Reseguide till Jerusalem

Upptäck det bästa med Jerusalem, vad som finns att göra, när det är bäst att resa dit och mycket mer.

Utforska Jerusalem

Valutaisraelisk ny shekel
Befolkning801 000
SpråkEngelska, Hebreiska

Saker att göra i Jerusalem

Sevärdheter och oförglömliga upplevelser du inte får missa när du besöker Jerusalem

När ska man besöka Jerusalem?

Jämför genomsnittliga flyg- och hotellpriser, temperaturer och nederbörd för att bestämma den bästa tiden för att resa

Resepriser

7 710 kr - 11 059 kr

Temperatur

7 - 23 °C

Nederbörd

0 - 133 mm

Om du är på jakt efter varmt väder kan du besöka Jerusalem i augusti då genomsnittstemperaturen är 23 °C, och den högsta kan gå upp till 29 °C. Den kallaste månaden är januari då det kan bli så kallt som 6 °C. Om du vill undkomma regnskurarna bör du undvika Jerusalem i januari då nederbörden ligger på omkring 133 mm. Den torraste perioden är däremot juni med så lite som 0 mm nederbörd i genomsnitt.

Varning om resebegränsningar

Inreserestriktioner

Israel har begränsat inresa för alla resenärer som inte är israeliska medborgare eller bosatta i Israel. Flygplatsen Ben-Gurion kommer att hållas stängd för alla resenärer, både in- och utresande med undantag för flyg från Frankfurt (FRA), Heathrow (LHR), Hong Kong (HKG), Kiev (KBP), New York (JFK), New Jersey (EWR), Paris (CDG) och Toronto (YYZ). Undantag kan även förekomma till följd av humanitära behov, av speciella personliga anledningar, begravning av en nära familjemedlem, medicinsk behandling och/eller återkomst till ditt hemland. Resenärer som har ett humanitärt behov eller har ett särskilt personligt skäl att lämna Israel måste begära ett särskilt undantag från Israel under nedstängningen.

Inträdeskrav

Resenärer måste ha ett läkarintyg med ett negativt COVID-19 PCR-testresultat utfärdat inom 72 timmar före avresan eller en bekräftelse på att de har vaccinerats mot COVID-19. Resenärer över 2 år måste skicka in dokumentation om ett negativt testresultat. Resenärer som redan har återhämtat sig efter en COVID-19-infektion måste förse flygbolaget med en kopia av ett positivt COVID-19-test och ett brev från sin läkare som dokumenterar deras återhämtning och godkännande för att resa.

Karantänskrav

Från och med den 20 december kommer alla länder att betraktas som länder på den "röda listan" och alla resenärer behöver slutföra en 14-dagars självisolering. Detta kan förkortas till tio dagar efter att två negativa coronavirustester har tagits (ett vid ankomst och ett efter 9 dagars självisolering). Resenärer från Storbritannien, Danmark eller Sydafrika kommer att behöva genomföra karantän på ett utsett, statligt sponsrat coronavirushotell.

Transiteringsregler

Utländska medmorgare får inte transitera igenom Israel.

All övrig information

Resenärer får inte använda kollektivtrafik för att resa till sin bostad, förutom i passagerartaxi, förutsatt att de sitter bakom föraren med öppna fönster. Familjemedlemmar som anländer tillsammans kan resa tillsammans så länge alla sitter i baksätet.

Visa nuvarande reserestriktioner för Israel

Vanliga frågor

 • Vilken är den bästa flygplatsen att landa på när du flyger till Jerusalem?

  Rekommenderade flygplatser för att flyga till Jerusalem är Tel Aviv Ben Gurion Intl flygplats och Tel Aviv Sde Dov flygplats.

 • Vilka är de varmaste och kallaste månaderna i Jerusalem?

  Du kommer sannolikt att uppleva det varmaste vädret i Jerusalem under augusti, när det ofta blir så varmt som 23 °C med maxtemperaturer på upp till 29 °C. Du kan förvänta dig att januari blir den kallaste månaden med genomsnittstemperaturer runt 7 °C, vilka tenderar att sjunka till 6 °C.

 • Vilken är den regnigaste månaden i Jerusalem?

  Januari tenderar att vara den regnigaste månaden på året i Jerusalem med en nederbörd på omkring 133 mm.

 • Hur länge bör jag stanna i Jerusalem?

  Besökare spenderar oftast 4 dagar i Jerusalem i genomsnitt, vilket ger dem tillräckligt med tid att se de största sevärdheterna.

 • Kan jag hyra bil i Jerusalem?

  Ja, du kan hyra bil i Jerusalem för ungefär 352 kr per dag vid denna tid på året, enligt användarsökningar på momondo.

 • Vart kan jag åka på en dagsresa till från Jerusalem?

  Mé Neftoaẖ, Ramat Rachel och Abū Dīs är några platser du kan besöka under din resa till Jerusalem.


Skapa din egen guide till Jerusalem
Samla tips och rekommendationer för din resa på ett och samma ställe.
Skapa guide

Börja planera din resa till Jerusalem