Reseguide till Turin

Upptäck det bästa med Turin, vad som finns att göra, när det är bäst att resa dit och mycket mer.

Utforska Turin

Turin, Italiens fjärde största stad, har länge varit ett centrum för kultur och industri. Faktum är att Turin var landets första huvudstad, mellan 1861-1865, och idag upptar den ett hörn i den triangel av affärscentrum där Genua och Milano också ingår. Det vilar något storslaget och majestätiskt över denna stad med närhet till alperna.

Valutaeuro
Befolkning870 456
SpråkItalienskt

Saker att göra i Turin

Sevärdheter och oförglömliga upplevelser du inte får missa när du besöker Turin

Saker att göra gratis i Turin

  • Det finns många gratis aktiviteter i Turin. Den första söndagen i månaderna mellan oktober och mars erbjuder flera museer gratis inträde. Detta gäller bland annat Palazzo Reale och Capella della Sacra Sindone, samt den kungliga vapenarsenalen Armeria Reale.
  • Om du befinner dig på Piazza Carignano är dina chanser att få se gratis musik- eller teaterunderhållning mycket goda. Särskilt på helger är det vanligt att band eller buskisartister uppträder för förbipasserande.
  • Njut av en vacker utsikt från Monte dei Cappuccini. Från den lilla kyrkan Chiesa della Gran Madre di Dio ser du floden Po ringla sig fram, och landmärket Mole Antonelliana sträcka sig mot himlen.
  • Det finns flera skäl att besöka grönområdet Parco Valentino. Förutom det vackra promenadstråket längsmed floden Po finns här en botanisk trädgård och Borgo Medievale, en modell av en typisk by från 1400-talet.

När ska man besöka Turin?

Jämför genomsnittliga flyg- och hotellpriser, temperaturer och nederbörd för att bestämma den bästa tiden för att resa

Resepriser

3 043 kr - 13 249 kr

Temperatur

1 - 22 °C

Nederbörd

41 - 120 mm

Om du är på jakt efter varmt väder kan du besöka Turin i juli då genomsnittstemperaturen är 22 °C, och den högsta kan gå upp till 28 °C. Den kallaste månaden är januari då det kan bli så kallt som −3 °C. Om du vill undkomma regnskurarna bör du undvika Turin i maj då nederbörden ligger på omkring 120 mm. Den torraste perioden är däremot januari med så lite som 41 mm nederbörd i genomsnitt.


Hållbart resande i Turin

  • Ta dig runt på ett sätt som gynnar hållbar turism i Turin. Via spårvagnsnätet reser du enkelt mellan stadens olika delar. Ett annat miljövänligt och effektivt sätt är att hyra cykel eller elsparkcykel.
  • När du besöker Turin har du möjlighet att välja hotell som satsar på hållbarhet. Några exempel är Statuto Eco Art Hotel, B&B A Casa Romar och Relais Bella Rosina.
  • Till dig som söker veganska restauranger i Turin rekommenderar vi Mezzaluna, Soul Kitchen och Antonio Chiodi Latini. Prova även de veganska caféerna L’Orto Café och Ratatouille.
  • Prova en guidad cykeltur i Turin. Med Baja Bikes får du se stadens viktigaste sevärdheter på ett par timmar, tillsammans med en kunnig, engelsktalande guide.

Vanliga frågor

Rekommenderade flygplatser för att flyga till Turin är Turin-Caselle flygplats, Milano-Malpensa flygplats och Milano-Linate flygplats.

Du kommer sannolikt att uppleva det varmaste vädret i Turin under juli, när det ofta blir så varmt som 22 °C med maxtemperaturer på upp till 28 °C. Du kan förvänta dig att januari blir den kallaste månaden med genomsnittstemperaturer runt 1 °C, vilka tenderar att sjunka till −3 °C.


Börja planera din resa till Turin