Reseguide till Milano

Upptäck det bästa med Milano, vad som finns att göra, när det är bäst att resa dit och mycket mer.

Utforska Milano

Valutaeuro
Befolkning1,24 miljoner
SpråkItalienskt

Saker att göra i Milano

Sevärdheter och oförglömliga upplevelser du inte får missa när du besöker Milano

Insider-tips för Milano

De bästa artiklarna som nämner Milano skrivna av våra reseexperter

När ska man besöka Milano?

Jämför genomsnittliga flyg- och hotellpriser, temperaturer och nederbörd för att bestämma den bästa tiden för att resa

Resepriser

3 808 kr - 8 781 kr

Temperatur

1 - 22 °C

Nederbörd

55 - 132 mm

Om du är på jakt efter varmt väder kan du besöka Milano i juli då genomsnittstemperaturen är 22 °C, och den högsta kan gå upp till 29 °C. Den kallaste månaden är januari då det kan bli så kallt som −4 °C. Om du vill undkomma regnskurarna bör du undvika Milano i maj då nederbörden ligger på omkring 132 mm. Den torraste perioden är däremot december med så lite som 55 mm nederbörd i genomsnitt.

Varning om resebegränsningar

Inreserestriktioner

Italien har begränsat inresa för de flesta utländska medborgare till landet fram till minst 5 mars, med undantag för medborgare och invånare i EU, Schengenområdet, Andorra, Monaco, San Marino, Vatikanstaten, resenärer med långvarigt uppehållstillstånd eller långsiktig D-visum utfärdat av Schweiz eller en EES-medlemsstat. Resenärer från Australien, Japan, Nya Zeeland, Sydkorea, Rwanda, Singapore, Thailand kan också komma in i landet. Fram till den 6 april har Italien avbrutit alla direktflyg till och från Storbritannien. Den som har varit i Storbritannien de senaste 14 dagarna får inte komma in i Italien. Med undantag för medborgare, invånare eller personer med väsentliga skäl inklusive brådskande arbete, hälsobehov eller studiekrav. Anledningen till resan måste förklaras skriftligt (av passageraren som använder självdeklarationen). Ett förbud mot flygtrafik och inresa till Italien för alla som reser från Brasilien eller som har vistats i/transiterat genom Brasilien under de 14 dagar som föregår inresa till Italien. Det görs för närvarande inga undantag. Det råder ett förbud mot flygtrafik och inresa till Italien för alla som reser från Österrike eller som har vistats i/ transiterat genom Österrike i över 12 timmar under 14 dagar innan inresan till Italien. Det finns för närvarande inga undantag-

Inträdeskrav

Alla utländska resenärer måste fylla i ett självdeklarationsformulär och presentera det för myndigheterna vid ankomst. Resenärer måste presentera ett negativt molekylärt- eller antigen- testresultat utfärdat inom 48 timmar innan de anländer till Italien. Resenärer som anländer från Vatikanstaten och San Marino är undantagna från att presentera ett COVID-19 testresultat. Resenärer som vill besöka regionerna Sardinien, Sicilien, Apulien, Kalabrien måste registrera sig på respektive regions webbplats före ankomst och följa de regionala reserestriktionerna. Regionala myndigheter i Italien kan också införa restriktioner för resenärer från vissa länder, och resenärer som avser att resa eller återvända till Italien rekommenderas att kontrollera om nya bestämmelser har införts i regionen.

Karantänskrav

Resenärer från EU-länder utan ett negativt molekylärt- eller antigen-testresultat utfärdat inom 48 timmar före inresa till Italien är föremål för tillfällig isolering och hälsoövervakning. Resenärer som anländer från Australien, Japan, Nya Zeeland, Republiken Korea, Rwanda, Singapore och Thailand måste isolera sig i 14 dagar. För resenärer från länder som inte anges ovan krävs särskilda skäl för att komma in i landet (t.ex. arbete, hälsa, studier eller brådskande resa tillbaka till hemmet, hemorten eller bosättningen). Turism är inte ett giltigt skäl. Resenärer från dessa länder måste fylla i en självförsäkran som anger varför de reser in i/tillbaka till Italien och att de ska isolera sig i 14 dagar.

All övrig information

Italien har förlängt förbudet mot icke-väsentliga resor mellan sina regioner till den 27 mars.

Visa nuvarande reserestriktioner för Italien

Vanliga frågor

 • Vilka är de varmaste och kallaste månaderna i Milano?

  Du kommer sannolikt att uppleva det varmaste vädret i Milano under juli, när det ofta blir så varmt som 22 °C med maxtemperaturer på upp till 29 °C. Du kan förvänta dig att januari blir den kallaste månaden med genomsnittstemperaturer runt 1 °C, vilka tenderar att sjunka till −4 °C.

 • Vilken är den regnigaste månaden i Milano?

  Maj tenderar att vara den regnigaste månaden på året i Milano med en nederbörd på omkring 132 mm.

 • Hur länge bör jag stanna i Milano?

  Besökare spenderar oftast 3 dagar i Milano i genomsnitt, vilket ger dem tillräckligt med tid att se de största sevärdheterna.

 • Kan jag hyra bil i Milano?

  Ja, du kan hyra bil i Milano för ungefär 306 kr per dag vid denna tid på året, enligt användarsökningar på momondo.

 • Vart kan jag åka på en dagsresa till från Milano?

  Corsico, Buccinasco och Novegro är några platser du kan besöka under din resa till Milano.


Skapa din egen guide till Milano
Samla tips och rekommendationer för din resa på ett och samma ställe.
Skapa guide

Börja planera din resa till Milano