Reseguide till Venedig

Upptäck det bästa med Venedig, vad som finns att göra, när det är bäst att resa dit och mycket mer.

Utforska Venedig

Venedig är staden där gatorna är kanaler och vars hela stad är uppsatt på världsarvlistan. Venedig har en romantisk aura över sig och här kan du se historiska byggnader och njuta av vad det italienska köket har att erbjuda. Njut av att befinna dig i en av de charmigaste och historiskt mest intressanta platserna i Europa.

Valutaeuro
Befolkning51 298
SpråkItalienskt

Saker att göra i Venedig

Sevärdheter och oförglömliga upplevelser du inte får missa när du besöker Venedig

Saker att göra gratis i Venedig

  • Om du vill spara på pengarna men besöka några av Venedigs museum så har majoriteten av dem gratis inträde den första söndagen varje månad. Däribland finns det arkeologiska museet och Grimani-palatset.
  • På många vykort från Venedig kan du se den kända Rialto-bron. Det är helt gratis att gå över den och dess vackra arkitektur gör sig bra på foton. Det är ett populärt stopp för de som letar efter gratisaktiviteter i Venedig.
  • Du kan också besöka Rialto-marknaden som har ett stort utbud av mat och andra varor från lokala handlare. Det är gratis att besöka marknaden och även om du inte köper något så är det en upplevelse att se alla varor och människor i den här unika miljön.
  • Besök den vackra kyrkan Hälsans Sankta Maria (Santa Maria della Salute) som byggdes på 1600-talet för att få ett slut på pesten som härjade i staden. Inne i kyrkan hittar du konstverk av Tintoretto och Titian samt en stor staty av Josse de Cortes.

När ska man besöka Venedig?

Jämför genomsnittliga flyg- och hotellpriser, temperaturer och nederbörd för att bestämma den bästa tiden för att resa

Resepriser

5 024 kr - 16 191 kr

Temperatur

3 - 23 °C

Nederbörd

54 - 87 mm

Om du är på jakt efter varmt väder kan du besöka Venedig i juli då genomsnittstemperaturen är 23 °C, och den högsta kan gå upp till 28 °C. Den kallaste månaden är januari då det kan bli så kallt som −1 °C. Om du vill undkomma regnskurarna bör du undvika Venedig i november då nederbörden ligger på omkring 87 mm. Den torraste perioden är däremot februari med så lite som 54 mm nederbörd i genomsnitt.


Övernattningar i Venedig

Hitta de bästa hotellen, lägenheterna och vandrarhemmen för din vistelse

Hållbart resande i Venedig

  • Det lättaste sättet att ta sig runt i Venedig är till fots eller med båt, vilket gör det lätt att ha hållbar turism i Venedig. På kanalerna går det vattentaxi (motorbåtar) och vattenbussar som kallas vaporetto.
  • Många restauranger erbjuder veganska alternativ och använder lokala ingredienser. Några exempel på restauranger som dessa är Crepes House by Pepe och La Tecia Vegana.
  • Det finns flera mysiga parker att besöka i Venedig. En av dessa är Giardini Papadopoli. Det är en gammal park med anlagda trädgårdar och lekplatser för barn. Ett annat alternativ är Parken delle Rimembranze där du kan titta ut över Lido de Venezia i skuggan av träd.
  • Många av hotellen erbjuder frukostbufféer med veganska alternativ, och råvarorna är närproducerade. Ett exempel är hotel Antiche Figure, som dessutom ligger mitt i Venedig så du har gångavstånd till mycket.

Vanliga frågor

Vad finns det att se i Venedig?

Enligt momondos användare är de mest populära sevärdheterna i Venedig Santa Lucia Station, Ponte Novo De Santa Marta och Venice City Centre.

Vilket område är det bäst att bo i när man är i Venedig?

Andra gillar att bo i Cannaregio, Marghera eller Dorsoduro när de besöker Venedig. Överväg också att leta efter boende i Lido eller Murano.

Vilken är den bästa flygplatsen att landa på när du flyger till Venedig?

Rekommenderade flygplatser för att flyga till Venedig är Venedig Marco Polo flygplats, Bologna Guglielmo Marconi flygplats och Verona flygplats.

Vilka är de varmaste och kallaste månaderna i Venedig?

Du kommer sannolikt att uppleva det varmaste vädret i Venedig under juli, när det ofta blir så varmt som 23 °C med maxtemperaturer på upp till 28 °C. Du kan förvänta dig att januari blir den kallaste månaden med genomsnittstemperaturer runt 3 °C, vilka tenderar att sjunka till −1 °C.

Vilken är den regnigaste månaden i Venedig?

November tenderar att vara den regnigaste månaden på året i Venedig med en nederbörd på omkring 87 mm.

Kan jag hyra bil i Venedig?

Ja, du kan hyra bil i Venedig för ungefär 388 kr per dag vid denna tid på året, enligt användarsökningar på momondo.

Vart kan jag åka på en dagsresa till från Venedig?

San Lazzaro, San Giuliano och Campalto är några platser du kan besöka under din resa till Venedig.


Börja planera din resa till Venedig