Bo på ett semesterboende

Njut av alla bekvämligheter som hör ett hem till på semestern. Läs mer om semesterboenden här.

Hitta semesterboenden i Turin