DiscoverNyheter & tips

Var är det varmt i oktober? 10 soliga destinationer

Det är verkligen inte förvånande att vi vill komma ifrån de våta och mörka höstdagarna och resa till 20 graders värme och exotiska drinkar. Det är också svårt att komma på en ursäkt för att inte få en anständig portion med D-vitamin och ladda batterierna, så vi är redo för den hårda svenska vintersäsongen.

Om du gärna vill skjuta upp det svenska höstvädret ett tag till, och istället få njuta av solskensdagar och ligga på vita sandstränder med kristallklart vatten? Då kan du inspireras av våra förslag där det är varmt i oktober.

Dubai

Ca. Temperatur: 33°C, Soltimmar/dag: 10 h., Ca. flygtid: 6 h. 29 min.

Efter cirka några timmar med flyg från Sverige landar du i Dubai, som är ett av de hetaste resmålen i oktober, långt från hösten nyckfulla Sverige. Det är det perfekta resmålet för den som vill ha en semester med stora upplevelser och avkopplande timmar på stranden.

När du är i Dubai bör du inte missa dess förmodligen mest kända kännetecken: De stora byggnaderna.  Du kan bland annat uppleva den 828 meters höga, Burj Kahlifa, som är världens högsta skyskrapa eller besöka den arkitektoniska 7-stjärniga hotellet Burj Al Arab. Här kan du efter upptäcktsfärd ta en drink i Skyview Bar som lever upp till sitt namn, eftersom baren ligger på hela 200 meter höjd.

Vill ni hellre spendera dagen med mer avkopplande aktiviteter kan du åka till Dubai Jumeirah Beach, Dubais populäraste strand. Läs här och få lokalbefolkningen bästa restips för Dubai. Tips: Dubai är dessutom ett gammalt centrum för guldhandel.

Flyg till Dubai Hitta hotell i Dubai

Teneriffa

Ca. Temperatur: 22°C,  Soltimmar/dag: 9 h., Ca. flygtid: 5 h. 15 min.

Om du vill ha en mer traditionell semesterdestination, där det fortfarande är varmt i oktober, då kan Teneriffa vara det rätta valet. Den vackra ön är som ett paradis i Atlanten och det är den största av Kanarieöarna. Det är på den södra delen av ön som du kommer kunna uppleva flest soliga och minst regniga dagar och därför är det också här som du hittar de mest populära semesterorter.

Teneriffas huvudstad Santa Cruz ligger på den nordöstra sidan av ön, och du bör inte missa att uppleva den kulturrika staden. Om du vill uppleva öns fantastiska landskap, kan du välja tillbringa en dag med att ta en utflykt till vulkanen Teide, Spaniens högsta berg, och den omgivande nationalparken.

Flyg till Teneriffa Hitta hotell på Teneriffa

Cypern

Ca. Temperatur: 22°C,  Soltimmar/dag: 8 h., Ca. flygtid: 3 h. 39 min.

Vill du byta ut höstkylan med fina sandstränder och azurblå vatten, då är Cypern en perfekt destination för din nästa resa. Cypern är Medelhavets tredje största ö och är ett populärt semestermål, med sina fantastiska vita stränder och vikar.

De mest populära stränder finns på Cyperns sydöstra sida. Här är det perfekt för barnfamiljer, då det är grunt vatten och fantastiska vita stränder så långt ögat når. Här är mindre stränder med perfekta möjligheter att dyka och snorkla i otroligt klart vatten. Vill du uppleva den mer kulturella sidan av ön, kan du ta en tur till Nicosia, den atmosfäriska gamla stan.

Flyg till Cypern  Hitta hotell på Cypern

Malta

Ca. Temperatur: 21° C,  Soltimmar/dag: 9 h., Ca. flygtid: 3 h. 15 min.

