Reseguide till Turin

Upptäck det bästa med Turin, vad som finns att göra, när det är bäst att resa dit och mycket mer.

Utforska Turin

Valutaeuro
Befolkning870 456
SpråkItalienskt

När ska man besöka Turin?

Jämför genomsnittliga flyg- och hotellpriser, temperaturer och nederbörd för att bestämma den bästa tiden för att resa

Resepriser

3 600 kr - 6 281 kr

Temperatur

1 - 22 °C

Nederbörd

41 - 120 mm

Om du är på jakt efter varmt väder kan du besöka Turin i juli då genomsnittstemperaturen är 22 °C, och den högsta kan gå upp till 28 °C. Den kallaste månaden är januari då det kan bli så kallt som −3 °C. Om du vill undkomma regnskurarna bör du undvika Turin i maj då nederbörden ligger på omkring 120 mm. Den torraste perioden är däremot januari med så lite som 41 mm nederbörd i genomsnitt.

Varning om resebegränsningar

Inreserestriktioner

Italien har begränsat inresa för de flesta utländska medborgare till landet fram till minst 5 mars, med undantag för medborgare och invånare i EU, Schengenområdet, Andorra, Monaco, San Marino, Vatikanstaten, resenärer med långvarigt uppehållstillstånd eller långsiktig D-visum utfärdat av Schweiz eller en EES-medlemsstat. Resenärer från Australien, Japan, Nya Zeeland, Sydkorea, Rwanda, Singapore, Thailand kan också komma in i landet. Fram till den 6 april har Italien avbrutit alla direktflyg till och från Storbritannien. Den som har varit i Storbritannien de senaste 14 dagarna får inte komma in i Italien. Med undantag för medborgare, invånare eller personer med väsentliga skäl inklusive brådskande arbete, hälsobehov eller studiekrav. Anledningen till resan måste förklaras skriftligt (av passageraren som använder självdeklarationen). Ett förbud mot flygtrafik och inresa till Italien för alla som reser från Brasilien eller som har vistats i/transiterat genom Brasilien under de 14 dagar som föregår inresa till Italien. Det görs för närvarande inga undantag. Det råder ett förbud mot flygtrafik och inresa till Italien för alla som reser från Österrike eller som har vistats i/ transiterat genom Österrike i över 12 timmar under 14 dagar innan inresan till Italien. Det finns för närvarande inga undantag-

Inträdeskrav

Alla utländska resenärer måste fylla i ett självdeklarationsformulär och presentera det för myndigheterna vid ankomst. Resenärer måste presentera ett negativt molekylärt- eller antigen- testresultat utfärdat inom 48 timmar innan de anländer till Italien. Resenärer som anländer från Vatikanstaten och San Marino är undantagna från att presentera ett COVID-19 testresultat. Resenärer som vill besöka regionerna Sardinien, Sicilien, Apulien, Kalabrien måste registrera sig på respektive regions webbplats före ankomst och följa de regionala reserestriktionerna. Regionala myndigheter i Italien kan också införa restriktioner för resenärer från vissa länder, och resenärer som avser att resa eller återvända till Italien rekommenderas att kontrollera om nya bestämmelser har införts i regionen.

Karantänskrav

Resenärer från EU-länder utan ett negativt molekylärt- eller antigen-testresultat utfärdat inom 48 timmar före inresa till Italien är föremål för tillfällig isolering och hälsoövervakning. Resenärer som anländer från Australien, Japan, Nya Zeeland, Republiken Korea, Rwanda, Singapore och Thailand måste isolera sig i 14 dagar. För resenärer från länder som inte anges ovan krävs särskilda skäl för att komma in i landet (t.ex. arbete, hälsa, studier eller brådskande resa tillbaka till hemmet, hemorten eller bosättningen). Turism är inte ett giltigt skäl. Resenärer från dessa länder måste fylla i en självförsäkran som anger varför de reser in i/tillbaka till Italien och att de ska isolera sig i 14 dagar.

All övrig information

Italien har förlängt förbudet mot icke-väsentliga resor mellan sina regioner till den 27 mars.

Visa nuvarande reserestriktioner för Italien

Vanliga frågor

 • Vilken är den bästa flygplatsen att landa på när du flyger till Turin?

  Rekommenderade flygplatser för att flyga till Turin är Turin-Caselle flygplats, Milano-Malpensa flygplats och Milano-Linate flygplats.

 • Vilka är de varmaste och kallaste månaderna i Turin?

  Du kommer sannolikt att uppleva det varmaste vädret i Turin under juli, när det ofta blir så varmt som 22 °C med maxtemperaturer på upp till 28 °C. Du kan förvänta dig att januari blir den kallaste månaden med genomsnittstemperaturer runt 1 °C, vilka tenderar att sjunka till −3 °C.

 • Vilken är den regnigaste månaden i Turin?

  Maj tenderar att vara den regnigaste månaden på året i Turin med en nederbörd på omkring 120 mm.

 • Hur länge bör jag stanna i Turin?

  Besökare spenderar oftast 3 dagar i Turin i genomsnitt, vilket ger dem tillräckligt med tid att se de största sevärdheterna.

 • Kan jag hyra bil i Turin?

  Ja, du kan hyra bil i Turin för ungefär 318 kr per dag vid denna tid på året, enligt användarsökningar på momondo.

 • Vart kan jag åka på en dagsresa till från Turin?

  Superga, San Mauro Torinese och Pecetto Torinese är några platser du kan besöka under din resa till Turin.


Skapa din egen guide till Turin
Samla tips och rekommendationer för din resa på ett och samma ställe.
Skapa guide

Börja planera din resa till Turin