Reseguide till San Francisco

Upptäck det bästa med San Francisco, vad som finns att göra, när det är bäst att resa dit och mycket mer.

Utforska San Francisco

Få städer är så färgstarka och kulturellt varierande som San Francisco. Här finner du en befolkning från jordens alla hörn, anrika konstnärliga och bohemiska traditioner, och – viktigast av allt – en atmosfär som uppmuntrar till självuttryck.

Denna sofistikerade, visionära stad kanske inte har samma imponerande storlek eller befolkning som andra globala städer. Dock rymmer San Franciscos kvarter mer underhållning inom sina gränser än de flesta andra metropoler. En stadsdels karaktäristiska gator ligger bara en kort promenad från nästas, och bildar på så vis en kedja av ett aldrig sinande utbud av restauranger, nattliv och sevärdheter. Även det imponerande landskapet briljerar med sina omisskännliga kullar och friska havsmiljö.

Valutaamerikansk dollar
Befolkning805 235
SpråkEngelska

Saker att göra i San Francisco

Sevärdheter och oförglömliga upplevelser du inte får missa när du besöker San Francisco

När ska man besöka San Francisco?

Jämför genomsnittliga flyg- och hotellpriser, temperaturer och nederbörd för att bestämma den bästa tiden för att resa

Resepriser

4 188 kr - 16 789 kr

Temperatur

11 - 17 °C

Nederbörd

0 - 112 mm

Om du är på jakt efter varmt väder kan du besöka San Francisco i september då genomsnittstemperaturen är 17 °C, och den högsta kan gå upp till 21 °C. Den kallaste månaden är januari då det kan bli så kallt som 8 °C. Om du vill undkomma regnskurarna bör du undvika San Francisco i januari då nederbörden ligger på omkring 112 mm. Den torraste perioden är däremot juli med så lite som 0 mm nederbörd i genomsnitt.


Övernattningar i San Francisco

Hitta de bästa hotellen, lägenheterna och vandrarhemmen för din vistelse

Populära områden i San Francisco att bo i

Mission District

Mission District är färgstarkt i varje bemärkelse och rymmer ett brett, kulturellt spektrum inom sina gränser. Det var här som dåtidens konstnärer myntade San Franciscos excentriska rykte och uttryckte sitt hantverk i form av briljanta, offentliga väggmålningar.

Marina District

San Franciscos norra strand har sin naturliga skönhet att tacka för sin stora dragningskraft. Från det fashionabla grannskapet Pacific Heights ner till Marina-distriktets grässtränder dominerar utsikten över det spektakulära landskapet och bukten.

SoMa

Renoverade lagerbyggnader och fabriker är nu hem till kontor, trendiga restauranger, barer och bostäder, vilket gör detta område väl värt att utforska. SOMA, som en gång var ett nedgånget industriområde, har nu blivit en fjäder i hatten på staden.

Haight-Ashbury

Det är i centrala San Francisco som man har störst chans att få en inblick i vardagslivet hos en San Franciscobo. Det är områden som dessa som får många att drömma om att flytta hit: lugna kvarter, mysiga caféer, små bagerier och gångvägar.

Nob Hill

Med sina böljande kullar och otaliga stadsikoner fångar detta område San Franciscos innersta väsen. Det var här som allt började. Där jordbävningen 1906 lämnade en fullkomlig förödelse efter sig, och där staden återföddes för att snabbt blomstra till att bli en kommersiell och kulturell huvudstad.

Richmond District

Detta är ett charmigt bostadsområde med stadens högsta koncentration av olika asiatiska restauranger. Dessa prisvärda matställen tillfredsställer den kräsna lokalbefolkningen och tar chockerande lite betalt för jobbet.


Vanliga frågor

Vilket område är det bäst att bo i när man är i San Francisco?

Andra gillar att bo i Mission District, Chinatown eller Marina District när de besöker San Francisco. Överväg också att leta efter boende i North Beach eller Russian Hill.

Vilken är den bästa flygplatsen att landa på när du flyger till San Francisco?

Rekommenderade flygplatser för att flyga till San Francisco är San Francisco Intl flygplats, San Jose flygplats och Oakland flygplats.

Vilka är de varmaste och kallaste månaderna i San Francisco?

Du kommer sannolikt att uppleva det varmaste vädret i San Francisco under september, när det ofta blir så varmt som 17 °C med maxtemperaturer på upp till 21 °C. Du kan förvänta dig att januari blir den kallaste månaden med genomsnittstemperaturer runt 11 °C, vilka tenderar att sjunka till 8 °C.

Vilken är den regnigaste månaden i San Francisco?

Januari tenderar att vara den regnigaste månaden på året i San Francisco med en nederbörd på omkring 112 mm.

Hur länge bör jag stanna i San Francisco?

Besökare spenderar oftast 11 dagar i San Francisco i genomsnitt, vilket ger dem tillräckligt med tid att se de största sevärdheterna.

Kan jag hyra bil i San Francisco?

Ja, du kan hyra bil i San Francisco för ungefär 586 kr per dag vid denna tid på året, enligt användarsökningar på momondo.


Börja planera din resa till San Francisco