Om du väljer att resa till Malta för sol och värme i oktober, då kan du se fram emot att njuta av de vackra blå laguner, livliga städer och fascinerande natur. Allt finns för dig efter endast några timmars flyg

Du kan välja att tillbringa dagar på en av Maltas barnvänliga stränder eller dyka i det kristallklara vattnet. Malta är en av de bästa dykplatserna i Europa och du kommer att uppleva en undervattensvärld av koraller, vrak och färgglada fiskar.

Runt om i städerna kommer du få uppleva arkitektur och medeltida lämningar, inklusive tempel och kyrkor. Du kan också besöka Mdina, som är den antika huvudstaden, och där man kan uppleva den imponerande katedralen, här är 11 saker du kanske inte visste om Malta . Du får inte missa en av Maltas största attraktioner – Blue Grotto.

Flyg till Malta Hitta hotell på Malta

Rom

Ca. temperatur: 18°C, Soltimmar/dag: 8 h., Ca. flygtid: 2 h. 30 min.

Rom är staden för dig som uppskattar storstadsliv och kulturskatter. Det är omöjligt att inte låta sig förföras av den speciella atmosfären, som du finner i denna vackra storstad.

Njut av ett glas kallt vitt vin på en av de många trottoarrestauranger, medan du beskådar stadens många invånare och gatukonstnärer. Du kan också välja att gå på upptäcktsfärd och leta efter de många imponerande monument och sevärdheter som finns runtom i hela den charmiga staden Rom.

Du kan bland annat besöka det berömda Colosseum, där dåtidens gladiatorers tävlingar höll till. Du kan också låta dig fascineras av Michelangelos enorma skapelse, på 136 meter höjd i kupolen i Peterskyrkan, och om du är modig kan du ta turen upp till toppen av kupolen och njuta av den fantastiska utsikten. Du kan heller inte åka hem från Rom utan att ha besökt Vatikanstaten och det extravaganta Sixtinska Kapellet. Läs alla våra tips om vilka kulturella sevärdheter du inte bör missa i Rom.

Tips: “When in Rome do as the Romans do” – Följ lokalbefolkningens fotspår, både till de kulturella och kulinariska upplevelser.

Flyg till Rom Hitta hotell i Rom

Algarve

Ca. temperatur: 19°C, Soltimmar/dag: 8 h., Ca. flygtid: 3 h. 32 min.

Om du väljer att resa till varma Algarve längs Portugals sydkust i månaden oktober, då kan du se fram emot en över 150 kilometer sandstrand och utsikt över himmelsblått hav, som reflekterar solens strålar. Största staden Faro i regionen Algarve, är den stad som de flesta svenskar väljer att resa till, för att sedan utforska många av de populära semesterorterna längs Algarvekusten. Du kan dock också välja att stanna i Faro, som är en stad med ett pulserande liv, bra shoppingmöjligheter och ett nattliv lite utöver det vanliga.

Under din semester kan du åka ut på en utflykt till den västliga delen av kusten, där du kan strosa runt i de små fiskebyar vilka präglas av de många vitkalkade husen och vackra dekorerade skorstenar.

Tips: Solnedgångarna är fantastiskt vackra, så spendera en kväll på att se solnedgång från strandkanten.

Flyg till Faro Hitta hotell i Faro

Gran Canaria

Ca. temperatur: 23°C, Soltimmar/dag: 7 h, Ca. flygtid: 5 h. 13 min.

Du har säkert hört om det underbara och fantastiska Gran Canaria, som nämligen är en av de mest populära resmål bland folk från Skandinavien. Så om du ännu inte varit där eller bara önskar att få uppleva den härliga ön ännu engång, då är oktober en perfekt månad att resa till det varma Gran Canaria. Oavsett var du befinner dig på ön, är du aldrig långt ifrån stranden och fantastiska upplevelser.

Du kan bada i azurblått vatten och lapa solstrålar på Playa de Inglés eller besöka de vackra formaterade sanddynor i Maspalomas. Mitt i denna härliga oas mellan hav och berg kan du gå på upptäcktsfärd i de gamla charmerande byar, med århundrade gamla kyrkor och arkitekturer. Om tempot ska ligga på låg nivå kan du njuta av ett glas rödvin och en utsökt tapas på en av de många mysiga restauranger. Läs fler av våra rekommendationer om vad du bör uppleva på Gran Canaria.

