Reseguide till Milano

Upptäck det bästa med Milano, vad som finns att göra, när det är bäst att resa dit och mycket mer.

Utforska Milano

Milano ligger i härliga Italien som välkomnar alla med sina klassiska traditioner samt kärlek till mat och det goda livet. Milano är inget undantag och här får du ta del av en kosmopolitisk atmosfär och trendiga modebutiker som väcker inspirationen. Slå dig ner på torget och ät en god glass i denna lyxiga storstad.

Valutaeuro
Befolkning1,24 miljoner
SpråkItalienskt

Saker att göra i Milano

Sevärdheter och oförglömliga upplevelser du inte får missa när du besöker Milano

Insider-tips för Milano

De bästa artiklarna som nämner Milano skrivna av våra reseexperter

Saker att göra gratis i Milano

  • Gratis aktiviteter i Milano är perfekt för en budgetsemester och det kostar inget att koppla av i Parco Sempione som ligger mitt inne i city. Här kan du äta picknick och blicka ut över sjön. Det finns också häftiga byggnader som Acquario i art nouveau-stil.
  • Ett besök på kyrkogården Cimitero Monumentale är verkligen en upplevelse med sina tusentals gravstenar och gamla byggnader. Några av de mest betydande författarna och politikerna ligger begravda här.
  • Vid det kinesiska nyåret lever Chinatown i Milano upp och det är en rolig upplevelse att strosa runt här bland tända lyktor och se en parad av drakar och lejon dansa runt.
  • I det intressanta området Leoncavallo kan du se häftig gatukonst som är en rest från det anarkistiska motståndet mot fascismen som präglade Italien förr i tiden.

När ska man besöka Milano?

Jämför genomsnittliga flyg- och hotellpriser, temperaturer och nederbörd för att bestämma den bästa tiden för att resa

Resepriser

5 211 kr - 11 714 kr

Temperatur

1 - 22 °C

Nederbörd

55 - 132 mm

Om du är på jakt efter varmt väder kan du besöka Milano i juli då genomsnittstemperaturen är 22 °C, och den högsta kan gå upp till 29 °C. Den kallaste månaden är januari då det kan bli så kallt som −4 °C. Om du vill undkomma regnskurarna bör du undvika Milano i maj då nederbörden ligger på omkring 132 mm. Den torraste perioden är däremot december med så lite som 55 mm nederbörd i genomsnitt.


Övernattningar i Milano

Hitta de bästa hotellen, lägenheterna och vandrarhemmen för din vistelse

Hållbart resande i Milano

  • Stötta grön stadsplanering och bege dig till Bosco Verticale för att skåda och fotografera dessa vackert grönskande fasader. Byggnaden har inspirerat fler att bygga enligt denna typ av arkitektur.
  • Hotel Milano Scala är ett hotell som anstränger sig för att minska på värme- och elförbrukningen, genom att bland annat använda strömsnål elektronik.
  • Testa gärna att äta på restaurangen Good Blue vars inredning består av återvunna material. De använder inte plastförpackningar och serverar ekologisk mat. Ett utmärkt sätt att främja hållbar turism i Milano.
  • Ett sätt att minska på utsläpp är att handla på second hand och i Milano kan du göra detta på Ambroeus som rankas som en riktigt pärla i området Isola.

Vanliga frågor

Andra gillar att bo i Washington, Zona Buenos Aires eller Brera när de besöker Milano. Överväg också att leta efter boende i Ticinese eller Porta Romana.

Du kommer sannolikt att uppleva det varmaste vädret i Milano under juli, när det ofta blir så varmt som 22 °C med maxtemperaturer på upp till 29 °C. Du kan förvänta dig att januari blir den kallaste månaden med genomsnittstemperaturer runt 1 °C, vilka tenderar att sjunka till −4 °C.


Börja planera din resa till Milano