Reseguide till Jönköping

Upptäck det bästa med Jönköping, vad som finns att göra, när det är bäst att resa dit och mycket mer.

Utforska Jönköping

Det finns gott om spännande saker att utforska i Jönköping, den småländska staden vid vackra Vättern. Den trolska skogen ligger alldeles runt knuten och du kan uppleva naturen till fots och även passa på att bada i en vacker insjö. Här finns ett spännande utbud av museer som berättar om tiden som flytt.

Valutasvensk krona
Befolkning83 202
SpråkSvenska

De bästa aktiviteterna & sevärdheterna i Jönköping

Saker att göra gratis i Jönköping

  • För dig som vill hålla kostnaderna nere finns det gratisaktiviteter i Jönköping att prova. Den anriks kyrkan Sofia Kyrka kan vara värd ett besök med sin färgglada fasad och stolta spira. Om du går in i kyrkobyggnaden kan titta på de inre utsmyckningarna och, om du vill, tända ett ljus.
  • Det kostar ingenting att vara ute i naturen tack vare den svenska allemansrätten. Du kan till exempel ha en mysig picknick i Jönköpings stadspark där barnen kan leka på den fina lekplatsen. På somrarna finns det ibland en digital tipsrunda för barnen.
  • Om du gillar att bada är Vätternstanden ett måste. Här kan du gräva ner tårna i sanden och luta dig tillbaka i solstolen. Det finns också beachvolleyplaner om du vill ha lite mer fart och fläkt.
  • I Jönköping är det även möjligt att gå på museum utan att betala någon inträdesavgift. Inträdet på det spännande fågelmuseet är till exempel helt gratis.

Hållbart resande i Jönköping

  • Klimatsmarta val blir allt vanligare och du kan uppleva hållbar turism i Jönköping. Ett tips är att besöka en av områdets alla gårdsbutiker och köpa grönsaker, marmelad och andra godsaker. Odensjö Östergård och Kvill’s är två namn som du kan lägga på minnet.
  • First Hotels frukostbuffé erbjuder många ekologiska alternativ för alla som letar efter hållbart hotellboende.
  • Om du låter bilen stå och i stället upplever Jönköping till fots kommer du att minska ditt koldioxidutsläpp. Passa på att gå en av alla vandringsleder i området som Pustaleden eller Hassafallsleden.
  • Om befinner dig nära Jönköpings hamn kan du besöka den miljömärkta restaurangen Ester Kök & Bar som satsar mycket på hållbarhet. När du väljer att äta närodlat är det en bra förutsättning för hållbar turism i Jönköping.

Vanliga frågor

Vilken är den bästa flygplatsen att landa på när du flyger till Jönköping?

Rekommenderade flygplatser för att flyga till Jönköping är Göteborg Landvetter flygplats, Linkoping flygplats och Vaxjo flygplats.

Hur länge bör jag stanna i Jönköping?

Besökare spenderar oftast 5 dagar i Jönköping i genomsnitt, vilket ger dem tillräckligt med tid att se de största sevärdheterna.

Kan jag hyra bil i Jönköping?

Ja, du kan hyra bil i Jönköping för ungefär 562 kr per dag vid denna tid på året, enligt användarsökningar på momondo.

Vart kan jag åka på en dagsresa till från Jönköping?

Huskvarna är en av platserna du kan besöka under din resa till Jönköping.


Börja planera din resa till Jönköping