Reseguide till Helsingfors

Upptäck det bästa med Helsingfors, vad som finns att göra, när det är bäst att resa dit och mycket mer.

Utforska Helsingfors

För den som väljer att utforska Helsingfors på sin semester finns det mycket att se fram emot. Staden mixar gammalt och nytt, både när det gäller arkitekturen och turistattraktionerna. Och för den som älskar att fika och särskilt kaffe så är det en stad som har mycket att bjuda på.

Valutaeuro
Befolkning558 457
SpråkFinska, Svenska

Saker att göra i Helsingfors

Sevärdheter och oförglömliga upplevelser du inte får missa när du besöker Helsingfors

De bästa upplevelserna i Helsingfors

Visa alla
Saker att göra i ditt område med de bästa omdömena

Saker att göra gratis i Helsingfors

  • En häftig byggnad att gå in i helt gratis är Finska Nationalbiblioteket. Perfekt om du vill botanisera bland böcker, få lite lugn och ro och ta några snygga semesterbilder.
  • Ett annat gratis bibliotek som många turister passar på att besöka är Oodi. Det är ett kulturellt center där det alltid händer något nytt, och dessutom ligger det i en helt spektakulär byggnad.
  • En av alla gratisaktiviteter i Helsingfors som du bara inte får missa är Finlandia-hallen. Den designades av den berömde arkitekten Alvar Aalto, håll utkik efter de optiska illusionerna som återfinns på husets utsida.
  • Om du älskar Mumintrollet får du inte missa Tove Jansson-vandringen, som är en guidad tur där du dessutom kan stanna och ta några fina bilder på något av stadens Mumin-kaféer. Vandringen är lika populär bland barn som vuxna och kan bjuda på en riktig nostalgitripp.

När ska man besöka Helsingfors?

Jämför genomsnittliga flyg- och hotellpriser, temperaturer och nederbörd för att bestämma den bästa tiden för att resa

Resepriser

3 685 kr - 7 585 kr

Temperatur

-6 - 16 °C

Nederbörd

30 - 70 mm

Om du är på jakt efter varmt väder kan du besöka Helsingfors i juli då genomsnittstemperaturen är 16 °C, och den högsta kan gå upp till 21 °C. Den kallaste månaden är februari då det kan bli så kallt som −9 °C. Om du vill undkomma regnskurarna bör du undvika Helsingfors i augusti då nederbörden ligger på omkring 70 mm. Den torraste perioden är däremot februari med så lite som 30 mm nederbörd i genomsnitt.


Övernattningar i Helsingfors

Hitta de bästa hotellen, lägenheterna och vandrarhemmen för din vistelse

Hållbart resande i Helsingfors

  • För dig som är intresserad av hållbar turism i Helsingfors finns det många restauranger och kaféer med ekologisk inriktning. Du kan till exempel äta på Green Hippo.
  • Det finns gott om elbilsladdare i Helsingfors. Många laddare är från leverantören Helen och du kan betala med en app. Det finns också en del gratis laddare utanför till exempel mataffärer och vid köpcenter samt snabbmatsrestauranger.
  • I Finland är många måna om miljön, och därför finns det ett flertal miljöcertifierade hotell i huvudstaden. Du kan till exempel ta in på Marski by Scandic.
  • Även om Helsingfors är en storstad kan mycket upptäckas till fots. Det går också att hyra cyklar. Om du behöver ta buss eller tåg till en annan stadsdel kan du enkelt betala med en app.

Vanliga frågor

Andra gillar att bo i Haga, Vallila eller Katajanokka när de besöker Helsingfors. Överväg också att leta efter boende i Pitäjänmäki eller Etu-Töölö.

Rekommenderade flygplatser för att flyga till Helsingfors är Helsingfors Helsinki-Vantaa flygplats, Tammerfors Tampere-Pirkkala flygplats och Åbo flygplats.

Du kommer sannolikt att uppleva det varmaste vädret i Helsingfors under juli, när det ofta blir så varmt som 16 °C med maxtemperaturer på upp till 21 °C. Du kan förvänta dig att februari blir den kallaste månaden med genomsnittstemperaturer runt −6 °C, vilka tenderar att sjunka till −9 °C.

Augusti tenderar att vara den regnigaste månaden på året i Helsingfors med en nederbörd på omkring 70 mm.

Besökare spenderar oftast 4 dagar i Helsingfors i genomsnitt, vilket ger dem tillräckligt med tid att se de största sevärdheterna.

Ja, du kan hyra bil i Helsingfors för ungefär 490 kr per dag vid denna tid på året, enligt användarsökningar på momondo.


Börja planera din resa till Helsingfors