Tips: Gran Canaria är en frihandelszon – Priserna är undantagna för lyxavgifter och skatter, så du kan snabbt göra riktigt bra affärer.

Flyg till Gran Canaria Hitta hotell på Gran Canaria

Rio de Janeiro

Ca. temperatur: 23°C, Soltimmar/dag: 5 h., Ca. flygtid: 14 h. 15 min.

På Brasiliens sydöstra kust finner du den enastående staden Rio de Janeiro. Här kommer du uppleva förförande livsstil och frodig regnskog, omringad av höga bergsklippor och himmelsblått Atlanten. Du kan spendera ändlösa timmar på Rio de Janeiros fantastiska stränder, bland annat på världsberömda Copacabana.

I staden kan du inte låta bli att bli smittad av livsglädje och spännande kultur. Kanske du kommer frestas till att besöka en av sambaklubbarna som du hittar i staden, och dansa med till stadens sambarytmer i nattlivet. Du kan dock inte bara resa till Rio de Janeiro utan att besöka det 700 meter höga Corcovado berget, där den världskända Kristus figur breder ut sina armar över staden. Här är utsikten lika så imponerande som den vackra skulpturen. Läs även våra tips om de bästa naturupplevelser i Rio.

Tips: Nattlivet börjar alltid sent i Rio de Janeiro. Invånarna går aldrig ut i staden före kl. 23.00.

Flyg till Rio de  Janeiro Hitta hotell i Rio de Janeiro

Kos

Ca. temperatur: 19°C, Soltimmar/dag: 10 h., Ca. flygtid: 3 h. 30 min.

En av Greklands populära semesteröar är Kos, och även i månaden oktober kan ön leverera till soltörstande svenskar. Utöver dina många semesterdagar som du snabbt kan spendera på de vackra stränderna, kan du också ge dig i kast med mer fysiska aktiviteter som till exempel vindsurfing på Wave beach.

Vill du uppleva mer än bara hav och strand, då kan du bege dig ut på en tur till de små och mysiga landsbyarna, som exempel Zia, byn som ligger mer än 400 meter över havet, och som är en by i traditionell grekisk stil. Du kan även gå på upptäcktsfärd i ruinerna från medeltidsfortet Antimachia, därifrån kan du njuta av en fantastisk utsikt.

Tips: Det är enkelt att komma från Kos till andra närliggande öar, bland annat Kalymnos

Flyg till Kos Hitta hotell på Kos

Marrakech

Ca. temperatur: 21°C, Soltimmar/dag: 8 h., Ca. flygtid: 4 h. 30 min.

Är du redo för ett tvättäkta exotiskt äventyr i stil med Aladdin och 1001 natts äventyr, då bör du resa till Marrakechs värme i oktober. Staden är känd för sina färggranna byggningar och stämningsfyllda marknader, så här finns det verkligen mycket att uppleva. Djemaa El Fna är den primära marknadsplatsen i Marrakech där du kan uppleva allt från ormtjusare och akrobatik till friska nypressade juicer och kryddor i alla dess slag.

Du kan även få din kropp dekorerad med Henna-tatueringar. Du kan också åka ut på utflykter runtom och se den imponerande arabiska arkitekturen som kommer till uttryck i både palats, synagogor och vackra moskéer.

Tips: Vid kl. 18.00 tiden förvandlas hela Djemaa El Fna platsen till en stor utomhusrestaurang med en mängd av spännande marockanska rätter.

Flyg till Marrakech  Hitta hotell i Marrakech

Läs också var är det värmt i november? och var är det värmt i december?

Relaterat
Var är det varmt i mars?
8 min. läsning

Var är det varmt i mars?

Var är det varmt i april?
8 min. läsning

Var är det varmt i april?

Var är det varmt i februari?
9 min. läsning

Var är det varmt i februari?