Reseguide till Helsingfors

Upptäck det bästa med Helsingfors, vad som finns att göra, när det är bäst att resa dit och mycket mer.

Utforska Helsingfors

Valutaeuro
Befolkning558 457
SpråkFinska, Svenska

Saker att göra i Helsingfors

Sevärdheter och oförglömliga upplevelser du inte får missa när du besöker Helsingfors

De bästa upplevelserna i Helsingfors

Visa alla
Saker att göra i ditt område med de bästa omdömena

När ska man besöka Helsingfors?

Jämför genomsnittliga flyg- och hotellpriser, temperaturer och nederbörd för att bestämma den bästa tiden för att resa

Resepriser

3 907 kr - 6 470 kr

Temperatur

-6 - 16 °C

Nederbörd

30 - 70 mm

Om du är på jakt efter varmt väder kan du besöka Helsingfors i juli då genomsnittstemperaturen är 16 °C, och den högsta kan gå upp till 21 °C. Den kallaste månaden är februari då det kan bli så kallt som −9 °C. Om du vill undkomma regnskurarna bör du undvika Helsingfors i augusti då nederbörden ligger på omkring 70 mm. Den torraste perioden är däremot februari med så lite som 30 mm nederbörd i genomsnitt.

Varning om resebegränsningar

Inreserestriktioner

Finland har återupptagit passagerarflygningar från Storbritannien, Irland och Sydafrika, dock är Finlands gränser fortfarande stängda för utländska medborgare som inte är bosatta i landet, med vissa undantag. Den finska gränskontrollen har en lista över länder med mindre strikta gränskontroller - resenärer som kommer från dessa länder behöver inte isolera sig när de anländer till Finland. Medborgare från Österrike, Belgien, Bulgarien, Kroatien, Cypern, Tjeckien, Danmark, Estland, Finland, Frankrike, Tyskland, Grekland, Ungern, Island, Irland, Italien, Lettland, Liechtenstein, Litauen, Luxemburg, Malta, Nederländerna, Norge, Polen, Portugal, Rumänien, Slovakien, Slovenien, Spanien, Sverige och Schweiz bosatta i Finland och deras familjemedlemmar kan komma in i landet till följd av väsentliga skäl. Från och med den 13 juli kommer resor mellan Finland och länder i EU/Schengenområdet och Storbritannien samt Algeriet, Australien, Sydkorea, Georgien, Japan, Nya Zeeland, Rwanda, Thailand, Tunisien, Uruguay och Kina (under förutsättning att ömsesidigheten bekräftas i EU) att tillåtas för arbete och andra väsentliga ändamål för invånare i dessa länder. Dessutom finns det ett särskilt undantag som tillåter en kvot av arbetstagare som arbetar som bärplockare att resa från Thailand till Finland. Resenärer som anländer inom EU eller en Schengenmedlemsstat får resa in i Finland om de reser i arbetet eller studerar i Finland. Hälso- och sjukvårdspersonal, transportpersonal, diplomater, humanitär biståndsarbetare, militär personal, resenärer som reser in av tvingande familjeskäl och arbetstagare som dagligen pendlar till ett annat land får också resa in i landet. Mer information finns på finska gränsbevakningens hemsida.

Inträdeskrav

Alla resenärer som anländer till Helsingfors flygplats från utlandet kommer att erbjudas att ta ett frivilligt Covid-19-test. Testet är gratis.Alla resenärer som anländer till Finland är berättigade till ett gratis COVID-19-test via FINENTRY-programmet.

Karantänskrav

Personer som anländer till Finland från andra länder än de som nämnts tidigare måste själv sitta i karantän i 14 dagar vid ankomsten. Självisoleringsperioden kan förkortas om resenären kan uppvisa två negativa COVID-testresultat. Det första testet ska ha ägt rum högst 72 timmar innan ombordstigning på ett flyg till Finland, och det andra testet tidigast 72 timmar efter det första testet.

Transiteringsregler

Medborgare och invånare i ovannämnda länder som återvänder till sina hemländer via Finland kan också transitera genom landet.

Visa nuvarande reserestriktioner för Finland

Övernattningar i Helsingfors

Hitta de bästa hotellen, lägenheterna och vandrarhemmen för din vistelse

Vanliga frågor

 • Vilket område är det bäst att bo i när man är i Helsingfors?

  Andra gillar att bo i Vallila, Etu-Töölö eller Kallio när de besöker Helsingfors. Överväg också att leta efter boende i Katajanokka eller Kaartinkaupunki.

 • Vilken är den bästa flygplatsen att landa på när du flyger till Helsingfors?

  Rekommenderade flygplatser för att flyga till Helsingfors är Helsingfors Helsinki-Vantaa flygplats, Tammerfors Tampere-Pirkkala flygplats och Åbo flygplats.

 • Vilka är de varmaste och kallaste månaderna i Helsingfors?

  Du kommer sannolikt att uppleva det varmaste vädret i Helsingfors under juli, när det ofta blir så varmt som 16 °C med maxtemperaturer på upp till 21 °C. Du kan förvänta dig att februari blir den kallaste månaden med genomsnittstemperaturer runt −6 °C, vilka tenderar att sjunka till −9 °C.

 • Vilken är den regnigaste månaden i Helsingfors?

  Augusti tenderar att vara den regnigaste månaden på året i Helsingfors med en nederbörd på omkring 70 mm.

 • Hur länge bör jag stanna i Helsingfors?

  Besökare spenderar oftast 2 dagar i Helsingfors i genomsnitt, vilket ger dem tillräckligt med tid att se de största sevärdheterna.

 • Kan jag hyra bil i Helsingfors?

  Ja, du kan hyra bil i Helsingfors för ungefär 386 kr per dag vid denna tid på året, enligt användarsökningar på momondo.


Skapa din egen guide till Helsingfors
Samla tips och rekommendationer för din resa på ett och samma ställe.
Skapa guide

Börja planera din resa till Helsingfors