Reseguide till Aten

Upptäck det bästa med Aten, vad som finns att göra, när det är bäst att resa dit och mycket mer.

Utforska Aten

Valutaeuro
Befolkning664 046
SpråkGrekiskt

Saker att göra i Aten

Sevärdheter och oförglömliga upplevelser du inte får missa när du besöker Aten

De bästa upplevelserna i Aten

Visa alla
Saker att göra i ditt område med de bästa omdömena

När ska man besöka Aten?

Jämför genomsnittliga flyg- och hotellpriser, temperaturer och nederbörd för att bestämma den bästa tiden för att resa

Resepriser

3 545 kr - 6 537 kr

Temperatur

10 - 28 °C

Nederbörd

5 - 64 mm

Om du är på jakt efter varmt väder kan du besöka Aten i juli då genomsnittstemperaturen är 28 °C, och den högsta kan gå upp till 32 °C. Den kallaste månaden är januari då det kan bli så kallt som 7 °C. Om du vill undkomma regnskurarna bör du undvika Aten i december då nederbörden ligger på omkring 64 mm. Den torraste perioden är däremot juli med så lite som 5 mm nederbörd i genomsnitt.

Varning om resebegränsningar

Inreserestriktioner

Grekland har begränsat inresor för alla resenärer med undantag för invånare från EU+-länderna. EU+ består av Europeiska unionen, Storbritannien, Schweiz, Norge, Lichtenstein och Island. Medborgare och invånare från Australien, Israel, Sydkorea, Nya Zeeland, Ryssland, Thailand och Förenade Arabemiraten får också resa in i landet. Inresande från Förenade Arabemiraten måste resa med direktflyg och kunna uppvisa bevis på permanent uppehållstillstånd i Förenade Arabemiraten, returbiljetter och hotellbokningar. Utländska resenärer får endast resa in från andra områden om de tillhör en särskild kategori, t.ex. hälso- och sjukvårdspersonal, studenter, regeringsmedlemmar, diplomater, militär personal, humanitär hjälparbetare, flygbesättning, säsongsarbetare, genomresande eller resande som reser in i Grekland av skäl som har godkänts av Greklands ambassad eller konsulat. Förteckningen över kategorier finns här. Flyg från Turkiet är inställda, förutom flygningar för att få hem grekiska medborgare och invånare samt särskilda flygningar som regeringen beslutat om. Inresande från Albanien och Nordmakedonien måste anlända till Aten.

Inträdeskrav

Alla resenärer måste uppvisa ett medicinskt intyg med ett negativt resultat från PCR-testet för COVID-19 som utfärdats senast 72 timmar före ankomst. Förutom de obligatoriska testkraven för resor som anges ovan måste resenärer som anländer från Storbritannien och Förenade Arabemiraten genomgå ett snabbt COVID-19-test vid ankomst. Alla resenärer, förutom de som endast reser genom en flygplats i Grekland, måste fylla i följande formulär "Passenger Locator Form (PLF)" 24 timmar före incheckning. En QR-kod som genereras utifrån det ifyllda formuläret måste uppvisas vid ankomsten.

Karantänskrav

Passagerare måste testas för COVID-19 vid ankomsten. Mer information finns att läsa här. Resenärer är föremål för en obligatorisk 7-dagars förebyggande karantän. Resenärer som anländer från Storbritannien eller Förenade Arabemiraten måste isolera sig i 7 dagar på den adress de anger på sin PLF i händelse av negativt provsvar. Om de stannar en kortare period måste de självisolera sig fram till avresedagen. Vid slutet av 7-dagars självisolering bör resenärerna genomgå ett nytt PCR-test för att kunna lämna karantänen. Om resultatet av deras snabba COVID-19-test vid ankomst till Grekland är positivt kommer de grekiska myndigheterna att be dem att sätta sig i karantän tills annat meddelats.

All övrig information

Från och med 9 november 2020 måste även alla avresande flygpassagerare lämna in en PLF före avresan.

Visa nuvarande reserestriktioner för Grekland

Övernattningar i Aten

Hitta de bästa hotellen, lägenheterna och vandrarhemmen för din vistelse

Vanliga frågor

 • Vilket område är det bäst att bo i när man är i Aten?

  Andra gillar att bo i Kipseli - Agios Panteleimonas, Plaka eller Exarcheia när de besöker Aten.

 • Vilken är den bästa flygplatsen att landa på när du flyger till Aten?

  Rekommenderade flygplatser för att flyga till Aten är Aten-Elefthérios Venizélos flygplats, Mykonos flygplats och Skiáthos flygplats.

 • Vilka är de varmaste och kallaste månaderna i Aten?

  Du kommer sannolikt att uppleva det varmaste vädret i Aten under juli, när det ofta blir så varmt som 28 °C med maxtemperaturer på upp till 32 °C. Du kan förvänta dig att januari blir den kallaste månaden med genomsnittstemperaturer runt 10 °C, vilka tenderar att sjunka till 7 °C.

 • Vilken är den regnigaste månaden i Aten?

  December tenderar att vara den regnigaste månaden på året i Aten med en nederbörd på omkring 64 mm.

 • Hur länge bör jag stanna i Aten?

  Besökare spenderar oftast 5 dagar i Aten i genomsnitt, vilket ger dem tillräckligt med tid att se de största sevärdheterna.

 • Kan jag hyra bil i Aten?

  Ja, du kan hyra bil i Aten för ungefär 229 kr per dag vid denna tid på året, enligt användarsökningar på momondo.

 • Vart kan jag åka på en dagsresa till från Aten?

  Kesariani, Tavros och Dafni är några platser du kan besöka under din resa till Aten.


Skapa din egen guide till Aten
Samla tips och rekommendationer för din resa på ett och samma ställe.
Skapa guide

Börja planera din resa till Aten